Şimdi Ara

Xilinx/Empa''dan 'Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xilinx/Empa''dan "Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor"

    Yarışmasına $ 350.000''lık Destek!

     

    Dünya''nın önde gelen FPGA (Field-Programmable Gate Array) platform üreticilerinden Xilinx firması, Türkiye Distribütörü Empa Elektronik vasıtası ile Cpu-Turkey yarışmasına katılan üniversitelerimize ve diğer katılımcılara $ 350.000 değerinde EDA (Electronic Design Automation) yazılmları ve FPGA tasarım ve uygulama platformları bağışladı.

    http://www.tubider.org.tr/etc/xilinx.jpg Xilinx firması Türkiye Distribütörü olan Empa Elektronik kurulduğu yıl olan 1981''den bugüne değin Türkiye Elektronik Sanayi''ne dünyaca ünlü elektrik ve elektronik komponent markaları, FPGA&CPLD tasarım kitleri ve çözümleri  ile hizmet vermiştir. Türkiye''de ilk teknolojik workshoplar Empa tarafından başlatılmış, bünyesinde oluşturduğu AR-GE ekibi ile yine Türkiye''de TV uzaktan kumanda yazılımını geliştiren ilk firma olarak, Yerli Elektronik Sanayi''nin gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur.

     

    Cpu-Turkey Yarışmasını başından beri destekleyen Empa Elektronik''in yarışmaya hibe ettiği destek paketi donanım olarak 20 Adet Digilent BASYS (Xilinx''s Spartan-3E, 100K Gate), 50 Adet Xilinx SPAR3E (1.6Million gate), 10 Adet Xilinx SP3E1600E Micro Blaze Edition (1.6Million Gate & MicroBlaze™ Development Kit ) ve 3 adet Virtex-5 LX ML501 Evaluation Platform içeriyor.

     

    Destek paketinin içinde 100 adet ISE™ Foundation™, 20 adet The Embedded Development Kit (EDK), 20 adet System Generator for DSP ve 20 adet ChipScope™ Pro yazılımlarının tam sürüm lisansları var.

     

    "Türkiye İşlemcisini Tasalıyor" yarışma direktörü Niyazi Saral Xilinx''in destek paketini yarışmanın başından beri planladıklarını, National Isntruments Multisim ve Mentor Graphics Modelsim elektronik tasarım yazılımları için de benzer çalışmaları yürüttüklerini bildirdi.

     

    Xilinx/Empa destek paketi hakkında detaylı bilgiler ve yararlanma şartları için www.cpu-turkey.com/xilinx adresini ziyaret edebilirsiniz.

     

     

     

    Selda Üstündağ - Cizgi Elektronik

    0 212 356 70 70 - 143-144

    sustundag@cizgi.com.tr - http://www.cizgi.com.tr

     

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • hadi be türkiye coş ve kop allah aşkına üret isterse celerondan dandik olsun ama yine de üret.yemin ediyom alacagım ülkemiz kalkınsın türkler aslında çok zeki insanlar ama amerika direk bizim türkleri kaçiriyor görüceksiniz arkadaşlar eger amdye veya viaya kafa tutan sis marka işlemciyi geçen bir işlemci üretirsek direk o kişiler birileri tarafindan öldürülcek tayyip erdoğana da sesleniyorum bu adamlari özel korumaya al
  • Destekliyorum yurdumun insanını hatta inanıyorumki bu denli destek daimi olursa amd ve intelle bir gün gelecek işlemcileri artık amd intel türkel ....gibi :) aynı katogoride kapışırlarmış derim,diyene değil dedirtene bak derler ya yürüüüü beeee kim tutar türk milletini..eyyyyt.
  • TUVALET KAĞIDINDADA GELİŞMELER VARMI :;p
  • Yarışa geçte olsa başlamak lazım. Hayırlısı olur inşallah.
  • ilk işlemcisini çıkardığı zaman yolun %60 'ını katetmiş olur zamanla rekabet gücü artar; gerçekten gururum okşandı
  • hortlatayım dedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.