Şimdi Ara

Yakın gelecekte Tesla'lar sahibine para kazandırmada kullanılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yakın gelecekte Tesla'lar sahibine para kazandırmada kullanılabilir 
    Sizlere daha öncesinde haberimizde de belirttiğimiz üzere otonom sürüş için gereken donanıma sahip Tesla'lar halihazırda üretime girmiş durumda. Otomobil teknolojileri açısından oldukça önemli bir durum olan bu gelişmenin pek çok kişi tarafından beklenenden erken geliştiği söylenebilir. Şu an için otonom sürüş araçlar tarafından donanım olarak desteklense de, işin yazılım tarafının ne zaman geleceği merak ediliyor.
     
    Tesla tarafından ardı ardına önemli adımlar atılırken pek çok kişinin kafasında şu soru olduğunu söyleyebiliriz; Tesla'mızı tamamen sürücüsüz araç haline getirecek ve hatta onu para kazanma amaçlı 'robotaksi' olarak kullanabileceğimiz yazılım ne zaman hayata geçirilecek?
     
    Yakın gelecekte Tesla'lar sahibine para kazandırmada kullanılabilir 
    Yeni Tesla'lardaki otonom sürüş yazılımının aktif edilmesinin ne kadar zaman alacağı bilinmediği için şu anlık bu soru havada kalsa da, bu konuyla ilgili bazı bilgiler mevcut. Tesla'nın Ana Plan, İkinci Bölüm'ünde (Master Plan, Part Deux) bu konuyla ilgili bir kısım yazan Elon Musk, dünya çapında düzenleyicilerin onayını alması için 10 milyar km.'lik verinin gerektiğini belirtiyor. Şu anki Tesla satış trendi ve ortalama sürüş kilometrelerini göz önüne alınca yeni donanıma sahip Tesla'ların birkaç milyar kilometreyi yapmasının çok da uzun sürmeyeceğini düşünen Musk, eğer önümüzdeki sene sonuna kadar Model S ve Model X satışlarıyla beraber beklendiği gibi 100 bin Model 3 teslimatı gerçekleştirirlerse Tesla'nın 10 milyar km'ye birkaç senede ulaşacağını söylüyor.
     
    Peki bu hedef sonrasında Model 3'ümüzü sürücüsüz şekilde Uber gibi başkalarını ulaştırmada kullanabilecek miyiz? Bu sorunun cevabı için Tesla'nın Ana Planına tekrar bakacak olursak Elon Musk bu duruma da açıklık getirerek, İşte veya tatilde olma gibi durumlarda boşta duran Tesla'nızı mobil uygulamadaki tek bir tuşla Tesla paylaşım filosuna dahil ederek aylık ekstra kazanç sağlayabileceğinizi belirtiyor.
     
     







  • arabaya çuval dolusu para ver. sonra ne idüğü belirsizler tek başlarına kimsenin kontrolü yokken binsin.

    mesela burada olsa koltuğu mu keserler, içene mi işeyip, s.çarlar, bir yerler mi kırarlar, artık ne düşerse şansına.

  • Süper bir olay .

    Tabi bizde , o araba pavyona düşer .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç içine koyulacak basit bir kamerayla araca zarar verenler rahatlıkla tespit edilebilir. Çok büyük bir problem değil...

  • Bence iyi iş aracı kiralayanlar belli bir sözleşme tabi olur.
    araç içi kamerası kulanım süresince açık olur uygunsuz kulanım yapan kişi sistemden
    atılır bir daha araç kiralayamaz.
    hasar durumunda aracın kamera kayıtları var sarhoş kustu sıçtı falan kredi kartından uber gibi cart diye tüm masraflar çekilir ve sistemden banlanır.

  • -bi taksi gönderirmisiniz.

    +Hemen gönderiyorum efendim.
    -Tesla oğlum 72ye hadi koçum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreudeAmFahren -- 3 Kasım 2016; 10:20:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • walla helal olsun bizim burdaki sürücülerden daha zeki. sol şeriti hiç kapatmıyor. :D

  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    Bu tür sistemler uygulama üzerinden çalıştığı için bir sonraki kişide arabadaki sorunu raporlayacağından o işi yapan kişi bir daha ya sistemi kullanamaz yada bir tür ödeme ile karşılaşır kredi kartı vermeden kullanamayacağına göre bazı korumaları olur.

    Birde araç içinde de kamera olacağından yapılanlar tespit edilip suç olarak bile işlenebilir belki bilemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Belki medeni ülkelerde böyle olur.

    Bizde imkansız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otonom araç benim için hala mantığıma sığmıyor. Bir araç kendi başına bi noktadan bi noktaya gidebilsin. Vallahi helal adamlara. Trafik ışıklarına ve kurallarına nasıl uyuyor bi türlü anlamlandıramadım. Taksi olma olayı biraz işin fantezi boyutu, heleki bizim ülkede imkansıza yakın. Ama ilerleme kaydetmeleri ve hep yeni fikirler üretmeleri muazzam. Bizde bi araba elektrikli oldumu, o tamam yaptık bitti gözüyle bakılıyo. Çünkü elektrikli açılır ayna bile büyük bi buluş bizim için. Ama adamlar eldekiyle yetinmeyip hep gelişme kaydediyorlar. Param olsun alıcam bu tesladan vurucam kırbacı..

    Bide araç gps ile yolunu buluyor sonuçta. Tünele veya otoparka falan girdiğinde kesilen bağlantı nasıl olucak? Telefonla komut verilebiliyordu mesela araca. Araba aldı başını gitti bağlantı kesildi. İllaki düşünülmüştür bu senaryolar, test edilmiştir. Ama işte düşündükçe içinden çıkamıyorum, kafayı yeme noktasına ulaşıyorum.




  • Bu iş yaş boşuna ugrasmayin.

  • köpek çağırır gibi araba çağırıcaz demek
    gel olm kuçu kuçu
  • düşünsenize, bu aracı bizim polis durdurdu, ehliyet ve ruhsat dedi kit gibi bide konuşcak abi ruhsat burda ama ehliyet yok sen bu seferlik beni görmesen he abi idare et be abi...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: senged

    Otonom araç benim için hala mantığıma sığmıyor. Bir araç kendi başına bi noktadan bi noktaya gidebilsin. Vallahi helal adamlara. Trafik ışıklarına ve kurallarına nasıl uyuyor bi türlü anlamlandıramadım. Taksi olma olayı biraz işin fantezi boyutu, heleki bizim ülkede imkansıza yakın. Ama ilerleme kaydetmeleri ve hep yeni fikirler üretmeleri muazzam. Bizde bi araba elektrikli oldumu, o tamam yaptık bitti gözüyle bakılıyo. Çünkü elektrikli açılır ayna bile büyük bi buluş bizim için. Ama adamlar eldekiyle yetinmeyip hep gelişme kaydediyorlar. Param olsun alıcam bu tesladan vurucam kırbacı..

    Bide araç gps ile yolunu buluyor sonuçta. Tünele veya otoparka falan girdiğinde kesilen bağlantı nasıl olucak? Telefonla komut verilebiliyordu mesela araca. Araba aldı başını gitti bağlantı kesildi. İllaki düşünülmüştür bu senaryolar, test edilmiştir. Ama işte düşündükçe içinden çıkamıyorum, kafayı yeme noktasına ulaşıyorum.

    ASlında gelecekte taksi de kalmayacak. Tesla şimdiden bu konuda adımını atıyor. Adamı tebrik etme sebebim de o. Tesla paylaşım filosu geleceğin bir parçası.

    Gelecekte insanların arabası olmayacak. Bir yere gitmen gerektiğinde ya da araba lazım olduğunda bir tane gelecek sana. Bu araçların gelirleri devlete ya da büyük şirketlere gidecek ( Ülkeye bağlı. Tabi her halukarda arabaları üreten kazanacak. ) Adamın her yere tesla şarj ünitesi koyması boş yere değil. Birincil ve ikincil öncelikli adımlar var.

    Öyle ya neden bir araba alasın ki?

    Kaskosu.
    Cebinden tek seferde çıkan yüklü miktarda para ve krediye verdiğin bir otomobil daha alabilecek faiz.
    Yıllık vergisi.
    Kazası.
    Arızası.
    Bakımı.
    Damgası pulu.
    Eskidi yeni model al gene para.

    Neden alıyoruz?

    Çünki toplu taşımada hamsi tava olmak istemiyoruz. Taksiye de 200TL veremiyoruz. Onun yerine arabaya bir dünya para döküyoruz taksi ile 200TL ye gittiğimiz yere 30TL lik yakıt ile gitmek için. Ya da acil bir şey olursa rezil olmayalım diye.

    Düşünsene senin 30TL yakıt yaktığın yere bu elektrikli arabalar duruma göre 1TL bile harcamıyor bazen elektrik olarak. Ya hadi 4TL lik elektrik kullansın. Sana yolculuk 25TL dese arabayı satıp koşa koşa atlamaz mısın üstüne? Sonuçta şahsi arabana 30TL yakıt koyacaksın. Üstüne cebinden en azından 15bin TL ödeyeceksin. Her yıl kaskosu vergisi derken bir dünya masraf. Oysa bu şekilde sadece yakıta verdiğin paradan bile az masraf ile yolculuk edeceksin. Üstelik park sorunun olmayacak. Ceza sorunun olmayacak. İhtiyacın olduğunda bir araba gelip seni alacak.


    İşte gelecek bu olacak. Hadi canım mı?

    Benim zamanımda insanlar oyunlarını müziklerini videolarını CD lerde HDD lerde saklardı. Şimdi neden taşınabilir depolama satışları bu kadar azaldı? Bulut ve online serviler için de insanlar vazgeçmez diyorlardı. Oysa millet koşa hoplaya üstüne atlıyor. Ben? Ben hala verilerimi kendim saklıyorum. Ama bulut üzerinde de bir yedeğim var ne olur ne olmaz diye çok önemli anı fotoğrafları vb için.




  • Bu Tesla da ne arabaymış ya. Azıcık daha geliştirseler evi temizleyip yemekleri yapıp bulaşıkları da yıkar bu araba.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de tutmaz. Navigasyon şehirde 3 tur attırıp taksimetreyi çoşturamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen komplo teorisi hazır veriyorum. parmak izimiz, iris tarayıcı, avuç içi tarayıcı gibi araçlar ile kişisel özelliklerimizin birer kopyası çoktan özel şirketlerin elinde hastane vs gibi yerlerde topladılar biride bunları ele geçirdi diyelim ve kara borsada bitcoin ile bunu bir suçluya sattı bu suçlu bir klon telefon ile bu tesla arabayı çağırıp sahte kimliği kullanıp suç işledi ve suç sizin üzerinize yıkıldı nasıl kanıtlayacaksınız ?

  • Videodaki adam yol boyunca dua etti :D

  • Hayaller Tesla
    Gerçekler Sarı taksi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akasya taksi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.