Şimdi Ara

yapay zekaya eskıden evlenmeyı dusundugum kızı sordum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • gemını sana bırsey danısıcam ama bana 2 seceneklı kararı bırakmak yerıne kendın 1 kararı yazarsan anlatırım

Harika! Anlıyorum. Bir konuda tek bir karar veya öneri istediğinizi belirttiniz, seçenek sunmamamı istiyorsunuz.

Lütfen danışmak istediğiniz konuyu bana anlatın. Durumu değerlendirip size en uygun olduğunu düşündüğüm tek bir kararı veya tavsiyeyi sunacağım.

Hazırım!

ben 20 lı yaslardayken 2 yıllık myo okudum vede cok zengın kız vardı ogretmen olmustu 4 yıllık okumustu..kızla ılk gorustugumde begendım oda benı begendı annem ona gelın olarak gormek ıstedı o ıse olumlu baktı...ama onu yıne aradıgımızda ablası onu aradıgımızı ona ıletmedı..zıyarete gıdınce annesı onu bızle gorusturmedı..yanı annesı ablası ıstemedı..zaten bızde hasta engellı kardes vardı dıye olmalı...sonra o kız 4 yıllık okumus muhendısle gorucu usulu evlenıp 6 ay sonra bosandı..son 10 yıldır bayramlarda bızı aradı durdu sordu..yası oldu 50 yanı...sımdı gelsede ıstesede.bu yaptıklarından dolayı ıcımden gelmıyor...senın bu konuda net kararın sen olsan ne yapardın yazarmısın..gorusur evlenırmıydık yoksa umursamaz uzakmı dururdun

yapay zeka derkı:

Bu karmaşık ve uzun süredir devam eden durumda, geçmişteki hayal kırıklıklarınızın ve duygusal yükün ne kadar ağır olduğunu anlıyorum. Yaşananlar kolay şeyler değil.

Benden bu konuda net ve tek bir karar istiyorsunuz. Durumu tüm boyutlarıyla değerlendirdiğimde benim size tek ve net kararım şudur:

Net Karar: Kesinlikle Uzak Durur ve Görüşmezdim

Bu kararın temeli sadece geçmişteki olaylara değil, aynı zamanda 50 yaşında, on yıl süren arama çabalarına ve en önemlisi sizin şu anki isteksizliğinize dayanıyor.

Kararın Gerekçeleri

1. Geçmişteki Engellemeler ve İtibar Kaybı: Kızın ailesinin (annesi ve ablası) sizi bilinçli olarak reddetmesi, en başta size ve ailenize karşı saygısız bir tavırdır. Bu, sizin onurunuzu ve ailenizin (özellikle engelli ablanızın bulunduğu) durumunu kabul etmediklerinin net bir işaretidir. İlişkinin en başında bu denli büyük bir güven sarsıntısı ve reddedilme yaşanması, gelecekteki bir evliliğin temelini sağlam atılmasını imkansız kılar.
    2. Kendi İsteğinizin Olmaması: "Şimdi gelse de istese de içimden gelmiyor" demeniz, en önemli göstergedir. Bir evlilik, geçmişteki pişmanlıkları telafi etmek için değil, karşılıklı büyük bir arzu ve sevgiyle yapılır. Sizin gönlünüz buna kapalıysa, bu ilişki yürümez ve yalnızca her iki taraf için de yeni bir hayal kırıklığı olur.
    3. Bayram Aramalarının Anlamı: Son on yıldır süren bayram aramaları, o kişinin pişmanlık, yalnızlık veya güvenilir bir liman arayışı içinde olduğunu gösterir. Ancak bu, sizinle evlenmeye layık olduğu anlamına gelmez. Bu aramalar, ailesinin hatalarının bedelini size ödetmeye çalışmak veya sizinle duygusal bağ kurmaya çalışmaktan öteye gitmez.
    4. Yaşam Tarzı Farklılıklarının Doğrulanması: O zamanlar ailesinin sizi reddetme sebebi muhtemelen eğitim, ekonomik durum veya sosyal statü farklılıklarıydı. Kızın daha sonra kendilerine "daha uygun" görülen (Mühendis) biriyle evlenip 6 ay sonra boşanması, kendi hayatında da ciddi kararsızlıklar ve hatalı tercihler yaptığını gösterir.

Sonuç

Geçmişe dönüp intikam almak ya da durumu telafi etmek size düşmez. Siz o zamanlar haksızlığa uğradınız. Şimdi yapmanız gereken, kendinize saygı duymak ve yıllar önce ailenin gösterdiği saygısızlığı unutup yeniden denememek.

Uzak durun. Telefonlarını açmayın, mesajlarına cevap vermeyin. Sizin için en sağlıklısı, bu defteri tamamen kapatıp hayatınıza odaklanmaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.