Şimdi Ara

YARDIMM!Toshiba Gigabeat MEG-F40S 40 GB ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada ben Konya'da yaşıyorum. Kim isterse aleti her şekilde denetebilirim. CX-300'ümüzde bi gelseydi. Dadından yinmeycek valla
  • baba supersinn
    tesekkurler oncelikle....gecikme icin de sorun degil sen bizim kusurumuza bakma yani....

    simdi sen guzel guzel ovmussun aleti valla alasim geldi....yaninda remote kontrol geliyor demissin bunu nerden biiliyoruz....kesin midir? radyo benim icin onemli de o yuzden yani....

    acaba radyodan kayit var midir peki?
    pil konusunda guzel seyler soylemissin...vallahi kayiverdim simdik buna...cunku refusbished bi yer buldum netten...40 gb ligi 150 dolara veriolar....

    sen ne kadardir kullaniyorsun..nerden kaca aldin???
    baska ekleyeceklerin olursa ve benimle paylasirsan sevinirim....

    hatta hep klasik resimler var.... makinen varsa benim icin aleti ve ekipmanlarin resmini cekebilirmisin?

    mail adresim psikolojici et yahoo.com

    isletim sistemim windws ve wmp 10 kullaniyorum...o yuzden sorun olmaz benm icin...simdilik ekrani ve gb kapasitesi ile benm cazibemi kazandi...sende iyi seyler diyorsun..... %60 bundayim...biraz daha incelersem alicam insallah....

    foto makinesinden nasil aliyorsun ya mp3 player'a anlayamadim?

    yorumlar icin tesekkurler...yeni oneriler ve fotolarrini bekliyorum...buraya da koyabilirsin fotolari yada imageshack falan da olur yani.....

    cok saolasin....
    quote:

    Orjinalden alıntı: Odysseyy


    Öncelikle özür dilerim =) Bakamadım kusura bakma.

    Bir kere işletim sistemin Linux veya başka birşeyse unut bu aleti. Alet Windows Media Player'ın alt yapısını kullandığı için bilgisayarında Windows Media Player 10'un illa yüklü olması lazım. Napster gerekli değil.

    Senin alacağın 40GB'lık modellerinde yanında Remote Control de bedava olarak geliyor. Radyosu var yani.

    Şarkı atma konusuna gelince;
    Bilgisayarına Gigabeat Room denen programı yüklemeden şarkı atamıyorsun. Şarkıları illa bu programlar atabilirsin. Ben başka bilgisayardan bu durumda şarkı atamıcam diye üzülme. Bununda çözümünü buldum. Sürükle bırak özelliğiyle aleti HardDisk olarak kullanabilirsin. Gigabeat Room'un setup'ını aletin içine sürükle bırak yaparak attığın zaman gideceğin bilgisayarda kurup atabilirsin Türk zekası işte

    Alette ses kayıt özelliği yok. Ben bunu kendim için kesinlikle bir eksi olarak görmüyorum. Çünkü ses kayıt meselesi zaten benim işime yarayan bir mesele değil. Ve aleti bir çok fotoğraf makinesine direk bağlayarak aletin içine fotoğrafları atıp eve gidince fotoğrafları bilgisayarıma rahatça ( sürükle bırak şekliyle ) atabiliyorum.

    Pil konusuna gelince;

    Pil konusu oldukça iyi. Yanında Ipod ve diğer cihazlardan ayrı olarak 80 küsür ytl'ye alacağın Dock ünitesi bu aletin yanında bedava. Burdan büyük bir kazanç sağlamaktasın. Yani aleti hem Usb'den hem de normal elektrikten Dock ünitesiyle rahatca şarj edebilirsin ve pilin tamamiyle dolma süresi en fazla 2.5 - 3 saat gibi bir değer.

    Ekranın ışığı ve görüntü kalitesi çok çok iyi. Pilden tasarruf için müzik dinlerken belirli bir saniye sonra ekranı kapat diyebilirsin. Böylece pil çok daha uzun ömürlü olur. ( yani vaadettiği 16 saatlik ömrü fazlasıyla yerine getiriyor)

    Ben henüz Wmp olmayan bir bilgisayarda alete şarkı atılıyor mu denemedim fakat Gigabeat Room programınn içinde bütün teçhizatlar bulunmakta. Sen yeter ki aletin içinde bu programı taşı

    Müzik atmak ve aletin içinden bu müzikleri bulmak hem çok fazla kolay hem de zevkli. Aletin kullanımı hiçbir zorluk çıkarmıyor. Hatta zevk bile katıyor. Kullanımı olduça iyi ve zevkli bir alet. Ses çıkışları fazlasıyla yeterli ve kaliteli. + oldukça sessiz çalışan bir alet. Şarkıları atarken A3000'lerdeki gibi çata çuta ses çıkmıyor. Aletin çalıştığını elinize aldıktan sonra elinizin derinden derine titreşmesinden anlıyorsunuz. Bu konuda Toshiba zaten çok üstün bir firma.. Bendeki 20GB'lık modeli oldukça kibar. Dokunmatik tuşlar aletin çok büyük bir artısı. Çok güzel bir alet ama ülkemizde pek tutulmadı ne yazık ki. İnşallah gelecek günlerde herkes böyle bir teknolojiyle tanışma fırsatı bulur..

    Aletle ilgili firmware sorunları olursa bende Firmware ile ilgili birçok dosya döküman var. Bende hiçbir sorun yapmadı umarım bundan sonra da yapmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sexai -- 28 Temmuz 2006; 7:35:44 >




  • birisi amazon da sanki benim icin zen sleek ile kiyaslamis...ingilizcesi iyi olan arkadas bi ozetlerse iyi olur yaaa

    ayrica radyo yok demisss Odysseyy bi fikrin var midir...????????????????

    Iste yorum:

    I returned my Zen Sleek Photo and replaced it with the Gigabeat (and many thanks to Amazon's great return policy). I've decided that the Gigabeat (GB) is the one for me.

    I had originally not considered the Toshiba, consigning it to the ranks of also rans - just like their digital camera's. But looking into this further, I realized that Toshiba is a leader in some of the core technologies used in these devices - such as the 1.8 inch HDD's, the TFT screens, LiPolymer batteries. There was a point in giving this Gigabeast (sic) a try.

    The pros relative to the Creative -

    1) Unlike Creative, no special cable with associated adapter needed for charging the GB. The adapter plugs right in. A no-brainer sensible approach.
    2) The docking port at the bottom is more sturdy than the Zen Sleek's.
    3) When you travel, you only need to take your GB with you and leave your adapters and cables behind. It'll charge off the computers USB port using your camera USB cable (if it is the standard mini USB sort).
    4) 40 GB HDD space on the Gigabeat versus 20 GB on the Zen sleek for almost the same price (I actually paid even less at Costco). Another no-brainer. I can store all the music in the world and still have space left over.
    5) The color screen on the GB is way way better. No comparison. That OLED on the Creative sounds high tech, but it is small, coarse, and turns off after a few secs, so you are left looking at a black screen all the time. On the Gigabeat, you can set it to low power which keeps the screen visible. Plus the screen is larger and way too sharp at 320X240 pixels for a small screen. I haven't measured, but the device lasts a long time with the screen on low power all the time. No problem at all on this front.
    6) The adapter is smaller and easier to pack for traveling. One the Zen Sleek adapter, even the prongs don't fold.
    7) The entire HDD of the Gigabeat is accessible using windows Explorer. Using it as a removable drive is a breeze - just connect it. On the Creative, you have to set aside and format this space separately. You can either have space assigned to music or to data - but not both. Now how stupid is that - especially when the drive is only 20GB big?
    8) The music and photo files on the GB are also accessible using Explorer. You can rearrange contents into folders of your choice, do a "library update" using the supplied Gigaroom software, and you are up and running again.
    9) The navigation cross can be used both horizontally and vertically and the profiles can be adjusted appropriately.
    10) Pictures look sharp and clear on the great screen.
    11) This is great - can move pics from your digital camera to the GB directly. Now I can shoot pics to my heart's content and move them to the GB when the memory card goes full. No need to buy another high capacity memory card. But you cannot view these pics on the GB.
    12) Comes with an in-line remote.
    13) Mine came with a great docking station while it was not included in the Creative.
    14) I guess you can have a slide show on the excellent screen along with pictures - haven't done so yet, but there is a demo file which does so.
    15) I haven't looked at the manual yet.

    Some con's relative to its Creative counterpart.

    1) Shade larger than the Zen sleek and not as good looking. If you really want stuff that is good looking but otherwise a dud, you belong to apples and lemons club.
    2) No radio
    3) No recording
    4) Navigation on the GigaBeat (GB) is clunkier compared to the Creative where the menu's are much better arranged.
    5) The touchpad on the Creative just works better than the GB crosspad.
    6) No user adjustable graphic equalizer - just bass and treble. But too many preset choices some of which don't seem to do much. No loudness alone control.
    7) The Gigaroom software is nothing much to write about - no right click option. Transferring 32 megs of photos (320X240 resolution), created almost 250 megs on the GBeat after transferring with a number of secondary files for every picture transferred.
    8) I still haven't figured out a bunch of things - such as - can you delete pics and music tracks directly on the GBeat?. I don't see this choice anywhere while on the creative it was easy.


    You should get the 3.0 firmware and software. Nicer than 2.2 that my device originally came with. Updating was a breeze but Toshiba does not post this on it web site. After you upgrade firmware, you need to do a library update using the Gigaroom software before your music and photos can be seen again. Now only if there is a rockbox port for it..sigh....

    Sound quality is clear - don't note a difference with the Creative.
    The Apple's really a lemon, the Creative is good while the Toshiba is just great. Take your pick.




  • Eleman Zen Sleek almış önce sonra geri yollamış,Gigabeat ile değiştirmiş.

    Creative'e göre artıları demiş
    1)Unlike Creative, no special cable with associated adapter needed for charging the GB. The adapter plugs right in. A no-brainer sensible approach.

    Creative de olduğu gibi şarj etmek için özel bir kablo gerekmiyormuş

    2)Dock'un takıldığı yer Sleek'e göre daha sağlammış
    3)Geziye filan çıktığında sadece GB'yi ve usb kablosu almak yeterliymiş.Adaptöre gerek yok yani
    4)İşte aynı fiyata 40gig alıyorsun ama zen de 20 gig alıyorsun filan
    5)GB'nin renkli ekranı çok çok üstünmüş zen den.Hem daha büyük ve de çok keskinmiş görüntüler 320x240 miş Güç tasarruf modu varmış ekranın işte zen de ise direk kapatıyormuş bu da diyor bir dezavantaj.
    6)GB nin adaptörü hem daha ufakmış hem de daha kolay paketleniyormuş
    7)GB nin bütün bölümlerine Windows Explorer kullanarak erişilebiliniyormuş.Çıkarılabilir HDD olması da çok iyiymiş.Creative de ise müzik ve datalar için bölümleri ayarlaman gerekiyormuş.İkisi de bir arada olmuyormuş ya sadece müzik ya da sadece datalar
    8)Müzik ve resimler yine Explorer kullanarak bakılabiliyormuş.İstediğin gibi düzeltebiliyormuşun
    9)İşte çapraz navigasyon padini her iki yönde de kullanabiliyormuşub
    10)Resimler keskin ve net gözüküyormuş
    11)Dijital foto makinasından direk transfer etme olayından bahsetmiş
    12)Dahili kumanda ile geliyormuş
    13)Süper bir docking station ile geliyormuş,creative de gelmemiş
    14)Resimler ile slayt gösteri yapabiliyormuşsun ama emmi daha denememiş
    15)Daha kullanım kılavuza bir kere bile bakmamış

    Eksiler
    1)Sleek e göre büyükmüş ve onun gibi güzel durmuyormuş.
    2)Radyo yokmuş
    3)Kayıt yok
    4)Navigasyon creative e göre kolpadanmış
    5)Creative in sürtmatik yeri daha iyi çalışıyormuş
    6)EQ yokmuş,sadece bas ve tiz ayarı varmış. Bir sürü hazır ayar varmış
    7)Gigaroom yazılımı da dandikmiş.Sağ tıklama opsiyonu yokmuş(o ne demekse) 32MB lık resim dosyaları transferden sonra cihazda 250MB kaplamış
    8)Bir iki şeyi anlamamış Resimleri ve müzikleri GB den direk silinebiliyor muymuş?

    Ses kalitesi temiz ve netmiş.Creative ile çok bir fark görememiş
    Apple sadece limon demiş,Creative iyiyken Toshiba mükemmel demiş,Seçim sizin




  • ustad eyvallahh...cok saolasin..
    simdi odysseyy den yanit bekliyoruz bakalim bu kumanda gercekten radyo vazifesi goruyor mu gormuyor mu??
  • Bu kumanda gerçekten radyo meselesi görüyor. Kullanım kitapçığında içinden çıkacak aletler arasında ''remote control'' de vardı. Sonra ''nerde lan bu remote control neden çıkmadı lan'' dedim. Oysaki sadece 40 ve 60 GB'lık modellerinde çıktığını kitapçığından acı bir şekilde öğrendim. Kitaçığında yazıyor yani. Benim uydurduğum bişey değil Bende netten bakınıyorum. Ayrı satılıyor zaten. Bulursam alıcam direk. Radyodan kayıt var mı bilmiyorum, yok sanırım. Denemedim hiç.

    Usb nin bir ucunu fotoğraf makinesine, bir ucunu Gigabeat'a bağlıyorsun. Gigabeat direk görüyor ve bağlanıyor fotoğraf makinesine.

    Gigabeat yazılımının pek de kullanışlı olduğu söylenemez açıkcası. Biraz uyuz gıcık bir yazılımı var. Sinir edebiliyor insanı bazen. Daha playlist nereden oluşturulur öğrenemedim 30 tane hazır EQ ayarı var. Bass tiz ayarlarını ilkgördüğümde ''lan süpermiş çok sevdim eq'dan ayrı bass tiz ayarı da varmış'' diye seviniyordum. Ama bass tiz ayarından başka Eq ayarı olmadığını görünce biraz üzüldüm tabi Yine de 30 tane Eq ayarı adam gibi. Ayarlanabilecek her türlü Eq ayarı içine sığdırılmış. Büyük ve gösterişsiz olmasına kesinlikle katılmıyorum. Aleti elimde görenler ''vaaayyy nerden aldın lan bunu, süpermiş'' diyenler bile oldu ki bunlar A3000 Zen Touch kullanan insanlar. Bu slaytlarda müzik de oynatabiliyorsun ama ben hiç denemedim. Resimler gerçekten çok net ve keskin. Öğlenleri sokakta yürürken o güneşin altında bile ekranı oldukça iyi görebiliyorsunuz. Ekran ve görüntü kalitesinden ne demek istediğimi anladınız herhalde. Ben ilk 4 ay A3000 alacaktım. Açıkcası hastaydım A3000 lere.. Tip diyordum falan diyordum filan diyordum. Tam A3000 almaya giderken bu aleti gördüm. Sen tut 4 ay 5 ay A3000 düşün sonra bir gün içerisinde başka aleti görüp onu al

    Bu 32 mb'lık resimleri 250 mb göstermesi olayına hiç bakmadım. Ben basıyorum resimleri ne var ne yok. Ama göremedim ben öyle birşey.

    Ben aleti teknosadan aldım. 2 gün yabancı forumları araştırdım her yere baktım. Her yerden bilgi topladım ve çok olumlu yorumlar sonrasında aldım. Teknosanın sitesine baktım 450 ytl idi.Benim gittiğim Teknosa'daki fiyatın kuruşuna kadar aynıydı. Sitelerde ise fiyatı 710 ytl idi. Diğer gün direk gittim aldım. Aldığım günün diğer günü teknosa'nın sitesinden de silinmiş alet Teknosa'daki en son ürünü de ben almışım yani. İyiki de almışım. Sen 190 dolara 40'lığını bulmuşsun bence düşünmen, hatta yorum beklemen bile hata. Vakit geçirmeden git al derim...

    Fotoğraf makinesi, Webcam gibi bir alet bulursam bugün yarın resimlerini koyarım buraya.

    Not: Siz siz olun sakın bu aleti telefoncuya götürmeyin. Ben ekranı çizilmesin diye ekranına bir koruma naylon kaplatmak için rastgele seçtiğim bir telefoncuya girdim. Adama baktım sakallı, dindar tipli falan. Adama derdimi anlattım. Ekranına telefonlarda olan korumalıklardan kaplatmak istediğimi söyledim. Adam tamam dedi. Aldı eline aleti. Baktı bi önce. Yaww hemşerim bu kaç'kaçmış ya ben bu modeli ilk görüyom dedi Yok amca o MP3 çalar dedim bende. Aleti çevirdi falan baktı. Yaw nerden aldın bu aleti, kaça aldın diyerek şu an aklıma gelmeyen 100 lerce soru sordu. Sonra dokunmatik tuşlar dikkatini çekti. Bu artı işareti de şu hristiyanların var ya o değil mi dedi Bizim arkadaş gülmekten yerde. Ben böyleyim Adama girecem nerdeyse Yok amca o dokunmatik tuş şeysi dedim. Adam bu seferde dokunmatik tuş ne diye sormaya başladı.. Ben tam Allah'tan bi an önce canımı alması için dua edecekken oğlu geldi sertce aldı babasının elinden 10 sn içinde taktı korumalığı 250 binlira da para isteyip şutladı bizi

    Bu da bu aletle yaşadığım hoş (hoş, hımmm) bir anıydı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseyy -- 28 Temmuz 2006; 22:02:49 >




  • Bu arada ben aleti bu yaz aldım..
  • İyi günlerde kullanman dileğiyle,açıkcası merak ettim bu aleti şimdi,nasıl bir şey test etmek isterdim.Neyse merak ettiğim mevzu şu telefon koruma şeysi nasıl oluyor ?Biraz açabilir misin iyi bir şeyse bizde yaptıralım o kadar para verdik alete
  • fotograf makinesinden aldıgın resimleri depolayabiliyor ama gösteremiyormuş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soundchaser

    İyi günlerde kullanman dileğiyle,açıkcası merak ettim bu aleti şimdi,nasıl bir şey test etmek isterdim.Neyse merak ettiğim mevzu şu telefon koruma şeysi nasıl oluyor ?Biraz açabilir misin iyi bir şeyse bizde yaptıralım o kadar para verdik alete


    yok abi yok.. naylon.. ekranın çizilmesini önmelem için. şu telefon kapağı alıdğınız zaman ekran kısmında yapıştırılmış halde bulunan şey. bayağı işe yarıyor. ben kestim biçtim alete uydurdum. ekranın çizilmesini önledim en azından.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soundchaser

    İyi günlerde kullanman dileğiyle,açıkcası merak ettim bu aleti şimdi,nasıl bir şey test etmek isterdim.Neyse merak ettiğim mevzu şu telefon koruma şeysi nasıl oluyor ?Biraz açabilir misin iyi bir şeyse bizde yaptıralım o kadar para verdik alete


    sendeki alet ne?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Odysseyy

    yok abi yok.. naylon.. ekranın çizilmesini önmelem için. şu telefon kapağı alıdğınız zaman ekran kısmında yapıştırılmış halde bulunan şey. bayağı işe yarıyor. ben kestim biçtim alete uydurdum. ekranın çizilmesini önledim en azından.

    Hmmm,tamam da belirli ismi yok mu?Hayır gidip sorayım yarın Anladım ne olduğunu da dedim özel bir şey mi.Alıp aletin her yerini kaplayayım.Bir de bana çok lazım o tarf naylonlar,benim cihazlar üzerinde titrediğimi için çabuk çiziliyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Odysseyy

    sendeki alet ne?

    Zen taç,hatta az önce bozuldu çok güzel,ince bir çöküş yaşadık gitti bütün emeklerim,arşiv
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soundchaser


    quote:

    Orjinalden alıntı: Odysseyy

    yok abi yok.. naylon.. ekranın çizilmesini önmelem için. şu telefon kapağı alıdğınız zaman ekran kısmında yapıştırılmış halde bulunan şey. bayağı işe yarıyor. ben kestim biçtim alete uydurdum. ekranın çizilmesini önledim en azından.

    Hmmm,tamam da belirli ismi yok mu?Hayır gidip sorayım yarın Anladım ne olduğunu da dedim özel bir şey mi.Alıp aletin her yerini kaplayayım.Bir de bana çok lazım o tarf naylonlar,benim cihazlar üzerinde titrediğimi için çabuk çiziliyor


    abi naap bilion mu git, söyle adama. yani ben isimsiz söyledim. durumu açıkladım. baktın adam anamıyor telefon kapaklarında ekranların üzerine yapıstırılmış şeyden dersin o zaman anlıyorlar.. o boyutta bulabilirsen kaplat. ahhhhhh bende kaplatsam. arkası çizildi aletin. ufak mufak ama 2-3 çizik var. hemen benim de bir çözüm bulmam lazım bu konuya hiç olmadı ben giderim sanayiye, orda kaplatırım bir şekilde. yoksa alet çok çizilecek bu gidişle




  • quote:

    Orjinalden alıntı: soundchaser


    quote:

    Orjinalden alıntı: Odysseyy

    sendeki alet ne?

    Zen taç,hatta az önce bozuldu çok güzel,ince bir çöküş yaşadık gitti bütün emeklerim,arşiv



    nası bozuldu.?
  • Göçtü işte windoz gibi format atıp bir daha firmware yükledik anca kendine geldi. HDD li mp3 çaların da sorunlarında biri bu hem çabuk kitleniyor ve çökmeye çok müsait
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soundchaser

    Göçtü işte windoz gibi format atıp bir daha firmware yükledik anca kendine geldi. HDD li mp3 çaların da sorunlarında biri bu hem çabuk kitleniyor ve çökmeye çok müsait


    abi hakkaten yha. aslında keşke hiç olmasa böle sorunlar. tatile gitmişsin oraya gitmişsin buraya gitmişsin. bi gitse alet nerde format atacan nerde yazılım yüklücen. kaldı elinde işte.
  • konu dagilir gibi olmus ama

    ne bilim yani amazon un yorumlarinda radyo yok yazmis kullanan herifler....ne bilim sasirdim bende simdi ikilemde kaldim ama ne bilimmm..sende var diyorsun....

    amazon da 200 dolar

    baska bi sitede refurbished 150 dolar kutulu ve full aksesuarli

    50 dolarlik fark var...hangisini onerirsinizz pekiii???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sexai -- 29 Temmuz 2006; 7:21:17 >
  • Bence refurbished alma nolur nolmaz,başın ağrımasın sonra.
  • usta kimisi de refurbished iyidir hatasi vardiysa duzeltilmistir ve bi daha cikmasi daha zordurdur falan diyor....

    ne bilim neyi dinleyecegimi sasirdim yahuu....

    ne edecuk.....sunun radyo destegini tam bilsek bi icim rahatlayacak ama muamma simdilik deneyip bilen yok ki anasini satayim.....

    aglamak istiyorummmmmmm
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.