Şimdi Ara

Yanmış AMD?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Benim bir arkadaşta AMD Athlon 1000 işlemci, 128MB ram, Asus A7ve (sanırım) anakart vs.'den oluşan bir bilgisayar var. Bugün beni aradı ve bilgisayarın açılmadığını söyledi. Ben güç kaynağındandır falan dedim ama anakartın üzerindeki küçük ışık yanıyormuş. Oyun oynarken direkt fişi çekince olmuş. Arkadaş işlemcinin yanmasından şüpheleniyor. İşlemci bozulsa, tıpkı ramlerdeki gibi sistem hoparlöründen dıt dıt diye sesler gelir diye düşünüyorum ama böyle birşey olmuyormuş. Sizce sorun nerede olabilir. Birde benim anakarta da takılabiliyor sanırım o işlemci. Eğer işlemci yanmışsa benim anakarta denemek için takınca benim anakartı bozabilir mi?



  • öyle kolay yanma olmaz da anakartın jumperini resetlesin..
  • ya şimdi elektronik aletlerde bişeyi kesin söylemek doğru olmaz....

    sana bir örnek verim. geçen bir disk geldi seagate 7200 baracuda kartı yanmış ama adamın diskinde çok önemli bilgiler varmış bende elimdeki kullandığım diskin kartını taktım ( diskler aynı ) bari adamın bilgilerini kurtarayim die taktım çalıştırdım adamın bilgilerini kurtardım ama 2 açışımda benim kartım da yandı... yane adamı kurtardık bu sefer çamura biz battık... yane kısacası olmaz demiyeyim ama olabilirde.... kolay gelsin...
  • Hm, anladım.
    Galiba benim anakarta da uymuyor onun işlemci. Sadece Athlon XP ve Barton yazıyor kitapçığında. Neyse kendi makinamızı riske atmayalım. Zaten çalışıyorsa da yollarda telef olmasın işlemcisi. Sorun PSU'dadır deyince PSU'yu açıp kontrol kalemini sokmuş çalışırken içine. Onu da patlatmış zaten. Artık mecburen PSU'yu değiştirecek, bakalım o zaman düzelecek mi? Archarad arkadaşımın dediğini de o zaman deneyebilecek ancak. Ama hiç tık yokmuş bilgisayarda. Düğmeye basınca hiç tepki olmuyormuş. Jumper'lık bir iş olsa yine birşeyler olması gerekirdi açılışta diye düşünüyorum. Ne bileyim cdrom'ların ışıkları falan yanar, birşeyler olur (benimki açılırken ilk onu yapıyor çünkü). Açma düğmesinden kaynaklanma ihtimali de olabilir belki. Çünkü onun açma düğmesi bazen içerde takılıyordu. Yani biraz problemli. Yeni PSU alınca düğmenin kablosunu taktığımız pinleri iletken bir metal ile birleştirerek düz kontak yapmayı deneyeceğiz. Bakalım o zaman ne olacak.
  • işlemci o şekilde yanmaz sanırım ama ben o işlemcinin aynısını termal macun olayından dolayı yakmıştım
  • anakartın sigortaları atmış denir. anakartın bios reset jumper'ı varsa resetleyin yoksa anakartın pilini 30-40 saniye çıkartın sonra tekrar takın düzelicektir.(bunları yaparken kasa fişini prizden çekmelisiniz!)
  • Bazı anakartlarda oluyo bööle şeyler elektrik dalgalanmalarında açılmama yapıyo, bios reset halledecektir
  • Sağolun arkadaşlar. Yeni PSU alınca dediğinizi deneriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.