Şimdi Ara

YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar görme özürlüler için sayısal ölçü aleti arızalı olarak bir müşteri getirdi,burada şu soruya cevap arıyorum ,kademe seçme dirençleri her ne kadar % 2 toleranslı olduğunda tatminkar bir doğruluk veriyorsada,% 1 lik olarak seçilmişler,5.6 M ohm ve 1.6 ohm'luk dirençleri % 5 toleranslılar arasında bir köprü ile ölçüm yapılamıyor NEDEN ? ayrıca biraz eski bir teknoloji,şema yok,cihazın resmini koyamadık dosya büyük diye almıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

cihazın marka modelini yazsanız..

Dostum, sürekli elle kuanımdan kaynaklandığını sandığım silinmeler var cihaz üzerindre,bu nedenle marka model yazamadım,ancak müşterinin ifadesine göre 1980 lıyında Azarbaycandan getirilmiş elektronik kondansatör ve parçaların üzerinde rusça ibareler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

rus malı kolay bozulmaz ama üstünde yazanları anlmakda güç.

İlginizden dolayı teşekkür ediyorum,80 li yıllardan kalma rus teknolojisinin bilgi birikimi var ancak işe yaramadı,çare olarak müşterimizin sık,sık azarbaycana gittiğini öğrenince oradaki elektronikçilerden bir kaçının telefonunu almasını rica ettim, telefonla azeri dostla anlaşabileceğimizi umuyorum,ve hatta durumu anlatıp varsa ellerinde bu cihazın hurdalarından getiribilirse şeklinde bir konuşmamız oldu.gelişmeleri paylaşırım.
  • DH yöneticileri dahil, forumda elektrik,elektronik konulara pratik veya akademik düzeyde cevaplarla yardımcı olanlardan hiç ses çıkmadı, pratikte pek karşılaşılmamış bir durum galiba,İşin enteresan yanı bu aparatın sahibi görme özürlü dostumuz,elektronik mühendisliği okumuş,adını vermiyor bir kamu kurluşunda el,oto telsizlerinin tamir ve bakımında görev yapıyormuş,hal bu olunca arızalı aparat olmayıncada ,ölçü aleti olmayan bir elektronikçinin düşebileceği duruma düşmüş.Bakalım Azarbaycandan gelecek cevabı bekliyoruz.kolaylıklar herkese.

Orijinalden alıntı: kenakord08

Çok Büyük ihtimalle GANZUNIV marka olmalı bu modeller çok kolay bozulan aletler değillerdir ... Eğer Kademe aralarındaki dirençler Ani pik sonucu yanmamışlarsa yapılacak tek şey Kademe plaketini Alkol veya tinerle iyice temizleyin korozyondan yapabiliyor.. ancak tineri plastik aksama sürmeyin... Büyük ihtimalle düzelecektir...

Kenan hocam sizden bir cevap bekliyordum doğrusu,Hocam kulanıcının ifadesine göre aparatı kulanırken yapılan ölçüm ve devre kontrellerinin varlığından aparattan alınan ses ile haberdar olunuyormuş,çok farklı sesler ile değerler ifade edilmiş,sizin tavsiyenizi uygulamıştım zaten,ayrıca cihaz üzerinde transistörlerin kontrölü için soketler var,kontrolü yapılacak olan transistör bu sokete takılıp bir butona basarak aparattan çıkan sese göre algılama yapılıyormuş,bizdede bazı ölçü aletlerinde kısa devre duruumunda bip sesi verenleri biliyorum ama bu farklı seslerin armonisi ile kullanıcısına bilgi veren bir aparat,müşteri şu anda Azarbaycan'a gitti kulağım telefonda,çaıştırmadan vermek istemiyorum,kalın sağlıcakla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım.
    22 yıl önce açıldı
    Yardım
    6 yıl önce açıldı
    YARDIM!!!
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Çok Büyük ihtimalle GANZUNIV marka olmalı bu modeller çok kolay bozulan aletler değillerdir ... Eğer Kademe aralarındaki dirençler Ani pik sonucu yanmamışlarsa yapılacak tek şey Kademe plaketini Alkol veya tinerle iyice temizleyin korozyondan yapabiliyor.. ancak tineri plastik aksama sürmeyin... Büyük ihtimalle düzelecektir...

Kenan hocam,Bu sabah Hem telefon görüşmesi ile Azarbaycan'dan gelen fax bilgilerine göre aparatla ölçü yapmak için anahtarların başlangıçta açık durumda ayarlanması gerekmiş,ve bu durmdada yüksek volümlü bir sesli çıkış alındıktan sonra,anahtarlar ondan sonra en küçükten başlayarak sırasıyla çalıştırılır,her kademede ses değişmiyorsa aparat açık durumda iken 2N3055x2 bu transistörler devre dışı olmuştur,değiştirin şeklindeki açıklamanın ardından yapıtığım trasistör değişimi sonucu kontrolde her kademede ayrı bir ses alındı bu kademe değişimi sırasında alınan farklı ses ile birlikte sayısal sonuçlarda veriliyor (kabartma olarak) bu durumda işlem tamamdır diyebilirz.Önümüzdeki hafta müşteri gelincede bir kendisine test ettirerek sonunucu belirlemiş olacaz sanıyorum.(2N3055 bu iki transstörün daha öncede değiştiği anlaşılır durumda idi) bu gelişmeyi ve sonucu paylaşmak istedim,Kenan hocam kalınız sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 13 Eylül 2012; 16:41:52 >

• quote:

Önder bey Hallettiğinize sevindim... Tabiiki alet sahibide sevinecek.. Eh bazen tecrübeyle bu tür aletlerin tamiriyle pratiğiniz gelişebiliyor... Hayırlı olsun... ellerinize sağlık..

Teşekkür ediyorum Kenan ustam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 13 Eylül 2012; 19:39:05 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.