Şimdi Ara

Yardım edene bilkent hakkında sorduğu bir soruyu cevaplayacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    şuan bilkent pols okuyorum birinci senem daha önce başka bir üniversitede okuyordum kaydımı sildirdim tekrar girdim geçen sene ancak ygsden sonra apandistim patladı ve lysye hiç çalışamadım ve baya kötü bi sonuç aldım kendime göre ve siyaset seçmek zorunda kaldım bu sene de sınava girdim okurken ve 180 bin oldum ygs5 de kırık obp ile bunu 70 bine çekmek zor mudur? vaktim pek yok bilkentin hazırlığı çok yoğun bildiğiniz gibi. kısa bir çalışma ve kırık obp ile bunu 70 bin civarına çekebilir miyim? kaçar net yapmam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadecetalay -- 8 Nisan 2016; 1:33:31 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Lys mat sınavından sonra 1 hafta ara ver edebe kadar o bir hafta 7-24 edeb kas az birşeyde coğrafya

Matta zaten mat1 i yaparsın günde 1-2saat mat2 bak artık ne kadar boşluk kalıyorsa halledersin gibime geliyor.

Hazırlığa girmeden önce ingilizcen nasıldı?Şuan ingilizcen nasıl?Gereksiz kasıntı mı hazırlık yoksa öğretici mi?

Edit:Yukardaki arkadaşında sorusunu cevaplamayı unutma hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smelly cat -- 8 Nisan 2016; 8:15:41 >

Orijinalden alıntı: tm2016

Cekersin zor degil hatta kolay. Bilkent matematikte okuyan burslularin cogu olimpiyatci mi? Oyleyse yazmayacagim cunku oyle bir duyum aldim.

Şimdiye kadar denk geldiklerimin arasında olimpiyatcilar yoğunlukta sanırım. Hatta şu an hazırlıkta aynı sınıfta okuduğumuz biri emo 1. Si. Ama çok olimpiyatci olması secmemek için sebep olmamalı. Sonuçta olimpiyat ile lisans çok farklı. Mesela o arkadaşım neredeyse hiç türev integral bilmiyormuş ve ilk mat dersi olan math101 bile 12. Sınıf matematiği konuları. Eğer matematik sececeksen kesinlikle bilkent olmalı bence seçtiğin okul
    Edit: mühendisliklerde de olimpiyatci sayısı azımsanmayacak kadar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isvicresiz bilim adami -- 8 Nisan 2016; 10:06:18 >
    13 yıl önce açıldı
    6k tavsiye konusu - soru cevap
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uykusuz1905

Rahat çekersin hocam şöyle yapsan bile

Lys mat sınavından sonra 1 hafta ara ver edebe kadar o bir hafta 7-24 edeb kas az birşeyde coğrafya

Matta zaten mat1 i yaparsın günde 1-2saat mat2 bak artık ne kadar boşluk kalıyorsa halledersin gibime geliyor.

Hazırlığa girmeden önce ingilizcen nasıldı?Şuan ingilizcen nasıl?Gereksiz kasıntı mı hazırlık yoksa öğretici mi?

Edit:Yukardaki arkadaşında sorusunu cevaplamayı unutma hocam

Kendi adıma cevap veriyim
    Gramer adına fena değildi ortalama bir devlet lisesinde öğretilenden daha fazlasını biliyordum ama yine de listening ve reading yönüm çok gerideydi. Inter kurunda başladım hazırlığa. Benim için oldukça öğretici oldu şimdi neredeyse çoğu yabancı haberi ve diziyi anlayabiliyorum. Devamsızlık olayı biraz kasıntı. Derslerin %90 ina devam etme zorunluluğu var. Ama devamsızlıktan kalan da pek yok bir şekilde kurtarıyor herkes.

• isvicresiz bilim adami kullanıcısına yanıt
    Ben matematik okumak istiyorum fakat olimpiyatcilarin yaninda kucuk dusmekte istemiyorum. Eger oyle olursa bu beni sevdigim seyden sogutacakmis gibi geliyor. Bu yuzden asiri korkum var. Ya ytu matematik muhendisligi ya da bilkent matematik. Siralamalari ayni civarda. Bilkentte birde ortam baya elit sanirim. Su secred sayfasi tuhaf geliyor bana.

• hocam şimdi benim altyapım vardı daha önceki üniversitemde hazırlık görmüştüm kendi ingilizcem de iyidir ama inter çok az ama upper ve pre-fac kuru baya zor. eğer ingilizce altyapın yoksa 1.5 seneyi gözden çıkartmanı öneririm ya da yazın 2 aylık bi kurs almanı öneririm. bilkent'te gördüğün hazırlık çok lazım bölüm için çünkü bilkent sadece ders işlenen bi kurum değil seni akademisyenliğe ve ileride sana kolaylık sağlaması için kurulmuş bi okul
    Halil inalcık olmasin o :D

Orijinalden alıntı: tm2016

Ben matematik okumak istiyorum fakat olimpiyatcilarin yaninda kucuk dusmekte istemiyorum. Eger oyle olursa bu beni sevdigim seyden sogutacakmis gibi geliyor. Bu yuzden asiri korkum var. Ya ytu matematik muhendisligi ya da bilkent matematik. Siralamalari ayni civarda. Bilkentte birde ortam baya elit sanirim. Su secred sayfasi tuhaf geliyor bana.

Olimpiyatcilarin yaninda kucuk dusmedigin surece bilmediginin farkina varamazsin, etrafinda matematik hakkinda senden cok daha fazla calismis insanlar varken okuma firsati kacirmaman gerekir, su anki dusuncen cok yanlis o sebeple. Bir konuda etrafindakilere gore ne kadar cok sey biliyorsan o kadar az sey ogrenirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.