Şimdi Ara

Yapay zekâ, ilk kez bir askeri uçakta yardımcı pilotluk görevini üstlendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapay zekâ, ilk kez bir askeri uçakta yardımcı pilotluk görevini üstlendiYapay zekâ teknolojileri son dönemde, özelikle savunma sanayi sektöründe kendine fazlasıyla yer bulmaya başladı. Bu alanda ABD Hava Kuvvetleri’nden gelen örnek ise alanındaki ilk uygulama olma özelliği taşıyor.



    Söz konusu uygulamada, Hava kuvvetleri envanterinde bulunan U-2 Dragon Lady yüksek irtifa keşif uçağının yardımcı pilot koltuğuna ARTUµ adlı yapay zekâ algoritması oturdu. 15 Aralık’ta gerçekleştirilen test uçuşunda ARTUµ, normal şartlar altında uçağın pilotunun uçuş anında yürütmesi gereken birtakım görevleri üstlendi.



    Ayrıca Bkz.DJI şokta: ABD kara listeye aldı



    ABD Hava Muharebesi Komutanlığı bünyesinde görev yapan U-2 Federal Laboratuvarı’nca üç yıl süren bir geliştirme süreci ardından hayata geçirilen algoritmanın kullanıldığı test uçuşunda ARTUµ, uçaktaki sensörleri kontrol ederek başka bir yapay zekâ tarafından U-2’ye fırlatılan uçaksavar füzesinden kurtulma manevraları yaptı.



    Yapay zekâ, ilk kez bir askeri uçakta yardımcı pilotluk görevini üstlendi



    Hava Kuvvetleri yetkililerince yapılan açıklamada, yaklaşık 500 bin bilgisayar simülasyonu sonucu elde ettiği tecrübeyle uçaktaki sensörlerin kontrolünü devralan ARTUµ, uçağın pilotuyla koordineli bir şekilde çalışarak verilen görevi başarıyla yerine getirdi. Görev esnasında pilot ve yapay zekânın aynı radar sistemini kullandığı ve pilotun uçağı havada tutarken ARTUµ’nun ise düşmana ait füze fırlatma rampalarının yerini tespit ettiği ifade ediliyor. Algoritmanın işe yaradığını göstermek için icra edilen testin başarılı olduğunu söyleyen yetkililer ise nihai hedefin teknolojiyi diğer sistemlere transfer etmek olduğunu dile getiriyor.



    Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada ise “Makine öğrenmesinin yetenekleri ve bir pilotun uzmanlığı ile ortaya çıkan iş birliği kapsamında gerçekleştirilen bu tarihi uçuş, Ulusal Savunma Stratejisi’nin otonom sistemlere yatırım çağrısına bir cevap niteliği taşıyor.” ifadelerine yer verildi.









  • sonra vay efendim yapay zeka roket ateşledi, uçağınızı vuran o diyip işin içinden sıyrılamazsınız.

  • Yapay zeka diye bir sey yok, daha fazla kod var..

  • WB kullanıcısına yanıt
    Çok film izlemekten oluyor bunlar. Yapay zeka diye bir şey var ve bunun okullarda özel bölümü dahi var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Return to Monke

    Çok film izlemekten oluyor bunlar. Yapay zeka diye bir şey var ve bunun okullarda özel bölümü dahi var.

    Yapay zeka insanlarin koyduklari bir tanimlama, isim. Halbuki ortada ne zeka var ne irade, sadece yazilan kod dahilinde eylem.

    Kod icerik olarak ne kadar zengin ve kapsamliysa, tepki ve eylem de bir o kadar isabetli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    Asıl seninki fazla film izlemekten oluyor. Şu an yapay zeka diye söylenen şey bol if içeren kodlar işte ya. Gören de kendi kendine düşünüp hareket eden bilgisayarlar var zanneder.

  • WB kullanıcısına yanıt
    Yıllardır millete anlatamıyorum bu forumda da birçok kez yazdım dediğiniz gibi ne yapay zeka ne de akıllı cihazlar var ama millet inanmış herhalde.

    Söylenenin dışına çıkamayan makineler var sadece.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.