Şimdi Ara

xp kayıs ismi nasil değiştirebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3d's max kullanıyorum ve vray render motorunu kuracağım bir sorun yapıyor normalde bilgisayarın katıt ismini yazardım ama altta ki kısmını yazmazdım bizim arkadaş sağ olsun ben xp yi kurarken onu iki dk ayrıldım başından yazı vermiş kayıt ismine girdiğimde **** hemen altında da **** diye kayıs ismi yazıyor onun altında da seri nosu yazıyor..vray kurulumunda benden şunları istiyor;

    4.Overwrite vrlserver.exe in max directory
    5.Copy VRFLServer.ini in c:\program files\common files\ChaosGroup
    6.Start vrlserver.exe --- run vrlserver.exe AFTER copying the ini file or it will not work!!
    After starting the Vray license server,
    7.Start max, F10, choose vray render,and write in the configuration box of vray your computer's name or local IP
    8.Restart max
    Enjoy

    daha önce bilgisayarın kayıs ismi tekl bir isim olduğu için bir sorun çıkartmıyordu şimdi hata veriyor max render motorunu görmüyor..bende sorun xp kayıt isminden dir diye düşünüyorum bu xp nin kayıt ismini nasil değiştiririm..







  • Bazı terimler kullanmışsınız "katıt, kayıs" sanırım kayıt demek istediniz.
    Kullandığınız bilgisayar işyerinde bir Network'e mi bağlı? İngilizce yazılanlardan anladığım kadarıyla sizden bilgisayarın adını yada Network'de bilgisayarınızı temsil eden Local IP numarasının girilmesini istiyor. Kullandığınız program biraz ilkel kalmış gibi, çünkü bu tür bilgileri, programın kendisinin hızlı bir şekilde elde edebilmesi çok kolay.
    Bilgisayar adını değiştirmenize gerek yok. Eğer Network'e bağlıysanız bu başka sorunlarıda ortaya çıkarabilir. Bilgi İşleme danışmanızda fayda var. Bilgisayar adını öğrenmek için; "Masaüstü/Bilgisayarım simgesi sağ klik/Özellikler/Bilgisayar Adı/Tam bilgisayar adı" adımlarını takip etmeniz yeterli. Eğer bir Network'e bağlı değilseniz yine aynı yerden bilgisayarın adını değiştirebilirsiniz. İstediğiniz ismi vermenizde bir sakınca yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o z g u r -- 19 Haziran 2006; 15:43:40 >
  • C dizininde ki VFB.log, VRLServer.txt, vraylog.txt gibi vray'in oluşturduğu dosyaları silin..daha sonra tekrar deneyin renderer'i kurmayı.. kayıt (save to) yazan bölüme tam bilgisayar adını yazacaksınız sadece sonra kaydedip çıkın.. ve max'i tekrar başlattığınızda v-ray kurulmuş olmalı..bu arada vrlserver'ın çalışır durumda olması lazım..

    saygılar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.