Şimdi Ara

Yangın Var..:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar çok fena bir kazık yedim yardım ederseniz çok ama çok sevinirim olayı anlatıyım benim kia bongo k2700 2001 model kamyonetim var kışın içinde su unuttuk ve blok çatladı motor darmadığın oldu :( neyse başladık ikinci el komple sandık motor aramaya bi tane bulduk bizde aldık adam motoru verirken dedi ki bu motor 2700 motor fakat kia minibüsten çıkma ama çok iyi bi motor felan dedi sizin kamyonete uyar felan derken tamam dedik bide bu motoru ruhsata işletmek var adam da dedi ki siz bana 300tl fark verin ben motor numarasını üstüne çaktırıyım ama kimseye söylemeyin felan tamam dedik motoru 1.500tl'ye aldık fakat motorda acayip şeyler var mesela sabah ilk çalıştırırken önce siyah sonra mavi duman atmaya başlıyor ve çok cansız ölü gibi diğer motor ile dünya kadar fark var çekişi olsun hızı olsun çok farklı motorun üzerinde kia jupiter 7 yazıyor..size sorum şu bu motor nasıldır hangi minibüsün motoru bu çekiş sorunu normal mi 2700 motor olduğu doğru mu birde elinizde kia minibüs motorlarının resmi varsa paylaşırsanız çok sevinirim..şimdiden teşekür ediyorum arkadaslar

• Motor kodu tam nedir?

İşinize yarar belki bunlar.

1)
    2.7 Dizel Motor (J2, 2.665cc)
    2) 3.0 Dizel Motor (JT, 2.956cc)
    3) 2.5 Dizel Motor (4D56, 2.476cc)
    4) 2.9 Dizel Motor (J3, 2.902cc, CRDI)

Ayrıca Kia Dizel Motorlarının istatistiki bilgileri.

• motor kodu derken kardeşim tam anlayamadım ama :( ayrıca çok teşekür ederim paylaştıklarını inceliyecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay50

motor kodu derken kardeşim tam anlayamadım ama :( ayrıca çok teşekür ederim paylaştıklarını inceliyecem

Sadece Jupiter 7 mi yazıyor üzerinde.
  • evet kardeşim sadece kia jupiter 7 yazıyor başka yazı ben göremedim..internetten pek bi bilgiyede ulaşamadım
  • ha bu arada kardeşim sen bana kamyonet motorları göndermişsin galiba bana kia minibüs motorları hakkında bilgi lazım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay50

ha bu arada kardeşim sen bana kamyonet motorları göndermişsin galiba bana kia minibüs motorları hakkında bilgi lazım :(

Minibüs olarak Kia Besta ve Kia Pregio modelleri var sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet onlar var fakat değişik şeyler duyuyorum mesela bazıları yazmış 2700 cc deniyor ama aslında 2200 cc felan bi kaç bişeyler okudum ama bu motorun tam olarak ne olduğunu öğrenmem lazım yoksa ekmek teknem elimden gitti :( mesela 500 veya 600kg gibi bi yük attığım zaman 2. vitesi göremiyor kamyonet azıcık bi rampa olsa ölüyor kalıyor boştayken bile rezalet yük atınca hiç çekmiyor..
  • güncel arkadaslar lütfen yardım :((
  • up
  • cagatay50 C kullanıcısına yanıt
    kardeş motoru buldum (Bongonun brezilya versiyonunda)
    Kia Besta minibüslerde 1994 sonundan 1997 e kadar kullanılmış
    2.7Lt---80hp----max. hızı 128km/sa

torku deviri veya tüketimiyle ilgili bilgi bulamadım
  • canımsınız arkadaslar teşekür ederim tamam hadi 2.7 motor diyelim fakat bu çekiş problemi neden bu kadar kötü bazı besta kullanıcılarıda çekiş problemi yaşadığına dair mesajlar atmıştı ama böylesine kötü mü olur çekişi? motor 2.7 motor 80hp doğru fakat çekiş berbat ötesi
  • cagatay50 C kullanıcısına yanıt
    80 hp motordan ne bekliyordunki torku çok düşüktür artı turboda yok düz dizel motor sana verebileceği o kadar.
  • eski motorun turbo motordur yenisi düz düzel motor olduğundan olabilir motorunda bitmek üzere çıkma motordan fazla bişey beklememek lazım dolandırıcı çok bizim ülkede.
  • yok arkadaslar diğer çıkan motorumda turbosuzdu ama böyle değildi 1.5 ton civarı atardım ancak o zaman yığılma olurdu yoksa bana mısın demezdi bu torbosuz ama sürerken sanki ben sırtımda taşıyormuş gibiyim :) motor alın şu kasayı üzerimden bi tarafım yırtıldı dermişcesine :D
  • dynoya sokun taktığınız motor belki bitiktir?
    minibüs motoru hemde en iyi ihtimalle 1997 model
    480.000km si vardır bence.
  • Motor ölü olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısınız arkadaslar motor bitik olabilir desenize battım :( birde bu dyno nedir kaç paradır nerelerde bulabilirim
  • Normalde motor degisince sanzumanin da degismesi gerekebilir.yani eski motorunuza gore olan sanzuman yeni motorunuza gore oranlari kisa ve gucsuz kalabilir. Aldiginiz sandik motorun uzerinde sanzumani da varmiydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.