Şimdi Ara

YAbancı birisiyle evlenerek ülke vatandaşlığına geçme. ve askerlik.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
24.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • panpalar askerlik yaklaştıkça aklım da biraz kurtulmak içniç alışmaya başladı. şimdi durum şöyle.

askerden kurtulmam lazım. bunun içinde yabancı bir ülkenin vatandaşlığın geçmeyi düşünüyorum. yabancı bi hatun var amerikada okuyor alman ve türkiyede şu anda. baya karışık yani :D evlenme teklif etsem reddetmeyeceğini de adım gibi biliyorum :D neyse şimdi bu kzıla türkiyede evlenirsem. amerikan veya alman vatandaşı ise o ülkenin vatandaşlığına geçebilirmiyim? Yoksa o ülkede mi evlenmem gerekiyor. almanyada evli olsan bile sadece bulunma izni veriyorlar 5 yıl sonra vatandaşlık veriyorlar diye bir şey duydum. beni askere almamaları için 5 yıl almanyadamı kalmam gerekiyor. (dipnot: kız almanyaya uğramıyor türkiye amerika arası gidip geliyor) o olmadan orada kalabilirmiyim? Amerikan vatandaşı ise böyle bir durum var mı? direk vatandaş oalrak alıyorlar mı? birde başka ülke vatandaşlığına geçersem türkiyede ne kadar süre kalabilirim yılda?

git askere vs. diyenler gelmesin. konu biraz karışık farkındayım. bu arada kıza vatandaşlık içni evlenmek istediğimi söyleyemem formalite evliliği yapacam ben aslnıdada kız bilmiyecek falan. bir de ne kadar süre sonra boşanabilirim vatandaşlığı almak için.

• Yaptığının ülke açısından olan pisliği özel sebeplerin vardır diyerek es geçip, kız açısından olan pisliği yüzüne vuruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Yaptığının ülke açısından olan pisliği özel sebeplerin vardır diyerek es geçip, kız açısından olan pisliği yüzüne vuruyorum.

teşekkürler başka bir fikri olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalli Head

quote:

Yaptığının ülke açısından olan pisliği özel sebeplerin vardır diyerek es geçip, kız açısından olan pisliği yüzüne vuruyorum.

Alıntıları Göster
    Seveceğin yabancı birini bul evlen işte tek çözüm bu. Kız bilmeyecek falan zor iş onlar.Çıkmaza girersin askerlikten kaçacağım derken

• Bizim Osmanlı Imparatorluğu'muzda bir laf vardi bilir misin?
    "Askerlikten kacan vatan hainidir."

Kendini kasıp korkacağına etek giyip oyna bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mo-Cuishle -- 29 Aralık 2010; 3:38:55 >
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hiç kasma Askere gidiceksin..... Belki orda seni adam ederler...... Hiç kasma o kiz seni kabul etmez.. 5 yil elin yabanci ülkelerinde seni beslemez..

Çocukça hayaller peşindesin kurtul bunlardan...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Hiç kasma Askere gidiceksin..... Belki orda seni adam ederler...... Hiç kasma o kiz seni kabul etmez.. 5 yil elin yabanci ülkelerinde seni beslemez..

Alıntıları Göster
    Her sene Amerika için Green Card çekilişine başvur, veya paran varsa Amerika veya Kanada'ya 1 Milyon civari bir para sokarak oturma hakkı vs alabilirsin. En güzelini yapıyorsun bende böyle yapacağım, kimi kimden koruyorum ki? Patates soymaya, aileme küfür yemeye, şarampole yuvarlanıp şehit olmaya, en güzel yıllarımdan birini vermeye niyetim yok. Gidenler buyursun gitsin. En kötü ihtimalle de bedelli yaparım yurtdışından gelip

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Alıntıları Göster
    bana vatan haini vs. istediğiniz şekilde hakaret edebilirsiniz alınmam. zira şu anda vatan dediğimiz toprağı alan almış satan satmış çoktan az daha kasıp bizi de özelliştirecekler. mustafa kemal dönemindeki gibi bir durum olsa ilk kurşunu ben sıkarım ancak ülkenin bu halini düzeltmeye gücüm yetmediği için pisi pisine. hiçbirşey uğruna hayatımı riske atmak yahut kaybetmek istemiyorum. Zaten ilerde türkiyede yaşamak gibi bir niyetim de yok. Hani milliyetçiliği fazla kaçmışların bir lafı vardır ya sev ya terket diye ben terkidiyorum panpa istediğiniz gibi yaşayın.

Ayrıca grafikerlik, ressamlık, müzisyenlik ve az biraz dövme sanatçılığı yapıyorum. aç kalmam kanımca. elin yabancı ülkesi beni beslemez evet şu anda yaşadığım vede aslında elin olan ülke de beslemiyor zaten.

Ayrıca o kızın benim dediğim zaman kabul etmeyeceği çok az şey vardır. mesela canlı bomba oalrak dünyanın merkezine gönderilip dünyayı yoketmek gibi şeyler onlar da.

@PoseDn sana teşekkür ediyorum. vuralım şu haini yorumların arasında adam akıllı yorum yaptığın için. aslında nasıl söylesem durumu eğer kız sürekli türkiyede kalsa normal bir ilişki yürütmeyi denerdim onunla. kız ne kadar duygusal bir ilişki arasa da ben daha çok fiziksel olarak ilgilendim. Evet ben iğrenç aşşağlık kzıları kötü emelelrine alet eden bir insanım. yazmak içni üşenmenize gerek yok.

Şimdi yardımcı olmayacak kişiler haricindekilerin çıkmasını rica ediyorum. zira sizin bana hakaret oalrak edeceğiniz her sözü kendime söyledim.
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: MilyonDolarlıkAdam

Her sene Amerika için Green Card çekilişine başvur, veya paran varsa Amerika veya Kanada'ya 1 Milyon civari bir para sokarak oturma hakkı vs alabilirsin. En güzelini yapıyorsun bende böyle yapacağım, kimi kimden koruyorum ki? Patates soymaya, aileme küfür yemeye, şarampole yuvarlanıp şehit olmaya, en güzel yıllarımdan birini vermeye niyetim yok. Gidenler buyursun gitsin. En kötü ihtimalle de bedelli yaparım yurtdışından gelip

sana da ayriyetten teşekkürler. çok güzel şeyler yazmışsın. şimdi param yok malesef. bu green card çekilişleri hakknıda bilgin varmı ne kara ücret ve negibi dökümanlar istiyorlar? ayrıca süresi ne kadar. şartları ne. süresi bitip döndüğümüzde ceza yiyerek askerlik yapmayalım bide.

• quote:

panpalar askerlik yaklaştıkça aklım da biraz kurtulmak içniç alışmaya başladı. şimdi durum şöyle.

askerden kurtulmam lazım. bunun içinde yabancı bir ülkenin vatandaşlığın geçmeyi düşünüyorum. yabancı bi hatun var amerikada okuyor alman ve türkiyede şu anda. baya karışık yani :D evlenme teklif etsem reddetmeyeceğini de adım gibi biliyorum :D neyse şimdi bu kzıla türkiyede evlenirsem. amerikan veya alman vatandaşı ise o ülkenin vatandaşlığına geçebilirmiyim? Yoksa o ülkede mi evlenmem gerekiyor. almanyada evli olsan bile sadece bulunma izni veriyorlar 5 yıl sonra vatandaşlık veriyorlar diye bir şey duydum. beni askere almamaları için 5 yıl almanyadamı kalmam gerekiyor. (dipnot: kız almanyaya uğramıyor türkiye amerika arası gidip geliyor) o olmadan orada kalabilirmiyim? Amerikan vatandaşı ise böyle bir durum var mı? direk vatandaş oalrak alıyorlar mı? birde başka ülke vatandaşlığına geçersem türkiyede ne kadar süre kalabilirim yılda?

git askere vs. diyenler gelmesin. konu biraz karışık farkındayım. bu arada kıza vatandaşlık içni evlenmek istediğimi söyleyemem formalite evliliği yapacam ben aslnıdada kız bilmiyecek falan. bir de ne kadar süre sonra boşanabilirim vatandaşlığı almak için.

öncelikle bahsettiğin süre zarfı 6 yıl , gideceğin ülkede 6 yıl boyunca kalmalı ve vergi vermelisin ayrıca orada evlenmelisin, yani çalışman yeterli fakat bir çok avrupa ülkesi oturma izni vermesine rağmen çalışma izninde sorunlar çıkartmada diyelim ki gittin, işe girdin vergi veriyorsun evlisin yine bitmiyor 30 günlük askerlik yapmak zorundasın. Türkiye'de vicdani red diye birşey yok. aksi taktirde vatandaşlıktan çıkartılırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: korkuluk13

quote:

panpalar askerlik yaklaştıkça aklım da biraz kurtulmak içniç alışmaya başladı. şimdi durum şöyle.

öncelikle bahsettiğin süre zarfı 6 yıl , gideceğin ülkede 6 yıl boyunca kalmalı ve vergi vermelisin ayrıca orada evlenmelisin, yani çalışman yeterli fakat bir çok avrupa ülkesi oturma izni vermesine rağmen çalışma izninde sorunlar çıkartmada diyelim ki gittin, işe girdin vergi veriyorsun evlisin yine bitmiyor 30 günlük askerlik yapmak zorundasın. Türkiye'de vicdani red diye birşey yok. aksi taktirde vatandaşlıktan çıkartılırsın.

türk vatandaşlığından mı çıkarılıyorum? 30 günlük askerliğin doğuya çıkma ihtimali varmı? birde çalışma izninde ne gibi sorunlar oalbiliyor? ayrıca bu 6 yıllık süreyi evlendiğin taktirde mi veriyorlar? daha sonra vatandaşlığa geçiyorsun. 6 yıl evli kalacaksın yani.

• quote:

quote:

Tek neden askerlikse diğer yolları dene,

1- Açıköğretim oku kısa dönem yap

2- Kıbrısta çalış, 3 yıl sonra gel bedelli askerlik yap ( 20 gün)

• quote:

quote:

Daha mantıklı bir nedende bulunsan anlayacağım ama şu yazdıklarınla bir anlam veremiyorum. Ölüm korkusu niçin bu kadar çok olur bir insanda anlamıyorum. Ya da ülkesi için askerlik yapmayı bir insan neden boşa zaman kaybı olarak görür. Şehit olmak boşa ölmek oalrak nasıl görülebilir.

Askerlik yapmamak için evlenip başka ülkenin vatandaşlığına geçmen gerekiyor ama aynı zamanda Türkiye vatandaşıda olduğun için seni askere alırlar, yıl yurt dışında yaşandığında ise belirli bir ücret karşılığında yaklaşık aylık askerlik yapılıyor.. Şimdi sen askerlikten önce bir ülkenin vatandaşı olarak yıl yurt dışında yaşayabilecek misin?

Senin gitmeme nedenin el bebek gül bebek bir dediği iki edilmeyen bir yaşantı ardında, hiç bir zaman ailesinden uzakta kalmamış birinin uzaklara gitme korkusu olsa askere gitmemeni anlardım. Ama şu şartların hiçte mantıklı gelmiyor. Ülkem böyle ülkem şöyle deyip salıversek kendimizi olur mu? Türkiye kurulurken Osmanlı Yanıp bitmiş küllerden tekrar kuruldu o zaman Osmanlının haline bakıp ben bu millet için askerlik yapmam daha kendimize gelemyiz demek olur muydu?

Askerlik zamanı gelmeden askerlikten kaçman zor gibi, gerçi yaş kaç, tecil durumu nedir bilmiyorum ama askerlikten önce dediğim gibi 5 yıl yurt dışında kalabilmen lazım. Vatandaşlıktan çıkma durumu nasıl oluyor, sınır dışımı ediyorlar TR'deki durumlar nasıl oluyor bence onları araştır..

quote:

türk vatandaşlığından mı çıkarılıyorum? 30 günlük askerliğin doğuya çıkma ihtimali varmı? birde çalışma izninde ne gibi sorunlar oalbiliyor? ayrıca bu 6 yıllık süreyi evlendiğin taktirde mi veriyorlar? daha sonra vatandaşlığa geçiyorsun. 6 yıl evli kalacaksın yani.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların yaptığı 1 aylık askerliğin yapıldığı yer belli, ama şehri unuttum, doğuda değil merak etme ölmezsin yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckulteli -- 29 Aralık 2010; 4:20:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Daha mantıklı bir nedende bulunsan anlayacağım ama şu yazdıklarınla bir anlam veremiyorum. Ölüm korkusu niçin bu kadar çok olur bir insanda anlamıyorum. Ya da ülkesi için askerlik yapmayı bir insan neden boşa zaman kaybı olarak görür. Şehit olmak boşa ölmek oalrak nasıl görülebilir.

Askerlik yapmamak için evlenip başka ülkenin vatandaşlığına geçmen gerekiyor ama aynı zamanda Türkiye vatandaşıda olduğun için seni askere alırlar, yıl yurt dışında yaşandığında ise belirli bir ücret karşılığında yaklaşık aylık askerlik yapılıyor.. Şimdi sen askerlikten önce bir ülkenin vatandaşı olarak yıl yurt dışında yaşayabilecek misin?

Senin gitmeme nedenin el bebek gül bebek bir dediği iki edilmeyen bir yaşantı ardında, hiç bir zaman ailesinden uzakta kalmamış birinin uzaklara gitme korkusu olsa askere gitmemeni anlardım. Ama şu şartların hiçte mantıklı gelmiyor. Ülkem böyle ülkem şöyle deyip salıversek kendimizi olur mu? Türkiye kurulurken Osmanlı Yanıp bitmiş küllerden tekrar kuruldu o zaman Osmanlının haline bakıp ben bu millet için askerlik yapmam daha kendimize gelemyiz demek olur muydu?

Askerlik zamanı gelmeden askerlikten kaçman zor gibi, gerçi yaş kaç, tecil durumu nedir bilmiyorum ama askerlikten önce dediğim gibi 5 yıl yurt dışında kalabilmen lazım. Vatandaşlıktan çıkma durumu nasıl oluyor, sınır dışımı ediyorlar TR'deki durumlar nasıl oluyor bence onları araştır..

quote:

Yurt dışında yaşayan vatandaşların yaptığı 1 aylık askerliğin yapıldığı yer belli, ama şehri unuttum, doğuda değil merak etme ölmezsin yani..

Alıntıları Göster
    Bencillik tam olarak böyle bir şey olsa gerek, kendi hayatı için bir başkasını kurban seçmek..

Bu arada, avatar güzelmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

Tek neden askerlikse diğer yolları dene,

1- Açıköğretim oku kısa dönem yap

2- Kıbrısta çalış, 3 yıl sonra gel bedelli askerlik yap ( 20 gün)

açıköğretim lisesinde okuyorum bitmesine 3 yıl kaldı askerlik seneye açık lisede tecil olmuyor. bu kıbrıs olayını bilmiyordum detaylı alnatırmısın?

@fuckulteli evet osmanlı için de askerlik yapmazdım. tbmm yönetimi içni arkerlik yapardım. bildiğin üzere Mustafa Kemal de osmanlıdaki askerlik görevinden ayrılıyor.

diğer sorunların için çoktan cevap verdim çıkabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magilum

Bencillik tam olarak böyle bir şey olsa gerek, kendi hayatı için bir başkasını kurban seçmek..

Bu arada, avatar güzelmiş.

Alıntıları Göster
    yabancı ülkede 5 sene yaşaman laızm evli bir biçimde, ülkene 5 sene boyunca dönemiyosun, usa'da 5 senenin sonunda yada o civarlarda sınav gibi bişi yapıyolar sanıyorum, tek tek içeri alıp ne sever ne yer ne içer gibilerinden almanyada olsa bu belki biraz daha gevşek olabilir. ayrıca greencard bedava olması lazım direk başvurabiliyosun sağda solda para verin ödeyin v.s. onlar hikayeymiş, green kartı kazandığın zaman bile vize mevzusu var adamlar kazandın hadi gel direk diye bişi yokmuş, yani vizeyi vermeyedebiliyolarmış alamayan bi kaç kişi var bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neonselo -- 29 Aralık 2010; 4:47:02 >

• bedelli çıksa bari,yabancı biriyle evlenip orda yaşamak çalışmak vs vs çok cızırtılı
  • quote:

@fuckulteli evet osmanlı için de askerlik yapmazdım. tbmm yönetimi içni arkerlik yapardım. bildiğin üzere Mustafa Kemal de osmanlıdaki askerlik görevinden ayrılıyor.

diğer sorunların için çoktan cevap verdim çıkabilirsin.

Benim ne demek istediğimi anladında anlamazdan geliyorsun.. O günlerde herkes senin gibi yapsaydı Türkiye diye birşey olmazdı.. Gerçekten merak ediyorum, seni takip edeceğim bakalım askerlik sorunun ne olacak.. Ölüm ihtimali ne kadar korkutmuş seni..
  • quote:

Orijinalden alıntı: neonselo

yabancı ülkede 5 sene yaşaman laızm evli bir biçimde, ülkene 5 sene boyunca dönemiyosun, usa'da 5 senenin sonunda yada o civarlarda sınav gibi bişi yapıyolar sanıyorum, tek tek içeri alıp ne sever ne yer ne içer gibilerinden almanyada olsa bu belki biraz daha gevşek olabilir.

5 yıl evliliği yürütebilirmiyimki. evlendiğin zaman direk oturma izni çıkıyormu? bide bu hangi ülkede evlendiğinle alakalı mı? yani vizeydi vs. alıp amerikaya mı gitmemiz gerekiyor yoksa türkiyede evlensek de oluyor mu? veya yasadışı olacak biraz ama para karşılığı yabancı bir bayanla evlenip o ülkenin vatandaşlığına geçmeyi düşünüyorum. kağıt üzerinde evli görünecez. vatandaşlığı aldıktan sonra boşanacaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neonselo

yabancı ülkede 5 sene yaşaman laızm evli bir biçimde, ülkene 5 sene boyunca dönemiyosun, usa'da 5 senenin sonunda yada o civarlarda sınav gibi bişi yapıyolar sanıyorum, tek tek içeri alıp ne sever ne yer ne içer gibilerinden almanyada olsa bu belki biraz daha gevşek olabilir.

5 yıl evliliği yürütebilirmiyimki. evlendiğin zaman direk oturma izni çıkıyormu? bide bu hangi ülkede evlendiğinle alakalı mı? yani vizeydi vs. alıp amerikaya mı gitmemiz gerekiyor yoksa türkiyede evlensek de oluyor mu? veya yasadışı olacak biraz ama para karşılığı yabancı bir bayanla evlenip o ülkenin vatandaşlığına geçmeyi düşünüyorum. kağıt üzerinde evli görünecez. vatandaşlığı aldıktan sonra boşanacaz.

Alıntıları Göster
    ya eyw bende gitmeyi pek istemiyorumda bari şu türk bayragını kaldır yazık valla bide utanmıyor musunuz ayrica askerlik cagin gelmeden evlen gelirse zamanı pasaport vermezler yurtdısına cikman icin .... .... alirlar para karşılığı evlenmeler eğer ihbar olur anlaşılırsa hapis cezası var sakat o işler oku universite kısa dönem yap ayrıca seni takip etmicekler mi saniyorsun öle elini kollunu sallıyana vatandaşlık vermezler. ayrıca galiba o ülkede bulunman gerekiyor maddi durumun varsa çalışmak icin diye git amerikaya orda yaşa işte. ayrıca burda evlensek olmuyor mu gibi bisi demisin sana bir soru soriim turkiyede dogan cocuk nasıl amerikalı olabilir mesela sen amerikada dogsan direk amerikan vatandası oluyorsun yani o mantık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murattimeister -- 29 Aralık 2010; 5:06:55 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.