Şimdi Ara

Yağ Seviyesine Göre Anlayabilir Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu şekilde yağ pompasının görevini tam olarak yapıp yapmadığını anlamaya çalışıyorum. Araç düz zeminde yağ çubuğu full (4 diş) çıkarken, aracı bir süre kullanıp sağa çekip rölantide ölçtüğümde 2. dişte çıkıyor. şimdi bu aralıkta ne kadar yağı pompalamış oluyor. Sanırım bu aralık yarım litreye denk geliyor. Bu normal mi? Yağ pompası sadece yarım litre yağ pompalaması motor için yeterli oluyor mu? Yoksa pompa görevini yeterince yapamıyor olabilir mi?




  • Hayır yağ sürekli bir devirdaim ile pompalanır. Pompa bozuksa basınç düşer, yağ lambanız yanar merak etmeyin.


    Kullanıp bakınca çubuktaki seviyenin düşmesinin nedeni yağın henüz süzülüp kartere inmemesidir.

  • Yağ pompasının yeterli çalışıp çalışmadığını anlamak için basınç sensörüne basın ölçen manometre takılır ve rölantide ki belirli devirlerdeki yağ basınçları ölçülür. Servis kitapçığında belirli devirlerdeki basınçlar yazar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-52FA4E8AC

    Hayır yağ sürekli bir devirdaim ile pompalanır. Pompa bozuksa basınç düşer, yağ lambanız yanar merak etmeyin.


    Kullanıp bakınca çubuktaki seviyenin düşmesinin nedeni yağın henüz süzülüp kartere inmemesidir.

    hocam evet ama karterdeki yağın yeterince düşük çıkmadığını düşünüyorum. Yani 3 bin devirle rölantide gaz verirken ölçtük ama çubuktan sadece 1 bilemedin 1,5 diş oynama oldu. Bana az gibi geldi. Normalde karterdeki yağın ne kadarını motora pompalaması gerekiyordu. O zaman 1 diş 300 gram yağ yapıyorsa motor bu kadarcık yağ ile mi çalışıyor. Kalan 3,5 litre yağ karterde mi bekliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookmania -- 24 Eylül 2021; 19:15:59 >
  • notebookmania N kullanıcısına yanıt

    Yukarıda arkadaş açıklamış, anahtar kelime devirdaim... Pompa yağı bloğa basarken aynı zamanda da o oranda kartere geri süzülüyor, yağ her devirde sürekli hareket halinde olduğu için bu yöntemle pompanın durumu hakkında net bilgi elde edilemez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ustamla konuştum normalmiş arkadaşlar. Motor yarım litre ile 1 litre arasında yağ ile çalışırken karterde yağ dinleniyormuş. Yani araçlarda 4 litre 5 litre yağ olmasının esprisi yağın karterde dinlenmesi imiş. Çubuktaki miktar 1-2 litre civarına denk geliyor dedi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.