Şimdi Ara

YARDIM!!!Harman Kardon DPR Serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar
    2004-2006 yıllarında üretimi yapılmış sanıyorum. Digital Path Receiver olarak geçiyor. Bu amfiyi kullanan dinleyen ve yorum yazabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum özellikle HK u samimi güç değerleri ile biliyoruz . bu seride dpr 2005 modelinin 120 watt olduğunu belirtilmiş

    HK 145 40 watt yazar iken ben bu 120 watt değerinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını merak ediyorum


    SAYGILAR



  • Arkadaşlar yok mu DPR 2005 veya DPR 1005 dinleyen kullanan
  • 120 watt şeklinde yazmayalım. max. 120watts şeklinde uygun olur. güç değerlerinin ifade şekli çok önemlidir.bu yüzden nasıl anlam taşığına önem vermemiz lazım.
    soruna gelince
    dpr2005; max 120 watts. gucu doğru yansıtılmış. fakat bir yükselteç olarak çalışma sınıfı farklı. bu yüzden
    ürettiği max 120W guç doğru olmakla birlikte ses karakterinin mutlak surette dinlenmesi gerekli.nedenine daha sonra değinirim.
    demek istediğim çalışma sınıfları farklılığı yüzünden ses tonaliteleri değişik olmakta.
    kuvvetli ümidim hatırlamıyorum çünkü sony str-db2000QS gibi ses dinamikliği konusunda başarılı olduğudur.
  • cantan çok teşekkür ederim
    benim kullandığım amfi onkyo 304 tü ve sesi neredeyse %80 açtığım zaman yeterli sese ulaşıyordum ( divx filmlerde) ve bu ses seviyelerinde hıslama geliyor.

    Dpr 2005 serisinin ses gücü hangi amfiye yakındır (model ve marka olarak) senin harman kardonu ve marantzı beğendiğini biliyorum.Aynı Harman zevkini verirmi
  • divX filmlerde hıslama oluyorsa. no name dvd ler den kaynaklanır.lakin onkyo un oldum olası giriş seviyesi amplilerini sevmem. fakat 304 sırıtmayan bir amplidir.hıslama yapmaması neden göremiyorum nedenin kaynağı başka şeyde olabilir.direk suçu atmayalım!
    dpr2005 örnek olarak sony str-db900QS ya da str-db2000QS örnek gösterebilirim.fakat DB2000; DB900 den daha dinamik ve güçlüydü. harman da bunun gibidir umarım.emin değilim artkın.
    benim pek marka tutkunluğum yok hepsini severim. aynı tadı veriri mi diye sorarsan vermez. nedeninide yukarıda belirttim çalışma sınıfları farklı.
    şöyle izah edeyim;
    H/K digital revolution, sony s-master, pro; gibi farklı sayısal çalışan çıkış katlarına sahipler. akabinde beslmeleri de SMPS oluyor. DB900QS smps idi. smps beslemeler endüstri beslme dışında çok kaliteli olmaları gerekli. demek istediğim amplifikasyonda beslme her şeyin başı ise; klasik trafolu beslmeye göre daha etli üretme zorlandıklarıdır.fark eden ses tonalitesi her ne ise.
    çıkış katı diyoruz şunu izah edeyim;
    çıkış katı dijital ya da sayısal farketmez diyoruz.bu noktada ana husus güç harması düşük, sıcaklık fazla problem değil, fazla ağır olmaz.
    ama tatmin edici mi? bilmem.bu yüzden analog amfiye nazaran önerisi en zor ampli.
    neden? bir sayısal sinyal eğer ikili binary seçilmiş ise ya ON dur ya Off dur. 2 den biri. analog un ise bir sinüsodal sinyalde 3 dalga içeririken armoniklerinin hesabını bilmeye imkan yok. (bu yüzden sayısal örnekleme daha emekliyor) sayısal on ya da of iken kare dalga formunda tepe değer ya en yuksek gerilimde (on) ya da en düşük gerilimdedir. (off). olay şu bir transistörden elektron akışı olmazsa güç harcaması yoktur.sıfır yani hararet üretmez. transistör un 3 bacağı E B C emitter, beys, collector ise kolektorden transistore akım verdiğimz(besleme gerilimi ne ise) zaman transistörün güç girişinde oluşacak gerilim; emiter beyz arasında ki iletime geçip doyum-satursyona götürür. buraya kadar tamam. eğer bir transistör yukselteç olarak çalışıyorsa giriş gerlimi biaslanır.akabinde bias ile söz konusu besleme geriliminin yarısı kadar x kölektör akımı; y kadar gerilim ile beslense harcanan güç bir öncekinden fazladır.
    formul akımxgerilim=güç
    bu yuzden sürekli iletimde olan Class A sınıfların artan ısıyla birlikte verimleri düşer, düşüktür.
    burada ifade edilen ne idi? transistorun max. akım geçtiğinde harcanan güç; düşük akım geçtiğindekinden daha düşük olmakta.
    dolasıyla bir ON ya da OFF durumumda transistor ON ise max akım geçer OFF ise hiç akım geçmiyordur.bu mx durumda transistörün güç harcaması daha düşük olduğundan az güçle çok iş görür.buna anahtarlama da denir ne kadar hızlıysa o kadar iyi.
    bu yuzden örnekleme anında hız önemli fakat bir analog sinyali ne kadar örnekleyecekleri şüpheli.mevcut örneklemenin yeniden üretimi zorken.zaten bir analog sinyali yanlış hatırlamıyorsam 18000bit örnekleme gerekli idi. ampli ise analog beslemede sürekli sukunet akımı ve relatif bir yuk ve sinyal ile PWM çıkış katının bununla başa çıkmasını bekliyoruz.başa çıkıyor da. ama memnuniyet boyutudur nedir bilmem.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.