Bildirim
Yabancıların yaptığı Kanuni Sultan Süleyman belgeseli..
Giriş
-
Belgesel objektif ve detayli ise izlicem suan mobildeyim Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Seslendirme ve içerik çok güzeldi. Teşekkürler.
Sultan Süleyman'ı hiç sevmiyorum ben.Babası kadar büyük bir adam değildi,zeki ve stratejist birisi olduğunu da düşünmüyorum.Aç gözlü ve tutumsuz birisiydi.Yavuz gibi müthiş bir komutanın böyle bir oğlu olması üzücü bir durum.Kuzeyde büyüyen Rusya tehlikesini hiç göremedi,Macar seferi ne kadar başarılı gözükse de,seferin yükünü Anadolu'ya yüklediği için Anadolu aç ve sefil kaldı.Daha sonraki Celali isyanlarının temelini attı resmen. -
Bizimkiler Marmaray'a küfür ederkende yabancılar onun belgeselini yapıyordu.
Bu hep böyledir. -
quote:
Orijinalden alıntı: Rand al Thor
Sultan Süleyman'ı hiç sevmiyorum ben.Babası kadar büyük bir adam değildi,zeki ve stratejist birisi olduğunu da düşünmüyorum.Aç gözlü ve tutumsuz birisiydi.Yavuz gibi müthiş bir komutanın böyle bir oğlu olması üzücü bir durum.Kuzeyde büyüyen Rusya tehlikesini hiç göremedi,Macar seferi ne kadar başarılı gözükse de,seferin yükünü Anadolu'ya yüklediği için Anadolu aç ve sefil kaldı.Daha sonraki Celali isyanlarının temelini attı resmen.
Kanuni babasından daha çok sefer yapmış ve toprak kazandırmıştır devlete ve buda yavuz gibi büyük bir komutan ve devlet adamı olduğunu gösterir. Rusya 19.yuzyıldan itibaren tehlike olmuştur Osmanlı için zira 1710 yılında yapılan savaşta osmanlı galip gelmiş ve 18.yy sonuna kadar savaş yaşanmamıştır. Kanuni ölümü 1566. Ayrıca sokullu mehmet paşanında projesı vardı don ve nolga nehri üstünde fakat başarılı olamadı. Kanuni devrinde rusyanın adı bile geçmez.
Bir tek macar seferi var gibi yazmışsınız..13 sefer yapmıştır kanuni, neredeyse 6-7 yıl at üstüne geçmiştir hayatı. En büyük başarılarından biriside 1532 alman seferi sonrası tüm avrupaya üstünlüğünü kabul ettirmesidir. Bu üstünlük 17.yüzyıla kadar sürmüştür. Doğuda safevilere karşı yapılan 3 büyük sefer.. fakat karşısına çıkamayan ordular. Hatası olmuş mudur? elbette her insan gibi vardır ama bu büyük padişahın hatasından çok kat kat başarısı vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 19 Kasım 2014; 14:31:19 >
-
Yavuzda süleyman da aynı zihniyet al birini vur ötekine
quote:
Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace
quote:
Sultan Süleyman'ı hiç sevmiyorum ben.Babası kadar büyük bir adam değildi,zeki ve stratejist birisi olduğunu da düşünmüyorum.Aç gözlü ve tutumsuz birisiydi.Yavuz gibi müthiş bir komutanın böyle bir oğlu olması üzücü bir durum.Kuzeyde büyüyen Rusya tehlikesini hiç göremedi,Macar seferi ne kadar başarılı gözükse de,seferin yükünü Anadolu'ya yüklediği için Anadolu aç ve sefil kaldı.Daha sonraki Celali isyanlarının temelini attı resmen.
Kanuni babasından daha çok sefer yapmış ve toprak kazandırmıştır devlete ve buda yavuz gibi büyük bir komutan ve devlet adamı olduğunu gösterir. Rusya 19.yuzyıldan itibaren tehlike olmuştur Osmanlı için zira 1710 yılında yapılan savaşta osmanlı galip gelmiş ve 18.yy sonuna kadar savaş yaşanmamıştır. Kanuni ölümü 1566. Ayrıca sokullu mehmet paşanında projesı vardı don ve nolga nehri üstünde fakat başarılı olamadı. Kanuni devrinde rusyanın adı bile geçmez.
Bir tek macar seferi var gibi yazmışsınız..13 sefer yapmıştır kanuni, neredeyse 6-7 yıl at üstüne geçmiştir hayatı. En büyük başarılarından biriside 1532 alman seferi sonrası tüm avrupaya üstünlüğünü kabul ettirmesidir. Bu üstünlük 17.yüzyıla kadar sürmüştür. Doğuda safevilere karşı yapılan 3 büyük sefer.. fakat karşısına çıkamayan ordular. Hatası olmuş mudur? elbette her insan gibi vardır ama bu büyük padişahın hatasından çok kat kat başarısı vardır.
Rusya 19.yy dan sonra tehlike olmuşturdan sonrasını okumadım arkadaşım.Sana dayatılanı okumaktan başka bir şey yapmayan, yorum kabiliyeti olmayan insanlarla tartışmakta yersiz zaten.
-
quote:
quote:
quote:
Rusya 19.yy dan sonra tehlike olmuşturdan sonrasını okumadım arkadaşım.Sana dayatılanı okumaktan başka bir şey yapmayan, yorum kabiliyeti olmayan insanlarla tartışmakta yersiz zaten.
Bu cevabi bekliyordum
Bir tek ona mi takildin, dedigim dogru. Gercek tehlike arz ettigi yillar 19.yydan sonradir. Bu arada 19.yy 1800ler oluyor. Bilmeyen cok forumda.
18yy diyelim hadi. O asirin da ancak sonunda gercek bir tehlike olmustur, cunku 1710 prutta buyuk bi maglubiyet almistir rusya. Ilerleyen yillarki savaslarda herhangi bi sonuca ulasamamistir (kirimi alma vs.) Taa ki 1780lerde kadar, kirimda hakimiyet kurmustur, asil tehlike bundan sonradir ki kanuninin olumu yukarida yazdigim gibi 1566. Moskovaya hitler giremedi kanuni o donemde mi girecekti karda kista? Oyun mu zannediyorsun. Kimim nereden ogrendigi belli..
Kanuni yapacagi rusya seferi sonrasinda safeviler, habsburg, venedik ve daha nicesi osmanliya yuruyecektir, o bolgedeki cografya sartlari yuzunden de ordu dagilabilir aradaki mesafe cok uzun ordunun geri donmesi var, toplar var var oglu var. Rusya ya yapilacak sefer intihar. Ama kirimi tutabilirdi osmanli tutamadi, 3 cephede de dusman oldugunu bi savas patladiginda istifade edip herkesin saldirdigi bir devleti yonetmek kolay degil. Cocuk aklinizla konusmayin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 20 Kasım 2014; 9:33:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Bu cevabi bekliyordum
Bir tek ona mi takildin, dedigim dogru. Gercek tehlike arz ettigi yillar 19.yydan sonradir. Bu arada 19.yy 1800ler oluyor. Bilmeyen cok forumda.
18yy diyelim hadi. O asirin da ancak sonunda gercek bir tehlike olmustur, cunku 1710 prutta buyuk bi maglubiyet almistir rusya. Ilerleyen yillarki savaslarda herhangi bi sonuca ulasamamistir (kirimi alma vs.) Taa ki 1780lerde kadar, kirimda hakimiyet kurmustur, asil tehlike bundan sonradir ki kanuninin olumu yukarida yazdigim gibi 1566. Moskovaya hitler giremedi kanuni o donemde mi girecekti karda kista? Oyun mu zannediyorsun. Kimim nereden ogrendigi belli..
Kanuni yapacagi rusya seferi sonrasinda safeviler, habsburg, venedik ve daha nicesi osmanliya yuruyecektir, o bolgedeki cografya sartlari yuzunden de ordu dagilabilir aradaki mesafe cok uzun ordunun geri donmesi var, toplar var var oglu var. Rusya ya yapilacak sefer intihar. Ama kirimi tutabilirdi osmanli tutamadi, 3 cephede de dusman oldugunu bi savas patladiginda istifade edip herkesin saldirdigi bir devleti yonetmek kolay degil. Cocuk aklinizla konusmayin.
Dostum sen önce tarih bilmiyorsun o yüzden uzun uzadıya tartışamam seninle.Senin fikrini değiştirmek gibi bir düşüncem yok zaten sen nasıl biliyorsan öyle bilmeye devam et,çocuk aklın ancak bunu kavrar.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Bu cevabi bekliyordum
Dostum sen önce tarih bilmiyorsun o yüzden uzun uzadıya tartışamam seninle.Senin fikrini değiştirmek gibi bir düşüncem yok zaten sen nasıl biliyorsan öyle bilmeye devam et,çocuk aklın ancak bunu kavrar.
-
Yahu gidip elin karısı yüzünden hep Mustafa'yı hemde Bayezıt'ı öldürüp devletin geleceğini söndürmüş ! Sultan dediğin iradeli olmalı aşk meşk işlerine kendini kaptırmamalıydı ! -
quote:
Orijinalden alıntı: Periah
Yahu gidip elin karısı yüzünden hep Mustafa'yı hemde Bayezıt'ı öldürüp devletin geleceğini söndürmüş ! Sultan dediğin iradeli olmalı aşk meşk işlerine kendini kaptırmamalıydı !
bir muhtesem yuzyil vakasi daha -
Belgeselden hareketle bu durumu söyledim. Bildigin gibi Sarı Selim cok dandik bir padsahtır. Mustafa veya Bayezıt basa gecseydi o Yavuz ile baslamıs ivme sürdürülebilirdi. Ama mlsf Kanuni entrikalara kanarak cok kötü kararlar vermis devletin gelecegi ile ilgili.
quote:
Orijinalden alıntı: Periah
Belgeselden hareketle bu durumu söyledim. Bildigin gibi Sarı Selim cok dandik bir padsahtır. Mustafa veya Bayezıt basa gecseydi o Yavuz ile baslamıs ivme sürdürülebilirdi. Ama mlsf Kanuni entrikalara kanarak cok kötü kararlar vermis devletin gelecegi ile ilgili.
Bak dostum süleymanın babasının hayatının bir kısmı kardeşlerini katletmekle geçti ve süleymanda o zaman babasının yanında olanları izliyordu. Yaklaşık 50 yılık saltanat, bu kadar tecrübeli bir padişah bir kadının lafına bakmaz. Bu kadar aciz mi görüyorsunuz allah aşkına. Yabancı belgeselin amacıda bu bir fitne koyacak ortaya, padişahı da büyütüp yüceltecek ki inanasınız. Mustafa geçseydi daha iyi olabilirdi tamam ama geçmeden oda entrikalara gelip babasını indirmeye çalışıabilirdi (zaten o amaçta olduğuna inanıldığından öldürüldü) ve bunun sonunda onbinlerce insan ölüp devlet tehlikeye girebilirdi. bknz: fetret dönemi. Bayezid ise ölmeyi haketmiştir kimse kusura bakmasın. Dizileri izleyip bize çok büyük hizmeti olan insanları böyle suçlayamazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 21 Kasım 2014; 8:50:22 >
-
Celal Şengör'ün, Kanuni yorumu.
http://www.youtube.com/watch?v=chqW3bhPMVg#t=6m40s
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -RUHSUZ -- 21 Kasım 2014; 16:49:05 > -
quote:
Orijinalden alıntı: -RUHSUZ
Celal Şengör'ün, Kanuni yorumu.
http://www.youtube.com/watch?v=chqW3bhPMVg#t=6m40s
Kanuni'den bahsettigi baska yazisini buldum;
MUHTEŞEM YÜZYIL
Doğru söze ne denir…
Bu toplumun hemen hiçbir değeri kalmadı: Tek değer, kişilerin ve/veya grupların hak etmedikleri şeylere uzanmak için olabilen her yolu denemesinin en makbul marifet sayılmasıdır.
Türkiye rüşvet ve hırsızlıkta Avrupa birincisi, dünya dördüncüsüdür. Dünya ülkeleri arasında cahillik düzeyiyle en ön saflarda yer alıyor, dünya üniversiteleri arasında adı anılabilecek ilk 500 arasında hiçbir üniversitesi yoktur.
Başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere devleti yönetenlerin hakkında bulunan suç dosyaları nedeniyle dünya birincisidir (Kemal Baytaş, Sözcü 13 Şubat 2011).
İçeri atılan gazetecilerin sayısıyla dile gelen aykırı fikre tahammülde, nihayet İran ve Çin'in bile gerisine düşerek sondan birinciliği kaptı.
Gün geçmiyor ki ırzına geçilen kadın, cinsiyet nedeniyle veya töre denen ahlaksızlıklar yüzünden öldürülen kız ve kadın haberleri gazetelerimizde, televizyonlarımızda yer almasın.
En son öğrencilerimizi hatta devlete ait kurumlar ve devletin memurları eliyle harcamak, onların hayatlarını karartmak sıradan olay oldu, bunları yapan ve kötü niyetleri artık her gün dile gelen akıl ve beceri fakirleri devletin ve hükümetin güvencesi altına alındı.
Tüm bunlar ne zaman oluyor? Muhafazakâr değerlerimizin şahlandığı, Atatürk'ün getirdiği akılcılıktan hızla uzaklaştığımız bir dönemde;Türkiye halkı tamamen keçileri kaçırdı mı, yoksa bu ahlaksızlıklar zümresi onun gerçek değerlerini mi yansıtıyor?
Bence ne biri ne diğeri. Halk o kadar cahilleşti ki, yaptığı şeylerin veya kendisine yapılanların çoğunun ahlaksızlık olduğunu, bu ahlaksızlıkların er veya geç kendisini zarara uğratacağını, çoluk-çocuğunu süründüreceğini göremez hale geldi, safsatayla uyutulmayı tercih eder oldu.
Türkiye halkı kravat takar, lüks otomobillerde dolaşır, bikinili hatunları sosyetik plajları doldurur veya şehirlerini şekilsiz gökdelenlerle doldurup oraları <<modernize>> ederek yaşanmaz hale getirir, ama tüm bu halk zenginiyle fakiriyle,
şehirlisiyle köylüsüyle zır cahildir. Kendi tarihinden habersizdir. Aslında ne dilini, ne dinini bilir, ne geleneklerini tanır, ne de toplumsal değerlerinin evriminden haberdardır.
Muhteşem Yüzyıl diye televizyonlarda alkışladığı dönemde, devletinde Amerika'dan gelen gümüşün ilk enflâsyonu başlattığını bilmez (çünkü Avrupalı <<gâvur>> dünyayı keşfederken, muhteşem [!] padişahları hareminde gönül eğlendirmekte, "dünyayı öğrenelim!" diyen Pirî Reis'in kafasını vurdurmaktadır).
Muhteşem (!) yüzyılda Anadolu'da medrese o kadar ayağa düşmüştür ki, öğrenci haydutluğa başlamıştır (buna softa şekâveti denir).
Avrupa'da ilk yenilgimizi Muhteşem (!) Süleyman devrinde aldığımız gibi (I.Viyana bozgunu: 1529), Hint Okyanusuna her çıkışımızda mini mini Portekiz'den sopayı yiyip Kızıldeniz'e veya Basra Körfezi'ne tıkılışımız da bu büyük (!) padişah efendimizin devrindedir. Gene onun zamanında dünya keşfedilirken, Hint Okyanusu'na kadırga denen sandallarla açılan ve 1554'te Hindistan'da karaya vuran büyük (!) bir amiralimiz, yürüyerek üç senede Hindistan'dan Edirne'ye gelmiş ve meşhur bir kitap (Mirât-ül Memâlik) yazmıştı.
El alemin dünyayı öğrendiği bu dönemde Seydî Ali Reis gazel söyleyip, eğlence partilerini anlatmaktan başka tek bir detaylı coğrafya bilgisi toplamayı gerekli bulmamıştı.
Büyük (!) Sultanımız Süleyman'ın Fransa kralı I. François'yı hapisten bir mektupla kurtardığını okurduk mektepte. O François'nın kurduğu Collège de France bugün dünyanın en önemli araştırma kurumlarından biridir. Bizimkinin hangi kurumu ayakta kaldı? Hangi kurumunun insanlığa beş paralık bir faydası oldu? Tek becerdiği kalıcı şey, aklı başında öz oğlu Şehzade Mustafa'yı Hürrem uğruna katlettirip, devleti bir ayyaşa (II. Selim'e) teslim ederek halkının geleceğini karartmak oldu.
Artık yeter! Bu ve benzeri rezillikleri yalanlarla bezeyip yücelten, buna karşılık bize bütün dünyada saygınlık kazandıran, aklımızı kullanıp onurlu insanlar olmamızı sağlayan Atatürk'ü aşağılayan âlim pozlu, ukala tavırlı zır cahilleri her gün halkın karşısına diken televizyon kanallarından ve gazetelerden gına geldi. Yükselen ahlaksızlık grafiğimiz kimin eseridir sanıyorsunuz? Cehalet tüm fenalıkların anasıdır. Biz de o anayı besleyip duruyor, onun tosuncuklarına oylar veriyoruz. Artık yeter! Memleketimde her elimi attığım yerde cehalet çirkefine bulaşmaktan bıktım.
Celal Şengör, Bilim Teknoloji (Cumhuriyet) sayı:1258
Bu adami dinleyin ve okuyun, cok bilgili biri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhafız. -- 2 Aralık 2014; 23:34:04 >
-
Konuyla alakalı olmayacak belki ama, paylaştığın yazıda birşey dikkatimi çekti.. gün geçmiyorki kadına yönelik şiddet vs gazetelerde karşımıza çıkmasın gibi...
Amerika da 2008 yılında 182.000 tecavüz ve cinsel saldırı vakası mahkeme tutanaklarına geçmiş. Bunlar sadece 2008 yılında şikayetler üzerine açılan davaların göstergesi. Birde dava açılmayan gizli kalanlar var.
Tutuklu gazeteciler meselesine gelirsek. Çok basit bir örnek vereyim; Amerikan ulusal çıkarlarına aykırı bir haber yapılsın bakalım abd içerisinde. O kişiyi Guatanama ya atıyorlarmı, atmıyorlarmı. -
herkes günümüz yorumu yapmış bir kişide kişi padişah yönüyle o dönem için bakmamış kolay değil arkadaşlar ciddi anlamda söylüyorum kanuninin çöküşün kilidini açtığı kesin ispat vs yaparım ama dönem içine o dönemden bakın kimse böyle olsun devlet yıkılsın istemezdi. ( padişahlar adına ) -
quote:
Orijinalden alıntı: Dawinter
Konuyla alakalı olmayacak belki ama, paylaştığın yazıda birşey dikkatimi çekti.. gün geçmiyorki kadına yönelik şiddet vs gazetelerde karşımıza çıkmasın gibi...
Amerika da 2008 yılında 182.000 tecavüz ve cinsel saldırı vakası mahkeme tutanaklarına geçmiş. Bunlar sadece 2008 yılında şikayetler üzerine açılan davaların göstergesi. Birde dava açılmayan gizli kalanlar var.
Tutuklu gazeteciler meselesine gelirsek. Çok basit bir örnek vereyim; Amerikan ulusal çıkarlarına aykırı bir haber yapılsın bakalım abd içerisinde. O kişiyi Guatanama ya atıyorlarmı, atmıyorlarmı.
Kardeş Amerikan halkı genel olarak cahil. O yüzden olabilir.
Ayrıca adam zaten Amerika'yla ilgili bir şey dememiş.
Mahbuslu gazeteciler de cihanın en kötüsüyüz hocam, bunu savunmanın manası yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhafız. -- 5 Aralık 2014; 20:08:03 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X