Şimdi Ara

Xperia'nın çöküşü: Sony toplam akıllı telefon satışlarında Galaxy Fold'u bile geçemedi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
5.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bazı arkadaşlar 2010 'larda yaşadığı için hala o Japonya 'yı süper sanıyorlar.
    https://www.google.com.tr/search?ei=pFL0XbW8Maq91fAPma2L0AY&q=japonya+gsyih&oq=japonya+gsy&gs_l=psy-ab.3.0.0l2j0i22i30l6.972.5028..5857...0.2..0.168.1847.0j12......0....1..gws-wiz.......0i71j0i67.qdpkSKAsxhM

    Google 'ye japonya gsyih diye yazarsanız bu link açılmazsa ve yazdıktan sonra 2011 'den sonra Japonya 4,8 trilyon dolara doğru düştüğünü ve Almanya 'nın hala artan grafik sergilediğini ve ne tuhaftır ki Çin 'in dik dik giden bir çizgi ile 12,4 trilyon dolara ulaştığını Japonya 'ya o biçim fark attığını görürsünüz yani eğer Japonya 2010 'larda 5 trilyon dolar da iken 2019 'lara 4,8 trilyon dolar da takılı kaldı ise aşağı grafik çizip son 1 2 sene de biraz toparlama gösterir gibi olup ama Çin 'in ona kat kat fark attığı dönemde Japonya bunu sağlayamadı ise Japonya eski Japonya değildirin açıklamasını gördüğünüz grafiklerle kabul etsenizde etmesinizde doğru olduğunu anlarsınız.

    O yüzden Mesut 'un video 'sunu izlememiştim ve izledim aynı benim dediğim şeyleri söylemiş ve daha da bilmediğim şeyleri söyleyerek beni de bilgilendirmiştir ha bu forumda yıllarını vermiş Mesut bilmiyor benim dediğim bir şey ifade etmiyor ve benim gibi düşünen üyeler yanlış biliyor diyenler varsa o kıt arkadaşlara çok bir şey anlatamayız.

    Bende Japonya 'yı severim takip ederim ve Dünya 'da güç olarak kalite olarak değer olarak sadık kalma olarak iyi insanlar olduğunu bilirim ve üstüne zamanında Sony Ericsson P990i 'yi ilk çıktığında 1500 tl iken alamayıp üretimden kalkmasına 2 ay kala 699 tl 'ye 12 taksitle maddi durumum iyi değilken direnerek alıp ve gerçekten o telefon gibi bir telefon görmedim bir daha diyebilecek kadar özelliklere sahip olan bir telefonu kullanıp 5,5 sene kullanıp 2006 'dan beri o güzelliği yaşamış birisiyim ve telefon hala çatır çatır çalışıyor ama pili bitik olunca ve yenisi üretilmeyince kenarda şarj kablosuna takarak kullanabildiğim telefonu unutmadım. 2004 'lerde adamlar wifi infrared bluetotth bir arada yapan tek firmalardan biri idi kendileri yok yok idi özelliklerinde ister tuşlu kullan ister dokunmatik ister kalemle ve sınıfının en büyük ekranlarından birine sahip idi öyle bir telefon yapmışlardı adamlar.
    https://www.youtube.com/watch?v=OE0iIs9MCk0

    Mesut 'un videosunu yazdıktan sonra bile 8199 kişi izlemişti 8266 'ya çıkmış yani birileri hemen görmüş ve odaklanmış burada yazılanları okuyanlar ve Mesut 'un da dediği gibi Japonlar kültürlerinden dolayı hep aynı tasarımda kalıyorlar bunu da ben tiplerine bakarak yorumluyorum farkında iseniz o ülke de insanların hepsi birbirine benziyorlar erkekleri aynı saç tıraşı ile geziyorlar kızları ise aynı saç modeli ile yüzleri benzer kirpik yapıları benzer ve boyları da benzer hep o yüzden onlarda bu yapısal olarak kalmış ve yıllarca yaptıkları tasarımda sürekli aynısını çıkara çıkara ilerledikleri için Mesut 'un da anlattığı şeyleri yaşadılar. Dünya 'daki trendleri takip edememeleri akımı yakalayamamaları ve açılamamaları ve ingilizce bilgilerinin zayıf olduğunu bilmiyordum öyle ise bunlar onlara Japonlara handikap olarak geri döndü. Çin oldu 12,4 trilyon dolar almanya Japonları yakaladı hem de yüksek nüfusa sahip olduğu hal de Almanlar ve de üstüne Japonlar olduğu yer de saydı hatta biraz gerileme bile yaşamışlar 2011 'de ve 2018 'lere kadar grafiklere bakanlar algılamada sorun yaşamıyorlarsa gayet anlarlar.




  • Mesele (bazılarının tabiriyle) Takoz gibi telefonlar üretmesi değil.

    Z serisinden sonra ürettiği telefonlarda oluşan bariz 'kronik sorunlar'

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ericsson'un ahı tutuyordur.

    Nerede o Arc S Neo V ile köşeli Xperia S tasarımı. O bile ilk tasarım haliyle beğenilmişti. Tabi Omnibalance inadı ile su geçirmez iddiaları Sony'i bu durumlara getirdi. Pazarlama konusundaki yetersizliklerine girmiyorum bile.

    Ericsson'un piyasadan kaybolması sadece Samsung'un işine yaradı.

    Yıllarca htc ile birlikte android piyasasını domine edebildiler bu sayede hiçbir geliştirme sunmadan. Tabi htc'nin devri sona erdi. Şimdi Çinli üreticiler gözünü tamamen kime dikti belli oluyor.

  • Komedinde kutusuyla sakladığım Xperia S'i arada bir çıkartıp hasret gideririm. G-apps uygulamaları ve WhatsApp çalıştırıl lakin tepkiselliği tartışılır. Android güncellemelerini en hızlı verebilen ve bunu yaparken bile kararlı betasıyla değer verdiğim bir firmanın eksilmesi ve yok olması çok üzücü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu işi tekrar Ericsson a versin dönemin en gösterişli şık telefonu yapıyorlardı ozaman halen unutmam w705 i m vardı ilk aylığımla almıştım herkesin gözü üstündeydi o tasarımı şimdiki akıllı telefonlarda yapsa bile tutar walkman simgesi ayrı bir tarz katıyordu.

  • Al Sony fanlarını, vur HTC fanlarına!

    Düz dünyacılara rakip bunlar.
  • Türk malıda kaliteli tüm coğrafyada bu söyleniyor tabii yüksek teknolojik ürünlerde sıkıntı var o yüzden dizayn işine daha fazla ağırlık vermek gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MHC serisi müzik seti, Walkman, Trinitron, ICF international cep radyoları gibi efsane ürünleri vardı Sony'nin, ama devri kapandı artık. İşte böyle kamera lensleriyle filan ufaktan ticaretine devam eder.

    Üstteki tüm ürünleri bende vardı. Üretimi Singapur, Malezya gibi ülkelere kaydırdı ve ufak bitti. Sharp, Matsushita Electronic varken zaten Sony koca bir çöpten öteye gitmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • japonlar zaten çok uzun yıllardır üretmek yerine patent satma yada yazılım gibi işlerle uğraşıyorlar ,tabi telefon konusunda böyle bir planları var mı onu hiç bilmiyorum :)
  • Sony bütün cihazlarda.. kompanet tedariği olarak da olsa yer alan bir firma.. Belki bir numara olmayı istemiyordur.. Yoksa kendi tasarım ekibinden çoktan farklı modeller görürdük.

  • Sony kendi kendini bitirdi. İnatla eksiği olan cihazları yüksek fiyattan sattı. Diğer markalara kamera satan bir firma kendi telefonuna iyi kamera koymadı. Çünkü telefon kameralarının fotoğraf makineleri kadar iyi çekmelerini istemiyorlarmış. Hakettiler. Microsoftun nokiayı bitirmesi gibi sony de kendini bitirdi.

  • Ericsson ile ortaklığı bitirdiğinden beri tasarımda yeni bir şey ortaya koyamadılar. Çıkardıkları hemen her telefonda kronik hatalar vardı ve hepsi göz önünde olmasına rağmen kullanıcıları yabancılıkla dahi itham ettiler. Sony ericsson dan takip gelen fanlarını kaybetti. Olacak olan buydu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverNitrate -- 15 Aralık 2019; 19:39:4 >
  • Dört senedir bu tip haberlerden bezdim yeminle. Adamlar konsolda lider. Sensör üretiminde en büyük paya sahip nikona canona pentaxa sensör satıyor mobillere değinmiyorum bile. Aynasız fotoğraf sektörünün en büyüğü her sene çıkardığı lens ve gövdeler boyuna ödül ve incelemelerde en iyi puanları alıyor. En büyük panel üreticilerinden biri. Uydu teknolojilerine alıcı verici ve altyapı elektronik devrelerini imal ediyor. Telefonda başarısız oldh diye yok sony çöküyor bitiyor ölüyor diye haber ve yorum yapmakta bi garip yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 15 Aralık 2019; 13:46:28 >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hmm öyle mi? Ok
  • Japonlar zeki olduğu kadar da gelenekçi insanlar ama teknolojide gelenek olmaz bi, özellikle tasarım açısından kendilerini yenileyemediler.

  • Telefon sektöründen çekilmediler daha çok işlem alanlarını küçülttüler. Ortadoğu ve hatta neredeyse Avrupa dan bile çekildiler. Firma stratejisi bu .. Sony genel bilsnçoya bskın. Telefon sektöründe zarar kapatmayı kabulleniyor sony. O sektörü şu an diğer birimler ile taşıyor.

    Geçen sene CEO bir açıklama yaptı. Mobil sektörden çekilmeyeceğiz ancak gelecekte iletişim telefon ile olmayacak diye.. Alında çok şey anlatıyor ama çok daha zaman var o günlere.. Şu an piyasayı belli firmalara bıraktı. Rekabet edemediği için. Çin ve Kore firmaları kalite olarak sony ye nazazaran düşük. Birkaç sony modeli kötü idi kabul ama genel olarak sony de belli bir kalite vardır. Daha ucuz olması zor. Beklenti bu ise
  • Elinin altındakini de kullanamıyorki. Kafa basmıyor bence telefon birimindekilerin. Dışardan birini getirsinler de teknolojileri boşa gitmesin bari. Sırf Walkmanlerindeki teknolojiyi iyi bir DAC ve 4.4mm balanced output ile getirseler telefonlarına. Yıllardır ellerinde olan mobile yönelik 4k ekranlarını 16:9 oranda çentiksiz bir şekilde koysalar. Klasik cihazın yan tarafına konulan parmak izi tuşunu koysalar. En tecrübeli oldukları kamera alanına bakıp iyi bir kamera koysalar. Niye satmasın?



    Google Pixel programına alsa bari. Google tasarlasın Sony üretsin. Hiç Nexus da üretmedi bunlar. Kendi kendilerini dibe çekiyorlar.

  • Bu son derece normal bişey şaşılacak bişey yok...Moda trend ne derseniz deyin başlar yükselir ve çöker...ister tv ister araba ister mobil isterse yazılım krallık kıyamete kadar sürmez hiç tanınmamış biri gelir tanınır yükselir kral olur zirve yapar sonrada zirveden iner...

  • Sony herzaman multimedyaya odaklı bi firmaydı
    sese videoya tv ye.

    playstationları walkmanleri müzik sistemleri tvleri fotoğraf makineleri ile
    kendi devirlerinin kaymağını sağlam yediler de teknoloji git gide küçülüyorken

    yakın zamanda ne konsol kalır ne fotoğraf makinesi
    bunların hepsi telefondan yapılabilir hale geliyor gitgide
    bence daha ciddi olayların peşinde olmaları gerekiyor
    multimedya devri 90larda zirvesini yaptı ama ozamandan bu zamana oyun sektörü büyüdü playstationı çıkardı adamlar domine ettiler.. şimdinin büyüyen sektörü de all-in-one cihazlar olan akıllı telefonlar yani akıllı olan herşey de diyebiliriz
    bu bir gün olacaktı zaten...

    samsung daha sadece çamaşır makinesi üreten bi firmayken bu hale geldi huawei de modemden başka bişey üretmiyordu.
    kısa ve öz multimedya devrinin altın çağı bitiyor yeni işlere kaymaları lazım Sonynin. nereye kadar konsol fotoğraf makinesi satacaksınız ?

    Artık herkesin elinde cebine varana kadar küçüldü ve bir okdr yakınlaştı teknoloji
    İnsanlar artık Sonynin televizyonunu almıyor TV seyretmek için Açıyor telefonunu bunları şimdiden görmüyomu bu adamlar. Böylesine büyük bir pazarda tutunmuyorlarsa bi B planları da yoksa batarlar bu gidişte er ya da geç.

    Akıllı ev cihazları işine girsinler bari Samsung kadar olamadılar ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1shot1kill -- 17 Aralık 2019; 22:42:54 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.