Şimdi Ara

Yakın Bir Arkadaşımla Borç Yüzünden Kavga Ettik Kim Haklı Sizce

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar şu son ay içerisinde en yakın arkadaşlarımdan birisi diye tabir edebileceğim birisi ile bir borç kavgasına girdik. İkimizde birbirimize kızıyoruz ve hangimizin haklı olduğuna karar veremiyoruz. Bende tarafsız bir bakış açısıyla bakan insanların görüşünü almak istiyorum bu konuda. Her şey bu arkadaşımın geçen temmuz ayında benden para istemesiyle başladı. İnternetten bir şey sipariş edecek ama kredi kartı olmadığı için onun paypal hesabına 85 lira göndermemi yarın ise parayı banka hesabıma yatıracağını söyledi. Bende gönderdim. Parayı aldıktan sonra parayı göndermediği gibi bir daha konusunu bile açmadı. Bende arkadaşım diye ve istemekten utandığım için istemedim. Bir kaç ay geçtikten sonra bu arkadaşın kardeşi benden internetten 60 liralık bir şey alacağını ama kredi kartı olmadığı için benim almamı sonra parayı bana bankadan yollacayacağını söyledi. Gönderdim ama bu sıralar aklımdan kötü bir şey geçmiyor çünkü gayet iyi arkadaşız. Aramızda lafı olmaz durumun olunca gönderirsin gözüyle bakıyorum. Neyse bir kaç ay daha geçti bu arkadaşın kardeşi benden 70 liralık bir şey daha istedi. Ben tekrar yolladım ama sürekli alana kadar göndereceklerini söyleyip aldıktan sonra bir daha konusunu bile açmamaları sinirime dokunmaya başlamıştı. Gerçi yalan yok söylediğine göre kardeşi bir kere bankamatikten parayı yollamayı denemiş ama becerememiş. Bana söylediğinde bende hepsini birden göndermesini böylece bankaya fazla komisyon ücreti ödemeyeceğini söyledim tamam dedi. Tekrar birkaç ay geçti bu sefer bahsettiğim arkadaşım benden kardeşinin cep telefonuna 20 lira yüklememi ve akşam bana paypaldan parayı atacağını söyledi. Yükledim ve yüklediğimi söylediğimden eminim. Akşam parayı göndermediği gibi tekrardan hiç konusunu bile açmadı.

    Şimdi gelelim iplerin koptuğu güne. Ben mart ayına kadar bu borçların hiç konusunu bile açmadım. Mart ayında bu arkadaştan bi 20 lira borç istedim. Tamam dedi yarın göndereceğini söyledi. Ertesi gün bekledim ama yollamadı yarın yollayacağını söyledi tekrar yollamadı. Babasının cuma günü ona para göndereceğini o zaman yollayacağını söyledi. Tamam dedim ve bu sefer bisikletinin Arızalandığını onu yaptırdığını haftaya yollayacağını söyledi. Böyle böyle en az 7-8 kere kesin bir şekilde yarın yarın diye diye 1 ay boyunca oyaladı beni. Gerçi ihtiyacımda yoktu ama ben ona sürekli veriyorum acaba isteyince o bana verecek mi diye deniyordum aslında. Vermediği yetmiyormuş gibi sürekli tuhaf tuhaf bahaneler uydurdu. En sonunda bana kızdı ve beni paragöz ve açgözlü olmakla suçladı. Bana böyle diyince benim beynimdeki şalterler döndü tabi bende direk verdiğim parayı geri istediğimi söyledim. Tamam göndericez dedi ve göndermedi. En son dün tekrardan konusunu açtım. Paramı göndermesini söyledim ve kavga etmeye başladık. Bana seni döverim, insan utanır istemeye, açgözlü, paragöz, ben fakirim sen para içinde yüzüyorsun gibi laflar etti bende ona küfür ettim. En son bir de utanmadan tamam bana 30 liralık bir şey al paranı göndereyim diyince iyice benimle dalga geçtiğini anladım.

    Benim asıl sinirlerimi zıplatan şey ise borcunu vermemesinden ziyade sanki ben parayı geri isteyince ayıp bir şey yapıyormuşum gibi davranması ve beni suçlu çıkarmaya çalışması oldu.
    Şimdi doğru söylemek gerekirse kardeşinin aldığı borçları bundan sorumlu tutmuyorum. Kardeşi buna nazaran biraz daha dürüst ve insancıl yazın çalışıp ödeyeceğini söylüyor. O yüzden onunla bir problemimiz henüz yok. Zaten sadece kendi aldığı parayı göndermesini söyledim.

    Şimdi arkadaşlarım fikrinizi almak istediğim nokta ben bu adamdan paramı geri istemekte hata mı yapıyorum? Yani düşününce gerçekten 100 lira için bu kadar yaygaraya değmez ama benim gücüme giden beni aptal yerine koyması. Üstelik suçu da bende görmesi. Gerçekten verip istememek mi lazım arkadaşlığın kuralı böyle mi? Borcu veren kişinin durumu iyi diye borcu ödememek doğru mu? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda tarafsız olarak fikirlerinizi almak istiyorum.

    Şimdiden teşekkür ederim.



  • Söke söke al o parayı hocam alışmasın yoksa başkalarınada aynısını yapar gelecekte
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4E3DD9FE1

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşın hem yalancı hemde paragöz.
  • O ney la ben ikinci istemesinde keserim ilişkiyi. Arkadaşlar arası maddiyat kural 1:ilk borç alınmadan ikinci verilmez. Şaka bir yana ben sürekli alırım herkesten 1 lira falan 10 20 kişiden alırım o da 10 lira eder yeter bana geri istemezler ama biri benden de alırlar 1 lira falan lafı olmaz. Büyük para olunca 10 20 50 100 söke söke alırım. Özellikle kızlar, kız oldukları için alamayacağımı sanıp istiyorlar hani utanırım istemeye sonuçta kızlar ya 250 gramları var, ama üstüste 10 gün isteyince veriyolar :D borç dediğin şeyin onuru vardır insan borçlu olunca kafasına yer etmeli nasıl ödiycem diye. Şuna bak oğlan sana bildiğin terbiyesizlik yapmış. Utanır insan lan borç borçtur arkadaştan almanın tek farkı ödemen konusunda yardımcı olmasıdır yani o arkadaş olduğun için geri istemeyeceğini düşünmüş ama arkadaşlık sadece senin geri ödemede daha esnek davranmanı gerektirir hayır kurumu değilsin sen unutma of karışık oldu biraz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cakma Iphone

    O ney la ben ikinci istemesinde keserim ilişkiyi. Arkadaşlar arası maddiyat kural 1:ilk borç alınmadan ikinci verilmez. Şaka bir yana ben sürekli alırım herkesten 1 lira falan 10 20 kişiden alırım o da 10 lira eder yeter bana geri istemezler ama biri benden de alırlar 1 lira falan lafı olmaz. Büyük para olunca 10 20 50 100 söke söke alırım. Özellikle kızlar, kız oldukları için alamayacağımı sanıp istiyorlar hani utanırım istemeye sonuçta kızlar ya 250 gramları var, ama üstüste 10 gün isteyince veriyolar :D borç dediğin şeyin onuru vardır insan borçlu olunca kafasına yer etmeli nasıl ödiycem diye. Şuna bak oğlan sana bildiğin terbiyesizlik yapmış. Utanır insan lan borç borçtur arkadaştan almanın tek farkı ödemen konusunda yardımcı olmasıdır yani o arkadaş olduğun için geri istemeyeceğini düşünmüş ama arkadaşlık sadece senin geri ödemede daha esnek davranmanı gerektirir hayır kurumu değilsin sen unutma of karışık oldu biraz
    Ben öyle arkadaşı döverim çünkü seni sömürmüş.Amacı borcu ödemek değilmiş zaten para sızdırmakmış.
  • öyle yalanci ,sahtekarlarla arkadaslik yapilmaz hocam . Burada hakli aramayin her sey ortada. Emin olun bunun gibi yuzsuzler cok var .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Champarator

    öyle yalanci ,sahtekarlarla arkadaslik yapilmaz hocam . Burada hakli aramayin her sey ortada. Emin olun bunun gibi yuzsuzler cok var .
    İstediğin kadar arkadaş ol vs paranın lafı olmazmış falan. İlk paragrafı okurken yuh artık enayi dedim içimden üst üste o kadar para verilir mi ? İlk 85 i verdiğinde yarın yatırıcam diyen adam yatırmadıysa ve bidaha konusunu açmadıysa o adam benim için bitmiştir siler atarım. Söz namustur, tutmayan adamla 1 saniye bile arkadaş kalınmaz. Buna rağmen defalarca vermişsin de vermişsin. Adam da aç gözlü ve kişiliksiz olduğu için yolmaya devam etmiş, sonunda da pişkinlik yapmış. Bırak muhattap olma bidaha dediğine göre o fakir sizin durum iyiyse kıskanıp yolmak istemiş seni işte.
  • Arkadaş olacak başkası yok muydu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opsss mademoiselle

    Arkadaş olacak başkası yok muydu
    Alıyolar , bida alıyolar , bida alıyolar ve bida mı alıyolar ?
  • sorumsuzmuş arkadaşın
  • cübbesiz gandalf kullanıcısına yanıt
    Öyle çamur adamlar her yerde var, ben de şimdiye kadar çoğu kişiye borç verip geri almamışdır. o kişye verilecek en iyi cevap selamı sabahı keseceksin. tamam arkadaşın fakir olabilir parayı geri veremeye bilir,ama ona bir işin düşse şu işimi yap,belim ağırıyor,al şu kutuyu şuraya götür desen Allah bilir onu bile yapmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    Öyle çamur adamlar her yerde var, ben de şimdiye kadar çoğu kişiye borç verip geri almamışdır. o kişye verilecek en iyi cevap selamı sabahı keseceksin. tamam arkadaşın fakir olabilir parayı geri veremeye bilir,ama ona bir işin düşse şu işimi yap,belim ağırıyor,al şu kutuyu şuraya götür desen Allah bilir onu bile yapmaz.
    hocam gelin benlede arkadas olun. saka maka parayı al bidaha konusma sinirden benim bile ellerim titriyo sabırlı insanmıssınız
  • Nasıl arkadaş bu be
  • Bir eşyasına çök. Parayı verene kadar da verme. Böyle heriflere de taviz verme. Olmadı ikisine komple dal. Seni bildiğin sömürmüşler. En azından için soğur.
  • İkinciyi Vermekle hata etmişsin. İkinciyi isteyen birinciyi zaten vermez.
    Bu dünyada tek mal benim gibiler mi. Borçlu gezemiyorum arkadaş. Elime ilk para geçtiğinde karnım aç olsada, önce borcumu ödemeye koşuyorum.
    Adamlardaki rahatlığa bak. 1 lirada olsa, 10 lirada olsa,100 lirada olsa borç borçtur, hak haktır.
  • Arkadaşın Arkadaş Değil Sahte Arkadaş Çünkü Seni Kullanıyor Biran önce Onla Olan Arkadaşlığını Kes ( Ayrıca Sen Haklısın ! ).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n.erce -- 4 Mayıs 2015; 13:05:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n.erce

    Arkadaşın Arkadaş Değil Sahte Arkadaş Çünkü Seni Kullanıyor Biran önce Onla Olan Arkadaşlığını Kes ( Ayrıca Sen Haklısın ! ).
    Haklı taraf sensin. Bir istedi,iki istedi tamam üçüncü de ne diye verdin ki. Ayrıca kardeşine ne diye para veriyorsun, kardeşiyle bir alakan yok ki. Almalısın o paraları. 100-200 Lira az değil eğer öğrenciysen. Eğer vermiyorsa ilişkiyi kes, kardeşinden de paralarını al mutlaka.
  • Borç borcudur,odemiyorsa isteme ilişkiyi kes,bir daha arkadaşını iyi seç derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frodoozan

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    suç sende hiç kusura bakma,ilkini ödemeden ikincisi vermeyecektin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorgun şair

    suç sende hiç kusura bakma,ilkini ödemeden ikincisi vermeyecektin...

    Alıntıları Göster
    Kes arkadaşlığını falan ya.. Öyle adam mı olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.