Şimdi Ara

★★Xiaomi Redmi 4X ★★MİU 11 ★★27 ARALIK 2020 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.578
Cevap
25
Favori
103.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    Para sıkıntısı yoksa note 4x snapdragon olanından alabilirsin . Bütçe sıkıntı ise 4x de işini görür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HümanistAdam kullanıcısına yanıt
    Şuan almayacağım zaten.2-3 hafta sonra alacağım.O zamana kadar gelir herhalde delta garantili 2/16

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ishadami kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir yerde yükleme şekli açıklama lı mevcutmu,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Starforces S kullanıcısına yanıt
    Vodafone da sıkıntı yapıyor diye biliyorum, sizin hattınız nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • budamigoldiil B kullanıcısına yanıt
    tam anlamadım ne demek istediğinizi, cihazı rootlayıp twrp yüklediyseniz normal rom yükleme şekliyle yükleyebilirsiniz
    https://xiaomifirmware.com/roms/download-android-7-custom-roms-redmi-4x/

    bu adreste mevcut
    parmak izi yamasını ayrıca yüklemek gerekiyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishadami -- 31 Temmuz 2017; 12:39:23 >
  • ishadami kullanıcısına yanıt
    Bende tam olarak bunu sormuştum, romda herhangi sıkıntı vs. vs. varm hocam, teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • budamigoldiil B kullanıcısına yanıt
    o sitedeki haliyle parmak izi çalışmıyor, yaması var internette bulup romdan sonra twrp üzerinden yüklemek lazım. ben hiçbir soruna rastlamadım, yalnız ben google uygulamalarını dahi yüklemeden son derece minimal bir şekilde kullanıyorum. zaten aosp lite adı üstünde saf android, hatta onunda "lite" versiyonu =)
    şu uygulamar yüklü ve sorunsuz çalışıyor bende:
    nova launcher, simple mobile tools apps (calendar, calculator, gallery,file manager,notes) firefox, messenger lite, swiftkey keyboard, whatsapp, yandex maps
  • İmei konusunda yardim edebilecek varmi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-cep-telefonu-modeller-kacirilmacak-firsat-global-surum-464130215/detay/ şu elemana mesaj attım dönüş yapmasını bekliyorum. fiyat aşırı makul geldi. bu telefonda muhtemel sıkıntılar ne olabilir? konuları çok fazla okuyamadım. çalıştığımdan dolayı da fazla bakamıyorum. imei sıkıntısı çok mu yaşanıyor? almadan önce nelere dikkat etmem konusunda birisi bana özet geçebilirse çok sevinirim.
  • Erdem2602 kullanıcısına yanıt
    Gelişme var mı, son durum nedir acaba?

    Güvenilir bir satıcı ise başka almak isteyenler olabilirdi. Ama forumdan biri değil galiba, bu fiyata satanların elinde kalmamış, uygun fiyatlı olanlar da Global MAG138 model değil gördüğüm kadarıyla.
  • Arkadaşlar, benim için önemli bir mesele var, net bir cevap bulamıyorum:

    Android 6 (Marshmallow) ile microSD kartları sistem içerisinden özel formatlayıp dahili hafıza olarak kullanma seçeneği gelmişti. Ama Xiaomi kendi cihazlarında bu özelliği kapatmış sanıyorum ki, eğer doğruysa.

    Bu seçeneğimizin olmadığını düşünürsek;

    1) Uygulamaların kendisini SD karta taşıyabiliyor muyuz? Evet ise, Android içinden mi, yoksa 3. parti yazılımlarla mı (App 2 SD gibi?)

    2) 2-3 GB'lık yüksek boyutlu oyunların sd oyun klasörlerini SD karta yükleyebiliyor ya da taşıyabiliyor muyuz? Evet ise, Android içinden mi, yoksa 3. parti yazılımlarla mı (App 2 SD gibi?)

    3) Üsttekilerden tamamen farklı olarak; bazı uygulamaların kullanıcı klasörlerini microSD kart içerisinde gösterebiliyor muyuz? Örneğin Titanium Backup'ın yedekleme klasörünü microSD kart içerisinde bir klasör oluşturup onun içine yedekleme yaptırabiliyor muyuz? Ya da video, ses kayıt uygulamalarının (dailyroads voyager vs. gibi) kayıt klasörünü microSD kart içinde seçebiliyor muyuz?

    Yeterince açık anlatabilmişimdir derdimi umarım. İlk 2 seçeneğin cevabının olumlu olabileceğini pek zannetmiyorum. Ancak en azından 3. sorumun cevabı "Evet" olur diye ümit ediyorum, eski Android sürümlerinde bunlar mümkün çünkü.

    Teorik olarak değil de gerçekten tecrübe etmiş ya da araştırmış arkadaşların cevabını öğrenmek isterim. Ya da Redmi 4X cihazında bu dediklerimi deneyebilen olursa çok sevinirim.

    Şu olayı netleştirelim arkadaşlar, bir el atın rica ederim.




  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    "8 ay boyunca İ mei kaydı yapmadan kullanabilirsin, daha sonra teknik serviste 30 liraya İ mei kaydı yaptırırsın , sıkıntısız" imei ve garanti durumuna bu cevabı verdi hocam.
  • Erdem2602 kullanıcısına yanıt
    Nispeten ucuz olmasının sebebi cihazın kayıtsız (ve Bootloader kapalı?) olması ise çok sorun olmayabilir dediği gibi. Hatta belki alıcılar kendileri de halledebiliyordur işlemleri, internette ciddi bir araştırma ile.

    Ancak satıcıya nasıl güvenilip de havale yapılabilir ki, GET ile satış yapıyor olsa hadi neyse. (yoksa GET var mıydı? )

    O yüzden forumdan birilerinden almak daha mantıklı olabilir. Ama onların da çoğu LTE Band 20 (800MHz) desteği olMAyan MAE136 Çin versiyonunu satıyorlar gibi görünüyor. En ucuz 675 TL gördüm 3/32GB için şimdiye dek.

    5.5" büyük gelmeyenler için Redmi Note 4/4X çok daha mantıklı oluyor aslında, ama benim gibiler kullanamıyor büyük cihaz işte, hantal kalıyor. Yoksa 14nm SD625 ile hem daha performanslı hem daha tasarruflu, yani fiyatını daha çok hakediyor.

    Siyah Redmi 4 Prime ise hem daha zor bulunuyor, hem de fiyatı çok daha üst seviye Mi5 gibi cihazlara yaklaşıyor, gereksiz.

    Dünya genelinde milletin 120-130 $ ya da €'ya neredeyse cep harçlıklarıyla alabildiği cihazları biz ülkemizde yarım yamalak 550-600 TLye bile alamıyoruz.




  • merhaba cihaz oldukca ilgimi cekti faakat forumda anakonusu yok daha ıncede bir arkadas bu durumu bellirtmis kimse oralı olmamıs yokmu yardımcı olabilecek birisi ? ayrıca kimse hepsiburada daki ithalatci firma garantili 2/16 yada gg deki kvk garantili 3/32 den bahsetmemis neden acaba?

    bir soru daha su verilen linkteki cihaz pasaport kayıtlı 650 tl ye 3/32 diyor hic ilgilenen oldumu ? sizce mantıklı olurmu ne dersiniz?
  • Merhaba, telefonumu yeni aldim redmi 4x bataryasi yuzunden sectim. Ilk sarj ve sonrakiler nasil olmali? Bir de dikkat etmem gereken ilk seyler yapmam gereken ayarlar nelerdir? Tesekkur ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsiburada da yorumlarda bir kişi redmi 4x in çok fazla ısındığını yazmış telefonu kullanan arkadaşlar varmıdır böyle bir şey?

    gerçekten şu telefonu adam akıllı inceleyip artısı eksisi ne var ne yok bi arkadaş çıkmadı alacaklara yardımcı olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanctn33

    Merhaba, telefonumu yeni aldim redmi 4x bataryasi yuzunden sectim. Ilk sarj ve sonrakiler nasil olmali? Bir de dikkat etmem gereken ilk seyler yapmam gereken ayarlar nelerdir? Tesekkur ederim

    hocam cihazda ısınma oluyor mu mobilde oyun oynarken ? batarya sıcaklığı nedir ?
  • İsinma olmuyor (adana da kullanmama ragmen) su ana kadar 42 dereceyi gectigini gormedim cihazin. Yalniz bataryasi daha oturmadi galiba kullanmaya baslayali 3 gun oldu gece birakip sabah uyandigimda %12 sarji gitmis oluyor. Genel olarak sanki ekran kapaliyken de acikken de ayni gidiyor sarji gibi :D eylul ayina kadar olmazsa bayramdan sonra ana konusunu acmayi dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazda normal seviyelerin üstünde bir ısınma olacağını zannetmiyorum şahsen. GSMarena yorumlarında fazla ısındığını yazan kullanıcılar olduğu gibi, normal seviyede ısınıyor diyenler de var. Ben çok abartılı bir ısınma yoktur muhtemelen diye düşünüyorum, ve umuyorum. En azından eski SD810'lu cihazlardaki gibi aşırı birşey olsa duyulurdu herhalde şimdiye dek.

    Ancak daha nesnel ve ciddi olabilecek bazı sorunlardan bahsediliyor:

    * En önemli olanlardan birisi kayıt sesi kalitesizliği. Ses/video kayıtlarında cihazın kaydettiği seslerin düşük,bozuk,metalik vs. olduğu ve yüksek dip gürültüsü içerdiğini söyleyenler var. Ve bunu teyit eden kullanıcılar var ne yazık ki. Genelde sistem içindeki ve dahi 3. parti ses-video yazılımları ses kaydı/iletimi için 2. mikrofonu (gürültü önleyici mikrofon) kullanıyor diye biliyorum. O yüzden GSM telefon görüşmelerinde sesimiz karşı taraftan iyi duyuluyor olsa bile ses-video uygulamalarında ses gerçekten kötü kaydediliyor/iletiliyor olabilir! (Whatsapp, Skype, Hangouts ne alemde!?!)

    * Diğer önemli sayılabilecek sorunlardan biri ise ana kameranın nispeten kalitesiz olması. Kameranın daha üst seviye telefonlardan düşük kalitede olması zaten beklenebilir bir durum. Ama asıl önemlisi cihazın seleflerinden (Redmi 3/3S) daha kalitesiz kameraya sahip olduğu iddiası. Her ne kadar teknik özellikler aynı gibi gözükse de Redmi 3/3S'den daha düşük lens kullanılması gerçekten hoş olmazdı. Umarım sadece yazılımsal farklılık vardır ve eski sürümlerden kayda değer bir geri gidiş yoktur donanımsal olarak.


    Bu 2 olumsuz ihtimalin ardından bir de olumlu ihtimallerden bahsedeyim:

    * Biliyoruz ki cihazda Quick Charge 2 ve 3 desteği sunulmamış. Cihazla birlikte 5V/2A'lik (10Watt) standart hızlı şarj aleti çıkıyor ve bununla yaklaşık 3 saat civarında şarj oluyor. Bu süre haliyle günümüzde uzun kalıyor. Eğer QC3 desteği olsaydı ilk 35 dakikada %80lere varabilen bir hızda şarj olacaktı, ve toplam süre de 1.5-2 saati geçmeyecekti.

    Ancak bir taraftan da SD435 chipsetinin QC3 desteği olduğunu da biliyoruz. Xiaomi şarj aleti, telefondaki şarj devresi ve/veya QC2/3 lisans maliyetlerini düşürmek için bu desteği vermemiş olabilir. Eğer sadece lisans ve şarj aleti maliyeti yüzünden böyle ise o zaman uygun kernel, Rom, ve QC şarj aleti kullanarak bu özelliğe kavuşabiliriz görünüyor. Ama telefon içindeki şarj devresinde donanımsal kısıntı varsa bu ihtimal sıfırdır denilebilir herhalde.

    İşin ilginç tarafı yurtdışında cihazı QC3 şarj aletleri ile deneyip Redmi 4X'in de desteklediğini ya da en azından destekliyor göründüğünü yazanlar var. Tartışmalar devam ediyor, microUSB olduğu için sadece QC2 desteklediğini yazanlar da olmuş mesela. QC şarj aleti ile şarj edildiğinde bildirim çubuğundaki "daire içindeki yıldırım" şeklinin belirdiğini ve bunun QC simgesi olduğunu ve dolayısıyla da desteklediğini iddia edenler mevcut:




    * Bir diğer olumlu ihtimal ise bildirim Ledinin tek renk değil de RGB olması! Ben Xiaomi cihazlardaki tek beyaz renk bildirim Ledini saçma buluyordum. Maliyetten kısmak için donanımsal olarak tek renkli LED mi kullandıklarını, yoksa ayarlanabilir RGB Led kullanıp yazılımda mı kıstıklarını merak ediyordum.

    Araştırmalarıma göre Redmi 4X'de ayarlanabilir RGB Led var ama yazılımsal olarak kısılmış. Kullanıcılardan biri aşağıdaki kodların android terminal'de girilerek test edilebileceğini yazmış (root gerektirir!):
    http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=613477&page=1#pid12146642


    ledsdir="/sys/devices/soc/78b6000.i2c/i2c-2/2-0045/leds"
    for leds in cyan yellow purple cyan purple yellow cyan
    do
    echo led blink : $leds
    echo 255 > $ledsdir/$leds/blink
    sleep 10
    done


    Hatta farklı bir konuda da video ile açıklanmış, ya da iddia edilmiş diyeyim. Yani kernel/Rom vs. alternatifleri ile farklı renkte bildirim ışığı kullanabileceğiz gibi görünüyor:
    http://en.miui.com/thread-605570-1-1.html




    Ben cihazın siparişini vermiş olsam da henüz ulaşmadığı için testleri yapamıyorum ne yazık ki. Cihazı kullanan arkadaşlar bu konuları test edip sonuçları belirtirlerse bazı meseleler de açığa kavuşur diye düşünüyorum:

    1) Telefon görüşme sesi (karşıya ulaşan ses) kaliteli ve yüksek mi (1. mikrofon) ?
    2) Video/ses kayıt ve iletişim uygulamalarında ses denildiği gibi kötü mü (2. mikrofon?) ?
    3) Ana kamera kalitesini bir önceki nesil Redmi 3/3S ile karşılaştırabilecek olan var mı?
    4) QC2/QC3 desteği var mı? Yani QC şarj aleti ile ilk yarım saatte en düşük seviyeden en az yarısına kadar doluyor mu?
    5) RGB Led olduğu ve farklı renkler elde edilebileceği teyit edilebiliyor mu?

    Konu biraz canlansın yav!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 22 Ağustos 2017; 2:53:13 >




  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    Ses kayit kalitesi ortalama (videolar icin konusuyorum), telefon gorusmesi skype bunlarda sikinti olmuyor hatta karsi taraf eskisine gore daha iyi geldigini soyledi sesimin. Ana kamerasi sahsi fikrim iphone 4s'den gectigim halde 4s'in kamerasi daha kaliteli gibi geliyor. Sarj konusunda sikintim var simdilik, gece %100 birakip sabah %88-%85 aliyorum ki bu gercekten canimin sikiyor. Telefon gun icinde de kullanmazken cebimdeyken kullandigimdan daha hizli sarji gidiyor ne yapip ne ettiysem daha cozemedim bugun 4. gunu. Onun disinda fiyatina gore guzel tasarimini cok begendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.