Şimdi Ara

[YALANLANDI] AKK'yi Dolduranların İnterneti Kesilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
3.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom tarafından ISS'lere gönderilen yeni toptan fiyat listelerine göre 1 Nisan'dan itibaren AKK'li internet kullanıcılarının internet bağlantıları, kotayı doldurdukları anda kesilecek. Uygulamanın resmileşmesi için BTK'nın onayı bekleniyor.

    Hayata geçecek yeni uygulamaya göre satışları durdurulan AKK’li paketlere abone olan kullanıcılar, 1 Nisan tarihine kadar sahip oldukları hız üzerinden limitsiz internet kullanmaya devam edecekler. Ancak 1 Nisan’dan itibaren tüm kullanıcılar duran kotalı tarifelere geçiş yapacaklar ve kotaları bittiğinde internet hizmetleri kesilecek.

    DÜZENLEME: Haber Türk Telekom tarafından yalanlandı.

    https://www.turktelekom.com.tr/hakkimizda/duyurular/Sayfalar/turk-telekom-hakkindaki-iddialara-yonelik-duzeltme-6.aspx


    Kaynak:https://www.webtekno.com/akk-yi-dolduranlarin-interneti-yavaslamayacak-direkt-kesilecek-h63184.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empire1530 -- 16 Şubat 2019; 16:29:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Siz nasıl birisiniz ki internet ile alakalı her konunun altına bu saçmalıkları yazıyorsunuz, anlamak mümkün değil.

    Ne ahından bahsediyorsunuz siz?

    Şu mesajlarıma cevap verin arlanmanız varsa:

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=136562698

    Her yere böyle mantık dışı şeyler yazıyorsunuz ama bir tane soruya dahi cevap vermediniz. Sizin amacınızın ne olduğu belirsiz, insanlara hakaret etmekten başka bir şey görmüyor gözünüz.

    Ne CS: GO'su, ne YouTuber'ı? Bunlar destek dahi vermedi, siz ne diyorsunuz? Bunlardan birçoğu İSS'ler ile sponsor. Geçen bir tanesi Kablonet ile sponsor olduğunu ballandıra ballandıra anlatıyordu, öve öve bitiremiyordu. Bakın:https://www.youtube.com/watch?v=VqCu7zWxDMw

    Ben doktora çalışmaları yapan 30 yaşında bir bireyim. Hayatımda Counter-Strike oyununu oynamadım. Yıllardır gönüllü olarak, kendi vaktimden feda edip tüketici hakları savunuculuğu yapıyorum. Önce neyin ne olduğunu öğrenin.

    Sorular belli:

    2 sene önce AKK'yi aştığınızda hızınız kaç Mbps'ye düşüyordu?

    Bizim kampanyamızın başlangıç tarihi nedir?


    -

    Bu sorulara cevap vermemekte ısrar ettiniz. Ya sizin hafızanızdan kayıtlar çok çabuk siliniyor, bu yüzden birkaç ay öncesini dahi hatırlamakta güçlük yaşıyorsunuz, ya da gerçekten art niyetlisiniz.

    -

    Bu konu hakkında çeşitli kişilere cevap olarak yazdığım tüm mesajları buraya kopyalıyorum, okuyun:

    -

    İSS'ler asla ama asla AKK'yi kaldırmak istemediler. İnternet kullanıcıları olarak bu konuyla ilgili birlik olup geniş kapsamlı bir bilinçlendirme çalışması yapmasaydık bu gün 90 - 100 lira vereceğimiz tarifeler şöyle olacaktı:







    Evet doğru görüyorsunuz, 2-3 sene önce TurkNet'te de AKK vardı ve yukarıda görüldüğü üzere 16 Mbps - 50 GB'lik AKK'li tarifeden 70 lira alıyorlardı. TurkNet AKK'yi ne zaman ve nasıl kaldırdı? Eylül 2017'de kaldırdı, çünkü AKK'nin kaldırılması sürecine girilmesini sağlamıştık ve bu sayede kaldırdılar. TurkNet yöneticisi Sinan Kurmuş'un bizzat kendisi bunu söylemekte:
    https://www.youtube.com/watch?v=_GS3OCK1MCw&feature=youtu.be&t=727

    Siz, AKK'nin kaldırılması sürecindeki geçiş dönemini hatırlıyorsunuz sadece. O dönem zaten AKK'nin kaldırılacağının kesin karara bağlandığı bir geçiş dönemidir, asla referans olarak baz alınamaz. O dönemi "iyi" olarak görüyorsanız o zaman bize niye "sövüyorsunuz"? O dönemin olmasını sağlayan bizleriz. "AKK kalkasın" dediğimiz için hızınız o 1,5 yıllık geçiş döneminde oranlı düşürüldü, saat 2-8 arası yaptığınız kullanımlar sayılmadı.

    AKK'nin kaldırılmasını sağlamasaydık 50 GB gibi komik bile denemeyecek bir kullanım sonrası 3 Mbps'ye düşen 70 liralık paketler bugün 90 - 100 liralara, belki de daha fazlasına satılıyor olacaktı.

    -

    Geldiğimiz noktada kazanımlar elde edilmiştir ancak Türk internet kullanıcıları olarak daha yolun başındayız.

    Kazanımlar:

    Bunların en başında şu geliyor: İnanılmaz bir tüketici bilinci aşıladık. Sadece internet konusunda değil, genel anlamda birçok tüketici derneğinden çok daha faydalı bilinçlendirme çalışmalarımız oldu (özellikle Discord sunucumuzda bu konuda çok şahane bilgi alışverişleri yapılmakta). Bu, çok ama çok değerli bir kazanımdır.

    Bu süreçte TurkNet, Millenicom, Netspeed gibi nispeten daha ucuza daha yüksek hızlar veren İSS'ler ortaya çıktı. Bunu sağlayan şey, kampanyamızı destekleyen yüzbinlerce insandır. Bunu bizzat TurkNet yöneticisi Sinan Kurmuş da belirtiyor:https://www.youtube.com/watch?v=_GS3OCK1MCw&feature=youtu.be&t=727

    3 Mbps'ye düşen hızların, 1,5 sene boyunca oranlı olarak düşürülmesini sağladık, büyük bir dengesizlik ortadan kaldırılmış oldu. 2-8 arası internet, gerçek sınırsızı tattırmaya başladı. Bu geçiş sürecini dahi yeterli bulmamıştık, bir an önce fiyatların düşürülmesi ve gerçek sınırsız internetin getirilmesi için etkinlikler yaptık.

    Çoğu kişi farkında değil ama bu kampanya ve yüzbinlerce destekçi olmasaydı bu gün 3 Mbps'ye düşen 50 GB'lık tarifelere 100 lira gibi ücretler ödüyor olacaktık. Bunu şu tablodan rahatça anlayabiliriz:



    Bu fiyatlar, limitsiz internet vermek konusunda isteksiz ve fahiş fiyatların tadını almış İSS'ler istemese bile bu noktaya düşürüldü. Daha da düşürülecektir, hiç merak etmeyin.

    Her zaman olduğu gibi: İnternette kotaya, kısıtlamaya, düşük hızlara, fahiş fiyatlara hayır!
    https://www.change.org/p/internette-kotaya-k%C4%B1s%C4%B1tlamaya-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCk-h%C4%B1za-fahi%C5%9F-fiyatlara-hay%C4%B1r

    -

    Şu hususlara tekrar değineyim:

    1. Bahsettiğiniz 2 - 8 arası kotanın sayılmaması ve hızın paket hızına çekilmesi uygulaması zaten "AKK kaldırılsın." dediğimiz için yapılan geçiş düzenlemesi kapsamındadır, bize dayatılan AKK böyle bir şey değildir, siz AKK'yi isteyerek 3 Mbps'yi istiyorsunuz.

    2. 50 GB komik bile olmayan bir kullanım miktarı. Sizi 50 GB'ın internet altyapısında darboğaz yaratacağı yalanına inandırmışlar, bunun gerçek olduğunu sanıyorsunuz.

    İnternet global bir teknoloji. Asya - Avrupa arasında bir köprü vazifesi gören ülkemiz için ise bu teknolojinin bırakın maliyetini, büyük avantajlar sayesinde büyük kârlar getiriyor olması gerekiyor. İtalya'da 1 Gbps için 20 euro ödenirken ülkemizde çok daha ucuz olması gerekiyor, ama siz buradaki gelişim için elini kıpırdatmayan ve düşük hızlara fahiş fiyatlar dayatan İSS'lerin ağzından konuşuyorsunuz. 50 GB nedir? Sabit internette kota ne demektir? İnsan kotayla kısıtlanmak ve hız düşümü istediğini yazarken utanır. Biraz takvime bakın, teknolojinin geldiği noktaya bakın.

    Olmayan bir değer yaratıp onu satmak çok kâr getirmiştir. Ülkemizdeki İSS'ler yıllardır sabit internette "GB" satmaktadırlar. Fiyatlandırmayı, onlar için maliyeti neredeyse olmayan bu sanal "değer" üzerinden yapmaktadırlar. Halbuki İSS'ler sabit internette "hız" satmalıdır, "GB" değil. Bu gün bu düşük hızlardan bu fahiş fiyatları istemeye cüret edebilmelerinin sebebi yıllardır internet kullanıcılarını bu "GB" sattıkları tuhaf sisteme alıştırıp kandırmış olmalarıdır. Siz de onların kullandığı bu oltaya yakalanan bir kullanıcısınız. Sizi içine bıraktıkları akvaryumu gerçek bir dünya sanıyorsunuz.

    3. Geçmiş dönem kullanımlarınızı paylaşın. 2019'a girdiğimiz bu günlerde internetten bu kadar az faydalanan birisi olmanız çok şaşırtıcı.

    Otomobil satın alacaksınız diyelim. Otomobil firmasına "Bu araba 250 basıyor, ama ben o kadar basmıyorum, ben en fazla 50 ile gidiyorum, benim gibi 'malı az kullanan' tüketicileri hiç düşünmüyorsunuz, bana özel 50 basan araba üretin lütfen." mi diyeceksiniz?

    -
    Yaa ne akk imiş arkadaş, kota kalksın diye millet sosyal medya da uğraştı durdu, işin sonunda olay yine kotalı internete dönüştü. Bu nasıl bir ülke kaldı ki mevcut durum sözleşmesi devam eden taahhüt u olan kullanıcıları etkiliyor ortada mutabık kalınan sözleşme varken sen nasıl olur da kendi lehine sırf daha fazla para alayim diye degistirebiliyorsun eğer sen böyle yaparsan benimde bu sözleşmeden cayma hakkım doğar. Bu arada Zamanlama da manidar seçimlerden sonra
  • hani akk olmıcaktı
  • Yav 2019 ya. 2009 da sınırsız ucuz 100 mbps internet veren ülkeler vardı. Bize bak....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik ve su için de böyle kotalı tarifeye geçmeyi de düşünüyorlardır ama bunun için biraz daha bekleyip hazırlık yapmaları gerekli.
  • Yıl olmuş 2019 tarifelere bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman knk senin ağzın neler söyler?!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • enoelroc kullanıcısına yanıt
    Fiyatı yüksek, hızı düşük Internet tarifesini böyle AKK vs püsürükten bahanelerle yükseltmeye çalışanlar, bunu başarırlarsa aynı şeyi diger "temel ihtiyac" kalemlerinde de denerler.

    Ki aslında elektrik ve suda tarife oyunları şimdiden var. Suda örneğin 10m3'dan itibaren tarife 2 katına çıkıyor, yani su 10m3 kotalı aslında. Birkaç sene öncesine kadar o kota 12m3 idi. Elektrikte ise dağıtım bedeli 50%, eskiden % li olmayan sabit ve ufak bir bedeldi. Yani elektrik ve suda zaten benzer bir yapılanma var. Internet cephesinde şu anda AKK 'de bu felaket uygulama başlar ve halktan ses cıkmazsa, elektrik ve suda da benzer "ilginç" tarife değişiklikleri yapılır. Bu kadar.
  • Çüşş ulan çüşş yuh be !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaa ne akk imiş arkadaş, kota kalksın diye millet sosyal medya da uğraştı durdu, işin sonunda olay yine kotalı internete dönüştü. Bu nasıl bir ülke kaldı ki mevcut durum sözleşmesi devam eden taahhüt u olan kullanıcıları etkiliyor ortada mutabık kalınan sözleşme varken sen nasıl olur da kendi lehine sırf daha fazla para alayim diye degistirebiliyorsun eğer sen böyle yaparsan benimde bu sözleşmeden cayma hakkım doğar. Bu arada Zamanlama da manidar seçimlerden sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Telekoma Arap Telekom diyerek dalga geçerdim onlar da kaçtı Telekom diyelim artık napalım.

    Bu şirket niye hala deli kârlar yapma peşinde ya? Cidden şaşırmalık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu AKK mevzusu keşke hiç dile getirilmeseydi. Şimdi daha beter oldu. Hem prime time da bant genişliğini kısıyorlar hem de AKK dolduğunda milletin internetini kesecekler. Hani tamamen kalkıyordu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 18 Mart 2021; 20:40:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha beteri olucak dediğimde beni taşlamışlardı konuda telekom savunuyon diye.... kotasız halini kimse almaya gücü yetmez zaten çoğunun babişkosu geçinemiyoz pahalı diye kapatır neti...burası türkiye...
  • Akk kalmadı ad değiştirdi.
    Adil kullanım kotasıyken
    A.... K.... K..... Oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ohaaa aa harbi ohaa ya hengi devirde yaşıyor abii bunlar hep bu akplilerin yüzünden
  • Zaaaa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • habere bak fiyat ve hız bilgisi var ama kota bilgisi yok.
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Şu an 16 Mbps 75 GB AKK'li tarifeniz varsa yukarıdaki 16 Mbps fiyatı ile 75 GB kotalı olacak büyük ihtimalle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Yav 2019 ya. 2009 da sınırsız ucuz 100 mbps internet veren ülkeler vardı. Bize bak....
    2010'da sınırsız superonline fiber kullanıyordum yanlış hatırlamıyorsam 50mbit e kadar çıkıyordu hız. Şimdi yine superonline online fiber fakat hız 25mbit. Akşamları bu hızı görmek bile mümkün değil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.