Şimdi Ara

yağa boşyere mi fazla ödüyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fiat opar oil kullanıyor. Yağların kalitesi aynı olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Evet boşa veriyoruz sen ayçiçek yağı koy motora.

hocam kanola daha ucuz
    daha kalitelıde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar;
    Yağ teknolojisi öyle aman aman bir konu değil.
    Ama çok medyatik olduğu için hiç gündemden düşmez
    Yerli yağları; (lubco, lucoil gibi ) ailedeki tüm araçalrda ve farklı iklim lerde kullandık, sonuç medyatik markalarla aynı.
    Şunuda unutmamak lazım, servisler yağ marka ları ile yıllık anlaşma yaptığı için o marka yı kullanıyor, yani en ucuza alabildiği için, yoksa en iyisi olduğu için değil.

Ama insanın hamurunda pahalı ürün alınca mutlu olma özelliği de var, bu inkar da edilemez.

O yüzden herkes bildiğini okusun.

• quote:

Orijinalden alıntı: asbengu

Arkadaşlar;
    Yağ teknolojisi öyle aman aman bir konu değil.
    Ama çok medyatik olduğu için hiç gündemden düşmez
    Yerli yağları; (lubco, lucoil gibi ) ailedeki tüm araçalrda ve farklı iklim lerde kullandık, sonuç medyatik markalarla aynı.
    Şunuda unutmamak lazım, servisler yağ marka ları ile yıllık anlaşma yaptığı için o marka yı kullanıyor, yani en ucuza alabildiği için, yoksa en iyisi olduğu için değil.

Ama insanın hamurunda pahalı ürün alınca mutlu olma özelliği de var, bu inkar da edilemez.

O yüzden herkes bildiğini okusun.

Hayatımda okuduğum en güzel yorumdu tebrik ediyorum. Servisin koyduğu yağın ne olduğuna bile bakmadan cehaletin verdiği huzurla kullanıyorum.
  • Motor ömrünü uzatan en iyi şey erken yağ değişimi

• Pahalı yağa devam galiba 😜

• Oba yağ diye girdim eski konuymuş

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Oba yağ yazmayı unutmuşun

Ford fiesta =oba yağ
     yağa boşyere mi fazla ödüyoruz

Hocam nedir bu oba yağ muhabbeti.

• Yağa dikkat edin üreticinin istediği sertifikasyonlari karsilasin yeter. Çok sık marka değiştirmeyin. Yerli üretim bahsedilen yağları bende denemek istiyorum ama o sertifikasyonlar sadece kagittami yoksa pratiktemi güvenemiyorum. Günahlarını almak istemem. Bu sebepten Elf yada Shell kullanırım. Bence sınır bu yağlar üstü mobil, vs diye gider. Ben dikkatsizlik ten 10 40 ama mineral yağ almışım Rus malı hemde sertifikasyonlarin yanından geçmeyen. Yağ pompası bozuldu. Aman dikkat. Eğer kafam rahat etsin derseniz üreticinin yağını köyün en iyisini de koysaniz standart bir kullanıcı için farketmez bence.

• lazloo kullanıcısına yanıt
    Orası burası ayrı oynayan fiesta var çok yakıyor diye mazot yerine oba yağ on numara yağ yerine kullanıyordu

• Reklama para vermeyin. Total,elf gibi 50 liralık bir yağ işinizi görür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracın kitapçığını açtım, istediği standartlara baktım, o standartları karşılayan yağları listeledim.

A5/B5 - API=SM - GM4 benim aracın istediği yağ standartları.

Önerdiği shell helix ultranın yarı fiyatına lukoil genesis premium alacağım.

Hem tüm standartları en üst limitlerden karşılıyor, hem hths vizkozite değerleri önerilen shell ile aynı.

%100 sentetik mi bilgisine ulaşamadım, full sentetik ibaresi var ürün tanıtımında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 22 Temmuz 2017; 20:32:45 >
  • öncelikle ahmet şunu önerdi mehmet bunu istedi bilmem kim de bundan bahsettiyi bir bırakın kenara..
    neyin boşa neyin doluya gittiğine bakmak istiyorsanız.
    aracın kilometresi bu iş için en etken durum, sonraki aşama
    yağın içerdiği spesifikasyonlar daha basitçe hangi şartlarda ve iklimlerde kullanmak istediğiniz..ve yağın neleri içerdiği.
    yatak sardı şunu koydum sarmadı durumuda şehir efsanesi aracın teknik bakım durumu motoru bu hale getirir.
    yağ bu haldeki motoru kurtarma görevi yapmaz sadece sürtünme katsayısını azaltır.

km dedik siz km si yüksek bir araca tam sentetik 0-40 gibi bir yağ koyarsanız araç conta sızıntı vs durumları yaratacaktır sebebi daha akıcı viskozitesi daha fazla bir yağdır.

yeni araçlar için bu yağ biçilmiş kaftan hangileri tan sentetik olarak 5-30,0-40 gibi.
    km si yüksek araçlar 10-40,10-60 gibi yağlar tercih etmeli.

gelelim şu meşhur marka olayına
    tüm yağ üreticilerinin hammaddelerini petrol rafinelerinden aldığını biliyormuydunuz birçoğunuz hayır..
    evet arkadaşlar hepsi rafineriden alıyor gerekli spesifikasyonlara göre dizayn ediyorlar.
    siz marka modelini seçin
    kişisel tavsiyem mobil ürünleri bu kategoride daha başarılı..
    diğer bir hususta değişim
    yağın kutusunu açtığınız andan itibaren yağın hava ile oksidasyonu başlamış olur.
    siz ister 365 gün sonra ister 10 bin km sonra değiştirin.
    o viskozitesini değiştirmeye başlamıştır..
    ee ben yılda 5 bin km yapıyorum yinede değiştirmelimiyim cilere cevap.
    yağ dururkende katılaşır yani bir nevi reçineye doğru bir kıvam alır.
    kişisel tavsiyem yılda bir motor yağı ve filtrenizi değiştirin.

• Mobil 1 kullaniyorum arabada motor sesi diye bisey yok. Geçen yolun ortasindan bi kadinla kizi yuruyo tam diplerine kadar geldim korna basmadim kizi beni farketti arabaa dedi annesine. Annesinin lafi su 'bu ne be hiç ses cikarmiyo?' Arkadan bakti kaldi kadincagiz

• castrol bana da para tuzağı gibi geliyor
  • Yağlar arasında büyük fark yok .bilindik markaların en ucuzunu kullanın işinizi görür.

• Oto firmalarının önerdiği yağ markalarına çok takılmamak gerek. O işin ticari boyutu, yarın başka yağ firmasıyla anlaşırlar onu önerirler ama yağın tipine uyulmalı. Zaten yağ çok sık satın alacağımız birşey değil yani arabanın diğer giderleri yanında devede kulak kalır onun için 10 lira fazla verip kaliteli yağ kullanılmalı özellikle arabası yeni olanlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.