Şimdi Ara

Yalteksan, Tübitak desteğiyle dünyanın en hafif katı maddesi grafen aerojeli üretti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Yalteksan, savunma sanayi başta olmak üzere, pek çok farklı alanda alışılagelmişin dışında projelere imza atan, nano-teknolojiyi etkin kullanan yenilikçi bir firmadır.  2003 senesinden itibaren Ar-Ge faaliyetlerine devam eden Yalteksan, 2011’den itibaren ticari ürün dönüşümünü tamamlanmış nano-teknolojik ürünlerini özel projeler sunmaktadır.
     
    Yalteksan, geçtiğimiz günlerde dünyanın en hafif katı maddesi olarak bilinen grafen aerojeli üretti. -200 derecelik soğuğa ve 1200 derecelik sıcağa dayanıklı olan maddenin üretimi bu zamana kadar yalnızca Almanya, ABD ve Güney Kore tarafından gerçekleştiriliyordu. Böylelikle dünya üzerinde grafen aerojel üretimi gerçekleştirmeye başlayan 4.ülke olduk.
     
    Aerojel, bir jelin içerisindeki sıvı bileşenin nano-teknoloji kullanılarak hava ile değiştirilmesi ile elde edilen katı maddelerdir. Uçaklardan, zırhlı araçlara ,yapılardan savunma sanayisine ve yalıtıma kadar pek çok kullanım alanına sahip olan grafen aerojel, ülkemizde ilk olarak  TUSAŞ'ın üzerinde çalıştığı HÜRKUŞ isimli jet motorlu eğitim uçağının iklimlendirme sistemlerinde kullanılacak.
     
     
     
    Yalteksan Ticaret Müdürü Hasan Ekiz konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; "Aerojeli, bina yalıtımları için de kullanacağız. Bütün Avrupa, yavaş yavaş straforu yasaklıyor. Almanya’da iki eyalet Hamburg ve Köln’le birlikte Stuttgart belediyeleri 2019 yılından itibaren binalarda strafor kaplamayı yasaklıyor. Tasarruf boyutuna baktığımızda da straforla yapmış olduğunuz enerji tasarrufu yüzde 33’ü geçmiyor. Aerojel kaplamayla izolasyon yaptığımızda yüzde 68 enerji tasarrufu elde ediyoruz. Alman firmanın ABD’deki muadilinin yıllık cirosu 2.2 milyar dolar. Seri üretime geçtiğimizde bu ürün, Türkiye için ciddi bir ihracat kalemi olacak. Şu an için tesisimiz günlük 500 kilo kapasiteli, ancak yakın zamanda 2 tona çıkartacağız."







  • Yerli anakart işine dönmez umarım. Böyle şeylere ihtiyacımız var.
  • MOTORU yerli değil ama...

  • "yok yok üretmemişlerdir aliexpresstir o " bknz; istemezükçü tayfa.

  • preandroid P kullanıcısına yanıt
    Buyur hocam. Papaz eriğinden imam eriğine dönüştürücü mü lazım oldu? Şaka bir yana, Tübitak'ın son yıllarda duyduğum en eli yüzü düzgün icraatı bu sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 19 Eylül 2018; 14:36:42 >
  • Sonuc. Bu isten kac milyar dolar ne zaman Turkiye in kasasinda olacak ?


    Sonuc sonuc sonuc ...


    Elbette erken ama bu islerde 4. olmak ta soyle anlam ifade eder egerki milyar dolarlar yillik gelir elde ettirecekse ifade eder .
  • preandroid P kullanıcısına yanıt
    ilk kez tübitak'la ilgili güzel bişey yazıldı diye hemen troller kudurmuş. diğer saçma sapan konularda sizi göremiyoruz allahın sapıtmış trolleri sizi.
  • bizden cacık olmaz.



    bulsan kullancan mı gidip yabancı sırketler alıp sana bellı para verıp gozunu boyayıp. sana telefon en ince lcdyi satacak.1 kişinin yaptıgı hiç bir şey benı mutlu etmıyo 40 mılyon kısı yuzunden dolar 6 euro 7

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla şayet ki haberdeki gb ise tabiki sevindim ama sonradan "ama biz bunu almanyadan aldık, şişeledik" gb detayı çıkmasın tek istediğimiz o. Bide imam grafeni miymiş bu, onuda bilmek lazım :)

  • Simdi en buyuk engel sorun : Grafeni ithal etmeden Turkiye kendisi uretece ve bu sekilde prototiplerini gorebilecek miyiz ?


    Bilindigi uzere grafeni uretenler asil en buyuk kari ve isten kamagi onlar goturmekteler yani ithal ettirilen firmalar en buyuk kazanci elde etmektedir...

    Hammadesi yerli olmadigi surece gerisi hikaye derim...
  • Ticari başarıyı da beraberinde getirirse faydası görülür. Katma değeri olan bir ürün ortaya konup bir de bunu pazarlayabilmeliler.



    Birde bunu başarın, böyle bir haber görelim. İlk aşama tamam, hadi devam...

  • İyi hosta hemen ihracaati dusunuyorsunuz.kendi ulkem yararlansin yok artik degistirin kafayi ilk once kendi ulkende kullan tasaruf yap sonra disari sat.ondan sonra bir kriz oldumu hukumet oyle yapti boyle yaptin.madem ulkemiz icinde kullanmiycak bu haberin benim icin bir degeri yok bu tarz haberler yaparken biraz daha dikkatli olun ureten firma veya devlet kurumlari kendi ulkesini dusunmeden once baska ulkeleri dusunuyor.devlette sagolsun bunlara bir sey demiyor.bu uretimin maliye devlet kredisiyle karsilaniyor ve asil bizim vergi paramizla karsilaniyor o yuzden ilk once kendi ulkemiz kullanmali devlette vergiyi dusuk tutup ilk once yurt icinde kullanmayi tesvik etmeli.ayrica ihracat yapicak şirketlere şart kosmali ihraaacat yapiyorsa %80 ulke sarti kosmali ondan sonra yurt disina ihracati yapmalailar.

  • tebrikler ,umarım istenilen yere gelir

  • Arkadaşlar haberin inanılmayacak bir yanı yok. Hali hazırda keşfedilmiş ve üretimi olan bir madde. Güzel projelerde kullanılması dileğiyle emeği geçenleri tebrik ederim.

  • Eveeeett. Şimdi o mühendisler uçağa binsinler ve bakın bakalım ne sürpriz var...

  • preandroid P kullanıcısına yanıt
    Uza aktroll.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Sen uza faydasız. Ben direk sana mesaj yazmadım. Sen benim yazdığım sıfatı sahiplendin. Gerçekler rahatsız mı etti. Ayrıca aktrol de değilim. Zamanında ak partili arkadaşlarla az tartışmadım. Sadece doğruya doğru yanlışa yanlış demesini bilen biriyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.