Şimdi Ara

Yabancı ülkede okumak ile ilgili sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forum üyeleri. Bir sürü sorum var ve emin olun sorabileceğim kimse yok. Biraz hayalperest, biraz da ileriyi hesaplayan bir insan olduğumdan merak ediyorum açıkçası. Teşekkürler şimdiden.

    1-Hayallerimde yurt dışı eğitim var. Yurt dışında okumak için üniversite 1.sınıfta ingilizce(veya gideceğim ülkenin dilinin) kursu vs. gitmek gerekir mi?

    2-Hangi ülkede okumak neden avantajlıdır? Veya hangi ülkeyi tavsiye edersiniz? Neden?

    3-TOEFL vs. sınavlara girmek lazım mıdır? Bunlar zor mudur? Çalışması nasıl yapılmalı?

    4-Psikoloji hangi ülkede, hangi üniversitede okunur sizce? Veya "bunu nerden bilelim biz" derseniz şöyle sorayım; ben yabancı okulu seçerken hangi hususlara göre seçmeliyim?

    5-Türkiye'de de çalışabilirim üniversiteden sonra. O yüzden sizce üniversite 1'den sonra lisans'ı mı yabancı ülkede yapayım dersiniz, yoksa lisans eğitimini tamamen Türkiye'de alıp da yüksek lisans, belki de doktorayı mı yabancı ülkede yapayım?

    Şimdilik aklımdaki sorular bunlar. Aklıma takılan başka soru olursa, sizler de beni aydınlatırsanız başka sorular da sormak isterim. Sizlerin cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıkıntı92 -- 10 Mayıs 2017; 19:6:28 >







  • 1- Gideceğin ülke için özel bi kursa gitmenin bi anlamı yok..kursların bi etkileri yok.kendini zorlamayla ilgili daha çok bu durum,konuştukça gördükçe öğrenirsin.
    2- lisan için birşey diyemeceğim,yüksek lisans için almanyanın iyi olduğunu biliyorum,eğitim ücretsiz,çoğu ülkede yabancı öğrenciler için ücret alınıyor onu iyi bi araştır.
    3-genellikle isterler,gideceğin üniversiteye göre değişebilir,şartlarına bak..
    4-2.soruda söyledim,eğitimin ücretsiz olduğu ülkeler az ona göre ayarlaman gerekir. maliyetle ilgili bi durum yoksa ielts toefldan istenilen puanı alırsan gerisi parayla alakalı yani..ama almanya da avusturya da eğitim kalitesi iyi.
    5- bence yüksek lisans yapılması daha mantıklı,bu değişir kişiye göre hiç yorumumu katmak istemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.