Şimdi Ara

xperia u kamera sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar xperia u telefonumda kamerayı açıyorum ve denklanşör tuşuna basınca odaklanıyo ama çekmıyo normal sanal tuştan çekince hiç bişey yok ama fiziksel kamera tuşuna basınca fotoğrafı çekmıyo sizce sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Un Kurabiyesi -- 3 Şubat 2013; 14:53:41 >

• Tuş 2 kademeli. İlk basışta odaklar birazdaha sert basınca 2. kademeye geçer(biraz daha içeriye girer) ve shot!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Tuş 2 kademeli. İlk basışta odaklar birazdaha sert basınca 2. kademeye geçer(biraz daha içeriye girer) ve shot!

eyv dostum oldu sonunda çok sağol tuş kırılcak diye korktum biraz
  • Bende ilk başta neler çekmiştim bulucam diye, telefonu duvara fırlatasım geldi bazen çekiyor(sinirlenince kuvvetli basıyorum) bazen çekmiyor. En sonunda buldum Ama tavsiye etmiyorum fiziksel tuşu çekimlerde çünkü 2 kademeli olduğu için sert basıcam diye telefon titriyor buda resimlerin bulanık çıkmasına sebep olabilir.
  • quote:

Bende ilk başta neler çekmiştim bulucam diye, telefonu duvara fırlatasım geldi bazen çekiyor(sinirlenince kuvvetli basıyorum) bazen çekmiyor. En sonunda buldum Ama tavsiye etmiyorum fiziksel tuşu çekimlerde çünkü 2 kademeli olduğu için sert basıcam diye telefon titriyor buda resimlerin bulanık çıkmasına sebep olabilir.

2 aydır kullanıyorum daha önce niye heralde fotoları sanal tuştan çektiğim için farketmedim yada dikkat etmedim
    bu kadar sert basıyorumda tuşa felan bişey olmasın
    birde ben çektğim fotoğraflardan hiç memnun değilim 5 mp bi kameraya göre kötümü çekiyor yoksa ayarları felan varda benmi bilmiyorum varsa kamera ayarları yardımcı olurmusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Un Kurabiyesi -- 3 Şubat 2013; 15:13:12 >

• Kamerası diğer orta sınıfa telefonlara göre gayet iyi, özellikle keskinlik konusunda lumia 920 den çok daha iyi bizzat test ettim arkadaşımın lumiası ile. Ancak çok fazla noise oluşturuyor özelliklede geceleri.

Benim kamera ayarlarım şu şekilde açıkcası 1-2 ayar dışında pek birşey değiştirmeye gerek yok.

xperia u kamera sorunu

xperia u kamera sorunu

Buda video ayarım

xperia u kamera sorunu

xperia u kamera sorunu

Video çekerken hd yerine FWVGA modunu seçmeni öneririm çünkü hd ile arasında kalite bakımından pek fark olmamasına rağmen boyutu 5-6 kat daha düşük oluyor. Görüntü sabitleyiciyide kapatmamın sebebi görüş açısını daraltıyor.

• quote:

Kamerası diğer orta sınıfa telefonlara göre gayet iyi, özellikle keskinlik konusunda lumia 920 den çok daha iyi bizzat test ettim arkadaşımın lumiası ile. Ancak çok fazla noise oluşturuyor özelliklede geceleri.

Benim kamera ayarlarım şu şekilde açıkcası 1-2 ayar dışında pek birşey değiştirmeye gerek yok.

xperia u kamera sorunu

xperia u kamera sorunu

Buda video ayarım

xperia u kamera sorunu

xperia u kamera sorunu

Video çekerken hd yerine FWVGA modunu seçmeni öneririm çünkü hd ile arasında kalite bakımından pek fark olmamasına rağmen boyutu 5-6 kat daha düşük oluyor. Görüntü sabitleyiciyide kapatmamın sebebi görüş açısını daraltıyor.

çok sağol dostum dediğin gibi yaptım gerçekten baya fark etti

• quote:

Kamerası diğer orta sınıfa telefonlara göre gayet iyi, özellikle keskinlik konusunda lumia 920 den çok daha iyi bizzat test ettim arkadaşımın lumiası ile. Ancak çok fazla noise oluşturuyor özelliklede geceleri.

xperia u kamera sorunu

xperia u kamera sorunu

Buda video ayarım

xperia u kamera sorunu

xperia u kamera sorunu

fotoları pc ye attınmı hiç hocam benim foto boyutlarım 2592x1944 çıkıyor yada normalmi böyle çıkması bana küçük gibi geldide

• Düşük değil, 5 mp kamera bu boyutlarda fotoğraf çeker.

Mesela s3 de 8 mp kamera var ve 3264x2448 boyutlarında fotoğraf çeker.

Xperia z de 13.1 mp kamera var 3920 × 2940 boyutunda çeker.

Tamamen mp olayı.
  • anladım kaç gündür içim içimi yiyordu çok teşekür ederim
  • benim kamerada da sorun var ama değişik , kamera ortam aydınlatma ayarını tam iyi yapamıyor galiba?
    bu normal duvarı çektiğimde oluşan renk karışıklığı
     xperia u kamera sorunu

aynı kamera ile çiçeği çektiğim resim
     xperia u kamera sorunu

kamerada sanırım yazılımsal sorun var ama bende tam çözemedim , yeni 4.0.4 terranova rom yükledim yine aynı
    custom rom 4.4.1 yükledim yine aynı , orjinal sürümüne geri getirdim sony pc companıondan (6.1.1.B.1.8.9) yine değişen bir şey yok , sanırım bu yazılımsal değil, ama telefonun normalde o çiçeği çektiği gibi çekmemesi lazımdı sorun olsaydı eğer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jigsaw007 -- 30 Mayıs 2014; 18:08:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.