Şimdi Ara

Yaş ilerledikçe oyun isteğinin azalması ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
220
Cevap
5
Favori
9.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yaşım 55 oyun oynama arzusu azalma yerine dahada artıyor 20 yıldır oynuyorum emekli olunca vakit bol olduğundan daha çok oynuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerx77 -- 29 Kasım 2017; 13:20:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: delioglan77

    Yas 40 dayandi ve oynamaya devam icimdeki cocuk hala duruyor daha Red redemtion 2 bad company 3 hayali .Darksouls ve bloodborn oynadiktan sonra onun gibi oyunlarin gelecegi hayali ile devam yani..bana gore oyun oynama istegi emin olun yas ile alakasi yok bence
    Edit .artik biraz gozlerim kaldirmiyo onun icinde dun gittim monitorden oynadigim icin gozluk aldim bu mavi isiklara karsi koruyucu 😜😜😬

    Özgür nasılsın kardeşim ps3 deki bad campany günlerimiz ne güzeldi ben hala ps3.de devam ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaştan ziyade oyunların kalitesi düştü. Oyunlar artık herkese hitap edicek şekilde yapılıyor oyüzden çok casual oluyor ve çocuksu oluyor. ayriyetten para odaklı oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eaglefire -- 29 Kasım 2017; 22:9:38 >
  • Eaglefire kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam singleplayer devri de bitti rdr2 ve last of us 2 icin gun sayiyorum resmen ciksalar da duzgun bir sp oyun oynasak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kodamanlar grubuyla bir sürü oyun oynadık 30-40-50 yaşlarında bir sürü oyuncuyla gayet keyifli zaman geçirdik oynamanın yaşı yok aldığın keyfin sana bana ve ona göre değişkenliği var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigManMaka -- 30 Kasım 2017; 12:58:3 >
  • Belli bir yaştan sonra isteğin azalması çok normal.Dönüp dolaşıp 20 yıl önceki oyunların lacivertini oynuyoruz çünkü.Her türün en iyilerini tükettik doyduk.Hala keklik gibi beni vur diye siperden çıkan düşmanlarla dolu oyunlar.Senede belki 1 tane etkileyen oyun çıkıyor o da belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu düşüncenin 2 temel nedeninin olduğunu düşünüyorum. Bunlardan ilki oyun oynamanın toplumca çocuklar için olduğu bakış açısı. Bu böyle olsun olmasın, kabul edin veya etmeyin herkesin bilinçaltına işlemiş durumda. 40 50 yaşlarında olup, hala oynuyorum içimdeki çocuk ölmedi şeklinde kendini ifade edenler aslında bunun kanıtı. İkinci neden ise oyun oynamanın yine toplumca boşa vakit geçirmek olarak görülmesi. Bu iki nedenden dolayı da yetişkinler genel olarak bir suçluluk duygusu içinde. Bence yapılması gereken, insanların oyunları ne için oynadığı hakkında kendine dürüst olması. Yetişkin bir insan ben sadece zevkim için oynuyorum da diyebilmeli. Oyunların kendisine katkısı olduğunu düşünüyorsa bunu da söyleyebilmeli. Kısacası mahalle baskısı karşısında kendisi olabilmeli.

    Ki bence, önümüzdeki 10 20 yıl içerisinde bu kültürel bakış açısı değişecek. Günümüzde 70 80 yaşlarında oyun oynayanlar haber oluyorsa, 10 20 sene sonra bu bir standart olacak. Büyük bir hızla büyüyen oyun endüstrisi karşısında bu kaçınılmaz.




  • oyun isteği azalmıyor sadece yapacak başka işler çoğalıyor. eskiden saatleri oyuna verirken artık daha az zaman ayırabiliyorum. evlilik çocuk falan olsa çoktan bırakmıştım belki de.

    hatırlıyorum çocukken commodore64 kaseti çektirirdim turrican, night breed falan eve gidicem de o grafikleri görücem, koşa koşa giderdim. şimdi çok çok az oyunda heyecan duyuyorum. herşey iyice ticari oldu. söğüşlenyor gibi hissediyorum. bizim neslimi şanslıydı. software rendererdan directx e il geçtiğim zamanı hatırlıyorum da shogo ve nfs 3 ile geçmiştim. shogo daki lazer, ışıkvs efektler, nfs deki asfaltın render kalitesi falan aklımı almıştı ya. hala aklımdadır açar youtube ta videolarını izlerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoops -- 30 Kasım 2017; 20:26:55 >
  • Konu sene başında açılmış biraz hortlayacak olay ama yaşım 34 bekarım,bende de bazen böyle doymuşluk olmuyor değil ama geçici oluyor.

    Bende daha çok şöyle bi sıkıntı var,sene başında;



    @downrock nickli arkadaşın yaptığı yorum gibi



    quote:

    Artık herşeyin değersiz olduğunu ve istediğim an ulaşabilme imkanın olması.




    Buna en güzel cevap bu olsa gerek. Arkadaş’a selam olsun en güzel cevap budur bence.Çünkü hissediyorum bende bana da aynısı oluyor,şu aralar deli gibi PC toplayasım var topluycamda ama yılbaşından sonra yada yılbaşında indirim gilan olur diye biraz daha ucuza mâl etmek maksadım.Sırf Cod oynamak için pc topluyorum desem yeridir,zaten geri kalan oyunları ps4’de oynuyorum.Ha olaya gelecek olursak,İstediğin an ulaşabilme imkanı işte,alıcam PC’yi topluycam 1 ay sonra belki daha yüzüne bakmıycam.İşte sorunun yada olayın cevabı budur,kolay ulaşabilme hemen yapabilme olayı.Yoksa konu içinde bi genç arkadaşın dediği gibi yıllardır ps4 hayali kuruyorum diyor,kimseyi yadırgamıyorum yanlış anlaşılmasın,hayat bu kiminin Maddi imkanı yetmez kiminin yeter,o arkadaşta imkanı olmadığı için hayalini kuruyor ama bazısı hemen alıp gerçekleştirebiliyor, o da alamasa o genç arkadaş gibi,onun içinde bi hayal bi zevk bi oynama isteği olacak haliyle.Bu psikoloji kısaca çok önemli istediğine Ulaşabilme Psikolojisi.





    Birde konu dışı olacak ama;



    @delioglan77 nickli abimiz :) bir gözlükten bahsetmiş mavi ışık için,bende monitröden oynuyorum ps4’ü bende de gözde çok az kanlanma oluyor yaşarma filan oluyor.Bunun için bi önerin varmı abi,senin kullandığın gözlükten alsak kullansak faydası olurmu,nerden nasıl temin edebilirim yardımcı olurmusun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaş ilerledikçe oyun oynama isteğim azalmadı ama oyunlarda daha az mantık hatası ve düzgün kurgu görme isteğim arttığı ve bu doğrultuda oyunların sayısı geçmişe göre azaldığı için,geçmişe göre daha az oyun bitirmeye,daha fazla seçiçi olmaya başladım.Yoksa oyuncunun içindeki heyecan kolay kolay sönmez,en azından ben öyle düşünüyorum.Sıkılıp bir kaç hafta oyun oynamaya ara verdiğimde yine alev almış gibi gelip sevdiğim oyunların başından kalkamadığım çok oluyor.Arada bir ara verip geri dönmek her zaman tazeliyor bünyeyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guhong01

    Forumda ilginç tipte asosyaller olduğunun kanıtı bu konu, birisi diyor 30 yaşındayım oyun benim için her şey, biri diyor 35 yaşındayım, iyi ki evlenmemişim oyunlar benim krallığım. Nereye gidiyor bu gençlik derdik ama görüyorum ki yaşını başını almış koca adamlar bile hala çocuk. Allah uzun ömürler versin 20-30 sonra 60 yaşına geldiğiniz zaman size bakacak bir çocuğunuz bile olmayacak, bravo size doğru yoldasınız, hayat böyle çok güzel olmalı.
    “60 yaşına geldiğinde bakacak bir çocuğumuz olmayacak”

    Hmmmmmmmmm



    İnsanlar çocukları kendilerine baksın diye yapıyor hmm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İtalyan Aygiri

    “60 yaşına geldiğinde bakacak bir çocuğumuz olmayacak”

    Hmmmmmmmmm



    İnsanlar çocukları kendilerine baksın diye yapıyor hmm

    Alıntıları Göster
    muhteşem tebrik, alkışlıyorum
  • İsteğim hiç azalmadı. Ama vaktim azaldı. İlgilenmem gereken bir ailem var. Gençlikte har vurup harman savuruyorduk, ileriyi düşünüyorum artık. Oyuna harcadığım meblağda azaldı.
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Ya hocam aslında tabiiki kendimize bakaın diye yapmıyoruz ama oyun oynayan kendine yeten adam başkasına ihtiyaç duymayan yani evlense ne olacak ki? Yani belki zamanında çok istedi olmadı. Belki hiç olmasını istemedi. Belki kendi kendine 60 yaşına kadar yetebildi. Bu tamamen istediği şeyi seçme konusu. Ayakkabı seçmek gibi, bir zevk. Yani demem odur ki hayat tabiki oyundan ibaret değil. Farklı farklı aktiviteler yaşam tarzları var dünyada. O yaşa kadar evlenmemiş adam köşede tek başına öldüğünde yardımına gelecek kimsesi olmadığını biliyordur. Ve çoktan bu duyguları aşmıştır.

    Biraz önce de ukala davrandıysam özür dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 42 yaşındayım aç gibi yeni çıkacak oyunları bekliyorum last us 2,gow,days gone vs vs
    10 senedir oyun oynarım ilk başta çer çöp ne bulsam oynardım özellikle fps olarak
    şimdi daha seçiciyim tek değişen o
    oyun candır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drima

    Yaş 30 oldu olacak 2 ay önce PS4 Pro aldım EXC leride bir bir diziyorum hesabıma, ilk günkü heyecan devam ediyor.
    Eski ile tek fark aşırı seçici olmam. Ortalama ya da kötü bir oyunu oynamıyorum eskisi gibi.
    Yarısına gelip bıraktığım oyun yok denecek kadar azken son 1 yılda ciddi oranda arttı bu da bonus fark.
    Size katılıyorum hocam bende 28 yaşındayım, eskiden daha az seçiciydim belki bol zamanım olmasından dolayı olabilir. Fakat şimdi ciddi inceleyip öyle alıyorum. Oyuna ayırdığım zamanın kısıtlı olmasından dolayı zaten uzun soluklu oyunlar ciddi zamanımı alıyor :) Mesela Witcher 3'ü 3 4 aydır oynuyorum, daha yarısına gelemedim :)




  • Bir saat Witcher 3 oynayıp bırakıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Normal dert etme ben de 34 yaşındayım 2 çocukla zor oluyor oyun işi konsolları sattım. Bişey kalmadı. Eski heyecanının olmaması gayet doğal çünkü senin oynadığın dönemdeki oyunlar şu an çıkmıyor. Grafik fps ile kafayı bozmuş firmalar. %95 aldığın oyunu 2. Kez oynama hevesi olmuyor üstelik 200 küsür lira veriyorsun. Oyundan çok konsolun gücü tartışılıyor. Eskiden 3 5 tl ye aldığımız oyunları 5 10 defa bitirmeden bırakmazdık. Şimdi öyle oyun yok. Şu an beni inanılmaz heyecanlandıran tek oyun death standing. Onun dışında alışkanlığımız olqn last of us part 2 ve god of war 4 var. Onun dışında hepsi hikaye
    Katiliyorum . Bende ps4 var sadece gow 4 u bekliyorum. Ondan sonra last of us 2 ye kadar acmam . Sacma sapan oyunlar cikiyor . Tomb raider ilkiyle biraz umut vermisti . Ama ikincisiyle oda mahvetti. (Rise)

    150 saat süren tombraiderlari özledim. Ne oynardık bi mekanda 1 hafta çıkışı bulmak için uğraştığımı bilirim.

    Youtube da yoktu çözüme bakalım.



    Hele ps1 de mumya diye bir oyun vardı. Ne tırsardım oynarken. Sesler falan feciydi. Duvarda mumyalar nasi cikardi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oyun oynamaya 1984-1985 gibi başladım. 33-34 yıl olmuş. oyuna olan ilgim azalmadı ama zaman daha az. yapacak başka önemli şeylerin olmasının verdiği haleti ruhiye oyundan aldığım keyfi azaltıyor hele bir de oyun gerçekten güzel değilse harcanan zaman boşa harcanmış gibi geliyor.
    gerekli gereksiz bir sürü oyun satın alıyorum. hesapta 70-80 tane AAA oyun var çoğuna başlayıp boş vakitte oynarım diye daha başında bırakmışımdır.
  • Muhtemelen son oyun konsolum ps4 olacak , ps5’e gram heyecanım yok hele bu fiyatlar varken. Bi eğlencemiz vardı a... s... ler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.