Şimdi Ara

yardım! P5P41T/USB3 ikinci el anakart aldım. bios ta sata hdd leri göremiyorum!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,


    q9550 li, 4 gb ddr2 li sistemi bi tık canlandırmak için. ikinci el P5P41T/USB3 anakart ve 4+4 gb ddr3 ram aldım. ide eski bir harddisk ile deneme amaçlı windows 10 kurdum, aşırı ağır çalıştı. fakat eski sistemde çalışan 120 gb lık ssd diski bir türlü biosta göremedim. denemek için aynı anda eski sata hdd ve sata dvd rom u (3 ünü birden takınca) bazen 3 ünü birden görüyor bazen hiç birini görmüyor. açılırkende çok bekletiyor sata soketine takılı hdd var ise. aldığım kişi ekran görüntüsü de attı 1 ssd ve 1 normal harddiskin aynı anda takılı olduğu bios görüntüsünü. 4-5 farklı data kablosu, farklı psu, farklı güç kabloları da denedim.


    nerede hata yapıyor olabilirim? hdd yi biosta görmeden windows kurulumu yapılabilirmi?


    akşam eve geçince cmos reset, ve yeni bios yüklemeyi deneyeceğim.




  • sorunu kısmen çözdüm, ama hiç bir şey anlamadım!. cmos reset yaptım (biosu resetledim). tarih ve saati güncellediğimde sata hdd yi yine görmedi, tekrar biosu sıfırladım. bu sefer saat ve tarihi değiştirmedim o zaman sata port hdd yi gördü.


    saat ve tarih fabrika ayarlarına döndüğünde (10 yıl öncesine yani) ayarlıysa sata yı görüyor. saat ve tarihi biostan güncelleyip kaydedip tekrar açarsam sata yı görmüyor!

  • İşlemciyi tavsiye ediyor musunuz? Ben q9400 buldum 120 TL ye. Almayı düşünüyorum aslında. Core 2 duo e8600 kullanıyordum. Ama bu quad serisi daha iyiymiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam diyor Canakkale Bogazi sen diyorsun...


    Up.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi millimeter -- 5 Mart 2022; 18:31:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.