Şimdi Ara

Xp ile sorunsuz çalışan bilgisayar, linux da dahil her işletim sisteminde donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi tuhaf bir sorunum var.
    İkinci el bilgisayar aldım üzerinde windows7 64 bit kuruluydu. Arkadaşıma oyun attırdım ve memlekete bi tanıdık vasıtasıyla getirttim. Yolda bi iki sarsılmıştır kasa.
    Neyse bilgisayarı açtım görüntü geldi windows 7 64 bit açıldı sorunsuz diye sevindim ama pc açıldıktan sonra saniyeler içinde donuyordu, bi yazılım yüklemeye çalıştım yazılım hep aynı yerde dondu.
    4 ayrı dvd ile çeşitli win7 ve 8 sürümlerini kurmaya çalıştım kurulum başladıktan kısa süre sonra ekran dondu ne bir şey ilerledi ne fare oynadı reset attım. Bütün parçaları çıkar tak, biosa reset at gibi bilinen bütün yöntemleri denedim olmadı. Bir de xp kurayım dedim sorunsuz kuruldu, driverları kurdum günlerce kullandım, ful detay oyun oynayıp hd film izledim büyük boyutlu kopyalamalar yaptım ama sorun yok. Gel de kafayı yeme.
    Bari linux deneyim dedim linux da dondu, cd den açılışla açtığım ubuntu 2 dk içinde çakıldı yine aynı donma.
    Xp de virtual boxda kurduğum windows7 sorunsuz kuruldu çalıştı. :)

Onboard ekran kartını denedim kurulum normalden fazla ilerlese de bir müddet sonra ekranda görüntüler birbirine girdi. Sorun geç ve değişik olsa da devam etti. (farklı hdd ile, usb kurulumu ile de sonuç alamadım)

Ama dediğim gibi xp de en ufak bir sorun belirtisi yok özellikle zorladığım halde. Hatta mükemmel performansı var amd işlemcinin, bir de sorun çıkarmasalar.

Kasayı kırmadan söyleyin bana lütfen bu sorun nereden olabilir. :)
    Hadi bir parça bozuk diyelim xp de niye onca eziyete dayanıyor. Hadi sağlam niye hiç bir şekilde windows8-7 kuramıyorum. (ne 64 bit ne 32 bit)
    Benim ilk şüphem power (230 luk) zayıf sanki. Ama xp de zorlanınca da kesilirdi. Bide buna eski sahibi nasıl kurdu 64 bit win7 yi?

Anakart: msı gf615m-p33 v2
    cpu: amd athlon II x2 240, 2800 mhz
    ram: 4 gb ddr3 1333 mhz
    (onboard: nvidia nforce 7025-630a)
    gpu: sapphire radeon hd 3650 512 mb ddr2
    psu: 230 wat
    hdd: 250 gb samsung( 3 ayrı hdd ile denedim gerek ide gerek sata) hdd değildir sanırım.

1:Bilgisayarda windows7 64 bit kurulu aldık, arkadaşım kasayı yollamadan oyun yükledi. Eğer o zaman da aynı sorun olsa oyunları atamazdı. Kasa yolda bozulmuş olabilir ama xp? :)

2: Genelde aynı aşamada donuyor, powerden güç çektiği bir an olabilir mi bu?

3: Onboard ve pcı-e ekran kartlarının ikisinde de sorun çıkarması ekran kartı üzerindeki şüpheyi cpu ya mı yoksa anakarta mı aktarır?

4: xp sistemin olası donanım hatalarına karşı kitlenmeden çalıştırmayı sürdüren eski bir sistem olduğu için mi diğerlerinden fazla hayatiyet gösteriyordur? Donanımlar cidden sorunlu mu?

5: Parçalar yeni sistemlere uyumsuz diye bu sorun oluyorsa bu pcye nasıl windows7 kurdular? :)

kasayı geri göndermek istemiyorum, umarım ucuz, basit bir çözüm yolu vardır.

Tahmin ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bir kaç önerim oalcak sana.

1. Bilgisayarını fişten çektikten sonra varsa Psu sigortasınıda kapat belli bi süre beklet.
    2. Ram sanırım 1 adet var 4 lük. Onu farklı bir slota tak.
    3. Isınma problemlerine karşı Fanalrını temizle özellikle işlemci fanını iyi temizle ve işlemcideki termal macunu değiştirip yeniden tak. Isıları kontrol altında tut
    4. Ve en çarpıcı olan ise cd- rom farklı bi cd-romdan kurulumu denemeni öneriyorum. (Mutlaka dene)

Statik boşaltımdan sonra sorun kalmamasını umuyorum ancak tahminimce sorun ramden kaynaklı.
    Bendede işletim sistemi kurulumu sırasında mavi ekran geliyordu static boşaltımdan sonra gelmedi.

Ram olayını denedim, farklı slotta da aynı.
    İşlemciye bulaşmak istemiyorum, termal macunum da yok. Bir tamircide kontrol ettireceğim. Ama eğer algılayıcılarda sorun yoksa işlemci ısısı çok düşük (elimle alüminyum levhalara dokunup bunu teyit ettim) . Biosta işlemci sıcaklığını 50 nin üzerinde görmedim hiç ekseri 35c. Hiç bir parçada ısınma problemi yok.
    İkinci cd rom temin etmem sözkonusu değil ama usb den denedim yine olmadı. Hatta usbden ubuntu çalıştırdım o da dondu. Kahretti beni. :)
    Tabi xp ile en ağır şarlarda teklemeden çalışmaya devam ediyor. :) xp üzerine kurulu sanal makinelerde windows7 filan da kuruluyor sağlıklı çalışıyor. Aklın alacağı iş değil. :)

• Üşenmedim xp 64 bit kurdum 4 gb ramim de görülmüş oldu. Bir de sanal makineyle 64 bit windows8 deneyim dedim hiç teklemeden kuruldu :) Kahroldum valla. Nedir bu sorun acaba hiç bir fikrim kalmadı. Donanım sorunu olması olasılıksız iki haftadır 600 mb lik bir belge üzerinde çalışıyorum photoshopta hiç kilitlenmedi xp de. Yeni işletim sistemlerinin bir şeyi ters geliyor belli ki ama ney?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.