Şimdi Ara

Yalın ADSL nasıl bağlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
24.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu an evde telefon ve internet yok.Telefon hattı var mı onu bile bilmiyorum.(Yeni taşındık)
    Yalın ADSL alırsam nasıl bağlayacağım? Modem,Splitter,kablo vs hepsi var.
    Duvarda telefon için 3 girişli priz var ama hat var mı bilmiyorum.(zaten olsada fark etmez telefon bağlatmayacağım)http://bgselektrik.com.tr/urunlerb/carmenplus_Telefon_Prizi.jpg
    Bana lazım olan kablo nedir? Yardımcı olanlar için şimdiden tşkler.



  • turk.net e 7 mayısta baş vurdum Yalın adsl için hala bekliyorum, Yalın mı Yalan mı anlamış değilim. Kaypak kaypak konuşuyor turk.net bir sonuç almış değilim.
  • 15 lira mı ne zaten yalın adsl ücreti ödüyorsunuz telefonu hiç kullanmasanızda 15 lira civarı bir ücret geliyor zaten. Ben gereksiz buluyorum Yalın adsli
  • Netlimitsizde 1 sene taahüt verirsen ilk ay 70 lira diğer aylar ise 60 lira ödüyorsun modemde veriyorlar tabiki ama taahüt içindeyken iptal edersen 125 lira modem ücreti veriyorsun(öbürlerini saymıyorum bile) yok taahütsüz alacağım diyorsan modem vermiyorlar ve her ay 70 lira ödüyorsun (bu bahsedilen ücretin içinde 15 tl telefon ücretide vardır)

    yalın adsl gereksiz değildir normal telefonlu adsl alsan ve o telefonla hiç konuşmasan net 22 lira faturası çıkıyor internette 45-46 liraydı galiba toplam nerden baksan 65 lira para ödüyorsun.. yalın adslde 5 lira kardasın(bozdur bozdur harca)

    dip not - yalın adslde değişik bir yöntem yok tıpkı telefonlu adsl gibi hattınızı açıyorlar modemden çıkan tek kabloyu prize takıp bağlanıyorsun hepsi bu dolayısıyla splitter gibi parçayada gerek duyulmuyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 23 Eylül 2011; 3:34:23 >




  • kampanya var. kablosuz modem hediye 12 ay sözleşme yap. zaten 1 yıl kullanırsın modem sende kalır. 70 yerine 60tl ödersin 12 ay boyunca. netlimitsiz paket için. net6 için 47 yerine 40 ödersin. 8 tl ilk faturana devre hazırlama ücr. yansır. 1.7tl civarında damga vergisi gelir ilk faturanda bir de 12x2 baglantı ücreti ödersin.
  • Iki gündür uğraşıyorum bağlantı için ttnette tabi yardıma gelmedi. Telefon prizi için 3lü aldım oraya modemden çıkan kabloyu takıyorum ama hiç bir şekilde dsl gelmiyor. Bağlantı alamıyorum. Müşteri hizmetleri de biz açtık hattınızı diyor
  • Arkadaşlar cevap yazanlara tşk ederim ama ben internete bağlayalı 5 ay oldu

    Yalın ADSL için eve telekom ekibi geliyor telefon prizine bi alet takıyor sinyal gelmesini sağlıyor sonrada bu prize takarak internete bağlanabilirsiniz dedi.

    Bende 3lü telefon prizi aldım (bi ucuna modem kablosu giriyor) prize taktım hemen geldi internet.

    Priz şu:
     Yalın ADSL nasıl bağlarım?
  • Aynısını aldım ama gelmiyor bağlantı. Ttnetten yetkili gelip telefon priznde işlem yapmışlardı. Her şey tamam eksik olan ne olabilir sizce bende ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahabb

    Aynısını aldım ama gelmiyor bağlantı. Ttnetten yetkili gelip telefon priznde işlem yapmışlardı. Her şey tamam eksik olan ne olabilir sizce bende ?

    Dostum TTNET'in verdiğin kullanıcı adı ve şifreyi modeme girdin mi?
  • Hepsini girdim. Modemde kurulu dns ışığı yanmiyor ayrıca. 2kez kurdum modemi tekrar mi kurayim...
  • Dns değil dsl ışığıdır o. Dsl sinyali santralle alakalıdır kabloları doğru bağladıysanız.
  • Pardon dsl yazacaktim. 3lü telefon priznden gelen internet kablosunu dsl yuvasına taktım.
  • Modem: zyxel p-660W-tx kablosuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahabb

    Pardon dsl yazacaktim. 3lü telefon priznden gelen internet kablosunu dsl yuvasına taktım.

    O zaman henüz internet hattınız aktif edilmemiş santralden dsl sinyali gelmemiştir.
  • Bunu müşteri hizmetleri söylemez miydi o zaman ? Yani eğer dediğiniz gibiyse ve bunu söylememişlerse çok büyük rezalet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahabb

    Bunu müşteri hizmetleri söylemez miydi o zaman ? Yani eğer dediğiniz gibiyse ve bunu söylememişlerse çok büyük rezalet.

    Onların dünyadan haberi yok, modem fişe takılımı diye sorarlarsa şaşırmayın.
  • Peki son olarak benim bağlantımın aktif olup olmadığını anlamanın bir yolu var mi ? Ayrıca dsl kablosunda bir sorun olabilir mi ?
  • dsl ışığı yanıyorsa zaten kablolarda bir sorunun olmadığı anlamına geliyor internete bağlı olup olmadığını internet ışığından anlayabilirsin tüm ışıklar yanıyorsa ve net yoksa adsl kullanıcı adı ve şifreni doğru yazman gerekir eğer olmuyorsa müşteri hizmetleri 444 0 375 e başvurman gerekir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

    dsl ışığı yanıyorsa zaten kablolarda bir sorunun olmadığı anlamına geliyor internete bağlı olup olmadığını internet ışığından anlayabilirsin tüm ışıklar yanıyorsa ve net yoksa adsl kullanıcı adı ve şifreni doğru yazman gerekir eğer olmuyorsa müşteri hizmetleri 444 0 375 e başvurman gerekir

    dsl ışığı yanmıyor. 2 gün içinde 10 kere aradım müşteri hizmetlerini. Bugün 2 kere aradım servislerinde sorun varmış sonra arayın diyor yüzüne kapattım artık telefonu. Hattım açılmadığını söylendi yukarıda ben onu bile öğrenemedim bu ttnetten. 28inde başvuru yaptım modemim falan geldi direk acaba biraz daha mı beklesem. Online işlemlerde de hat ile ilgili bir durum yok. Bir kaç gün daha bekleyip iade edeceğim




  • Dsl ışığı yanmıyorsa otomatik olarak internet ışığıda yanmaz mesajları nasıl okuyorsunuz :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.