Şimdi Ara

yabancı sınırı kalkarsa ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1-yabancı çöplüğü haline gelir süper lig.

    2-katar olma yolunda zirve yaparız.son kullanma tarihi geçmiş ''yıldız'' oyuncuların emeklilik ikramiyeleri yükselir.zaten hali hazırda bile katar olmuş durumdayız.petrol yok.ama devlet desteği ile katar olduk .

    kulüplerin bu ekonomilerle hala yaşıyor olması sömürü düzeniyle ilgili.iskoçyada rangers 3 lig birden düştü.bizde olmuyor.neden?futbol yoluyla her yıl milyonlarca avro yurt dışına çıkıyor.

    yabancı sınırı kalkarsa ardalar gökhan gönüller caner erkinlerin yüzüne bakılmaz.



  • Şuan elimizdeki yabancılar çöp olmuyor mu sık sık oynayamadıkları için?
  • Yabancı sınırı olmasa Arda çöp mü olur? Arda yabancı sınırı sayesinde mi şuan A.Madrid'in en önemli oyuncularından biri?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş alır yürür. Anadolu kulüpleri de beş para etmeyen oyunculara sırf Türk diye absürd paralar isteyemeyez olur. Adam akıllı topçu yetiştirip ederinde bir fiyata satmaya başlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lepanto

    Yabancı sınırı olmasa Arda çöp mü olur? Arda yabancı sınırı sayesinde mi şuan A.Madrid'in en önemli oyuncularından biri?

    yabancı sınırsız olsaydı bence arda semih şentürk olurdu.yetenekli yedek.yerinde de hajrovic bruma ontivero alınırdı.

    bu ülkede semihin en formda (2008) olduğu zamanda guizaya 16 milyon avro sayıldı.eğer yabancı sınırı misal 4 yada 5 olsaydı belkide semih türk futbolunun en önemli oyuncusu olacaktı.yedekte çürüttüler. 16 +12 = 28 milyon avro havaya uçtu.
  • Önemli olan yabancı sınırının kalkmasından ziyade akla mantığa uygun bir sınır getirilmesi. Yabancı serbest olursa bizim kulüplerin çoğu tabii ki cılkını çıkarır işin. Bu yüzden örnek veriyorum kadroda alt yapıdan oyuncu bulundurma zorunluluğu, transfer edilecek yabancı oyuncunun milli maçlarda görev almış bir yabancı olması(hazırlık veya resmi fark etmez) gibi sınırlamalarla o oluşacak çöplük de önlenmiş olur. Kısacası bence yapılması gereken doğru bir yapılanma ve planlama bu konuda, yabancı sınırını kökten kaldırmak da çözüm değil 6+0+4, 5+3 gibi kısıtlamalar da.

    Mesela bu konuda Mehmet Demirkol da güzel bir çözüm sunmuş, buradan bakabilirsiniz.
    Belki belirttiği rakamlar çok mantıklı değil ama taslak olarak güzel bir düşünce, uygulanabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TwinExist

    Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş alır yürür. Anadolu kulüpleri de beş para etmeyen oyunculara sırf Türk diye absürd paralar isteyemeyez olur. Adam akıllı topçu yetiştirip ederinde bir fiyata satmaya başlar

    şu fiyatlar yükseliyor düşünceside bir efsanedir.

    türkiyede fiyatların yükselmesinin tek nedeni kulüplerin harcamalarının kontrol edilmemesidir.bir kulübün geliri ile gideri devamlı ekside.kimsede birşey demiyor.eğer kontrol edilmiş olsa fiyatlar otomatik olarak düşecek.çünkü bütçede bu kadar para olmayacağı için olmayan paralar verilmeyeceği için doğal olarak satanda düşürecek rakamları.
  • 14 sene önce Uefa kupası alındı,12 sene önce Dünya üçüncüsü olundu,6 sene önce de son dörde kalındı.

    Bunların hepsi 5 yabancılı 6 yabancılı dönemlerde oldu.

    Senin dediğinden gidecek olursak ülkeye tamamen yabancı yasağı getirildiği takdirde Şampiyonlar Ligi,Dünya Kupası içten bile değil.

    Tabi senin dediğinden gidecek olursak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emolity

    14 sene önce Uefa kupası alındı,12 sene önce Dünya üçüncüsü olundu,6 sene önce de son dörde kalındı.

    Bunların hepsi 5 yabancılı 6 yabancılı dönemlerde oldu.

    Senin dediğinden gidecek olursak ülkeye tamamen yabancı yasağı getirildiği takdirde Şampiyonlar Ligi,Dünya Kupası içten bile değil.

    Tabi senin dediğinden gidecek olursak..

    yabancı yasaklansın demiyorum zaten.yabancı sayısı 4 yada 5 olsun. +3 ler kalksın.

    bu sayede kaliteli yabancılar gelir.o da yeter başarı için.hagi popescu taffarel yetti.

    kadlece yıllık 2 milyon avro vermenin mantığı yok.
  • bunca yılın patlaması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle sığırlamasına kural kaldırılırsa tabi ki çöp dolar, fakat belirli nitelik özellik ve sınırlamalar dahilinde yabancı serbestliği ya da makul düzeyde sınırı olursa böyle bir sorun olacağını sanmıyorum.
  • Isterse 0+0+0 olsun altyapiya onem vermedikten sonra gerisi bos

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3arbar

    1-yabancı çöplüğü haline gelir süper lig.

    2-katar olma yolunda zirve yaparız.son kullanma tarihi geçmiş ''yıldız'' oyuncuların emeklilik ikramiyeleri yükselir.zaten hali hazırda bile katar olmuş durumdayız.petrol yok.ama devlet desteği ile katar olduk .

    kulüplerin bu ekonomilerle hala yaşıyor olması sömürü düzeniyle ilgili.iskoçyada rangers 3 lig birden düştü.bizde olmuyor.neden?futbol yoluyla her yıl milyonlarca avro yurt dışına çıkıyor.

    yabancı sınırı kalkarsa ardalar gökhan gönüller caner erkinlerin yüzüne bakılmaz.



    Şu argüman olarak kullandığıniz "yabancı çöplüğü haline gelir lig" lafına bayılıyorum arkadaş
    Kardesim sen önce Türk çöplüğüne bak,oynayan Türk ve yabancı futbolculara baktığında kalite farkı belli oluyor . Yabancı oyuncular katkı veriyor kulüplerine; büyük kulüpleri geçtim hleb, niasse, gekas,atıf vs. Gibi yabancılar 6+0+4 e rağmen katkı vermediler mi ? Bu oyuncuların yerine 'beceriksiz,yeteneksiz,tembel' Türk futbolcuları oyna saydı aynı katkıyı alabilirler miydi kulüpler?
    Ligimizde en fazla birinci ligde oynayabilecek kapasiteye sahip pekçok Türk futbolcu işte bu kısıtlama sayesinde süper ligde oynayarak,hak etmediği paraları alıyor..Eee,ya Türk çöplüğü ne olacak ?


    Katar olma yolunda... bla bla bla. Ne kadar boş,bilgisiz cehalet içerikli bir cümle! Yahu gören de sadece yaşlı futbolcu alınıyor sanacak,sen önce elit Liglerde oynayan yabancılarin yaş gruplarına bir bak,genci de var,yaşlısı da..


    Kulüplerin harcadığı yüksek miktarlar tamamen yöneticilerin yanlışları,dusuncesizlikleri,plansızlıklarından ibarettir.Sen harcanan paraların yabancı sınırı ile azalacagını mı sanıyorsun ?Bu sefer yükselen yerli futbolcu miktarları ile kulüplerin yerlilere harcadığı paralar da artacak! Bunu göremeyen kusura bakmayın da kördür.

    Son bahanen,neymiş caner g.gönül yetişemezmiş!Yahu en basit örnek,Caner.
    Fb sol bek mevkiine azımsanmayacak para harcayarak kadleci aldı,ama ne oldu sonra ? Caner yeteneğini göstedi,formayı aldı ve bir daha da bırakmadı.Yetenekli olan oyuncu karşısında kim olursa olsun oynar.

    Son olarak da yabancı sınırını savunan kişinin zekası, Yıldırım demirorenin zekası ile eşit seviyededir;fındık kadardır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Senin mantığından bakarsak Türkler de Dünyanın en yüksek maaşını alan çöpler oluyor o zaman.
  • Hocam bu konunun çok fazla uzandığı ve etkilediği durumlar var, o yüzden tek bir kulptan tutup tartışmak doğru olmaz.
    Bu kural en başta samimiyetsiz şekilde ortaya koyulmuştur. Demek istediğim altyapı ve Türk oyuncu konusu üstünden ortaya atılmış fakat altyapı sorununu üstyapıya getirilmiş kurallar çözmez.

    Hangimiz inanıyor bu kuralın bir şeylere çözüm sağlayacağına ? Evet bu tarz kurallar çözüm getirir ANCAK bundesliga gibi ülkenin futbolla ilgili ve kesişen her alanında PROJELER yapılırsa o zaman verim sağlanır.

    Günümüzde Bundesliga '' En az 12 Alman futbolcu kadroda bulunması şartı var. En az 8 futbolcu ise altyapıdan yetiştirilmeli. '' bu kuralı uyguluyor. Almanların uyguladığı bu kuralı alıp altyapı ve kurala uygun çalışma yapmayan ülkelere götürün intihar olur.

    Almanlar bu konuya 2002 Dünya kupasından( Final oynamalarına rağmen) sonra kafa yormuştur ve günümüzde meyvesini en güzel şekilde topluyor. Ülkede en iyi şekilde oyuncu havuzu oluşturmak adına 2002'den bu yana eğitim alanında, ülkedeki bütün futbol ligleri, futbol akademileri ve federasyon aynı masaya oturup ortak projelerle bunu başarmıştır. Bunun üstüne kurallar getirerek daha etkili proje haline getirmişlerdir. Günümüz Bundesliga takımları ve Milli takımı ne durumda hepimiz görüyoruz...

    O yüzden ülkemizdeki mantığı savunmak için futbola yabancı olmak gerekir ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JessieJ

    Senin mantığından bakarsak Türkler de Dünyanın en yüksek maaşını alan çöpler oluyor o zaman.

    Adam mantık bırakmamış ki mantığına göre bakıyorsun ?

    Şuan lig yerli oyuncu çöplüğüne döndü onu ne yapacaksın diye sorarlar adama ? LCW de kasiyer olabilecek vasfa sahip olmayan adamlar bu kural yüzünden senin benim hayatımda kazanamayacağın paraları yiyor.

    Bu salak kural kalkarsa ne mi olur ?

    Altyapıda futbolcu olmaya çalışan adam daha profesyonel düşünür.Ya futbolu bırakır ya da tam manasıyla odaklanır.

    Yabancı çöplüğü olmaz.Aksine sınır olmadığı için elin neydiği belirsiz futbolcusuna tamah etmezsin top oynasın diye.

    Türk takımlarını yönetenler biraz zeki olsa, özellikle İstanbul kulüpleri futbolcular için nimet.Ülkenin 3 yeri denizle çevrili,Avrupa'da oynuyorsun.Paraları hem fazla veriyorlar hem de vergi düşük.

    Sneijder neden Manchester'a gitmedi ? 1 mevkiisinde oynamayacağını biliyor.2 rakip çok.3 vergi düşülecek.4.sü 3. ile aranda uçurum fark var.Seni zorlayacak tek takım Fenerbahçe 2 olsa ön elemeden CL ye gidiyorsun.

    Neden gelmesin adam ?

    Şu salak kuralı savunacaklarına güzide kulüpleri saçma sapan yöneten adamlara kızsınlar.




  • 1.Full yabancı kadro ile maça çıkalım demiyordur hiç kimse.

    2 . Tamamen kendi düşüncen. Buruma nin yaşını idrak edebilecek düzeydesin değil mi?

    3. Yabancı sınırı 4 olacak ve Türk oyuncu daha az paraya gelecek. Ya ekonomiden anlamıyorsun yada bizimle maytap geciyorsun. Yahu bir mal, eğer tekel ise her zaman daha pahalıdır. Ttnet denilen bir kurum var hani şu 8 gb sözüm ona fiberi 60 tl ye okutan bir şirket. Sence bunun sorumlusu ne?

    Neymiş efendim yukarıda ki olayın sorumlusu devlet imiş de devlet yardım etmez ise oyuncu az paraya gelirmiş.
    Yahu tekelin olduğu bir yerde ucuzluktan söz etmek, polyanacilik oynamak ile eş değerdir.

    Arda yı örnek vermiş birde. Yav Arda Türkiye de ne idi şimdi ne oldu. Senin ülkede spor kültürün yok. Arda sinema kapatan adamdı. Bira göbeği kendinden önde gidiyordu. Sonra ne oldu biliyor musun, futbolun gerçekten de oynandığı bir ülkeye gitti ve bugün ki haline kavuştu.
    Kaldı ki bunu yabancı sınırı ile nasıl alakalandirdın onu da anlamak güç. Caner demiş, sağolsun forumdaş cevabı yapistirmış. Adam yabancı sınırına binaen değil, hak ettiği ve bugün, Türkiye de, kanadının sayılı oyuncularından biri olduğu için fb nin vaz gecilmezi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • galatasaray 3 sezon üst üste şampiyon olur, şampiyonlar ligi kupasını alır, süper kupaları süpürür, ziraat kupasını alır, ueafa kupasını alır. Dünya kupasında en az çeyrek final görür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PuSaT28

    1.Full yabancı kadro ile maça çıkalım demiyordur hiç kimse.

    2 . Tamamen kendi düşüncen. Buruma nin yaşını idrak edebilecek düzeydesin değil mi?

    3. Yabancı sınırı 4 olacak ve Türk oyuncu daha az paraya gelecek. Ya ekonomiden anlamıyorsun yada bizimle maytap geciyorsun. Yahu bir mal, eğer tekel ise her zaman daha pahalıdır. Ttnet denilen bir kurum var hani şu 8 gb sözüm ona fiberi 60 tl ye okutan bir şirket. Sence bunun sorumlusu ne?

    Neymiş efendim yukarıda ki olayın sorumlusu devlet imiş de devlet yardım etmez ise oyuncu az paraya gelirmiş.
    Yahu tekelin olduğu bir yerde ucuzluktan söz etmek, polyanacilik oynamak ile eş değerdir.

    Arda yı örnek vermiş birde. Yav Arda Türkiye de ne idi şimdi ne oldu. Senin ülkede spor kültürün yok. Arda sinema kapatan adamdı. Bira göbeği kendinden önde gidiyordu. Sonra ne oldu biliyor musun, futbolun gerçekten de oynandığı bir ülkeye gitti ve bugün ki haline kavuştu.
    Kaldı ki bunu yabancı sınırı ile nasıl alakalandirdın onu da anlamak güç. Caner demiş, sağolsun forumdaş cevabı yapistirmış. Adam yabancı sınırına binaen değil, hak ettiği ve bugün, Türkiye de, kanadının sayılı oyuncularından biri olduğu için fb nin vaz gecilmezi.



    senin gelirin 10 lira ise giderin 20 lira oluyorsa ve devlet(tff) buna izin veriyorsa tabiki yükselir.eğer tff buna izin vermediğinde yerli fiyatları otomatik olarak düşecektir.

    türkiyedeki futbol ekonomisi reel değil arkadaşım.şişirilmiş kredilerle.yerli yada yabancı oyuncu fiyatlarının yüksek olması bununla alakalı.




  • Yahu sen kendini ne zannediyorsun, millete neyi empoze etmeye çalışıyorsun? Bir akıllı sen misin de kamuoyu oluşturmaya çalışıyorsun burada, konu açıp durma yeter artık bu kaçıncı konu oldu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.