Şimdi Ara

Yarımağan: 3-5 kişi soruları aldıysa bilemem (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • boşa çabalıyosun be. ortada böyle bi skandal varken yazdığın mesaj neden tepki gösteriyorsunuz oluyorsa gerisine bakmaya gerek bile yok. kimin gösterdiği tepki neden zoruna gitti onu açıkla hele de bilelim
  • Okuma öğren sonra gel de böyle "çevir kazı yanmasın" olayına girmek zorunda kalma.
  • peki
  • Normalde derhal istifa etmeliydi.. ama bu ülkede onun yerine getirelecek kişi de aynı donanıma sahip olacaktır.
    Dolayısıyla değişen bişey olmaz.
  • Takip ediyormusunuz arkadaşlar başta kopya yok denirken cevap olarak üstüne gidildikçe hergün başka senaryolar çıkıyor ortaya.Sınavların mail yoluyla dağıtıldığı öne sürülmüş gazetelerde.Ve başta dediğimiz gibi olayın sadece 300 kişiyle sınırlı kalmayacağı apaçık ortada belkide onlar full çekmese bukadar ortaya çıkmayacaktı bu olaylar işin 3-4 bin civarında adaya kadar uzanacağı söyleniyor.Bu şartlarda sınavın iptal olmaması gibi bir ihtimali düşünemiyorum.Net sayıyı tespit etmek imkansız çünkü belki 4 bin belki 5 bin kişi sebeplenmiş bunlardan.

    Kısacası görünen o ki çalışmaya başlamak gerekiyor şimdiden :)
  • KPSS'de yeni iddia: Sorular e-maille gönderilmiş

    15:12 | 28 Ağustos 2010

    Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS’den önce eğitim bilimleri sorularının ham halinin Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2007’de mezun olan bir kişinin e-mail adresine servis edildiğini öne sürdü.

    Koncuk, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, sendika tarafından yapılan tespitlere göre, KPSS’ye ilişkin iddiaların 50-100 kişiyle sınırlı olmadığını, binlerce kişiye soruların servis edildiğini yüzde 100 ispat ettiklerini savundu.

    Olayların ortaya çıkmasından adeta bir korku duyulduğunu iddia eden Koncuk, "Bu işi yapanların ortaya çıkmasından da korkuluyor. Belki bu olaylar, geçmiş yıllarda da yapıldı ancak, bu yıl ortaya çıktı. (Benim adamım yaparsa her şey mübahtır) anlayışı Türkiye’yi uçurumun kenarına sürükler, bu anlayıştan kurtulmak lazım. Ahlaksızlığı yapan ahlaksızdır, namussuzluğu yapan namussuzdur.

    Bunu tespit edemediğimiz sürece emin olun ülkenin geleceği hiç de iyi değildir" dedi.

    -"ŞİFRE VERİLEREK SORULAR DAĞITILDI İDDİASI"-

    Koncuk, sözlerinin ardından KPSS eğitim bilimleri sorularını içeren "PDF" formatında bir dosyayı gazetecilere gösterdi.

    Dosyanın 5 Temmuz 2010’da saat 14.22’de oluşturulduğunu anlatan Koncuk, dosya tarihinin değiştirilmediğini, orijinal dosya üzerinde değişiklik yapılmadığını da tespit ettiklerini söyledi.

    Konucuk, sınavın 10 Temmuzda, eğitim bilimleri testinin de aynı gün öğleden sonra yapıldığını anımsatarak, şu iddialarda bulundu: "Bu dosya 5 Temmuzda oluşturuldu. Bu dosyada ne var? Dosya, sınavdan beş gün önce oluşturulmuş. Bu dosya bizim tespit ettiğimiz bir e-mail adresine gönderiliyor. O e-mail adresini hukuken suç olduğu için söylemeyeceğim. Ama bu bilgiyi ve o e-mail adresinin sahibini biz tespit ettik. Bu sorular o e-mail adresine gönderilmiş. Bu yüzde yüz. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden 2007’de sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olmuş bir KPSS adayına ait hotmail uzantılı bir e-mail bu. Bu kişi erkek ve doğum yeri İç Akdeniz’e doğru bir ilimizin ilçesi. Ayrıca sınavda tam puan da alamamış. Bu sorular, muhtemelen her il merkezindeki onlarca kişiye gönderildi ve onların e-mail adresinin üzerinden başkaları bu soruları aldı.

    Yani bir e-mail adresine sorular geliyor. Ben arıyorum birilerini ve ’benim e-mail adresime gir şifresi de şu. Bu şifreden soruları al’ diyorum. Şöyle de olabilir. Bunların eğitim bilimleri sınavına ait olduğu da söylenmemiş olabilir. ’Al bundan faydalan’ da denilmiş olabilir. Yani kopya olduğu anlaşılmasın diye. Bu da mümkündür." Bu olayı tesadüfen yakaladıklarını dile getiren Koncuk, "İlleri aşmışız ilçelere kadar bu sorular servis edilmiş" dedi. Koncuk, bu bilgileri istendiği takdirde, savcılığa, YÖK Denetleme Kurulu’na ve Devlet Denetleme Kurulu’na vereceklerini söyledi.

    -"IP ADRESLERİNDEN TESPİT EDİLSİN"-
    Kimlerin söz konusu e-mail adresine girdiğinin IP adreslerinden tespit edilebileceğini belirten Koncuk, "eğitim.son" adıyla oluşturulmuş bu dosyanın başka hangi e-mail adreslerine gittiğinin de hotmail sağlayıcıları tarafından belirlenebileceğini söyledi.

    İsmail Koncuk, bu kişinin bulunduğu ilçenin kopya işlerinin merkezi olduğunu düşünmediğini de dile getirerek, "O, e-mail adresine başka e-mail adreslerinden soruların gelmesi kuvvetle muhtemel. Yani yetkililer çok net olarak bu e-mailin nereden gönderildiğini ortaya çıkarabilir" dedi.

    -"SORULAR HAM HALİYLE SERVİS EDİLMİŞ İDDİASI"-
    Tespit ettikleri dosyada yer alan soruların "ham" olduğunu, asıl sınavdakilerden ufak tefek farklılıklar gösterdiğini ve dosyada sınavdaki 4 sorunun bulunmadığını dile getiren Koncuk, "Bu durum, soruların daha baskıya girmeden, birilerinin eline geçtiğini, e-mail adreslerine servis edildiğini gösteriyor. Telefon trafiğiyle de belli gruplara servis edilmiş" dedi.

    Bu grupların savcı tarafından belirlenmesi gerektiğini ifade eden Koncuk, "Bu, kesinlikle kendi mensuplarına, menfaat temin etmek isteyen, öncelik kazandırmak isteyen bir grubun işi. Bunu ortaya çıkarmak benim işim değil.

    Araştırmalarda bunların hangi gruplara ait olduğu da ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

    "Servis edilen sorularda, asıl sınavdaki sorularda bulunmayan bazı yazım ve ifade bozukluklarının bulunduğunu" iddia eden Koncuk, "Bu ham metin olduğu için birileri alelacele bu soruları bir yere göndermiş. Ama ÖSYM, bunları baskıdan önce düzeltmiş" dedi.

    -"DOST VE AKRABALARINA DA VERMİŞLERDİR"-
    Soruları ele geçirenlerin dost ve akrabalarına da bu soruları vermesinin mümkün olduğunu vurgulayan Koncuk, "Şunu çok net söyleyebiliriz. Bu sorular, yüzlerce değil, binlerce insana gönderilmiştir. Hatta sorular öylesine ortada gezmiş ki ayağa düşmüş" diye konuştu.

    Bu tespitlerinin ardından savcılık, Devlet Denetleme Kurulu, YÖK Denetleme Kurulu’nun gerekeni yapması gerektiğini belirten Koncuk, "Bu işin üzerine gidilirse bu işe karışmış olan hemen herkes çorap söküğü gibi ortaya çıkacaktır. Bilgisayar aleminde yazdığınız her kelime attığınız her adım kayıt altına alınır" diye konuştu.

    Koncuk, bunların ortaya çıkarılmaması halinde olayların arkasında başka konuların bulunduğunu düşüneceklerini söyledi.

    -"SINAV SİSTEMİ MERCEK ALTINA ALINMALI"-
    ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın "düzgün bir adam" olduğuna inandığını dile getiren Koncuk, "Ama Yarımağan’ın altında yüzlerce insan var. Onun için ÖSYM sınav sisteminin de bir mercek altına alınması, sorgulanması gerektiğini olaylar gösteriyor" dedi.

    Koncuk, soruları hakkıyla yapanları korumak istediklerini dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı: "Elimizde yarım bardak su var. İçerisine yüzde 10 kadar lağım suyu karışmış. (Şu tarafı temiz kalmış şu tarafını içeyim) deme hakkını kendimizde bulabilir miyiz? Bu kadar olaydan sonra (ben hakkımla yaptım) diyen insanlara güven kalır mı? Tüm derdimiz haksızlığa uğrayanlara hakkını teslim etmeye çalışmak. Ama artık bu kadar geniş boyut kazanmış olaylar yaşandıktan sonra (ben hakkımla almıştım, benim durumum ne olacak?) sorusu bayat kalıyor."
    http://www.milliyet.com.tr/kpss-de-yeni-iddia-sorular-e-maille-gonderilmis/turkiye/sondakika/28.08.2010/1282183/default.htm












    Bu sınav temiz değil. Bu sınav iptal edilmeli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaypcnet

    Çapın yetmemiş ajitasyon yapıyorsun.Bileğinin hakkıyla bir yere neden gelemiyorsun açıklasana?Ben bileğimin hakkıyla 80küsür aldım çok iyi değil ama idare eder önümüzdeki sene atanma şansım var , olur olmaz ayrı konu hayırlısı artık da bu ne ya 300,500 veya 3000,5000 hadi ben abartıyorum 30000,50000 kişi kopya çekmiş veya söylentisi var diye 600000 kişi ajitasyon yapıyor.Hepsi de iyi puan alamayanlar.Arkadaş İngiltere'ye kaçmaya çalışacağına adam gibi ders çalış 90 al bak bakalım mülakat,adam madam işliyor mu?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84
    Bu kopya olayı sadece öğretmenleri vurmuyor ama tepki sadece onlardan geliyor.Mesela ben gk-gy'den 72 aldım.Atanmam çok zor ama bu full çeken isterlerse 4001 kadrolardan bir sürü yere girebilirler çünkü sadece eğitimi değil diğerlerini de fullemişler.Bu kopyacılar yüzünden 20-30 bininci olup birşeyler bekleyenler devlet fazla memur almıyor açıkta kalabilirsiniz.
    A grubunda kopya çekildiyse durum daha vahim.Seneye A grubundan girmeyi düşünüyordum cemaat falan tanıdığım yok, bileğimizin hakkıyla bir yerlere gelemeyeceğiz mülakat falan elerler zaten.Sıkıldım artık bu ülkeden gitmek en güzeli fırsatını bulsam ingiltereye falan kaçacağım burada adamın yoksa adım atamıyorsun.



    Saçmalamışsın. değil 5000 kişi bir kişi bile sınav sorularını elde etmişse bu sınav şaibelidir. Millet emek veriyor bu sınava. 75 alan adam belki bir kişinin kopyası yüzünden bir basamak geri düşer ve atanamaz. Bu adam gidip tekrar hazırlanıcak tekrar paralar dökücek ve belki seneye daha düşücük alacak. Resmen insanların hayatı ile oynamaktır bu.
    Kopya skandalı ispatlanırsa osym baştan aşağıya sorgulanmalı ve yetki sahibi olan tüm çalısanlar cezalandırılmalıdır. Eğer kopya çekenler soruları elde edenler tek tek tespit edilirse sınawları iptal edilmeli eğer tespit yapılamazsa soruların kime gittiği belirlenemezse bu sınav tekrar edilmelidir.




  • o çok bilip ötenler şimdi ne diyecekler bakalım? hani çalışarak full yapılıyordu, hani kopya yoktu?
    eğer bu işi açığa çıkarmaz bir şekilde örtbas ederseler neler olur tahmin edemiyorum.
    çok sayın milli eğitim bakanı çıksın yapsın şimdi atamaları 31 inde, hemde bu sınava göre
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Real_ETA

    o çok bilip ötenler şimdi ne diyecekler bakalım? hani çalışarak full yapılıyordu, hani kopya yoktu?
    eğer bu işi açığa çıkarmaz bir şekilde örtbas ederseler neler olur tahmin edemiyorum.
    çok sayın milli eğitim bakanı çıksın yapsın şimdi atamaları 31 inde, hemde bu sınava göre



    süper zeka olsalar bile 120 sorunun 120 sinide full yapamazlar kardeş.. Hani yoktu öyle birşey dediğin gibi? yaw 1-2 kişi 120 çekse tamam diccezde 300 küsür kişiden bahsediyorlar yuh yanii.. bunların hepsmi süper zeka hiçbirimi boş soru bırakmadı

    En basitinden bir örnek verecek olursak bir sınıf düşün 40 kişi sınava giriyor 10 kişi 3-5 soruya aynı cevabı verdi diye kopya muamelesi yapılıp sınavları iptal ediliyor. Ya burada çalındığına dair belge varken hala 1-2 kişi soruları almışsa bilemem demesi nekadar büyük bir cesaret

    bunu diyen başkan yaa




  • Önce okuma öğrenin , sonra cevap verdiğim mesajı ve benim verdiğim cevabı tekrar okuyun sonra gelin.Türkçe okuma anlama yeteneğiniz yoksa ösym mi suçlu?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Brooklyn

    quote:

    Orijinalden alıntı: vaypcnet

    Çapın yetmemiş ajitasyon yapıyorsun.Bileğinin hakkıyla bir yere neden gelemiyorsun açıklasana?Ben bileğimin hakkıyla 80küsür aldım çok iyi değil ama idare eder önümüzdeki sene atanma şansım var , olur olmaz ayrı konu hayırlısı artık da bu ne ya 300,500 veya 3000,5000 hadi ben abartıyorum 30000,50000 kişi kopya çekmiş veya söylentisi var diye 600000 kişi ajitasyon yapıyor.Hepsi de iyi puan alamayanlar.Arkadaş İngiltere'ye kaçmaya çalışacağına adam gibi ders çalış 90 al bak bakalım mülakat,adam madam işliyor mu?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84
    Bu kopya olayı sadece öğretmenleri vurmuyor ama tepki sadece onlardan geliyor.Mesela ben gk-gy'den 72 aldım.Atanmam çok zor ama bu full çeken isterlerse 4001 kadrolardan bir sürü yere girebilirler çünkü sadece eğitimi değil diğerlerini de fullemişler.Bu kopyacılar yüzünden 20-30 bininci olup birşeyler bekleyenler devlet fazla memur almıyor açıkta kalabilirsiniz.
    A grubunda kopya çekildiyse durum daha vahim.Seneye A grubundan girmeyi düşünüyordum cemaat falan tanıdığım yok, bileğimizin hakkıyla bir yerlere gelemeyeceğiz mülakat falan elerler zaten.Sıkıldım artık bu ülkeden gitmek en güzeli fırsatını bulsam ingiltereye falan kaçacağım burada adamın yoksa adım atamıyorsun.



    Saçmalamışsın. değil 5000 kişi bir kişi bile sınav sorularını elde etmişse bu sınav şaibelidir. Millet emek veriyor bu sınava. 75 alan adam belki bir kişinin kopyası yüzünden bir basamak geri düşer ve atanamaz. Bu adam gidip tekrar hazırlanıcak tekrar paralar dökücek ve belki seneye daha düşücük alacak. Resmen insanların hayatı ile oynamaktır bu.
    Kopya skandalı ispatlanırsa osym baştan aşağıya sorgulanmalı ve yetki sahibi olan tüm çalısanlar cezalandırılmalıdır. Eğer kopya çekenler soruları elde edenler tek tek tespit edilirse sınawları iptal edilmeli eğer tespit yapılamazsa soruların kime gittiği belirlenemezse bu sınav tekrar edilmelidir.




  • Ben mail olayını dolaylı olarak örtbas görüyorum,neyin örtbası edilmesi ?Cemaat çalışanlarına servis edilmesinin örtbas edilmesi.Neden mi?Sınavda 350 kişinin 120 alması ve birçoğunun cemaat dersanelerinde öğretmen olmasının örtbas edilmesi,cemaate yıkılmamak istenmesi.Önümüzde bir referandum ve seçim var.KPSS olayı onların yolunu tıkayan için çok büyük bir taş .Bir sorun kendinize neden iktidar partisinden ya da yandaşı olan televizyon kanallarından bu konunun üstüne giden yok çünkü ilk defa kadrolaştıklarının resmi belgesidir bu kopya skandalı.Neden milletin gözüne sokulmuyor bu olay medya tarafından çünkü medyanın tamamına yakını bir şekilde iktidarı destekliyor.Uyanın arkadaşlar.8 yıldır verdikleri resmi ve gözönünde olan en büyük suçtur bu olay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 29 Ağustos 2010; 0:06:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.