Şimdi Ara

Xiaomi Redmi 5 Plus / Redmi Note 5 Ana Konu ve Kullanıcılar Kulübü (350. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.689
Cevap
116
Favori
316.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Redmileri değerlendireyim 2side sizi üzmez, kendim redmi 5 plus kullaniyorum diye fanboyluk yapmicam kamerası çok iyi degil daha güncel bir telefon olan redmi note 6 proyu tavsiye ederim. (Note olması donanım açısından önemli düz 6 ile 5plus aynı içerik sadece çentik var)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hitman 47 -- 19 Mart 2019; 5:31:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chapoo

    Gerçekten çok şaşkınlıkla okudum yazınızı. Bende bu sorunların hiçbiri yok. Umarım sorunlarınız düzelir en kısa zamanda. Zaten ben de xiaomi yazılımını hiç sevmedim. Iphone çakması bir yazılım baştan aşağıya, kendi uygulamalari gıcık; yok hafıza temizleme yok ram temizleme yok önbelleğin arttı sil vs. Launcheri sevmedim, değiştirip nova kurdum ama bu seferde uygulama simgeleri uyumsuz gözüktü. En kısa zamanda xda'dan güzel bir rom yükleyip şu yazılımdan kurtulacağım sanırım :)
    Ben de nova launcher kullanıyorum. Benim geçme sebebim ise MIUI'de kurulu tüm uygulamaların simgesinin ana ekranlarda olmasıydı. Ayda yılda bir kullanacağım bir uygulama simgesinin ana ekranda yer işgal etmesi bence anlamsız. Nova sayesinde şimdi sadece sık kullandığım yazılımlar ana ekranımda.

    Yalnız bende simge bakımından önemli bir sorun olmadı. Bazı uygulamaların simgesi ikon alanını tam doldururken, bazıları ortada kare şeklinde kalıyor. (Resimde kırmızı çerçeve içine aldıklarım gibi) Bu da benim için bir sorun değil. Sizin yaşadığınız sorun da aynısı mı?






  • quote:

    Orijinalden alıntı: cCc_lollol_cCc

    1500 TL bandında telefon bakıyorum. Birkaç telefon arasında kaldım ama kafama en çok yatan Redmi 5 Plus oldu.

    Aklımdakiler şunlardı,

    Asus Zenfone Max Pro
    Xiaomi Redmi 5 Plus 4-64
    Xiaomi Redmi Note 6 Pro 32 GB

    Telefondan beklentim çok yok. Kullanacağım şeyler whatsapp, instagram, 9gag olacak çoğunlukla. Pubg falan oynamam hayatta. En fazla oynayacağım oyun Piano Tiles 2, Pianista ve Puzzle oyunları falan olur.

    Sizce Redmi 5 Plus mı yoksa Redmi Note 6 Pro 32gb mı? Başka önerileriniz varsa açığım.
    Note 6 Pro özellik bakımından 5 Plus'tan daha iyi bir cihaz. Çift kamerası var ve işlemcisi Sd636, Redmi 5 Plus'taki sd625'ten bir tık daha iyi. Tabi bu fark günlük kullanımı etkilemez. Oyunlarda bir fark yaratabilir ama siz de Pubg vs oynamam diyorsunuz.

    Kamera bakımından nasıl bir fark var, bilemiyorum. Netteki örneklere bakmak lazım. Ben 5 Plus alırken Note 5 Pro'yu araştırmıştım. (O da Note 6 Pro ile benzer özellikte.) Netteki yorumlar çift kamerasına karşın foto kalitesinin 5 Plus ile benzer olduğu yönündeydi. Ben de fazladan para vermeye değmeyeceğini düşünüp 5 Plus almıştım. (Ben telefonumu 1000 lira civarı bir fiyata aldım)

    Yalnız telefonu uzun vadeli kullanmayı düşünüyorsanız 3 gb ram sizi zorlayabilir. Bende 4/64 versiyon var cihaz boştayken bile ram kullanımı 1.7 gb ile 2.0 gb arasında geziyor. Yerinizde olsam almışken 4 gb versiyondan alırdım. Şimdilik 3 gb yeterli ama ileride yetmeyebilir. Tabi o zamana kadar telefonu yenilerim diyorsanız, orası başka... :)




  • rtsbora kullanıcısına yanıt
    Paylaştığım iki resimde durum gözüküyor. Kamera simgeleri arasındaki bakın özellikle, kaç yıl önceki android kamera simgesine dönüşüyor, bu da kötü gösteriyor ekranı. Diğer simgeler de benzer şekilde alakasız bir şekle bürünüyor. Nova ayarlarini karistirdim ama cozum uretemedim


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim miui de gıcık olduğum, tema olayı,arkadaş bu kadar kötü temayı, bir arada arasan bulaman
    Varsa değişik tema önerileri alırım..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chapoo

    Paylaştığım iki resimde durum gözüküyor. Kamera simgeleri arasındaki bakın özellikle, kaç yıl önceki android kamera simgesine dönüşüyor, bu da kötü gösteriyor ekranı. Diğer simgeler de benzer şekilde alakasız bir şekle bürünüyor. Nova ayarlarini karistirdim ama cozum uretemedim

    Evet bu konuda Nova pek fazla seçenek sunmuyor. İkon paketi kurmak dışında bir seçenek yok. Misal şu an Infinite S9 ikon paketi indirimde 0,89 liraya satılıyor. Deneyebilirsiniz.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.infinite.S8.iconpack&hl=tr







  • rtsbora kullanıcısına yanıt
    Tamam bir ara inceleyeyim, teşekkürler tüm yorumlariniz için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi ikon paketi kurmak gerekiyor. Sonrasında isterseniz tek tek belirleyebiliyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redmi modelleri 1 Android yükseltmesi alıyor. Android 9.0 Redmi Note 5'e gelecek çünkü Android 8.1 ile satışa çıktı. Redmi Plus'a gelmeyecek, çünkü 7.1.2 ile çıkıp, 8.1 güncellemesini aldı. (Türkiyede bu adlarla satılan modeller için konuşuyorum)
  • Globale veriyorlar dostum yanılıyorsun !
  • Arkadaşlar merhaba. Bugün aranıza katıldım. Konudan okuduğum kadarıyla benimki Çin versiyonu, MEE7 yazıyor arkasında. Bunun avantajı, dezavantajı nedir?

    Bir de ben bu menüleri sevmedim, önerdiğiniz custom rom var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Börcır

    Arkadaşlar merhaba. Bugün aranıza katıldım. Konudan okuduğum kadarıyla benimki Çin versiyonu, MEE7 yazıyor arkasında. Bunun avantajı, dezavantajı nedir?

    Bir de ben bu menüleri sevmedim, önerdiğiniz custom rom var mıdır?
    MEE7 modeli Çin versiyonudur ve global versiyona göre donanımsal olarak tek farkı Band 20'nin (800 MHz) bulunmamasıdır. Bu da Türkiye'deki Vodafone hatların 4,5G'de kullandığı bir frekanstır ve şehir merkezi dışına çıkılmadığı sürece pek bir önemi yoktur. Yani Vodafone hat kullanmıyor ve kırsal bölgelere çıkmıyorsanız eksikliği sizin için sorun teşkil etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 19 Mart 2019; 16:12:13 >
  • Ciddi şekilde Dokunmatik sorunu var yaklaşık 9 aydır kullanıyorum son 3 aydır çok fazla olmaya başladı başlarda da vardı fakat güncelleme yapınca azaldı biraz düzeldi sonra yine olmaya başladı. 1-2sn dokunmatik kilitleniyor donuyor neden oluyor bu sorun sık sık yapmaya başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    uzunca bir zamandır güncelleme almıyor sanırım artık telefon değil mi ?
  • gsmarena güncellemeye planned yazmış. Bakalım verecekler mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kumdanşato

    gsmarena güncellemeye planned yazmış. Bakalım verecekler mi?
    güncelleme var planda ama , bir hatadan dolayı 2 aydır vermiyorlar, 2 aydır cözemedikleri hataya artık cözerlermi bilemedim
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    Maalesef bunca zaman olana göre konuşuyorum. Dediğiniz olsa Redmi Note 3 Android 7, Redmi Note 4 Android 8 alırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eP_362 kullanıcısına yanıt
    sadece bu tel alıcak onca site ve haber var, maalisef durum bu :)
  • Fenman kullanıcısına yanıt
    Hmm teşekkür ederim. Şansa Vodafone kullanıyorum ve yazları kırsal bölgede yaşıyorum. Neyse artık :D
  • Börcır kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Vodafone kullanıp kırsal yerlere gidince de çözüm var esasında. Şöyle ki: Band 20 eksikliği 4G bağlantıda problem oluyor. Dolayısıyla telefonu 3G'ye alırsanız sorunsuzca kullanabilirsiniz. Çoğu kişi "4G cihazım ve hattım var; niye 3G'ye düşeyim ki?" diyor ama bu pek önemli düşüş sayılmaz; zira 3G'de de rahatça video seyredebilir, internette dolanabilirsiniz. Yani günlük kullanımda 4G ile 3G arasındaki farkı hissetmeniz çok zor. 3G'den 2G'ye düşüyor olsaydınız o büyük bir darboğaz yaratırdı. Haliyle 3G kullanmayı dert etmenize gerek yok. Misal ben, global olmayan, yani Band 20'si bulunmayan Redmi Note 4x cihazımla hep 3G kullanıyorum; çünkü yıllar önce aldığım SIM kartım 4G'yi desteklemiyor ve 4G destekli kart ile değiştirmek için uğraşmaya gerek bile görmedim.
  • 
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.