Şimdi Ara

Yanlış Bios Update

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimdeki MSI P4M900M2-L model eski bir anakarta bios update uygulamak istedim. Bu işlerin acemisi olduğumdan MSI'ın kendi sitesinden MSI Live Update Tool indirip kurdum. Program yeni bir bios versiyon buldu ve indirdi. Windows içinden çalıştırdım ve update edildiğini gösterdi fakat bilgisayar artık açılmıyor. İlk önce bios pilini çıkartıp resetlemeyi denedim ama olmadı. Bilgisayar kapalıyken anakart üzerindeki jumperı diğer pozisyona getirip 5 sn bekledim, sonra eksi haline getirip yeniden açtım, o da olmadı. Anakartı kurtarmanın bir yolu var mıdır? Bios chip değişikliği mi gerekir?

    İlave olarak aklınızda bulunsun istiyorum, aynı şey sizin başınıza da gelmesin. Forumlarda bios update'i kesinlikle windowstan yapmayın diye uyarmış herkes. Bu kadar riskli bir olayken neden anakart firmaları hala windowstan çalıştırılabilen update programları yayınlıyorlar anlayabilmiş değilim. Kartlarımızı bozmamızı istediklerini düşünmek bile istemiyorum.

    Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.







  • Öncelikle geçmiş olsun. Her zaman bir olay başa geldikten sonra araştırma yaparız. Halbuki bir işi yapmadan araştırma yapsak daha az problem yaşardık.

    Anakarta güç verdiğinizde CD-DVD rom ışığı yanıp sönüyor mu? Bunu bir kontrol edin. Bu önemli.

    Eğer hiç bir hareket yoksa diğer metodlara geçmek gerekecek.

    Cevap evet ise o zaman önce bu marka ve modelin orjinal bios dosyasını bulmaya çalışın. Bulursanız bunu nasıl cd ye yazdırıldığını da öğrenin ve cd ye yazdırıp sistemi bu cd içerde iken açmayı deneyip bios güncellemesi yapmaya çalışacaksınız.

    İkinci bir method, aynı bios çipini kullanan bir anakart bulmanız gerekli biraz zor bir işlem.
    Üçüncü bir yöntem: Bios çipini dışarı çıkarıp bir aygıta bağlayıp tekrar yazılması ve tekrar anakarta montajı ile düzelir.

    Şunu unutmayın. Bios çipi yanmadıktan sonra yanlış yükleme ile bozulmaz sadece tekrar yazılması gerekir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.