Şimdi Ara

Yabancı Plaka Bir Araç TR de nekadar kalabilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
96.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar boşuna uğraşmayın yasaları kitlemişler bir güzel ille de buradan 2-3 kat vergiye araç alınacak bu işlerde de boşluklar vardır ama kendi adamlarları götürür parayı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 15 Temmuz 2010; 4:28:48 >
  • gir çık işi bitti.6 ay burda 6 ay orda olman lazım.En guzeli 2 araba alıcan ve 6 ayda bir degiştirecen...
    Arkadaşım bmw aldı bulgaristan dan 12000 tl ye geldi 2002 model . Araba resmen yakıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevozgur -- 15 Temmuz 2010; 6:30:02 >
  • Başka bir sitede yazmıştım;

    - Araç, 1 yıllık sürenin ancak yarısını Türkiye'de geçirebilir (herhangi bir oniki aylık dönem içerisinde 180 (yüzseksen) gün)
    - 6 ay Türkiye'de kaldıktan sonra, 6 ay yurt dışında kalmayan araç, tekrar yurda giremez.
    - 6 ay herhangi bir araçla (yabancı plakalı) yurda giriş yapan şahıs, 6 ay geçmeden başka bir araçla tekrar giriş yapamaz.
    - Aracı yurda sokan kişi dışında yalnızca belirli kişiler (taşıt sahibinin eşi veya usul ya da füru olan ve ikamet yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan kişilerce) aracı Türkiye'de kullanabilir.
    - Taşıt sahiplerinin de araçta bulunması koşuluyla, seyahat süresince üçüncü şahıslarca araç kullanılabilir.
    - Taşıt sahibinin yurt dışına taşıtı bırakarak çıkabilmesi için aracı gümrük idaresine teslim etmesi gerekir.
    - Getirilen aracın;getiriliş amacı dışında kullanılması, bir başkasına kiralanması, ödünç verilmesi, başka bir şahsa devredilmesi, satılması, hak sahibi olmayan kişilerce kullanılması, taşıtla birlikte giren ve belgelerinde kayıtlı olan parçalarının izinsiz olarak değiştirilmesi, kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları için kanuni yurtta kalma süreleri içerisinde yurt dışına çıkarılmaması veya herhangi bir gümrük idaresine teslim edilmemesi hâlinde, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu hükümleri saklı kalmak kaydıyla, Gümrük Kanunun 238 inci maddesi hükümleri uyarınca (Gümrük vergileri ve iki kat para cezası) işlem yapılır ve geçici ithal izni iptal edilerek taşıt yurt dışı hükmünde gümrük idaresince teslim alınır.




  • Birebir yaşadığım için biliyorum bazı arkadaşlarında dediği gibi araç 6 ay sahibiyle yurtdışında kalırsa, yine sahibi ile 6 ay ülkemizde kalabiliyor. 2 araba almak felan çözüm değil malesef:( Öyle olsaydı X5 den aşağıya binmezdim ama malesef olmuyor...
  • Yurtdışından alınan araçlar 6 ay getirildiği yerde şöförle beraber, 6 ay da getirtildiği yerde şöförle beraber durmak zorundadır.Nerden biliyorum eniştem,kuzenim bulgaristandan araç aldılar şu an böyle idare ediyorlar.
  • herkese merhaba öncelikle. babam almanyada oturumu vs. olduğu için oradan araba alabiliyor. ordakş arabasını getirse burda ne kadar süre kullanabilirim. bildiğim kadaryla 1. dereceden akraba olduğum için ben aracı türk ehliyetiyle kullanabiliyorum. ama 6 ay da bir giriş çıkışmı yapıcaz yoksa araba sadece burda altı ay kalıcak sonra gidicek mi? yoksa hiç uğraşmaya değmez. nede olsa almanya plaka olucak ve git gel ölümden başka bişi diil
  • en iyisi burdan araba almak :d
  • yazin 6 ay arabayi turkiyede kullanip sona da bulgarda satmak en mantiklisi gibi. kişın gezmeler daha az oluyor zaten(züğürt tesellisi)

    pekiy abiler bulgardan kimler araba alabiliyor??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77


    yazin 6 ay arabayi turkiyede kullanip sona da bulgarda satmak en mantiklisi gibi. kişın gezmeler daha az oluyor zaten(züğürt tesellisi)

    pekiy abiler bulgardan kimler araba alabiliyor??




    Bulgardan bulgar vatandaşlığı olanlar alabiliyor :) Onun dışında şirket sahibi olanlar şirket üstüne alıp bulgar plaka kullanabiliyorlar. Her hangi bir sebepten dolayı oturumu olanlar (benim gibi genelde öğrencilikten dolayı) kendi üstlerine alırlarsa bulgar vatandaşlıkları olmadan, araç yabancı plakasıyla kullanılıyor. 6 ay olayını arkadaşlar açıklamışlar zaten. Fiyatları merak ediyorsanız eğer, ikinci el lüks otomobillerin modelleri yükseldikçe türkiye ile fiyat farkı inanılmaz boyutta oluyor gerçekten. Mesela kesin bir rakam vereyim, 2005 model Audi A6 3.0 TDI Quattro 26000 (yirmi altı bin) lira. Türk sitelerde baktım aynısı 80000 (seksen bin) lira.




  • Emeklilere 1 sene müsade veriyorlar, Kapikule´de Sinirdan gecerken sormustum
  • peki dediğiniz gibi araç 6 ay yurt içinde kalırsa sahibiyle birlikte 6 ay yurtdışında kalması gerekiyormus bunu anladık peki aracı satıp baska bi aracla girmek isterse nolcak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaNDeR

    peki dediğiniz gibi araç 6 ay yurt içinde kalırsa sahibiyle birlikte 6 ay yurtdışında kalması gerekiyormus bunu anladık peki aracı satıp baska bi aracla girmek isterse nolcak?



    başka arabayla gelebilirsin ya da kendi arabanı bir tanıdığının üzerine geçirip vekaletle gelebilirsin

    bulgaristan yeni kanunlara göre 2 yıla çıkaracak izni ve bir duyuma göre de arabanın yurtdışında kaldığı zaman kadar ücret talep edecek, ama ne kadar olur bilmem.
    yunanistan konusunu bilmiyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olek1988


    quote:

    Orijinalden alıntı: LaNDeR

    peki dediğiniz gibi araç 6 ay yurt içinde kalırsa sahibiyle birlikte 6 ay yurtdışında kalması gerekiyormus bunu anladık peki aracı satıp baska bi aracla girmek isterse nolcak?



    başka arabayla gelebilirsin ya da kendi arabanı bir tanıdığının üzerine geçirip vekaletle gelebilirsin

    bulgaristan yeni kanunlara göre 2 yıla çıkaracak izni ve bir duyuma göre de arabanın yurtdışında kaldığı zaman kadar ücret talep edecek, ama ne kadar olur bilmem.
    yunanistan konusunu bilmiyorum..


    Teşeklürler cevap için şu sıralar bi haber okudumda 6 ay süresi 2 yıla çıkarılcak diye o yüzden heycan yaptım diyebilirim
    Şayet öyle bi durum söz konusu olursa 2 senede bir götürüp satıp aracı yenilemeyi düşünüyorum




  • 6 aydı,yeni kanunla 2 yıla çıktı diye okumuştum geçenlerde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plateau

    6 aydı,yeni kanunla 2 yıla çıktı diye okumuştum geçenlerde...


    o kanun daha tasar aşamasında.. sabırsızlıkla bekliyorum
  • Arkadaşlar son gelişmeler nedir 2yıllığına araba getiren varmı? benim bildiğim 2011 de kanun yürürlüğe girecekti?
  • yeni birsey ?
  • yeni haberler bekliyoruz
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 17:14:11 >
  • bu forma tesadüf girdim,23 tem 2011 de tr ye araba ile giriş yaptım pasaportuma kaşe vurdular kaşede çıkış tarihi18-01-2012 yazdılar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.