Şimdi Ara

xxxATi: HD 5870, IBM Deep Blue'dan 177x daha güçlü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
8.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @ilkergokban

    kaç yıllık pc kullanıcısı olduğunla pek ilgilenmiyorum beni intel fanı olarak nitelendirebilirsin senin tercihindir. he birde 5 senelik forum üyeliğini zaten kirlettin penise depar atmak ne ya?

    sanırım sende poponla okuyosun bazı şeyleri orda bazı amdler demişim bak tek tek modelmi vericez şu ısınıyor bu ısınmıyor diye? ben genelleme yapmadan konuştum ama senin fanboy damarına bastım sanırım saçmalamayı kesinde konuya dönün ben orda senin arkadaşa hakaret etmene bozulduğum için o yorumu yazdım.

    ve arkadaş haklı sorunlarla uğraşıcama 3 kuruş fazla verir rahat ederim diyor bugun phenomlarda deli gibi mavi ekran hatası alıyoruz bizde bir değil iki değil atiler oyunlarda bozuyo kendini yukardada belirtmişler amdnin doğru düzgün chipseti yoktu bu zamana kadar yeni yeni üretmeye başladı nvidia bile amd den daha ii amd chipseti üretiyor. kısacası sorunlu arkadaşım f/p olması beni ilgilendirmiyo 20tl fazla veriri nvidia alırım intele girme bile o zaten üskdarı geçmiş...




  • @ilkergokban

    dostum adam tabikide kendi kartı için opt isticek..

    yoksa dusunsene cıkarıcak 1024bit 4gb DDR7 1200shader sallıyorum işte ama oyunlara uyumlu olmadıgı surece ne getirisi olcak olmıcak işte tabikide adam oyun şirketleriyle anlaşma yapıcak bunun adil olup olmamakla ilgisi yok..
  • holy nvidianın politikasının ne derece doğru olduğunu bilemiyorum ama , yıllardır ati kart kullanıyorum rage'inden tut radeon 7000inine 9500ünden tut x1550sine kadar atinin ürettiği çoğu kartı kullandım hiç böyle sorunlar yaşamadım ekran kartı konusunda.. Ama donanım bilgisi olmayıp da o nvidia optimizasyonlu oyunu oynamak isteyen ati ekran kartı kullanıcısının suçu nedir ki cezasını çeksin..
  • peki bu kart 177 tane Kasparov'u yenebiliyor mu?
  • donanim haber form yoneticilerine sesleniyorum burdaki yorumla cok pis bir hale geldi lutfen bu kendini bilmez insanlari bu formdan uzaklastirin lutfen bu nasil bir yorum boyle hic hos deyil herkez birbirinin kalbini kirmaktan baska bir is yapmiyor bu durumdan cok rahatsiz oluyorum hic hos kelimeler deyil seviyeli tartisma yapalim lutfen kirmayalim birbirimizi lutfen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LAVMAN

    evet resident evil 5 tede sorunlu ati en azından dx10 modunda... yeni çıkan 2 oyundan 1 ini oynayamamak oynasanda 1-2 ay geçikmeli oynamak gibi bi durum söz konusu atide... ben ati aldım pişmanım.. bir dahada almam.. 8800gt ile 2 sene takıldım hiçbir problem yaşamadım... ama 4890 aldım 1 oyunda iyi 1 oyunda kötü yemişim böyle teknolojiyi.. ati çok sorunlu çokk...

    yeter yaw bi laf 50 kere sölenmezki hastamısın nesin anladık ati almazsın almada zaten başımı şişirdin her mesajında bu laf var b.k at izi kalsın başka bişe değil
  • HD 4850 kullanıcısıyım aldığımdan beri hastası oldum bu kartın en ufak problemini görmedim
  • Nvidiacılar için oyun ekranın bir köşesinde FPS nin 100 ve üzeri görünmesidir
    Sadece ekranın o köşesine bakığ zevk alırlar oyun oynadıklarından değilya


    Ayrıca her iki firmanında kartını kullanıyorum laptopta 8600mgt desktopta 7600gt yeni desktopta 4890 ilk pcde de 9550 var ve var idi Ayrıca ati x1600 4830 ve nvidia 8600gts 8800gt (arkadaşımın ögrenci evindeki pc de kullandığı kartlar) hiç birinde bir sorun yaşamadık yaşamadım ama atinin performansı daha çok tatmin etti oyun oynarken ekranın bir köşesindeki fps bakmadım ayrıca iki firmada babamızın malı değil ama bazıları kendi firmasıymış kartları beleşe geliyormuş gibi yorumları insanı delirtmeye yetiyor ati konusunda nvidia cuda ve phsyx i ati den x177 kat daha fazla geçiyor yok nv böyle yok şöyle iyide kardeşim ortada folyok yumurta yok neyine savunuyorsun adamlar yapmış kartını reklamını yapıyor sana soracak değilya begeniplip begenilmediğini bunu yaptığı satış miktarıyla anlayacaktır...

    Bazılarının yaptığı yorumlar fanatikleştiriyor insanları o bazı kişiler özellikle TOP3 Nvidiacı onlar kendilerini iyi bilirler ki nvidia bu durumu görse gözleri dolar hemen işe alırdı onları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 20 Eylül 2009; 18:34:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur[CrZy]

    HD 4850 kullanıcısıyım aldığımdan beri hastası oldum bu kartın en ufak problemini görmedim

    siz nvidia fan ı olmadığınız için bunları yazabiliyosunuz ama bu nvidia cıların yazdıklarında doğruluk payı olduğunu sanmıyorum tamamen karalama üzerine çalışıyolar sanki nvidia dan maaş alıyolar sırf bu yüzden nvidia dan nefret etmeye başladım
  • Mclaren ferrari savaşı gibi oldu bu konu ya:D ati=Ferrari nvidia=Mclaren
  • Yıllar önce ATI- AMD işbirlikçiliğini yatarken okuduğum bir dergiden tahmin etmiştim...Sanırım lise yıllarımdı tam hatırlayamıyorum...Nitekim oldu da.
    Bircok ATI kart kullandım(pc topladım onlarca).Ati kendi kulvarında ilerleyen bir marka...Amd de öyleydi.Şimdi bir bütün oldular.
    Ne ısı nede VPU Recovey hatası hiçbirşeye raslamadım.
    Bu işler takım tutmak gibidir.
    Ben fenerbahçeliyim.Galatasarayılı bircok arkadaşım var ama kavga etmiyorum.
    Aynı olay AMD`ciyim hemde duron yakmış biri olarak bi AMD katiliydim bir aralar... İntel de kullandım.İntelde de O/C yaptım AMD`de de...
    Hepsinin kendi gücü kendi tatı vardı.Ama hiçbir zaman NVIDIA bi kart çıkarmış hep yine reklam falan yapıolar demedim...saçma olur yapacaklar tabi.Takımın yeni bir mağaza açsa yada oyuncu transfer etse sen gururlanmaz mısın ?

    Teknolojiyi kullanmak önemlidir.Kullanana daha profesyonel gözde bakmak lazım..Eminim ki bircok insan CPU yada GPU nun nasıl yapıldığını bilmiyor, temel elektronikten bile yoksundur...Yadırganmaz.
    Ama teknolojiyi kullanın kim olursa olsun helal olsun denmesi lazım.
    Ayakta alkışlarım.

    Bir dönem yaptığım benchmarklarda ne hikmetse nvidia`nın öne geçtiğini gözlemledim.Bircok oyunda ve uygulamada Nvidia desteği arandığını duydum.Hatta gördüm.Bu da bir satış ve parzarlama politikasıdır.
    ATI (artık ati demesek belki daha doru) AMD de yapacaktır.Yapmaldı da hiç unutmuyorum bi aralar pazarın %80`inden fazlası İntel elindeydi :) neyse bence olay sadece saygı duymaktan ibaret olmalı...fanatiklik yaparken de neden yapıosun demek yerine ikisi de bizim yararımıza belki de bunlardan ekmek yiyoruz biz neden yediğimi kaba pisliyelim mantığı yürütmek profesyonellik göstergesidir ;)
    Halen X800GTO kullanmaktayım.AMD`ciyim ama anakartım CF desteklemediği için ekonomi olsun diye ucuz yollu SLI yapmak istiyorum :) hadi buyrun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conavar -- 20 Eylül 2009; 17:03:22 >




  • Karşılaştırma olayları tamamen tarafsız platformlarda yapılmalı , işin içine optimizasyon sokup da ben burada bu adamı yendim demek doğru ve dürüst bir davranış biçimi değil.Bahsetmek istediğim konu bu.Ati ne zaman bir uygulamada ya da bir oyunda optimizasyon olayına girip de benim kartım nvidiayı şu şekilde geçti diyerek bir açıklama yapmış?
    Adamlar sadece kullandıkları teknolojinin ne durumda olduğunu bizimle paylaşıyorlar , bazı çekemeyen insanlar da nvidia bu oyunda daha iyi şu uygulamada daha iyi ozaman bu firma daha iyi diyor lahavle.
    Hile ile kazanılan galibiyet mağlubiyetten önceki basamaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkergokban

    Karşılaştırma olayları tamamen tarafsız platformlarda yapılmalı , işin içine optimizasyon sokup da ben burada bu adamı yendim demek doğru ve dürüst bir davranış biçimi değil.Bahsetmek istediğim konu bu.Ati ne zaman bir uygulamada ya da bir oyunda optimizasyon olayına girip de benim kartım nvidiayı şu şekilde geçti diyerek bir açıklama yapmış?
    Adamlar sadece kullandıkları teknolojinin ne durumda olduğunu bizimle paylaşıyorlar , bazı çekemeyen insanlar da nvidia bu oyunda daha iyi şu uygulamada daha iyi ozaman bu firma daha iyi diyor lahavle.
    Hile ile kazanılan galibiyet mağlubiyetten önceki basamaktır.



    Ya Nvidia Şirketi salak mı acaba MİLYONLARCA DOLARI yazılım geliştiricilerine destek olsun diye sunuyor? Nvidia'nın sayesinde bir çok şirket DX10 geçisi yaptı, bilmem biliyormusun... Yoksa DX9'a devam edicekti birçok şirket. Adam hem geliştirilmesi hemde yaygınlaştırılması için para harcıyor, nasıl reklam içinde harcıyorsa... Doğal olarak optimizasyonu yüksek oluyor kendi kartlarına. Hile hurda birşey yok, gayet parasıyla yaptırıyor.

    Transistör sayısı daha az Nvidia bir kart, ATI kartla aynı yada daha iyi performans verebiliyor.

    Yolu bilen adamın Hondayla, yolu bilmeyen adamın Ferrarisini geçmesi gibi birşey kısaca. Hele Hondalı adam yolu kendi yaptırdıysa...




  • alacam çatır çatır sömürecem kartı varmı ötesi!!! gt300 isterse 100 kat hızlı olsun hd5870 alıp ihya olacam varmı dahası!! param fazlasıyla cebimde kalacak ve 2 sene son sürat oyun katledecem varmı ötesi berisi!!
  • Ben yıllardır ati kullanıyorum, arada nvidia kartta kullandım, atiylede neredeyse hiç sorun yaşamadım (en azından nvidiadan fazla değil)... Bu kadar şikayet olmasının sebebi arkadaşların sistemi yanlış kullanması sonucu oluyor sanırım(patch leri ve updateleri takip etmek araştırmak, sürücüler dogru yüklemek anlamında). İllaki problem oluyor sıfır sorunlu bie bileşen hiç görmedim zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demircibu

    otobanda ferrariden daha hızlı ilk 100kmde 2teraflop gücü sayesinde



    daha neler var acaba sırada
  • @LAVMAN & HoLY.oNE

    quote:

    Orijinalden alıntı: HoLY.oNE
    nfs shift gibi oyunlara bakıyorumda pc oyunlar bolumunun genelinde bir sorun var..
    adamlar ati aldım allah belanı versin ati diye sovuyorlar..
    cunku yeni oyunlarda bir dolu sorun cıkartıyor..

    arkadaslarıma ati aldırdıgıma pişman oldum..
    neymiş f/p mış..

    bunun için 3 arkadasım hd 3870 ve 2 hd 4830 aldı..

    bgun arkadas msnden diyor lan pes10 nun demosunu indirdim oynuorum sonra bi bakıorum hata cıkıo atiden dont send die ne la bu bole dio
    4830 kullanıcısı olan arkadaslarda da ati vpu recover hatası cıkıomus
    keske bu arkadasa 9800gt aldırsaydım valla cok daha iyi olacaktı neyse sağlık olsun...ve ders olsun bi daha hayatta almam ve aldırmam "ati"
    amd alırım ve aldırırım amd iyidir ama ati deyince iş değişyor ne yazikki..
    not:resident evil 5 de de aynı sorunu yasayan kullanıcılar yine ati kullanıcısı kısmet

    ------------------------------------------------------------------
    Anlıyorum ve hak vermemek elde değil. Fakat bilmiyorum farkettiniz mi ATI daha DX11 oyunları çıkmadan oyun üreticileri ile yakın temas halinde ve onlara 5870 falan göndermiş. Sanıyorum ATI eksiklerini ve hatalarını farketti ve onları erken kapatmaya çalışıyor. Bu kartlarda ve DX11 de sanıyorum eski problemler olmayacak..

    Sonuçta oyunlarda nVidia optimizasyonu olduğu için nVidia da direk kurup oynuyorsun. ATI de ise optimizasyon olmadığı için internetten driverları falan güncelliyorsun. Sonuç: nVidia oyun üreticilerine optimizasyon için bir dolu para verip farkını ekran kartlarına koyuyor. Ati ise vermeyip koymadığı için daha hızlı kartı daha ucuza alıyorsun olay bu..
    -------------------------------------------------------------------
    Ama sevgili HoLY.oNE al ben de sana bir dolu örnekler vereyim:

    1) onur[CrZy] : HD 4850 kullanıcısıyım aldığımdan beri hastası oldum bu kartın en ufak problemini görmedim.

    2) ilkergokban: holy nvidianın politikasının ne derece doğru olduğunu bilemiyorum ama , yıllardır ati kart kullanıyorum rage'inden tut radeon 7000inine 9500ünden tut x1550sine kadar atinin ürettiği çoğu kartı kullandım hiç böyle sorunlar yaşamadım ekran kartı konusunda..

    3) S.T.A.L.K.E.R : desktopta 4890 ilk pcde de 9550 var ve var idi Ayrıca ati x1600 4830 ve nvidia 8600gts 8800gt (arkadaşımın ögrenci evindeki pc de kullandığı kartlar) hiç birinde bir sorun yaşamadık yaşamadım ama atinin performansı daha çok tatmin etti oyun oynarken...

    4) canerpense : Yaw ATI kartlara o kadar laf edilmiş, bir seneye yakındır 4870X2 ve 4850 kullandım, son sürücüleri kurduktan, oyunun yamalarını yaptıktan sonra; bir tane oyunda bile öyle hatadır, donmadır yok ne biliyim 8800GT hızına düşmedir gibi sorun almadım...

    5) conavar : Bircok ATI kart kullandım(pc topladım onlarca).Ati kendi kulvarında ilerleyen bir marka...Amd de öyleydi.Şimdi bir bütün oldular.
    Ne ısı nede VPU Recovey hatası hiçbirşeye raslamadım.

    6) harson : Ben yıllardır ati kullanıyorum, arada nvidia kartta kullandım, atiylede neredeyse hiç sorun yaşamadım (en azından nvidiadan fazla değil)... Bu kadar şikayet olmasının sebebi arkadaşların sistemi yanlış kullanması sonucu oluyor sanırım(patch leri ve updateleri takip etmek araştırmak, sürücüler dogru yüklemek anlamında)
    ------------------------------------------------------------------
    @yekoo

    Yıllardır AMD kullanıyorum. Ama beni AMD fanı olarak değerlendirmeyin. Hatta birkaç ay içerisinde sistemimi satıp Intel e geçeceğim. Yanlış anlama performans için. i7 alacağım.

    Hayatımda hiçbir AMD de mavi ekran hatası almadım. Üstelik 10 yıldır bilgisayar sektöründeyim. Bir arkadaşım var bilgisayarcı. Sadece AMD satar. Bugüne kadar hiç bir problem yaşamadı. Ama siz kötü bir anakart aldıysanız onu bilemem...




  • @OverClocKing
    dostum zorlama bunlar anlamaz ati kartları bedavada dağıtsa gider parasıyla nvidia alırlar
  • @The Wanted doğru herşeyden sırf siz anlarsınız insanlara ve düşüncelere saygılı olmayı öğrenin başka ihsan istemez. isteyen amd isteyen nvidia alır kime ne?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Wanted

    @OverClocKing
    dostum zorlama bunlar anlamaz ati kartları bedavada dağıtsa gider parasıyla nvidia alırlar


    ya millet ellerindeki kartın vermesi gerekeni vermediği anda bunun farkına varamıyorsa biz ne yapalım??

    birisi açar nfs yi oşş der 30 fps de oynar... ben ise çıkar araştırırım 15 fps de start alınca... gtx275 ne yapmış diye ve bakıyorumki internet testlerinde ati feci ezilmiş durumda.. milletin 8800gs si benim kartı geçmiş.. o zaman bağırtıp çağırmak hakkımdır...

    aynı şekilde biri gider farcry2 yi açar oynar... diğer bi bakar ağaçlar yamuk yumuk var bi problem.. araştırır hotfix tir vs. uğraşır durur...

    yine biri gider ut motorlu herhangi bir oyunda aa açar panelden 30-35 fps de oynar problem çıkarmaz.... ama gtx275 sahiplerinin 90 fps de oynarken kendinin süründüğünün farkında bile olmaz...

    biri gider re5 i açar oynar... ama belli haritalarda neden 100 fps ile oynarken bazılarında 35 oldu demez...??

    biri gider omikronu açar oynar.... bense oynayamam çünkü ati marka kartım vardır.. vs.vs.vs.vs onlarca yüzlerce oyun sıralanabilir tarih dökülürse...

    nvidia da ise sadece coj var böyle problem çıkaran bildiğim... oda 2 satır kod yazmayla aşılmakta... bilmem anlatabildim mi??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAVMAN -- 20 Eylül 2009; 21:33:48 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.