Şimdi Ara

[YARDIM] Kartal 2001 model aracımdaki belirli sıklıklarda gaz yemiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Kartal 2001 araca sahibim. Araç bazen yolda giderken gaza bastığım halde 4000 deviri geçmiyor YANİ GAZ YEMİYOR. Gaza bastığım halde gitmiyor araç. Araç o hale gelince vitesi 2'ye takıyorum gidebildiği kadar yere gidiyorum. Bu arıza yüzünden sorunların bujide olduğu zannederek buji kablolarını ve bujiyi değiştim. Tekrar aynısı başıma geldi. Herhangi bir düzelme olmadı yani. Ustaya gösterdiğim halde çözemedi bir türlü. Benzin + LPG sistemi var.

LPG basıncı belli bir devirden sonra yeterli gelmediği için benim LPG sisteminde 3500 devirden sonra yakıtı karma olarak verir yani LPG yanında benzinde pompalar motora. Benzin pompası devamlı çalıştığı için eğer benzin miktarı az ise ısı çok arttığı için eriyebiliyor. Bunu engellemek için benzin pompasına çalıştıktan sonra ve LPG devreye girdikten 1 dakika sonra benzin pompasının elektriğini kesecek röle takılabilir.

Eğer bu röle arızalı ise veya başka bir nedenle benzin pompalanmıyor ise LPG basıncı yetmediği için 4000 deviri geçemiyor olabilir.

Benimkisi sadece bir tahmin çünkü benzin pompam daha önceden bahsettiğim gibi eridi ve yenisi takılırken röle takalım dedi usta. Bende sollama yaparken karma yakıt kullandığı için istemedim. Şimdi benzin deposu full geziyorum erimesin pompa diye. Röle bu arızalanması ihtimal dahilinde. Bu arada bende sıralı sistem var ona göre konuşuyorum. Eğer araç benzinde 4000 deviri geçiyor ise benim dediğim gibi değildir sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 21 Mayıs 2023; 8:22:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.