Şimdi Ara

Yağmurlu havada yeni Bosch v kayışının ses yapması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • On gün önce v kayışını değiştirdik. Önceki orijinal logolu parçayken bu sefer Bosch marka kayış taktık. Yağmurlu havalarda ötme yapıyor. İyice ısınınca geçiyor galiba. Normal mi? Düzelir mi ileride? Düzeltmek için yapılabilecek bir şey var mı? Bu kayışı değiştirmek için aracı kriko ile kaldırmaya gerek var mı, kendim değiştirebilir miyim, yoksa zorlukları var mı?

Bosch’un ürününün ses yapacağını bilsem hiç değiştirtmezdim eskisi daha uzun süre gidebilecek kondisyondaydı. Eskisini attık maalesef ama düzeltilemezse değiştirebilirim. Bunu değiştirme işçiliği ne kadardır şu aralar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 13 Ocak 2023; 17:58:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam gerginliği az ise bir tık daha gerdirin aynı sıkıntıyı contitech kayisla ben de yaşıyorum eski parça parça olan kayış tık demezdi yeni üstelik iyi marka bir kayış cayirdiyordu gerdirdim az birşey şuan eskiye bakarak iyi ama yine de ikinci vitesle dönülecek yerlerde ses geliyor bakalım olmazsa ben de değiştirebilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Gerdirme olayını bilmiyordum. Ustaya önereceğim. Bosch aldığıma pişman oldum. Bosch’un sarf malzemeleri gerçekten kalitesiz. Bir daha almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 15 Ocak 2023; 18:45:31 >

Evet memnun kaldım. 600 km oldu. 400 km sonra bakıma girecek, yağ ve filtreler değişecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 15 Ocak 2023; 19:35:4 >

Kayışın gerginliğini arttırmak için ne yapmak gerekiyor?

• Kayışı gergin tutan bilya vardır hocam önce bilya sabitlenmesi gevsetilir sonra yeterli gerginlik sağlanınca sıkılır benim Kango da alternatorun yanında erişmesi kolay kendim ayarladım ancak sizin araçta nasıl bilgim yok

• Bugün şehre tekrar yağmur yağdı. İlginçtir şimdi V kayışı ses yapmıyor. Ben bu arada 10 gün önce sanayide bir yedek parçacıya orijinal logolu v kayışı sipariş ettirdim, ürün geldi parasını da ödedim. Şimdi iade etmesini de isteyemem. O kayışı yedekte tutsam, bir sonraki değişimde kullanmak için, acaba durdukça eskidiği için problem olur mu? Forumda geçen ay açtığım başka bir kayış başlığında insanlar kayışın üretim tarihinin yeni olmasının öneminden bahsetmişlerdi. O sebeple soruyorum. Muhtemelen 4 yıl sonra değiştiririm kayışları, 4 yıl sonra elimdeki sıfır orijinal kayışı kullansam güvenli olur mu, yoksa kopma riski artar mı?

Ben ustama yeni taktığımız v kayışının ses yaptığını göstedikten sonra bu sesin ileride kesilip eksilmeyeceğini sormuştum. Kesilmez demişti, ama kesildi.

EDİT: ses yapıyor. Aracı park etme esnasında geri geri giderken sesi duydum tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 27 Ocak 2023; 18:57:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.