Şimdi Ara

XPERIA Z KULLANICILAR KULÜBÜ (299. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39.250
Cevap
164
Favori
1.148.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.n11.com/sony-xperia-z-c6603-beyaz-cep-telefonu-P12669537

    burdan alan oldu mu ? çok uyguna geliyor, 1394 - 111 tl world puan - 5 tl avantajix - 5 tl pepsi kodu 1268'e geliyor. almayı planlıyorum, hiç alan var mı benden başka?
  • Ustaların anlatımıyla .307 ye yükselttim. Emeği geçen herkese teşekkürler.
    .307 sürümün getirdiği yenilikler nelerdir? bana pek bi fark varmış gibi gelmedi
  • arkadaşlar gps ile enlem boylam ve yükseklik (cografi koordinatlar) alabileceğim bir uygulama biliyormusunuz? eski nokialarda vardı böyle bir şey. biraz bakındım bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenktun34

    Arkadaşlar hepsi buradanın sattığı sony telefonlara garanti olarak sony servismi bakıyor yoksa abuk subuk bilgisayarcıdan bozma bir firmamı bakıyor?

    Sattığı xperia z nin panel hakkı da bilgisi olan varmı, yani sharp panellemi geliyor yoksa jdc( attım kafadan belki yanlış yazmış olabilirim :D ) mi. Bunu bilmeniz tabi mümkün değil ama daha önce almış olan arkadaşlar varsa veya duyduysanız sorıyım bir dedim.

    Boşuna sony center a 150 kaat fazla para vermiyek yazık günah. O paraya hafıza kartı ,ekran flmi felan alınır çok rahat.

    Cenk Sony Center dışında satılanlar distributor garantisi deselerde bişey olursa o firmaya göndermen gerekli. Distribitor garantisinde Teleservice bakıyor diyorum. Sony Center dan aldığında tüm SC lerde değişim tamir sağlıyabilirsin. Tabletdede aynısı olmuştu Sorun çıktığında Sony Teknik Servisinin onayıyla değişim yapıyorlar. Ben tableti aldığım yerden aldım adam yine aynısı dedi abi sen hiç uğraşmayacaksın allah korusun bişey olursa bize getir 20 iş gününde en iyi şekilde sen de dedi :)

    Paneler konusunda iki tip panel var biri sharp ın ürettiği jdc nin ürettiği Altta yazan partiler var 13W15 13w10 13w20 gibi üretim tarihleri. Bildiğim kadarıyla 13W15 ten sonrası Sharp ekran ağırlık olarak üretildiği ama bugün bir arkadaş aldı SC den 13W15 di onun sharp çıktı. Bir arkadaşımda yurtdışından getirdi o da 13w15 onunda JDC :) Benim 13W20 sharp ekran .

    Valla ben o kadar parayı ver derim sonra başın ağrımasın garanti zamanlarında Benim düşüncem bişeyin ürünü kendi mağazasından almak :) Ben pek şurda 100 ucuz şurda 100 fazlaya bakmıyorum garanti şartları çok önemli benim içn şimdi 100 fazla vermek sonradan 400 vermekten iyidir :)
  • benim cihaz epey eskiymiş 13w11 yazıyor
  • Samsung'daki gibi ram temizleme olayı var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gfbekir

    Samsung'daki gibi ram temizleme olayı var mı?

    ben telefonun ram'ini ne kadar zorladıydam dolduramadım, samsung cihazlarda sistemin ram kullanımı çok fazla ondan koymuşlardır, bizim cihazda 1.4 gb boş ram var dostum ve önermiyorum ram temizleyici vs. android sistemine ters bi durum rami temizlemek
  • Telefonu sürekli kullandığımda(oyun müzik film) bu kadar gidiyor bende,ekran parlaklığı 80'deydi bazen 100'deydi, normal kullanımda ara sıra mesaj yazmak facebook vs. 2.5 gün gidiyor bana






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prof.exx -- 11 Haziran 2013; 15:05:25 >
  • Benim telefonun şarjı kafayı mı yedi? bitmiyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prof.exx -- 11 Haziran 2013; 15:19:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darksilence09

    Arkadaşlar ciddi ciddi s4 ile xperia Z arasında kaldım.. Xperia için çok ısınıyor falan diyorlar.Tasarım gayet şık hoşuma gidiyor ama kıyaslama videolarında ekran parlaklığı - çözünürlüğü s4 e göre çok kötü görünüyor. s4 resmen cillop gibi ekran ve özellik bakımından da önce. N11.com da fiyatları aynı neredeyse bu 2 telefonun..çok kararsız kaldım...

    Görüşleriniz ??


    Bende zamanında iki telefon arasında kalmıştım. Sağ olsun bir tane arkadaş Xperia z hakkında çok iyi bilgiler vermişti. Neyse şimdi ben s4 aldım gidip size biraz fikir vereyim kaçayım hemen buradan

    Ekran konusunda haklısınız s4 amoled'i bence her konuda üstün. Ama en iyisi gidin bir tekno markete ve yan yana koyup karşılaştırın. Sizde tatmin olursanız daha iyi olur.

    Isınma problemi ne yazık ki s4 kır üzerine yumurta omlet yapıp ye. O derece hayvani ısınıyor özellikle RR 3 ve Gta Vc'de.

    kulaklık olarak tabi ki Sony kibarca öper.
    Entegre hoparlör olarak genel kanı s4 tarafında. Xperia'nın ses düşük çıkıyor ama kimse bu devirde hoparlörü umursamaz.

    Batarya olarak çoğu s4 kullanıcısı memnun değil. Xperia z durumu nasıl bilemem. Arkadaşlar bilgilendirir.

    ve son olarak bence her ne kadar ergonomik olarak xperia z tasarımı facia olsa da ( ele oturuş, büyüklük) malzeme kalitesi ve albenisi mükemmel bir telefon.
    gerçekten çok şık bir cihaz. Bence bunu göz önünde bulundurun.

    Cpu-gpu benchmark vs canı cehenneme. Sorun değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gekren kullanıcısına yanıt
    Dostum cevaın için teşekkürler ancak samsung s4 forumunda 280 küsür sayfa var . Senin aklına gelen başlıca sorunlar nedir peki s4 için ? Kısaca özetlemen gerekirse ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darksilence09

    Dostum cevaın için teşekkürler ancak samsung s4 forumunda 280 küsür sayfa var . Senin aklına gelen başlıca sorunlar nedir peki s4 için ? Kısaca özetlemen gerekirse ?

    Isınma problemi ilk problem.
    kamera reset atıyordu açılınca düzeltildi güncelleme ile

    pil problemi bence resmen içiyor. Max 4 saati gördüm ekran açık kalma süresi.
    Başka bir sorun göremedim ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shallipushthebutton? kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayın ama ekran her konuda üstün demişsiniz. renk doygunluğunun fazla olması her konuda üstünlük mü sağlıyor acaba? yada daha ayrıntılı olarak açıklarsanız Z kullanıcıları olarak bizde durumu anlamış oluruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t.ayan

    kusura bakmayın ama ekran her konuda üstün demişsiniz. renk doygunluğunun fazla olması her konuda üstünlük mü sağlıyor acaba? yada daha ayrıntılı olarak açıklarsanız Z kullanıcıları olarak bizde durumu anlamış oluruz.

    Bence diye belirtmişim ilk olarak.

    Ama bence ile kalmaz kaynak olarak:

    quote:

    However, that just isn't enough and the Xperia Z screen still falls short of the Galaxy S4 display in just about every aspect of its performance. The difference in viewing angles is particularly striking as the mediocre viewing angles of the Sony flagship look shocking next to the paper-like screen of the Galaxy S4.
    Winner: Samsung Galaxy S4. Samsung has done an excellent job with the display of its latest flagship. Not only does it easily bests the Xperia Z in terms of sunlight legibility and contrast, but it can also gives you the option to get rid of the over-saturation with the Adobe RGB mode.


    quote:

    It also comes with that impressive 5-inch 1080p SuperAMOLED display that nearly humiliated Sony's mildly disappointing screen.


    Kaynak; ''http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_vs_sony_xperia_z-review-915p3.php''
    Adresinden detaylı şekilde inceleyebilirsiniz.

    quote:

    Display

    Nowadays, it's just not cool if you're a smartphone and you don't have a 5” display with full HD resolution. And while both of these phones have this feature, we tend to prefer the screen of the Galaxy S4 over the one of the Xperia Z. In our opinion, the Super AMOLED panel of the GS4 is superior thanks to its higher contrast, more vibrant colors and much better viewing angles. The LCD screen of the Xperia Z just isn't lively enough to make us want to keep staring at it.

    Kaynak: ''http://www.phonearena.com/reviews/Samsung-Galaxy-S4-vs-Sony-Xperia-Z_id3283''

    Daha sürüyle donanım ve inceleme otoritesi bulabilir bu şekilde.
    Evet bana kalırsa Super Amoled ekran Sony'nin o cansız sağdan soldan bakınca soluk gözüken ekranından daha iyi.
    Ve renk canlılığı anlamında bir s4 sahibi olarak birebir kıyasladığımı belirterek yine s4 derdim.
    Sizde iki telefonda yüksek çözünürlüğü olan bir fotoğrafı açın bakın iki ekranda. Bence farkı göreceksiniz.
    Sahte renkler amoled - Sony'nin gerçek renkler vs derseniz bir şey diyemem.

    Amacım gelip telefon kötülemek değil. Arkadaşa tavsiye fikir babında yazmıştım. Aman direnişe gerek yok.
  • shallipushthebutton? kullanıcısına yanıt
    bizim direniş mühendislik fakültesi için. amaç okulu bitirmek :)

    samsung ekranlarını bende inceledim, karşılaştırdım, biliyorum. ve renk doygunluğunun verdiği hoşluk dışında hiç bir artısı yok. linkler kaynaklar vermişsiniz, ama önemli olan kullanıcının gördüğüdür diye düşünüyorum. mesela güneş altındada ekranı görebilmeyi isterim açıkcası. ayrıca sahte plastiğimsi renkler yerine gerçeğe yakın renkleri tercih ederim. insanlar kendilerini yeterince renklendirme gayretinde zaten, daha fazlasına gerek yok bence. ekrana yandan bakınca demişsiniz. 5 inç ekrana yandan bakmak ayrı bi gereksizlik. tv deseniz çok haklısınız diyeceğim, ama telefonu elime aldığınızda belirli bir açıda tutmanın anlamını tam kavrayamadım açıkcası.

    bunların hepsi kişiye göre değişir. benim kendi cihazıma dahi eleştirel baktığımı burda uzun zaman vakit geçirmiş kişilerde biliyordur. mesajlarıma bakabilirsiniz. ama siz her yönüyle daha iyi olduğunu idda ederken oldukca net bir ifade kullanmanız, bana göre yanlış bir yönlendirme. bu yüzden sordum size.

    sonuç olarak bana göre xz ekranı gayet net kullanışlı yeterli ve s4 ekranından daha iyidir. olaya one'ı dahil edersek. üretim hatası olmayan bir one ekranı en ortalama ekrana sahip ve xz den bana göre daha kalitelidir.

    Not: üretim hatası olmayan dememin nedeni, bu konuda şikayetci olunan bir kaç mesaj okumamdan.

    saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresmar

    quote:

    Orijinalden alıntı: Snathius

    quote:

    Orijinalden alıntı: aresmar

    quote:

    Orijinalden alıntı: alestra123
    Arkadaşlar karanlık mekanlarda nasıl foto çekmekte bu cihaz biriki foto paylaşımı yapabilirseniz buraya paylaşmaktan çok korkuyor bu xperia kulanıcıları:D

    http://imgur.com/a/iBnki

    galerinin sonlarında son güncelleme sonrası gece çektiğim fotolar var.

    aresmar hocam selamlar, çektiğiniz fotoğraflar çok güzel forumdan uzak kaldım bi ara rehber yapılıcaktı düşük ışıkta şu ayarlarda kullanın vs diye yapıldı mı acaba biraz bakındım göremedim.

    Yok bir rehber hazırlanmadı benim bildiğim.

    Ancak ben ne yaptığımı söyleyeyim. Mini rehber olsun :)

    Süper Oto mod: Sadece çok acele çekmek gerekirken ve çok iyi ışıklı (gün ışığı altında mesela) işe yarıyor.

    Normal mod: Vaktiniz varsa ISO yu kendiniz ayarlayıp Exp değeriyle oynayarak istediğiniz fotoyu elde etmek için. (düşük ışıkta yinede alttaki sahne moduna geçin)

    Sahne modları: Bence en önemli modlar bunlar. Özellikle yetersiz ve yapay ışıkta Gece Portresi (elinizi sarsmadan mümkün olduğunca bir yere sabitleyerek) çok iyi sonuç veriyor.

    HDR moduna gelince: mutlaka kapalı tutun. Çok çok özel durumlar için ve kesinlikle sabit noktadan çekerken işe yarar. Özel durumdan kastım mesela çok güneşli günde hem binayı hem binanın gölgesindeki detayları çekmek gibi durumlarda örneğin. Ama genelde gereksiz bir mod. Faydadan çok zararı var.

    Bol bol test yapın hangi ışıkta hangi sahne modu işe yarıyor az çok bulursunuz zaten adlarından belli oluyor. Işığı her zaman arkanıza alın

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snathius -- 11 Haziran 2013; 16:13:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shallipushthebutton?
    Amacım gelip telefon kötülemek değil. Arkadaşa tavsiye fikir babında yazmıştım. Aman direnişe gerek yok.

    Herkes fikrini söylemekte tabi özgürdür ama sağa sola fazla yatırmadıkça XZ nin ne gibi bir ekran problemi var anlamadım? Her konuda daha iyi dediğiniz için yazıyorum. Ekran kalibrasyonu geldi .253 yazılımla XZ ye bilmem farkında mısınız? Siz görmeyeli çok değişti telefonun ekranı. ;)

    @t.ayan
    Katılıyorum HTC One ekranı deseler belki ama S4 ekranı amoled işte olmuyor yani. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 11 Haziran 2013; 16:16:26 >
  • t.ayan T kullanıcısına yanıt
    markete coordinate yazın yüzlerce uygulama bulacaksınız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresmar

    quote:

    Orijinalden alıntı: shallipushthebutton?
    Amacım gelip telefon kötülemek değil. Arkadaşa tavsiye fikir babında yazmıştım. Aman direnişe gerek yok.

    Herkes fikrini söylemekte tabi özgürdür ama sağa sola fazla yatırmadıkça XZ nin ne gibi bir ekran problemi var anlamadım? Her konuda daha iyi dediğiniz için yazıyorum. Ekran kalibrasyonu geldi .253 yazılımla XZ ye bilmem farkında mısınız? Siz görmeyeli çok değişti telefonun ekranı. ;)

    @t.ayan
    Katılıyorum HTC One ekranı deseler belki ama S4 ekranı amoled işte olmuyor yani. :)

    Ekran kalibrasyonu gelmesine rağmen evet bence amoled daha iyi.
    Çünkü bence.
    yani daha demin ki dediğimin arkasındayım ben daha çok renkli, canlı griye kaçmayan bir ekrandan bahsediyorum. Evet bu ekran bana kalırsa en iyisi.
    arkadaşta gayet söylemiş zaten kişilere göre diye.
    Htc one demişsiniz ben size yine amoled ekranın daha iyi olduğunu söyleyen bir çok inceleme gösterebilirim ama bunlar bizle pek örtüşmüyor düşüncede.
    Diğer arkadaşta plastik renklere benzetmiş ekranı.
    neyse ben uzatmak istemem herkes bu kadar hoşgörülü değil olay çıkmasın.
    Bu arada plastik renklerden subliminal mesajı aldım ben

    iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikayhanlar130

    markete coordinate yazın yüzlerce uygulama bulacaksınız..

    evet dediğiniz gibi denedim az önce, öyle aramak aklıma gelmemişti.. enlem ve boylam değerlerini veren uygulamalar buldum. yükseklik bilgisi veren yok sanırım. oda yetrli, bir haritacının kullanmasada cihazında yüklü olması gerek daha ayrıntılı olanları varmıdır diye bakınıyorum şimdi. teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.