Xiaomi Redmi 9T [ANA KONU] (4. sayfa)
-
-
Hayırlı olsun hocam. Telefonun şarjı 100'den 20'ye inene kadar kaç saat süre oluyor?
Kaç saat çıkarıyor?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sağolun. Tam şarjdan %20 ye 92 saati gördüm. Bunu iş telefonu olarak kullandığım için sadece yaptıklarımı belirtmekte fayda var tabi. aşağıdaki verilere göre batarya kullanımı hakkında bir sonuç çıkarabilirsiniz:
WhatsApp tan mesajlaşma /sesli arama,
email /alma gönderme,
Günlük toplam 2 saat telefon ile görüşme
Günlük 5+ saat mobil internet ile kullanımı ( YouTube,...vs. sosyal medya siteleri de bu kullanıma dahildir ) Wifi ile çok nadir kullanıyorum.
* Yalnız bu son yaptığım şarjdan sonra hızlı bir tükenme oldu ( hızlı derken yine de 2. Gününde şuanda. ilk şarjlara göre kıyasla hızlı tüketti ) nedenini bilmiyorum.
* Cihazı aldığımdan beri Tasarruf modunda hiç kullanmadım.
Son olarak 1.5 saatlik bir şarjla %19 lardan %95-%97 civarına kadar çıkıyor. Bir de satın aldığım günden beri (yalan olmasın) şimdiye kadar en çok 5 kere şarj etmişimdir ( haftada ortalama 2 gün şeklinde düşünebilirsiniz )
Bu şekilde gidiyor bende. İyi forumlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba telefonu kullandığınızı gördüm o yüzden size birkaç soru sormak istiyorum. Telefonları bir süredir takip etmediğim hangisi iyi bilmiyorum şu an. Tarifeye ek almayı düşünüyoruz en iyi seçenek bu. Banka uygulamaları ve yoğun Instagram kullanımını kaldırır mı uzun süre? Anneme alacağız o yüzden uzun süre götürmesi gerekiyor ve kullanımın basit olması. Şimdiden çok teşekkür ederim. Son olarak alınca yapılması gereken bir ayar var mıdır? Annem fazla anlamıyor çünkü, telefonu sorun çıkartsın istemiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bahsettiğiniz uygulamalarda sıkıntı yaratmaz, rahatlıkla kullanırsınız. Telefonu aldıktan sonra güncelleme yapmayın, onun dışında özel bir ayara pek gerek yok.
-
Merhaba. Sorularınızı sırayla yanıtlayacak olursam, ben instagram kullanmıyorum ama anneniz instagramda fotoğraf ve video çekip paylaşmayı seven biri ise ve bunların güzel olmasına özen gösteriyorsa bu cihazın kamera performansı hoşuna gitmeyebilir. Cihazın bataryası büyük ve tüketimde cimri olduğu için yoğun instagram kullanımında 1,5-2 günü rahat çıkaracağını düşünüyorum. Banka uygulamalarında ise herhangi bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Cihazı uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız 128gb lık olanını tercih edebilirsiniz. (kesin olmamakla beraber) cihazın android 12 sürümünü içeren yeni miui sürümüne geçebileceği söyleniyor. Bu da cihazda uzun süre mobil bankacılıkta güvenli kullanıma işaret edebilir. Telefonun başka bir + özelliği ise stereo ses çıkışına sahip olması ve ahize sesinin çok iyi olması.
Anneniz için kullanımda olumsuz olabileceğini tahmin ettiğim şeyler şunlardır, teknolojiden anlamayan biri ise miui nin detaylı menü düzenine alışması zaman alabilir, ona karmaşık gelebilir örneğin, yanlışlıkla yaptığı bir işlemi menü içinde bulup düzeltmede sıkıntı yaşayabilir... gibi.
Aşırı güneşli havalarda ekranı görmekte sıkıntı yaşayabilir.
Genelleme yapmış gibi olmayayım ama redmi cihazların bir çoğunda yazılımsal ve donanımsal bir takım kronik sorunlar oluyor. Ben şimdilik cihazın ekran parlaklığını düzgün ayarlayamaması problemi dışında başka bir hataya rastlamadım. Ancak elektronik biraz şans işi olduğundan problemli bir cihaza denk gelirseniz kullanımda sıkıntılar yaşayabilirsiniz.
Son olarak, instagram olmazsa olmazımız, fiyatı da çok yüksek olmasın diyorsanız bu cihazla hemen hemen aynı özelliklere sahip, kamerası bir tık daha iyi olan amoled ekranlı oppo a74 (128 gb) 'ü veya samsung düşünürseniz a22 modelini de incelemenizi tavsiye edebilirim.
son karar sizindir. iyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet2661 -- 14 Mayıs 2022; 13:47:48 >
-
İnceleme ve bilgilendirmeniz güzel olmuş Pil konusunda benimde rekorum 3 gün yani 72 saat, gerçi % 10 da şarja takmıştım belki daha giderdi diplesem. Ön kamera bir tık daha başarılı olsa memnun olurdum onun dışında 4/128 kullanıyorum gayet memnunum cihazdan tam 9T tam bir f/p diyebilirim.
MIUI 12.0.11, Android 10 kullanıyorum güncellemeyide düşünmüyorum donup kasmasın iyi böyle
-
Teşekkürler. 11 sürümü benim telefonda herhangi bir kasma yapmadı. Temel ihtiyaca yönelik kullandığım için ağır uygulamalardaki performansını bilemiyorum :) f/p konusunda size katılıyorum. Kamera performansını ben de pek beğenmedim. Bu konuda rakibi oppo a74 ü daha başarılı buluyorum. iyi forumlar.
-
Şuanlık alınacak en iyisi diyebilirim. Günlük kullanıma ideal ve bataryası hayli iş görüyor. Tek sıkıntısı güneş altında biraz parlaklık hafif kalıyor, onu da pek dert etmiyorum. Telefonu gün içerisinde yoğun kullanıyorum. Şarjı gece sabaha kadar takıp %100 yapıp, %20'ye inince şarj ediyorum ve bu %80lik dilim gün içerisinde 7-8 saat rahat çıkarıyor. Hiç elinizden düşmese bile 6 saat rahat diyebilirim. Çokta performans beklememenizi öneririm, günlük telefon. Oyun falan oynuyorsanız onun için söylüyorum. Onun dışında sizi üzmez, ROM falan da sakın atmayın. Pil tasarrufu daimi açık olsun.
Şunu da dipnot düşeyim, xiaomi kullanıyorsanız sakın ama sakın MİUİ güncellemeyin. Sizde MIUI 12.0.3 sanırım gelicek onu sakın 12.5'a güncellemeyin. Ayarlardan otomatik güncellemeyi kapatın. Başka da bir şey yapmayın. :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Konuyu devralabilirim hocam isterseniz.
Telefonla çok oyun oynuyorsunuz sanırım yoksa tasarruf modunda 7-8 saatte bitmesine imkan yok. şuanda Android 11 sürümüyle kullanıyorum. Pil tasarrufu modu da kapalı. Bazen çalışırken canım sıkılıyor YouTube da müzik dinliyorum veya video izliyorum yarım saatte en çok %1 gidiyor. Telefon görüşmelerinde hiç gitmiyor. Mail , video, WhatsApp..vs derken ekran gün içinde 5 saatten fazla açık 72 ila 92 saat arasını görüyorum. ( Batarya kullanımı %98-%20 aralığı) tasarruf modunu da açsam rahat 5 günü çıkarır. İyi forumlar.
-
telefon üstünde deneysel çalışmalar
-
Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak.
Bu telefonu 6-7 ay kadar önce ablama almıştık. Geçen gün telefon nasıl diye sorduğumda iyi güzel memnunum diye anlatırken şarjının yüzde 100'e gelmesi çok uzun sürüyor dedi. Sordum, yaklaşık 4 saat falan sürüyormuş yüzde 10 civarında taktığında yüzde 100 olması.
Kutudan çıkan orijinal şarj aletini kullanıyor. Tamam 6000 mah batarya var ama merak ettim bu süre normal midir diye. Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. İyi günler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofindu -- 16 Mayıs 2022; 12:35:38 >
-
Merhaba arkadaşlar. Telefona microsoft launcher kurmayi dusunuyorum. Telefonunuzda bu launcher i kullandiniz mi. Kullandiysaniz performansindan memnun kaldiniz mi iyi forumlar.
Çok güzel bu zil sesi.
Hocam telefonu %10'lardan ya da %0'dan %100'e kaç saatte dolduruyorsunuz orjinal şarjda.
Merhaba, tam şarj etmiyorum. Orjinal şarj aletiyle %19 dan %98 e kadar yaklaşık 1.5-2 saat sürüyor. İyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet2661 -- 22 Mayıs 2022; 11:30:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X