Şimdi Ara

Yardıma İhtiyaç Var: Lastik Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 205 55 16 lastik ihtiyacım var arkadaşlar.

    Yıllık fazla yol yapmıyor araç. Hele ki bu son sene şehir içinde hatunun arabasına çöktüğüm için yıllık 10bin zor görüyor. Ancak yola çıktığı an 500km üstü gidiyorum ve kimsenin olmadığı yerlerde de yamyamlığımın tuttuğu ve ibrenin 200'ü gördüğü oluyor. 2016da aldığım arabada 2013 tarihli michelin energi saver lastikler var, araba da 2013 delta.

    Şimdi "hiç bilmiyorsan gelen kağıttan" oyna hesabı üstündeki energy saver lastiklere devam mı etmeli (yumuşak hamur, yıllık düşük km ile birleşince en az 5-6 sene idare eder (mi) ) yoksa yarı fiyatına hamuruna bakmadan dayton petlas falan gibi bir şey alıp 3 senede bir değiştirmeli mi. Yoksa yumuşak hamurlu ve yavaş sertleşen/bozulan başka ne model var bildiğiniz. Üstündeki lastikler eğer km doğru ise 80bin görmüşler ve 5 yaşındalar. 2 senedir bu çöplerle idare ettim ama artık bu sene muayeneden bile geçmez heral?

    Teşekkür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 29 Nisan 2018; 17:9:3 >







  • Bütçe meselesi 200 liradan 500 liraya kadar değişir .

    Ben olsam çabuk yıpranan michelin yerine falken, sava,nokıan gibi f/p lastiklerine bakardım bunuda kışın ortasında yapmak gerekki yaz lastiği ucuz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllık yaptığınız 10.000 km az mı??? Aracınızın üzerinde ki Lastikler 5 yıllık, bir de Michellin Energysaver. Michellinin bu lastikleri 2.yıldan, ve takriben 30.000 km den sonra kendini salan bir lastiktir. Yağmurlu havalarda, buz üstünde gider gibi hissedersiniz(Benim gözümde beş para etmez bir lastiktir, daha önce kullandım). Bir de 200 kmye kadar hız yaptığınızı belirtiyorsun, daha neyi bekliyorsun??? Adam gibi kaliteli bir lastik istiyorsan Goodyear Efficentgripperformance lastiklerini, daha uygun bir fiyatlı lastik istorsan (Parasına göre gayet iyi) Falken veya Dunlop tavsiye ederim.
  • 200 liraya Lassa Driveways alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Valla millet yıllık 30-40 bin km'lerden bahsedince 10bini bile utanarak yazdım. Mantaradam için yazılanlar malum, ancak takip listemde olan bir ürün olsa da hiç kullanmadığım goodyear için de bir sürü laf edildi, hatta bu forumda da göklere çıkaran da var, yerin dibine sokan da. Uzun süre kullanıp şu yönü iyidir şurası kötüdür diyen pek fazla yok. Lassa ve bri kullanmış biri olarak bunlara pek sıcak bakmıyorum amma bridgestone yan ürünü ispanya üretimi dayton 2-3 kişi tarafından çok övüldü. Yine de lastikleri yeni ve 2. seneden sonra beton olmayacakları ne malum. Neyse, bakalım şu 2-3 günlük zaman ne gösterecek, zira cuma takılmış olmalı.




  • Önceki aracımda 15 bin km Falken kullandım memnun olduğum için bu aracıma da aynısından aldım.p

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: echomaniac

    Bütçe meselesi 200 liradan 500 liraya kadar değişir .

    Ben olsam çabuk yıpranan michelin yerine falken, sava,nokıan gibi f/p lastiklerine bakardım bunuda kışın ortasında yapmak gerekki yaz lastiği ucuz olsun.
    Maalesef yaz lastiği kışın ucuz olmuyor.

    Bu kış takip ettim falken tüm kış 190-210 arasındaydı, daha geçen hafta aldım 200 liraya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konfor istiyorsan bütçe de varsa kesinlikle michelin ile yola devam etmelisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goodyear'ın Eagle Sport'u için 240TL fiyat aldım. Sökü takı balansı hepsi içinde. Listesi 320. Listesi 380 olan EGP için 300 altında fiyat alırsam düşünürüm.



    @zx636
    5 yıllık geberik michelinden şu an dahi memnunum ama benden önce yanaklara yapılan yamalar ve atıklar yüzünden değişmeleri gerekiyor. Şimdi gelecekler bu yazdıklarım üzerine "bak mişlen yanaktan pörtlüyor"cular ama benden önce 3 yılda lastiklerin anasını bellemişler, bende sadece 1 kere lastiğe çivi girdi. Demek ki kullanımla da ilgisi var. Energy saver da fena bi lastik değil hani.
  • Barum tavsiye ederim. Alıp pişman olan yok.
  • Oooo, eagle sport için hiç hoş şeyler söylemiyor kullananlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.