Şimdi Ara

[YARDIM] Golden için sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Üniversite öğrencisiyim, hayvanları çok seviyorum. Eve yavru bir golden almak istiyorum ama etrafımdakiler 'bütün evi pisletir, bakamazsın, sen okula gidince evde tek başına kalırsa kötü şeyler olur, yürüyüşe çıkaramazsın, seni dinlemez çok yorar, mama parası çok olur' gibi şeyler söylüyorlar. Sanki evde köpek besleyen insanların işi gücü yok bütün gün evde köpeğin başında bekliyorlarmış gibi. Bu söylenenlerin doğrusunu öğrenmek istiyorum çünkü bir canlıya bakmanın çok önemli bir şey olduğunun farkındayım. Bu söylenenler hakkında fikirlerinizi alabilir miyim?



  • söyledikleri şeyler çok doğru köpek bakmak aynı çocuk bakmak gibi hevesin geçtikten sonra sanada köpegede eziyet olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stanley342 S kullanıcısına yanıt
    duyduklariniz çok dogru. kopek almak 10-12 senelik bir sorumlulugu pesinen kabul etmek ve vicdani bir sorumluluga girmek demek. bir nevi evlat edinmek gibi. tuyuyle kiliyla evi kirlettigi, duzenli sık sık ve 5-10 dk degil uzun uzun gezdirilmesi gerektigi (yaz kis ustelik) de dogru. ideali her gun 5-10 dakika fircalamak, diger türlü kısa sürede ömrün boyu göremeyecegin kadar tüyle tanışmak garanti. her halukarda evi sıkça süpürmek gerekecektir. kıyafetleri çıkardıkça uzerindeki tüyleri toplamak rutin bir alıskanlıktir golden sahiplerinde. yarın sinavim var, hastayim, keyfim yok, aşık oldum, dertliyim havamda degilim,arkadaşım gelecek, misafirim var gibi mazeretler olsa dahi sürekli bir ilgi sevgi ve bakım gerekli. aşı, veteriner kontrolü, gerekirse ilaç ve gıda takviyesi, mama, oyuncak (almazsanız masa sandalye kablo terlik ne varsa güle güle diyebilirsiniz) masrafi fazla. ucuz mama kullanildiginda cilt, agiz kokusu ve baska saglik sorunlari olabiliyor. ayrica 3 gun ayri kalsan veya ilgilenmesen uzuntuden bunalima girebilecek kadar duygusal hayvanlar.
    üniversiteyi bitirip, hayatini isini duzene koyup rutin bir hayata kavusmadan kopek edinmenizi tavsiye etmem. esasında golden orta yaşlı, köpegin sorumlulugu paylasma açısından evli ve çocuklu ailelerin yaşam tarzına daha uygun. ideal olarak da apartman degil bahceli mustakil evler icin uygun. apartmanda çok zor - köpek için özellikle. hatta köpek sahiplenmek insanı yalnız bırakmaması ve vakit alması yönüyle biraz emekli işi desek bile yanlış olmaz. anne babanız hayatta ve en azından biri çalısmıyor veya emekli ise, sizden evvel onlar köpek sahibi olmak istiyorsa bırakın onlar alsin siz sorumlulugu paylaşın ve bol bol sevin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inanck -- 6 Kasım 2017; 7:46:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Büyük sorumluluk etrafındakiler doğru söylüyor.Kendinden eminsen al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golden önermem. Çok tüy döker, havlar, aşırı heyecanlı olduğundan pek laf dinlemez. Yavru alacaksan ilk zamanlar pislik temizlemeye ve uyumamaya alış bunları göze alıyorsan köpek al. Maddi durumun yetersizce hiç girme aşılarını vs yaptırman gerekli
  • Merhaba hocam;
    Golden retriever bakan üniversite öğrencisi arkadaşlarım var, hiç de sıkıntı yaşamıyorlardı. Kaldı ki golden bakılması en kolay köpek cinslerinden birisi.
    Bu konu ile ilgili websitem patipufta bir içerik yayınlamıştık,
    https://patipuf.net/kopek/golden-retriever-ozellikleri-ve-bakimi/
    umarım işinize yarar :)
  • Aslında bakabileceğim konusunda kendimden emindim ama hayatımı düzene soktuktan sonra almanın doğru olacağını düşündüm. Alıp da ayrılırsam onun kadar ben de üzülürüm. O yüzden 3-4 sene almayı düşünmüyorum. Teşekkürler.
  • Evinde içinde beslenecekse labrador dururken golden almanın mantığını çözemiyorum. İkiside sevimli köpekler sonuçta. Hatta labrador daha sempatik, yakışıklı geliyor bana. Golden uzun tüylü, sürekli dökülüyor, pis kokuyor vs. çekilmez evin içinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mind of a madman -- 22 Mayıs 2018; 1:42:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.