Şimdi Ara

Yakuza 0 Çeviri İsteği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
5
Favori
1.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yakuza 0 Çeviri İsteği


    Arkadaşlar şuan oyun Denuvo ile korunduğu için kırılmadı. Acaba kırıldığında bu oyuna birileri el atabilir mi?
    Kazuma Kiryuu'nun hikayesini öğrenmek istiyorum da.

    NOT: Oyuna orjinal olarak sahibim. Kırıldığında çevirinin olmasını istemem daha fazla kişi çeviriye katılabileceği içindir. 60 TL fazla değil ama kimsenin alası gelmeyecektir.

    Yakuza serisini bilmeyenler için Steam sayfasındaki bir yorumu ve altına bir video ekliyorum:
    https://store.steampowered.com/app/638970/Yakuza_0/
    quote:

    Shenmue adlı açık dünya/aksiyon/dövüş oyunundan geliştirilerek yaratılan Yakuza serisinin PC'ye gelen ilk oyunu olan Yakuza 0, seriye atılmanız için en doğru seçenek. Serinin ana karakteri Kazuma Kiryu ve önemli bir diğer karakter olan Goro Majima'nın gençlik yıllarını ve Yakuza dünyasında ünlenmelerini konu alan Yakuza 0'ın ardından henüz PC'de satışa sunulmamış olan Yakuza Kiwami ile devam edebilirsiniz.

    Öncelikle Yakuza serisini GTA veya Sleeping Dogs ile kıyaslamak hata olur, araba süreceğiniz, tankla, silahla insan öldüreceğiniz özgür bir deneyim bekliyorsanız Yakuza bunu size sunmayacak. Tokyo'nun Kamurocho (gerçek adıyla Kabukicho) mahallesinde geçen Yakuza serisi, Tokyo'da yer alan ve Tokyo'daki tüm Yakuza ailelerinin tek bir çatı altında toplandığı Tojo Hanedanı'nın olaylarını ele alıyor. Henüz 20'li yaşlarda olan Kazuma Kiryu, sıradan bir tefeci görevini üstlenmesiyle birlikte kendisini üyesi olduğu Dojima Ailesi'nin tuzağında bulur. Hem kendi, hem kendisini sahiplenen ve Dojima Ailesi'nin de 2. en önemli adamı olan Shintaro Kazama'nın adını temizlemeye çalışan Kiryu, Dojima Ailesi'ni karşısına alır ve bitmek bilmeyen bir düğüm içerisinde kendisini bulur.

    Öte yandan Osaka'nın Sotenbori (gerçek adıyla Dotonbori) şehrinde üyesi olduğu Shimano Ailesi tarafından tutsak tutulan Goro Majima da, bu tutsaklıktan kurtulmak adına Grand adlı devasa bir cabaret club'ı işletmektedir. Shimano Ailesi'nin kendisine bir suikast görevi vermesiyle birlikte tepetaklak olan Majima da kendisini aynı Kiryu'nun bulduğu gibi bir çıkmazda bulur ve ikili de birbirlerinden habersiz bir şekilde paralel yollarda, kaderlerde ilerlerler.

    Oynanış açısından 2 farklı karakter, 8 farklı dövüş tipini ve 2 farklı şehri sunan Yakuza 0, drama ve komplo dolu hikayesinin yanında oyuncunun yüzünü rahatça güldürebilen yan görevlere ve içeriklere de sahip. İstediğiniz şekilde hikayeye ara verip, isterseniz Karaoke barlara, erotik vidyolar izlemeye, bowling, dart, bilardo oynamaya veya gayri menkul/hostess club işletmeye atılabilirsiniz.

    Beni bu açıdan en memnun kılan şey ise Kamurocho ve Sotenbori'nin birebir yaratılmış olması. Gerçekten de oluşturulan Kamurocho ve Kabukicho arasındaki farklılıklar o kadar az ki, kendinizi Tokyo'da hissediyor, Shinjuku bölgesinin atmosferini sonuna kadar hissedebiliyorsunuz.

    Araba sürmeyip, insanları roket atarla, tüfekle vurmuyorsunuz ancak karşınıza çıkan serserileri sahip olduğunuz dövüş tarzlarından herhangi biriyle güzelce dövüyor, kafalarına bisiklet, motor fırlatabiliyor ve hıncınızı çıkarabiliyorsunuz. Bu açıdan Yakuza'nın bir 'beat 'em up' oyunu olduğunu belirtmem gerekiyor. Elbette oyunda kullanabileceğiniz katana, demir sopa veya tabanca gibi silahlar var ancak bu silahların bir dayanıklılık seviyesi var. Özellikle Japonya gibi silah kullanımının katı olduğu bir ülkede elimizde uziyle dolaşmak saçma olurdu. Bu açıdan Yakuza da bu gerçekçiliği koruyor.

    Hikayesiyle 30-40 saate yakın, yan içerikleri, aktiviteleriyle de 60-70 saati rahatçe geçmenize imkan tanıyan Yakuza 0 suç, gerilim oyunlarını sevenler için gerçekten doğru bir seçenek. Her ne kadar Yakuza serisi absürt ve komik olarak dışa yansısa da, bu absürtlük oyunun yan içeriklerinde, oyuncuyu güldürecek kıvamda sunuluyor. 1988 Kabukicho'sunda neler yapabiliyorsanız, Yakuza 0'da da bunlara ulaşabiliyorsunuz. Telefon hattından Japon hanımlarla tanışmaktan tutun, Sega'nın arcade salonlarında retro oyunlara kadar Yakuza 0 aslında birçok oyunun sahip olmadığı içeriklere sahip.

    Ultra ayarlarda 60 FPS'e ulaşabilirken, kimi oyuncuların FPS açısından problem yaşadığını da belirtmek istiyorum. Bu açıdan, en azından oyunu bir deneyimleyip, kararı kendinizin vermesinde büyük bir fayda var, zira bu problemi yaşamayan oyuncuların sayısı da bir hayli fazla.

    https://www.youtube.com/watch?v=RfowH_PTDk4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okazaki -- 8 Ağustos 2018; 17:23:22 >







  • R-10 kullanıcısına yanıt
    R-10 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: R-10

    Çevirisini yapsanızda bizde oynasak bir kere
    Hocam, seve seve ustlenebilecegim bir proje. Ama nier automata ve attack on titan 2 projeleri bende. Ucuncu bir jprg agir gelir. Ikisinden birini cikartasiya kadar kimse baslamazsa, ben ilgilenirim. Baslarsa biri onada destegimizi veririz, kimsenin onunu kesmis olmayalim.
    Fake o. Yazı fontları farklı. Photoshop ile düzenlemişlerdir muhtemelen. %100 çevirdim diyen adam 2.ci resimdeki satılık olan ürünleri de çevirmesi lazım ki isimler ve altyazıların fontları aynı. Keza Envanter ve Satılıklar kısmındaki yazı tipini de photoshop ile eklemiş. Sakın indirmeyin, %100 ihtimalle virüs barındırıyordur. Buna benzer başka sitelerde var. Aynısını yapıyorlar. İnsanları kandırıyorlar.
    Tool ile açtım. Oyunda dil dosyaları farklı dizinlerde de mevcut. Ayriyeten resim dosyaları da bulunmakta ve onlarda editlenmeli.

    Tool şurada:https://mega.nz/#F!CREBWIhK!oQpNH71m8ivlV-wan0qm9w İsmi Traductor

    İspanyolca site şu:http://www.clandlan.net/foros/topic/79978-peticiontraduccion-de-yakuza-0-pc/
    Takip etmek isteyenler için.


    1. Tool ispanyolca hazırlanmıştır.

    2. Archivo > Nueva Traduction seçiminizi yapın.

    3. Tool sizden bir dosya oluşturmanızı istiyor. İstediğiniz herhangi bir yere kaydedin.

    4. Ayıklanmış dosya içinden çevrilmesi gereken dosyayı seçip aç tuşuna basın.

    5. Tool size çevrilmesi gereken satırları getirdi. Çeviri yapın ve kaydedin. Son olarak işlem bittiğinde exportar ile dosyayı oluşturun.

    Oyuna gömülmesi için "PARC.Archive.Importer" programı ile gerekli par dosyasını açıp içine çevrilen dosyayı ekleyin ve kaydet tuşuna basın.
  • Pc ye gelmesini dört gözle beklediğim oyunlardan biriydi. En sonunda geldi şimdi sıra türkçe yamasında. İnşallah birileri niyetlenir ki şahane oyun.
  • Tam konuyu açacaktım bende seninkini gördüm +1
  • Bende yıllardır Yakuza serisine başlamak istiyordum konsolda hep alayım mı almayım diye kararsız kalmıştım. Oyunun hikayesi bildiğim kadarıyla çok derin ve oynanışı keyifli görmüştüm umarım şu oyunu birileri çevirir. Benden şimdiden 10TL bağış çıkar çeviri arkadaşlara duyurulur :)



    Buralar degerlenicek yerimizi alalım
  • 4 kere bitirdim doyamadim :) kesinlikle cevrilmesi gereken bir oyun oldugunu dusunuyorum. Pc'ye gelmesi pc oyunculari icin buyuk bir nimet. Tabii kiymetini bilene. Bu tarz oyunlar her zaman bulunmuyor pc'de.
  • diablero-de D kullanıcısına yanıt
    Çevirisini yapsanızda bizde oynasak bir kere
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R-10

    Çevirisini yapsanızda bizde oynasak bir kere
    Hocam, seve seve ustlenebilecegim bir proje. Ama nier automata ve attack on titan 2 projeleri bende. Ucuncu bir jprg agir gelir. Ikisinden birini cikartasiya kadar kimse baslamazsa, ben ilgilenirim. Baslarsa biri onada destegimizi veririz, kimsenin onunu kesmis olmayalim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diablero-de -- 8 Ağustos 2018; 23:36:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2C5CD639E

    Bende yıllardır Yakuza serisine başlamak istiyordum konsolda hep alayım mı almayım diye kararsız kalmıştım. Oyunun hikayesi bildiğim kadarıyla çok derin ve oynanışı keyifli görmüştüm umarım şu oyunu birileri çevirir. Benden şimdiden 10TL bağış çıkar çeviri arkadaşlara duyurulur :)



    Buralar degerlenicek yerimizi alalım
    25 TL'de benden çıkar bu oyun için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diablero-de

    Hocam, seve seve ustlenebilecegim bir proje. Ama nier automata ve attack on titan 2 projeleri bende. Ucuncu bir jprg agir gelir. Ikisinden birini cikartasiya kadar kimse baslamazsa, ben ilgilenirim. Baslarsa biri onada destegimizi veririz, kimsenin onunu kesmis olmayalim.
    Bizde bekleriz efendim. JRPG oyunların çevirilerinin başlanmasına sevindim. İleride inşallah daha fazla JRPG çevirisi görürüz.
  • diablero-de D kullanıcısına yanıt
    Çok güzel olur. Elinizdeki çeviriler bitince bu projeye el atarsanız ciddi anlamda destek olurum. Bu arada nier i heyecanla bekliyorum. Kolaylıklar dilerim :)
  • Yakuza'yı kim çevirir, hatta çevrilir mi? bilemem ama Shenmue'ler bende pc'ye geleceğini duyduğum zaman DC versionunu askıya aldım, boşa çevirmiş oldum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk Teknik -- 13 Ağustos 2018; 0:14:13 >
  • Efsane serinin efsane oyunu çeviren çıkarsa çok sevinirim..
  • Çok detaylı bir oyun. Çevirisi çok zaman alacaktır diye düşünüyorum.
  • Valla birileri çevirmeye niyetlensin de ne kadar sürerse sürsün bekleriz.Yeter ki birileri el atsın çünkü şahane oyun yav bu :D
  • Şöyle bir detay vereyim Yakuza serilerinin (konsol ve daha yeni yeni pc kısmı) tamamında ing harici başka dil için bir destek yoktur. Çünkü o kadar fazla konuşma metni var ki firma bile başka ülkeler için dil desteği vermedi, birde japon kafası umurumda olmuyor zaten jp çıkışını yaptıktan 1-2 yıl sonra konsola geliyor oyunları..

    Bu söylediğimden sonra tr dile çevirecek kişinin üzerine binecek yükü düşünün; ha sadece konu üstünden gitse belki bu işe bulaşan olur. Misal ara sahneler ve önemli konuşmalar ama onun harici tamamen troll bir yan görev dizaynı sunan bu eğlenceli oyunun tüm metinlerini çevirmeyi hedeflemek bence hayal olur...
  • Bu oyunda rahat 60-80k vardır.
  • Çeviri için ben de bağış yapabilirim.
  • Keşke çeviren birileri çıksa
  • Düşünen var mı?
  • Şu oyunu kıramadılar gitti.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.