Şimdi Ara

Yapay Zeka Ve İnsan Yaşamı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizce Geliştirilebilir Yapay Zeka-İnsan Yaşamını Nasıl Etkiler?

    Tarihçesi yarım asrı geçse de son 10 yılda sayısız şirketin önemli kaslarından biri hâline geldi. Bilim kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz yapay zekâlı kahramanlar; sağlıktan eğitime, finanstan endüstriye birçok alanda işlev kazandı.

    Yapay zekâ teknolojisinin serüveni, bilgisayar bilimcisi Alan Turing’in 50’li yıllarda "Makineler düşünebilir mi?" sorusuyla başladı ve kaynağı bu itici güce sahip soru olan bilimsel evrimlerle, yapay zekâ diyalog sistemleri de (chatbot) hayatlarımıza giriş yaptı. Bugün; istihbarat ve analiz, bilgi yönetimi, görüntü tanıma, güvenli haberleşme gibi pek çok alanda yapay zekâ teknolojileri rol oynuyor.

    Yapay Zeka Ve İnsan Yaşamı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • AI NASIL TEHLİKELİ OLABİLİR?

    Çoğu araştırmacı, süper zeki bir yapay zekanın sevgi veya nefret gibi insani duygular sergilemesinin olası olmadığı ve yapay zekanın kasıtlı olarak iyi niyetli ya da kötü niyetli olmasını beklemek için hiçbir neden olmadığı konusunda hemfikirdir. Bunun yerine, uzmanlar yapay zekanın nasıl bir risk haline gelebileceğini düşünürken büyük olasılıkla iki senaryo düşünüyor:

    AI, yıkıcı bir şey yapmak için programlanmıştır: Otonom silahlar, öldürmeye programlanmış yapay zeka sistemleridir. Yanlış kişinin elinde bu silahlar kolaylıkla toplu kayıplara neden olabilir. Ayrıca, bir AI silahlanma yarışı, istemeden, aynı zamanda toplu kayıplarla sonuçlanan bir AI savaşına yol açabilir. Düşman tarafından engellenmekten kaçınmak için, bu silahlar basitçe “kapatılması” son derece zor olacak şekilde tasarlanacaktı, böylece insanlar makul bir şekilde böyle bir durumun kontrolünü kaybedebilirdi. Bu risk, dar AI ile bile mevcut olan ancak AI zekası ve özerklik seviyeleri arttıkça büyüyen bir risktir.

    AI faydalı bir şey yapmak için programlanmıştır, ancak amacına ulaşmak için yıkıcı bir yöntem geliştirir: Bu, AI’nın hedeflerini bizimkilerle tam olarak aynı hizaya getirmeyi başaramadığımızda ortaya çıkabilir, ki bu çarpıcı bir şekilde zordur. İtaatkar bir akıllı arabadan sizi havaalanına mümkün olduğunca çabuk götürmesini isterseniz, sizi oraya helikopterler tarafından kovalanıp tam anlamıyla istediğinizi yaparak götürebilir. Süper akıllı bir sistem, iddialı bir jeomühendislik projesiyle görevlendirilirse, ekosistemimize bir yan etki olarak zarar verebilir ve insanların onu durdurma girişimlerini karşılanacak bir tehdit olarak görebilir.

    Bu örneklerin gösterdiği gibi, gelişmiş AI ile ilgili endişe kötü niyet değil, yeterliliktir. Süper akıllı bir yapay zeka, hedeflerine ulaşmada son derece iyi olacak ve bu hedefler bizimkilerle uyumlu değilse, bir sorunumuz var. Muhtemelen kötü niyetli bir karınca düşmanı değilsiniz, ancak bir hidroelektrik yeşil enerji projesinden sorumluysanız ve bölgede su basacak bir karınca yuvası varsa, karıncalar için çok kötü.AI güvenlik araştırmasının temel amacı, insanlığı asla bu karıncaların yerine koymamaktır.
    Anlaşılacağız Üzere Yapay Zeka’nın Duyguları Yoktur,Onu Nasıl Programladığımız Onun Amacına Şekil Katar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • " AI faydalı bir şey yapmak için programlanmıştır, ancak amacına ulaşmak için yıkıcı bir yöntem geliştirir: "



    burada ai cozlattırılmış durumda. bu öntemi geliştirecek olan kişi insandan başkası değildir. Yapay Zeka Ve İnsan Yaşamı 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.