Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note 8 [ANA KONU] (495. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.237
Cevap
129
Favori
557.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefonu 2..2.5 yıldan kullanıyorum fabrika ortamında sağa sola kaç kere carptigini cocuklarin kaç kere yere fırlattığıni hatırlamıyorum telefon bayağı darbe yedi ama inanır mısınız okadar telefon değiştirdim Motorola moto g yle beraber en sorunsuz telefon bu oldu.
    Amiral gemisi olarak nitelendirilen hiçbir telefon alamadım yani aldiklarim bu telefonların hep 1..2 tık altında oldu bu yüzden hepsinin ya pilde ya da ekranda ya da ne biliyim hız konusunda bir eksiği vardı bunun maşallahı var 1600 TL'ye almıştım hiçbir konuda üzmedi.
    Bu arada her yeni çıkan sürüme direk atlamam bunda da dogru düzgün guncelleme yapmadım genelde düzgün gördüğüm sürümden devam ederim macera aramam.

    Şimdilik kitap gibi eğer bozulursa 10 s veya realme 8 alırım heralde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 4 Ağustos 2022; 20:45:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oo 3 sene oldu telefonun konusu hala canli.

    Ozamanda zaten ucuzcu telefounuydu simdi ekonomik kosullar yuzunden millet daha da sarilmis telefonuna.

    3 seneyi tamamladim, arka kasasi catladi, koseden cami da catladi, tepki suresi baya yavasladi telefonun. 64gblik alarak hata etmisim gerci, 128 alsaydim biraz daha idare ederdi.


    Simdi bunun yerine yine fiyat performans telefonu ne alabilirim. oyun moyun oynamiyorum, film de seyretmiyorum telefondan.

  • makman kullanıcısına yanıt

    Bütçenize göre tavsiye verebiliriz hocam. Şu an Note 8'in garantisiz ikinci eli (en az 1 sene kullanılmış yani) 1700₺ civarı. Şimdi bütçem 1500₺ deseniz bu kendi telefonunuzu alamazsınız. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vgun V kullanıcısına yanıt

    Gayet alınabilir bir cihaz hocam. Garantisiz Xiaomi'ler de var o civarda ama genelde Redmi Note serisi cihazlar var. Note 11 serisinin şu an baya optimizasyonu kötü (kullanımda iyi ama ufak sorunları var), Note 10 serisi de eskiyor artık. M23 5G, hem daha güncel (donanım olarak da) hem de Xiaomi'den daha iyi optimizasyonda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smaug kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim Smaug Hocam. Sizin tavsiyeniz çok önemli. Sipariş veriyorum.


    Bir yandan note 8'i de aynı anda buradan takip etmeye devam ediyor olacağım.


    Saygılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vgun V kullanıcısına yanıt

    Daha güzel cihazlar nasip olsun İnşallah. Güle güle kullanın.   


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smaug kullanıcısına yanıt

    Bu Cihazi zaten 1700-1800 lere almadik mi, TL eridi gitti, simdi 4000tlliklere bakicam varsa.

  • Bu cihazın muhadili m23'tür
    Baba gibi telefon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makman kullanıcısına yanıt

    Garantisiz olarak 1200₺'den satıldığı dönemler vardı.


    4000₺ civarında da düzgün bir şey yok. Size de tavsiyem M23 5G olur hocam (4600₺ ama maalesef).


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muadil, eşdeğer demek hocam. M23 bizim cihazdan çok daha iyi bir cihaz. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smaug kullanıcısına yanıt

    Smaug Hocam, tekrar teşekkür ederim. Telefonu aldım, maşallah yağ gibi akıyor.


    Hem Galaxy M23'ü hem de Redmi Note 8'i çok seviyorum.


    M23, işlemci olarak farkını çok belli ediyor. İşletim sisteminin de stabil çalışması ile Note 8'den çok daha hızlı. M23'ün ekranı gözleri yormuyor. Note 8'in ekranı bir tık daha canlı duruyor ama gözleri yoruyor. Note 8'in kasası da efsane bir tasarım. Çok kaliteli duruyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vgun -- 9 Ağustos 2022; 22:35:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vgun V kullanıcısına yanıt

    Note 8'in öne çıkabilecek nadir güzelliklerinden biri arka kısmında cam olması. Genellikle düşük fiyat segment cihazlarda plastik kullanılıyor. Mat olursa plastik de fena değil ama parlak plastik ise aşırı hızlı ve çok çiziliyor. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smaug kullanıcısına yanıt

    hocam s.a redmi note10 5g tavsiye edermisiniz yurt dışı sıfır 6/128 dimensity 700 işlemci 3400lira kayıtlı . ev ahalisi siyah ve mor olmak üzre redmi note8 kullanıyor çok memnunuz. ama note8 sıfır yok olsa da yüksek fiyat istiyorlar.tavsiyeniz ne olurdu

  • endülüs_faruki kullanıcısına yanıt

    Güncel işlemci yönünden güzel cihaz ama aynı fiyatta Redmi Note 10S de güzel bir tercih. İkisinin birbirinden üstün ve geri olduğu yönleri mevcut.

    Redmi Note 10S ekranı amoled, 10 5G IPS. 10S'te 33w adaptör var, 10 5G'de 18w. 10S 64+8+2+2/13 kamera dizilimine sahip, 10 5G 48+2+2/8. 10S daha ince ve hafif. 10S'te çift hoparlör var (çok harika bir ses çıkartmıyor tabi ki). 10S'te IP53 suya ve toza dayanıklılık sertifikası var.

    Redmi Note 10 5G 90 hz ekrana sahip, 10S 60 hz. 10 5G'nin işlemcisi daha güncel mimaride, daha az güç tüketimi yapıyor ama performansta aynı. 10 5G adından anlaşılacağı üzere 5G destekli, 10S destekli değil. 10S'ten emin değilim ama 10 5G'de NFC var. 10 5G'de Bluetooth 5.1 teknolojisi var, 10S'ye 5.0 teknolojisi.

    Birçok açıdan 10S çok daha iyi ama özellikle güncel ek teknolojilerde 10 5G daha zengin. Fiyatı da üç aşağı beş yukarı aynı. İkisini de tavsiye edebilirim ama ikisinin de Redmi markası olduğunu ve bol buglara sahip olabileceğini aklınızdan çıkartmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eyvallah sağolasın

  • sa arkadaşlar redmi note ana sayfadan yukarı kaldırınca eskiden mi tarayıcı çıkıyordu artık mi taraycı çıkmıyor direk google açılıyor nasıl mi taraycı yapabilirim



    Ana Ekranda Yukarı Kaydırarak Google Açmak yerine mi tarayıcı açılmasını sağlamak için ayar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derya78 -- 13 Ağustos 2022; 19:42:47 >
  • Gökyüzündeki yıldızları pusulayı kullanarak yerlerini gösteren program kullanıyordum.Yönleri doğru gösteriyordu.Format sonrası pusula doğru çalışmıyor.Pusulayi nasıl kalibrasyon yapabilirim?

  • Arkadaşlar selamlar, 2 yıldır kullanıyorum telefonu. Güncellemeler uygulamalar falan filan derken iyice ağırlaşmaya ve yavaşlamaya başladı. Gerekli yedeklemelerimi yaptım, format atmayı düşünüyorum. Bu ROM muhabbeti falan var, o konu hakkında hiçbir bilgim yok. Ne işe yarar, ne amaçla yapılır, benim işim yarar mı?

  • qabRiéL kullanıcısına yanıt

    Rom, telefonun yazılımı demektir. Stok rom ve custom rom olarak 2'ye ayrılır. Stok rom, Xiaomi'nin kendi yayınladığı orijinal sürümdür; custom rom, başka geliştiriciler tarafından değiştirilmiş/oluşturulmuş sürümlerdir.


    Rom değişmek için cihazın içindeki bootloader kilidi denen yazılımsal bir kilidi açmak gerekiyor. Onun işlemi de 1 hafta sürüyor. Önce açma başvurusu yapıyorsunuz, 1 hafta beklendikten sonra açabiliyorsunuz. Bu süreçte telefonu kullanabilirsiniz bazı şeylere dikkat ederek.


    Stok romlar global ve Çin sürümü diye ikiye ayrılıyor. Çin sürümü, Çin'deki cihazlardaki rom. İçinde sadece İngilizce ve Çince var, Google servisleri yer almıyor ama en düzgün stok romdur. Global stok romlar çeşit çeşit: normal global, Hindistan, Endonezya, EEA Avrupa vs. Bizdeki normal global olan. Diğerleri de isimlerinin geçtiği ülkelere özel ayarlanmış stok romlar.


    Custom romlar çok çeşitlidir. Custom MIUI romlar, var olan MIUI romların değiştirilmesi ile yapılan romlardır. AOSP romlar, saf Android arayüzlü romlardır. Port romlar, başka üreticilerin romlarını başka cihaza uyarlamadır (OnePlus, Oppo, ZTE, hatta başka bir cihazdan MIUI). GSI romlar, romun evrensel hâle getirilmiş şekli oluyor, uyumlu her cihaza kurulabiliyor.


    Romları kurmak için de recovery denen ara yazılım kurulması gerekiyor. Zaten her telefonda var ama var olan stok recoverylerle rom kuramazsınız. TWRP ve OrangeFox gibi farklı custom recoveryler kurup rom değiştirebilirsiniz.


    Note 8 için MIUI 12 ve üstü sürümler performanslı değil, kasıyor ve şişiyor. MIUI 11 sürümlerini veya AOSP romları tavsiye ediyorum. Ancak belirli bir tarihten sonra Note 8'lerim depolama çip modeli değişti, onlar MIUI 11'e düşürülemiyor maalesef. Onlara da sadece AOSP romları tavsiye ediyorum.


    MIUI 11 olarak custom romlardan; Xiaomi EU 11.0.7, Xiaomi EU Beta 20.3.26, Miroom 11.0.6, Miroom Beta 20.3.26 sürümlerini tavsiye ederim. MIUI 11 stok romlardan; Hindistan 11.0.6 ve Endonezya 11.0.7 sürümlerini tavsiye ederim. AOSP romlardan; Arrow A10, Arrow A11 (unofficial olanı), Havoc 4.19 A11, LineageOS 18.1 A11, Paranoid A11 sürümlerinin tavsiye ederim. Port ve GSI rom olarak hiçbir romu tavsiye etmem


    Tabi bootloader kilidi kapalıysa ve açmak istemezseniz (açınca garanti dışı kalıyor hâlâ garantisi kaldıysa cihazın) hiçbir önerinin anlamı kalmıyor.  Ayrıca yapılacak herhangi bir yanlış işlemde sorumluluk almam. Ben şu ana kadar yaptığım işlemlerde büyük sayılabilecek herhangi bir sorun yaşamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Smaug kullanıcısına yanıt

    Hocam ayrıntılı bilgi için çok teşekkür ederim, eline sağlık. Şimdilik normal sıfırlama yapayım, devamında yine aynı şikayetler olursa bu dediğiniz ROM'lardan birini denemeyi düşünüyorum.

  • 
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.