Şimdi Ara

Xperia Arc ADB Driver Yükleme Sorunu(Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
9.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok garip bir sorunla karşı karşıyayım birçok yol denememe rağmen bir türlü telefonumu rootlayamadım. ADB driverlarının yüklü olması gerekliymiş root yapmak için. Ancak ADB driverlarını yükleyemiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Denediğim yolları söyleyeyim ki size de yardımcı olayım.

işletim sistemi: windows 7 64-bit
    telefon: xperia arc 4.0.2.0.a.42 sürümü

1-)http://theunlockr.com/2009/10/06/how-to-set-up-adb-usb-drivers-for-android-devices/

bu sitedeki tüm yolları denedim olmadı.

2-)
    quote:

For WinVista/Win7
    These OS will install Android as a mass storage device. You must uninstall the driver and update to the android driver model.

Instructions:
    1) Unplug all removable devices(thumb drive, sdcards, etc) beside the Android phone.
    2) Locate "Device Manager", usually under "control panel"
    3) Select "Universal Serial Bus Controllers"
    4) Select USB Mass Storage Device.
    Note: to check if you have the correct device, click on the details tab and select "compatible ids" under properties. There should be three items listed under value.
    5) Select uninstall driver
    6) Close the window. Now in device manager a new "Android Phone USB device" with a yellow! will appear... If not, Unplug your android device or select Action -> Scan.
    Note: view optional steps below if you still have problem with the your windows automatically installing drivers.
    7) Click on the "Android Phone USB device"
    8) Select "browse my computer to driver software"
    9) Under "search this location for driver", Browse for the location that you have unzip the android_usb_windows and select the corresponding folder for your system(AMD64 for 64bit systems or x86 for 32bit systems. Right click -> properties on "My Computer" to check which system you have)

The driver is now installed and is ready to use.r

***Optional.
    1. Go to System under Control Pandel.
    2. Click on Hardware Tab and Under "Device Installation" select “Never search windows update for drivers”, then OK.
    3. Go to Enable debugging on your phone. (Settings->Applications->Development->USB debugging).
    4. Run USBDeview and remove all instances of Android Phone
    5. Unplug your phone, and plug it in again.
    7. Continue on step 7) above.

To turn off search windows update in windows 7, use this link below
    http://www.addictivetips.com/windows...search-prompt/

To turn off automatic driver installation in windows 7, use the link below
    http://www.addictivetips.com/windows...windows-vista/

bunları da denedim.

3-) başka bilgisayarda da denedim.

4-) oneclick root programını da denedim. son sürümünde auto driver install var. Fakat bir işe yaramadı.

Telefonu rootlamak istiyorum arkadaşlar ve adbleri yüklemeliyim :)

şimdiden teşekkürler yardımlarınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutyus -- 8 Ocak 2012; 15:58:08 >

• http://developer.sonyericsson.com/wportal/devworld/search-downloads/driver?cc=gb&lc=en driver lar buradan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu driverlar var zaten, yani telefonumu görüyor bilgisayar ve kullanabiliyorum o açıdan sorun yok. Ama yüklü olan driverlar "ADB driver" değil, MTP USB aygıtının driverı var. ADB driver olmayınca da telefonu rootlayamıyorum.
  • telefonu debug modunda bağlıyor musunuz?
  • Kendim kullandım içinde ADB driver i var
  • @Tabip

evet debug modunda bağlıyorum.

@osman.by

ben o driverları yükleyemiyorum. yüklemeye çalıştığım zaman "windows zaten en güncel sürümü kullandığınızı belirledi" diyor ve yüklemiyor. aygıt yöneticisinde Android veya ADB interface olarak gözükmüyor. Taşınabilir aygıtlar sekmesi altında xperia arc olarak gözüküyor. Tabi bu da işime yaramıyor.
  • Başka pc de deneyin belki sorun pc dedir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • başka pcde denediğimi yazmıştım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutyus

başka pcde denediğimi yazmıştım :)

Pardon
  • bir driver yüklemenin bu kadar zor olacağını tahmin etmezdim ya. Rootlamak istiyorum yok yani olmuyor, niye bu kadar zorlaştırmışlar ki anlamıyorum kendi driverımızı seçemeyecek miyiz
  • Pc ye usb i bağlarken telefon kapalı vaziyette menü tuşuna. Basılı tutarak yapmanız gerek adb o şekilde yüklenir
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

Pc ye usb i bağlarken telefon kapalı vaziyette menü tuşuna. Basılı tutarak yapmanız gerek adb o şekilde yüklenir

şu an var olan sürücüyü kaldırayım mı?

edit: dediğin şekilde nasıl yükleneceğini bilmiyorum ama birkaç şey denedim, olmadı.

1-)
    *eski driverı kaldırmadım, telefonda da usb hata ayıklamasını açmadım.
    *telefonu kapattım
    *telefonu bilgisayara bağladım, home tuşuna basılı tuttum
    *driverları otomatik olarak yükledi

ama yine adb driverlarını değil kafasına estiğini yükledi win7.

*sürücü güncelleştirmeyi denedim, olmadı.

ben de usbyi çıkartıp 2. tahminimi denedim.

2-)
    *eski driverı kaldırdım, usb deview programıyla kalıntıları sildim.
    *telefonda usb hata ayıklamasını açtım. ve telefonu kapattım.
    *telefonu bilgisayara bağladım.

ve sonuç: yine kafasına estiğini yükledi.

*cmd.exe ye girip adb.exeyi çalıştırdım. sonra da adb shell ve adb devices komutlarıyla kontrol ettim.

sonuç: cihaz bulunamadı

evet, durum böyle. eğer yanlış yaptığım bir şey varsa düzeltirseniz sevinirim. açıkçası bilgili değilim bu konularda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutyus -- 8 Ocak 2012; 15:13:23 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

Pc ye usb i bağlarken telefon kapalı vaziyette menü tuşuna. Basılı tutarak yapmanız gerek adb o şekilde yüklenir

şu an var olan sürücüyü kaldırayım mı?

edit: dediğin şekilde nasıl yükleneceğini bilmiyorum ama birkaç şey denedim, olmadı.

1-)
    *eski driverı kaldırmadım, telefonda da usb hata ayıklamasını açmadım.
    *telefonu kapattım
    *telefonu bilgisayara bağladım, home tuşuna basılı tuttum
    *driverları otomatik olarak yükledi

ama yine adb driverlarını değil kafasına estiğini yükledi win7.

*sürücü güncelleştirmeyi denedim, olmadı.

ben de usbyi çıkartıp 2. tahminimi denedim.

2-)
    *eski driverı kaldırdım, usb deview programıyla kalıntıları sildim.
    *telefonda usb hata ayıklamasını açtım. ve telefonu kapattım.
    *telefonu bilgisayara bağladım.

ve sonuç: yine kafasına estiğini yükledi.

*cmd.exe ye girip adb.exeyi çalıştırdım. sonra da adb shell ve adb devices komutlarıyla kontrol ettim.

sonuç: cihaz bulunamadı

evet, durum böyle. eğer yanlış yaptığım bir şey varsa düzeltirseniz sevinirim. açıkçası bilgili değilim bu konularda.

telefon kapalı olacak şekilde telefonun en sağındaki tuşa(menü tuşu) basılı tutarak pc ye usb kablosunu takıp diğer ucu takılı kalsın telefonda

bu şekilde aygıt yöneticinizde ne göründüğünü söylermisiniz.

• upss pardon ya, ben home tuşuna basıyorum. 2 gündür uğraşmaktan artık kafa mafa kalmadı ya, uykusuzum şu telefonu root edemedim diye

hemen deniyorum.

edit:

aygıt yöneticisinde

android phone
    Android ADB interface

şeklinde gözüküyor.

çok teşekkür ederim var ya hiçbir yerde şu yöntemi göremedim

peki şimdi rootlama işlemini yapmak için telefonu açsam yine android phone olarak mı görür yoksa mtp olarak mı bağlanır? ya da telefonu açmadan rootlayabilir miyim telefonu? yoksa zaten öyle mi yapmam gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutyus -- 8 Ocak 2012; 15:27:47 >
  • quote:

upss pardon ya, ben home tuşuna basıyorum. 2 gündür uğraşmaktan artık kafa mafa kalmadı ya, uykusuzum şu telefonu root edemedim diye

hemen deniyorum.

edit:

aygıt yöneticisinde

android phone
    Android ADB interface

şeklinde gözüküyor.

peki şimdi rootlama işlemini yapmak için telefonu açsam yine android phone olarak mı görür yoksa mtp olarak mı bağlanır? ya da telefonu açmadan rootlayabilir miyim telefonu? yoksa zaten öyle mi yapmam gerekiyor?

telefon açık olacak şekilde kolay yolu var kapalı olarak yapılması biraz karışık

şu linkte detaylı anlatım varhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1320350

telefonu açıp usb debugging ve bilinmeyen kaynakları açıp linkteki anlatımı uygulayın

• quote:

upss pardon ya, ben home tuşuna basıyorum. 2 gündür uğraşmaktan artık kafa mafa kalmadı ya, uykusuzum şu telefonu root edemedim diye

hemen deniyorum.

edit:

aygıt yöneticisinde

android phone
    Android ADB interface

şeklinde gözüküyor.

Telefonu aç bilgisayara bağla bilgisayar telefonu gördükten sonra bahsi geçen root programını aç bırak gerisini o halletsin.

• o adresteki runme.bat dosyasını çalıştırıyorum. belirtilen kaynak bulunamadı falan filan dedi yapamadı.

ama daha güzel bir haberim var.

http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?p=924713

superoneclick root (bu sitedeki eski sürüm gerçi 2.3.3ünü indirdim ben)

bu programla rootu da hallettim çok şükür.

çok teşekkür ediyorum hepinize :)
  • Hadi gözün aydın.
  • Hayırlı uğurlu olsun
  • teşekkür ederim, bu kadar uğraşa değer inşallah
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.