Şimdi Ara

Xoop Kurulum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kuruluma Başlayalım
    İndirdiğiniz dosyayı acın ve dizinin içine sadece html klasörünü yükleyin. Dizin derken; kendi sisteminize kurduysanız Apache/htdocs içine xoops-setup diye bir klasör acın atın yok eğer hosting serverinizda ise bir Ftp programı ile sayfanızın görüntülendiği dizine bir klosör acın araya gönderin. Bu arada HTML klasörü içinde bulunan Cache,Upload,Templates_c klasörleriylerin izinleri 777 ; mainfile.php da 777 yani yazdırılabilir olmalı.
    Devamını getirebilmek için sisteminiz Windows ise PhpMyadmin , linux ise webmin yeterli , Hosting bunyesinde ise buyuk bir ihtimalle PhpMyAdmin kuruludur. Çalıştırmak için önce localhost/admin.php kendi bilgisayarınızdan , hostunuzdan ise Kontrol Panelden girin MySql ayarlarına sizden bir kullanıcı adı oluşturmanızı isteyecek oradan yeni bir sorgu hesabı açın örneğin xoops gibi.
    Bunlar tamamsa ana dizinden kurulum dosyalarını nereye gonderdiysek oraya/install/index.php

    ( örnek verirsek www.siteadi.com/install/index.php)


    Karşınıza
    Welcome to İnstall Wizard for Xoops 2.0
    geldiyse ilk adımı başarıyla tamamladınız demektir. Dil ayarlarından English i seçin ve "next" le devam edin
    Devam sayfamızda Xoopsu tanıtan ve GPL (General Public License) bir ürün olduğunu gösteren yazı ve xoops sistemi için gerekli olan araçların listesini göreceksiniz.Bu bölümden Next diyerek ileri aşamaya geçiyoruz.Karşımıza gelen panelde Cache,Upload,Templates_c klasörleri ve Mainfile.php dosyalarının yazdırılabilir olup olmadığının raporu gelecektir.

    Directory uploads/ is writable (Upload klasörü yazılabilir)
    Directory cache/ is writable (Cache klasörü yazılabilir)
    Directory teplates_c/ is writable (Templates_c klasörü yazılabilir)
    File mainfile.php is writable (Mainfile.php dosyası yazılabilir)

    No errors detected (Hataya rastlanmadı)

    Yazılarını görüyor olmalısınız.Eğer bu bileşenlerin herhangi birinde hata yada yazdırılabilir özellik yoksa başında küçük kırmızı bir kutucuk bulunur ve sistem sizi bu dosyayı düzeltmeniz için uyarır.Eğer hata yoksa başında küçük yeşil bir kutucuk bulunur ve bu devam edebileceğiniz anlamına gelir.(bu yeşil ve kırmızı küçük kutucuklar kurulum sırasında hep karşınıza çıkacaktır.Umarım hep yeşil olanları görürsünüz Buradan yine Next diyerek devam ediyoruz.

    Sıra geldi Fiziksel yol ve Database tanımlarına,burada sisteminizin ana kurulumu yatıyor diyebiliriz.Zira buraya gireceğimiz en ufak bir yanlışlıkta sistem bize hata verecek ve kendini kurmayacaktır.

    Karşımıza gelen ekranda ilk satırda database türünü seçiyoruz.Büyük olasılıkla Mysql database kayıtlıdır.İkinci satırda database host name isteyecektir.Burayı localhost olarak bırakmanız yeterlidir.Diğer satırda database kullanıcı adını sormaktadır.Kuruluma geçmeden önce açmış olduğunuz databaseye ait kullanıcı adını buraya yazın.Sonra kullanıcı şifresini yazın database name alanınada açmış olduğunuz Veritabanının adını yazın.Use Persident Connection satırını “No” olarak bırakın.Xoops Fiziksel Yolu (Xoopsun bulunduğu klasörün hostunuz üzerindeki yolu) ve Xoops url alanlarını sitenize göre kontrol edin ve Next diyerek devam edin.

    Sistem burada sizin yazmış olduğunuz bilgileri teyit edecektir.Bu tekrar kullanım amaçlı tasarlanmıştır.Eğer herhangi bir hatanız varsa Back tuşuna basarak geri dönebilir ve düzeltebilirsiniz.Bir hatanız yoksa yine Next diyerek devam edin.

    Bir sonraki adımda Save Configuration bölümüne geleceksiniz.Eğer dosyalarınızın yazımı sırasında herhangibir hata yoksa tüm satırların önü yukarda söylediğim küçük yeşil kutucukla görünecektir ve bu devam edebileceğiniz anlamına gelir.Burada önceki adımda doldurmuş olduğunuz database adı,kullanıcı adı ve şifresi,Xoops Fiziksel yolu ve Urlsi bilgileri onaylanacaktır.Tüm bu bilgiler doğruysa formun bu bölümünün en altında “Configuration data has been saved successfully to mainfile.php” (veritbanı ayarları mainfile.php dosyasına başarıyla kaydedildi)

    Bu işlemden sonra yine Next diyerek devam ediyoruz.Bu sefer karşımıza Xoops Fiziksel Yolunun ve Urlnin doğruluğunu onaylayan bölüm gelecektir.

    Physical Path is correct (Fiziksel yol doğru,geçerli)
    Virtual Path is a valid Url (Ulaşım yolu geçerli bir Url)

    Burada yine geçerlilik durumda küçük yeşil kutucuklar yazıların başında olacaktır.Yine Next diyerek devam ediyoruz.

    Sonraki bölümde database ayarlarını gösteren bir bildirge alanı karşımıza gelecek.Burada database host kullanıcı adı ve database adıyla tablolama biçemini gösteren alanı göreceksiniz.Buradan yine Next diyerek devam ediyoruz.

    Sonraki adımda yukardaki bilgilerinize göre Database kontrol edilir ve database ile Xoops sisteminin bağlantısı olup olmadığı belirtilir.Burada

    “Connection to database server is OK. (Veritabanına bağlanım doğru)
    Database [açmış olduğunuz database adı] exist and connectable ([açmış olduğunuz database adı] bağlanılabilir)

    Yazılarını görürsünüz.Yine Next diyerek devam ediyoruz.Burada sistem sizi biraz bekletebilir çünkü burada yaptığımız işlem ile artık açmış olduğumuz database üzerine xoopsa ait verilerin yazdırılmasına başlıyoruz.Verilerin yazdırılmasından sonra sayfa otomatik olarak yüklencek ve bir sonraki aşamaya geçecektir.

    Bu işlem başarıyla gerçekleşmişse açmış olduğunuz database üzerine xoops verileri ve sql girdileri kaydedilir.xoops_user,xoops_config,xoops_online gibi alanlar (xoops bu listenin tamanını size gösterir) database üzerinde yazılmış olur.Ve raporun en altında “Database Tables Updated” (veritabanı tabloları başarıyla güncellendi) ibaresini görürsünüz.Yine Next diyerek devam edelim.

    Şu anda ulaşmış olduğumuz yer son aşama olan admin bilgilerinin kaydedilmesidir.Admin adı,Admin mail ve şifre (en alttada şifre tekrarı) girerek yine Next diyoruz.Bu işlemde başarıyla tamamlanınca:

    Congratulations!
    Your installation should now be complete. You can check the site out by clicking the "HERE" text on the last screen. If all went well, then your new site should be up and running. If not, please refer to the FAQ or XOOPS Forums for further assistance.

    Uyarısını alıyoruz.Bu uyarı Xoops sistemimizin kurulduğunu ve Here alanına tıklayarak son halini görebileceğimizi gösteriyor.Artık kurulumunuz tamamlandı.Şimdi /index.php yazarak sitenizin anasayfasına ulaşabilirsiniz.Sitenizi düzenlemek ve gerekli diğer ayarları yapmak için Xoops kurulumunun son aşamasında doldurmuş olduğunuz admin adı ve şifresi ile sisteme giriş yapabilir.Admin menüsünüden (Üye menüsünün en altında Administrators yazan link sizin admin bölümüne ulaşmanızı sağlar) düzenlemelerinizi yapabilirsiniz. Bu arada size bir uyarı verecek güvenlik acısından kurulum dosyanızı silmenizi isteyecektir. Ve ayrıca Mainfile.php dosyasının yetkilerini 444 ( sadece çalıştıralabilir ) ypın

    Yukarıdaki doküman xoops resmi sitesinden alıntıdır. xoops genel kurlumu bu şekilde olduğu için çoğu web siesinde aynı dökümana rastlayabilirsiniz..

    Xoop download etmeniz için resmi web sitesini ziyaret ediniz.


    www.xoops.org


    Set ßy Mavirecks







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.