Şimdi Ara

YABANCI PLAKALAR ve KURAL TANIMAMALARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikle turistik bölgelerde yabancı plakalı araçları bu yıl aşırı fazla görmeye başladım. Bir sürü yabancı araç Türkiye'ye gelip kural tanımadan yardır yardır gidiyor. Sol şerit kapatanları mı dersin, hız limitine uymayanları mı, trafiği tehlikeye atıp, cezaları umursamayanları mı? Hepsi var. Bir kaçıyla konuşmak gibi bir durumda bulundum. Aldığım cevaplar hep şöyle: "Ceza 50-100 euroyu geçmiyor. Almanya'da aynısını yapsak mahvoluyoruz. Buradaki cezalar, bize koymuyor." oluyor. Madem öyle, neden yabancı plakalı araçlara da Türk plakalı araçlara yazılan cezalar yazılıyor?

    Benim önerim şudur; Yabancı plakalı araçlara, ülkelerinin para biriminde ancak Türk lirası miktarında ceza yazılması. Örneğin 235 TL'lik bir ceza, 235 EURO olmalı. Bu hem ülke için güzel bir gelir olur (%1000 zamlara alıştık gerçi, IMEI kayıt fiyatı fiyaskosundan sonra) hem de trafikte yabancı plaka magandalığının önüne geçer.

    Siz ne diyorsunuz? Konuyu mutlaka öne çıkartın arkadaşlar. Yetkililer görsün.







  • Türkiyenin para değeri düştükçe yabancılar gözünde cazip bir yer haline geliyor. Oteller , tatil yerleri , lüks AVM ler hep Araplar bilmem nelerle dolu . Almayacaksın bunları ülkeye yada kurallara uyacaklar!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Türkiyenin para değeri düştükçe yabancılar gözünde cazip bir yer haline geliyor. Oteller , tatil yerleri , lüks AVM ler hep Araplar bilmem nelerle dolu . Almayacaksın bunları ülkeye yada kurallara uyacaklar!
    Cezalar ucuz diye uymuyorlar işte. Ben de o yüzden cezaları plakanın para birimine göre keselim, böylece daha caydırıcı olur diye düşündüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wardstone

    Cezalar ucuz diye uymuyorlar işte. Ben de o yüzden cezaları plakanın para birimine göre keselim, böylece daha caydırıcı olur diye düşündüm.

    Alıntıları Göster
    Kesinlikle mantıklı bir öneri ama bizim devlet bunu düşünecek kapasitede değil ancak vatandaşa vergi keserler!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rüya görmeyin....Ceza falan yazıldığı yok...Adamlar gelip tepe tepe kuralsız kaidesiz yollarda tepinip çıkıp gidiyorlar....Bütün şehirlerde aynı......Çıkışta sınır kapısında fotoğraflarını önüne koy 500 EU trafik cezasını ödet.... Bak kurallara nasıl uyuluyor…..Bizde kör tuttuğunu öpüyor....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.