Şimdi Ara

Yarı İletken Teknolojisi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler dostlar. Ben YTÜ metalurji malzeme okumayı düşünüyorum. Amaçlarımdan biri yarı iletkenler ile alakalı çalışmalar yapmak. Yarı iletkenler ile uğraşmak için metalurji malzemeden daha iyi bir bölüm var mı ?

• tkexpert T kullanıcısına yanıt
    Malzeme kısmı bu konuyla çok ilgili sanırım. Bu konuda özelleşmek için en iyi bölüm olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba aynı bölümdeyim malzeme kısmında çok değerli bir hocamız var kendisi elektronik mühendisi fakat yariletken derslerini veriyor ve kendi labı ve araştırma grubu mevcut abd De intelden is teklifi almış birisi onun derslerini iyi verirsen ve anlasirsan yanında yüksek ihtimal calisirsin öğrenci bulamiyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metalurji malzeme bölümü var o olabilir üni olarak ytü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu alan elektronikçilerin işi değil mi

• Anladım hocam teşekkür ederim.

• Yariletken malzeme çalışan elektronikci az gordum fakat ortak bir alan malzemecide çalışır elektronikcide

• Yarı iletkenin gerçekten hayatımızi inanılmaz kolaylaştırdığını düşünüyorum bazen anlatılmaz sen yasanir ya bence bu alan anlatılmaz yaşanır ucu bucağı yok gibime geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havadan56 -- 15 Temmuz 2024; 11:26:4 >
  • Dayı senin okul bölüm ne tıpçı değil misin

• Elhamdülillah tıpçı değiliz fakat tıp kafa karıştırıcı maaşlar yüksek

• Elektronik bölümlerinde yarıiletken dersleri var ama asıl alan hangisidir bilmiyorum

• hvl00 kullanıcısına yanıt

hocam sizin bölümün ehb'den farkı ne yani elektroniğin hangi tarafına yoğunlaşıyor

• Biz elektrik elektroniğin daha bilgisayar tarafında olan kısmıyız. Başlıca çalışılan alanlar robotik, otonom sistemler, kontrol algoritmaları, endüstri 5.0a entegre iş yerleri şehirler, sensorler. İlk aklıma gelenler bunlar. Bu bahsettiğim her şey de yazılım simülasyon yapay zeka vs konseptlerden içeriyor. Ama işin özü şu sensor teknolojisi ile düzgün veri üretmek, onu işleyerek sistemin durumunu analiz etmek, ardından aksiyon alarak otonom bir süreç inşa etmek. Bu işlem bütün teknolojilerde farklı tarzlarda mevcut. Alana göre bu prosedür uygulanıyor

• Malzeme mühendisliği yarı iletken çalışmak için uygundur, iyi bir ünide geliyorsa düşünmeden yaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.