Şimdi Ara

YAKITA GELEN HAKSIZ VE GEREKSİZ ZAMMI KINIYORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SLM ARKADAŞLAR.
    HAKSIZ YERE SIRF DEVLET BÜYÜKLERİNİN GEREKSİZ HARCAMALARININ BEDELİNİ SİVİL VATANDAŞLARDAN ÇIKARMA POLİTİKASI
    NEDENİ İLE YAPILAN YAKIT ZAMMINI KINIYORUM.VE ÇOK ZORDA KALMADIKCA ARACIMA BİNMEYECEĞİM.ÇÖZÜM ÜRETECEKLERİNE
    YAPILAN TEK ÇAREYİ ZAMDA ARAMAMAK LAZIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    NASILSA DEVLET KASASINDAN ÇIKIYOR DİYE DEVLET BÜYÜKLERİNİN DE LÜX TAKILMAMASI GEREKTİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİM.
    BU YAPILAN ZAMLARIN YÜZDE KAÇI SİVİL TOPĞLUMU ETKİLİYOR YÜZDE KAÇI DEVLET BÜYÜKLERİNİN CEBİNİ ETKİLİYOR DİYE DÜŞÜNEREK ÇÖRÜM ARAMAK GEREKTİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİM.


    UMARIM TAK BAŞIMA KALMAM DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM.



  • evet destekliyorum ayrıca ankarada yapılan trafik cezalarına ne demelisin öncelikle trafik polisin görevi vatandaşı eğitmek yollara radar tuzakları koyup 3 - 5 şeritli bomboş yollarda 50 km hız sınırı getirmek gibi saçma sapan uygulamalar ben hatırlarımkırmızı ışıkta bekleyen trafik polisleri uyarırdı emniyet kemeri takmayanlara takmaları için çok güzel uygulamaydı şimdi direk hemen arkadan ceza geliyor ne bir uyarı ne bir durdurma buda ....
  • sadece hız cezaları değil, geçen gün LINKTE de belirttim, arabamı ankara tunalı, tunus caddesi üzerinden geceyarısı çektiler.. sanki acil bir durum varmışcasına.. aynı linkin önceki konularında da bahçelideki çekici operasyonlarından bahsediliyor.. resmen apaçiler gibi topluca saldırıp çekiyorlar araçları
  • Geçen birkaç haftada 3-5 kuruş pompacıların karlarından indirip yaptılar. Biz tüketici için de herşey güzeldi.

    PEKİ NE OLDU?

    3 verip 15 aldılar. Hem pompacının hem de tüketicinin cebinden daha fazla para almaya başladılar

    %67 si vergi olan bir yakıt tüketiyoruz ülkemizde. Harika cidden harika...

    Birileri bir zamanlar mazot 1ytl olacak diyince hep beraber gülmüştük haklıydık gerçi ama görüyoruz ki şu vergiler bu oranda olmasa, motorumuzda benzinden çok vergi yakmasak benzin bile 1 tl olabilecek durumda. Eh ne diyelim biz tepki gösteremiyoruz yeterince, tabi biz eşeklik ettikçe semerimiz de eksik olmuyor haliyle...
  • Allah belalarını versin topunun...
  • Haklı siteminizi destekliyorum ama bence çok acımasızca ve birazda anlamsızca davranmışsınız. Siyasi veya subjektif değil objektif bir yaklaşımda bulunun lütfen. Devlet büyüklerini biz ceplerinden para çıkarsınlar da bize versinler diye seçmiyoruz; bu ülke bizim onlarda bizim işlerimizi yapıyorlar bizim işçilerimiz, elbetteki bizim cebimizden çıkacak bu paralar. Ki zaten o biz in içinde milletviklleri v.s. (kimi kastediyorsanız) her Türk var. Hemen bir zam yapılınca devlet büyüklerinin lüks harcamalarını bu zamlarla kapatıyorlar çok basit bir yaklaşım. Ha başka projeler yürürlüğe koyulup farklı kaynaklar türetilebilirmiydi sorusunu tartışsanız ona sonsuz saygı duyarım. Ama sivil toplum ve devlet büyükleri ayrımı az önce belirttiğim gibi çok sığ bir değerlendirme olmuş.

    Zamlara bende karşıyım. Babam şöför yakıt masraflarının ne olduğunuda yıllardır iyi bilirim. Azerbaycan da çalışıyorum, mühendisim (şu BTC Shahdeniz doğal gaz - petrol hatları v.s. varya onların ucunda) durumları az çok biliyorum. Aliyev geçen ay %100 doğal gaz a zam yaptı Azerbaycanda da ve emin olun burda bile petrol - gaz fiyatları gitgide bizim ülkemizdekilere yaklaşıyor. Türkiye de çok güzel bir altyapı var Türk halkı çok bilinçli çok eğitimli çok medeni çok ama çok güzel günlere meylediyoruz ülkemizin kıymetini bilelim çalışıp üretmeye vergimizi vermeye devam edelim. Birgün öyle güzel olacak ki ülkemiz öyle güzel işler olacakki hiç kimse yurt dışında okumayacak çalışmayacak ve o gün çok yakın. Hiç bir ülkede çılgınlar gibi çalışan bir hükümet veya muhalefet yok hep uyuşuklar beğendirme çabaları icraat yapalım hani olmadı dostlar alışverişte görsün çabası yok. Dinamiğimizde muhteşem.

    Avrupa da araştırın, her ülkede %60 lar seviyesinde vergiler (bizimki tamam en fazla ama onlarınkine yakın) azcık daha az olabilirdi. Ama örneğin bizler honda kullanıcıları çalışıp kazanıyoruz alıyoruz arabalarımızı bu bir lüks tür ve bu benzini de alıyorsak vergimizi vermeliyiz kanaatindeyim.

    Herkese saygılar, selamlar,




  • @emrehanci: yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum...

    @ADİGATOR: yazdıklarına kısmen katılsam da vergi herkese eşit olmalı. ben daha maaşımı almadan devlet boğazıma basıp bir kuyumcudan 1 yılda alamadığı vergiyi benden 1 ayda yoluyor. ama kuyumcu arabasının yakıt giderini şirketleşen mekanının üzerine yüklüyor. ben hem benzinin vergisini hem de gelir vergimi veriyorum. bu sadece basit bir yaklaşımdı kaldı ki burada yazan kaç kişi AB standartlarında maaş alıyor, ama avrupalıdan daha pahalı benzin kullanıyor
    güzel ülkemde civice verdiğim parayla,yurtdışında alınanabilen 2-3 gömlek üstün araçları da göz önünde bulunduralım...




  • @emrehanci : arabaya binmemek çözüm değil. bir sürü yatırım yapıyorsun. kuruş mertebesindeki bir fark için yatırımını öldürme derim.
  • nah oy veririm bi daha bunlara
  • Bunlara en iyi ders toplu protestodur. Nasıl mı?
    Türkiyede arabası olan herkes arabasını, traktörü olan traktörünü, motosikleti olan motosikletini yaşadığı şehrin merkezine götürüp park edecek, anahtarını da alıp gidecek. Trafik isterse günlerce kitlensin.
    Yunanistanda çiftçiler protesto için traktörlerini alıp otobanda park etmiş trafik saatlerce kitlenmişti. Tüm televizyon kanalları da protesto gösterilerini dünyaya iletmişti.
    Varmısınız böyle bir protestoya? Sivil toplum örgütleri, tüketici dernekleri, tüm odalar birliği dernekleri bu protestoyu organize ederlerse herkes seve seve katılır. Yoksa bizler daha havanda çok su döker, ağlaya ağlaya benzini 5 TL'ye alırız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 17 Temmuz 2009; 16:29:24 >
  • Gözünüz aydın, bugün 5kereşe daha zam geldi.

    Emre Kınay da kınıyor bu zamları
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ABABA2307

    Gözünüz aydın, bugün 5kereşe daha zam geldi.

    Emre Kınay da kınıyor bu zamları


    tekerlere taş nasıl sıkıştırılır göstermek gereNk !?!
  • ya tabiki bineceğim.
    ancak m ümkün olduğunca devletin haksız yaptırımlarını da protesto etmek için lazım oldukça benzin alacağım anlamında demek istemiştim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: hozturan

    @emrehanci : arabaya binmemek çözüm değil. bir sürü yatırım yapıyorsun. kuruş mertebesindeki bir fark için yatırımını öldürme derim.
  • abartmayin arkadaslar halkin asil ihtiyaclari olan pirlanta yat gemi ucak gibi sokakta herkesin sahibi oldugu seylerin vergileri iniyor :)

    bakanlar araclarini beles doldurmasalar ceplerinden verseler petrolde vergi %1 olur ya da dua edelimde bi bakanimizin oglu petrol isine girsin yoksa isimiz zor
  • Milletimizin amerikada gen haritasını çıkarıp(oktar babuna olayındaki gibi) koyunun bazı özellikleriyle,balığın bazı zihinsel özelliklerini harmanlayıp özel bir ırk yaratılmaya başlanmış gibi.Milletimiz koyun gibi sessiz ve balık kadar unutkan hale getirilmiş(seçimlerde ve seçtiklerimizdeki ısrarlarımızda bunu gösteriyor) allah cümlemizin sonunu hayretsin bu milletin hadi yüzde 39u bunu hakediyor ya geri kalan yüzde 61 i ne yapsın.İnsanı küfürden zorla cehenneme sokar bunlar
  • Hiç kimse hiç bir şeyi kınamasın çünkü ne ekersek onu biçeriz ve layık olduğumuz şekilde yönetiliriz.
  • Seçim döneminde başbakanımız devletin imkanlarını yani ADIGATOR arkadaş bizim paramızı parti propagandısı için sonuna kadar harcadı.Bütçe daha şubat ayında tükendi.Şimdi bizim için çalışan zavallı başbakan ve onun zavallı bakanları ve parmak kaldıran sürüsü suçlu değil öylemi.Avrupalı 3000 € maaş alıp 1,5€ benzinin litresine veriyor.Bizde orta halli işçi 500€ maaş alıp 1,5€ benzine ödeme yapıyor.İlk araba aldığımda 1996 hatırlıyorum 1lt coca cola 1lt benzinden pahalıydı.
    Bir arkadaşında belirttiği gibi pırlanta gibi sadece kodamanların alabileceği üründe vergileri minimumda tutan akp ve çetesi bütün halkı etkileyecek yakıt zammında tam gaz gidiyor.Bir pırlantadan alacağı vergi ile kaç depo benzinden alacağı vergi birbirine denk gelecektir.
    Son olarakta diyeceğim ki "Her Halk hakettiği şekilde yönetilir"Çoğunluk eğitimsiz,cahillerden oluştuktan sonra küçük bir grup tepki koysada sonuç değişmeyecektir.Bıyık altından gülerek %5 daha koyun bunlara diyeceklerdir.




  • oy için erzak kömür rüşvet dağıtmanın sonu bu işte, bütçe iflas, arabası ıolan ödesin(aslında burada taş sıkışma smilini kullanmak isterdim ama yok)
  • Çıkarsınlar şu elektrikle çalışan araçları artık, yok vazgeçtim o zamanda elektrik'e zam yaparlar en dolgunundan Bunlardan kurtuluş yok sanırım, aha buldum Güneş Enerjisi
  • gunes vergisi cikar millet sokaga cikamaz olur bunlar herseyden vergi alir yakinda hava vergisi bile alir bunlar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.