Şimdi Ara

Yardımcı Kaynaklarla Desteklenen Eğitim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
84
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eğitimin temeli ve becerilerin asıl kazanıldığı yer ilkokuldur. Sitemiz ilkokul çağındaki çocuklarımızın derslerine hazırlanmalarına yardımcı olma ve değerli öğretmenlerimizin de yeni kaynaklara sahip olabilmesi adına bir çalışma yapmaktadır. Bu çalışmasında ders notları ve konu özetleri ile terimler sözlüğü içerikleriyle de yardımcı kaynak olarak hizmetinize sunmuş bulunmaktadır.


    Bildiğiniz gibi ders kitapları ücretsiz olarak dağıtılıyordu, fakat ders kitapları öğrencilerin ihtiyaçlarını katiyen asla tam olarak karşılamıyordu. Pandemi dönemiyle birlikte bu gereksinim giderek daha da arttı. MEB de bu ihtiyaca cevap verebilmek için ilkokulda her sınıf seviyesi için ayrı ayrı olmak üzere Türkçe, matematik, fen bilimleri, hayat bilgisi, ve sosyal bilgiler derslerine dair 14 çalışma kitabı hazırlattı. Bu kapsamda 17,5 milyon kitap, 2020-2021 eğitim öğretim yılında neredeyse tüm öğrencilere ücretsiz dağıtıldı. Bu çalışma özellikle maddi bakımdan kaynak kitaba bütçe ayıramayacak para verip alamayacak öğrencilerin desteklenmesi adına önemli bir çalışma oldu.

     

    Sitemiz TÖMER çalışmaları, terimler sözlüğü çalışmaları, ders notları ve konu özetleri çalışmalarının yanı sıra ilkokul öğrencilerimiz içinde 1. Sınıftan 4. Sınıfa kadar her bir ders için etkinlik ve çalışmalar hazırlamış ve sizlerin beğenisine sunmuştur. Her geçen gün de arşivimiz giderek büyümektedir.

     

    Yardımcı Kaynakla Desteklenen Eğitim

     

    Öğrencilere öğretim programları kapsamında muhtelif bilgiler aktaran ve öğrencileri belirlenmiş amaçlar doğrultusunda davranış edinmeleri yönünde araştırma ve incelemelere yönlendiren ortamların ders kitapları olduğu söylenebilir. Gelişen teknolojiye rağmen internet, mobil telefonlar etkileşimli tahtalar halen birincil öncelikte bulunan kaynak ders kitaplarıdır. Öğretmen ve öğrenci arasında iletişim kaynağı olan kitaplar yeterli ve uygun nitelikte olması gerekmektedir.

     

    Yapılandırmacı yaklaşımın bir gereği olarak yıllardan beri kullanılan ders kitapları öğrenme-öğretme süreçlerindeki önemi ve etkisinden ötürü ders kitaplarının nitelikli hazırlanması kaçınılmaz bir gereksinimdir. Çünkü ders kitapları, derslik içi ve derslik dışı eğitim-öğretim faaliyetlerinde öğrencilere yüksek miktarda katkı sağlamaktadır.

     

    Ders kitaplarının yetersiz geldiği anlarda da kaynak kitaplar ve ek etkinlik ve konu özet ve anlatımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Sitemizde gerek TÖMER, gerekse yabancı dil öğretimin yanında 1.sınıftan 4. Sınıfa kadar ilkokulun tüm sınıfları için yeteri kadar etkinlik ve çalışma kağıtları mevcuttur.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.