Şimdi Ara

Xiaomi Powerbank 20000mAh 45W 1 tane USB çıkışı çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Yaklaşık 6-7 aydır bu powerbank'i kullanıyorum. 2 adet USB-A, 1 adet de USB-C portu var. USB-C hem input hem output, USB-A'lar ise sadece output olarak kullanılabiliyor.

Geçen akşam çantam ıslanmış, powerbank de ıslanmış. Dün akşam fark ettim ki powerbank asla kapanmıyor, sürekli ışıkları yanıp sönüyor. Mecburen içini açıp kontrol ettim. İçi ıslaktı, temizledim, sildim.

Devre kartı ıslanmış mı kısa devre mi var diye kontrol ettim, bir şey bulamadım. Temizlik malzemesi olarak anca 80 derece kolonyam vardı, onunla temizleyebildim. Diş fırçası ve kolonya ile görebildiğim her yeri çitiledim, özellikle açma kapama tuşunu ve USB portlarını. Sonra kuruttum, cihaz düzeldi. En azından ne zaman açılıp ne zaman kapanması gerektiğini anlıyor artık. Ama şu an yeni problem, 1 USB-A çıkışının hiç çalışmaması.

O çıkışa bi kablo bağladığım zaman cihaz aktif oluyor, ışıklar yanıyor, yani bir kablo bağlandığının farkında. Ama o çıkıştan güç alamıyorum, bağladığım hiç bir cihaz şarj olmuyor.

Bu durumda sizce neyi kontrol etmeliyim? Devre kartının şemasını vs bilmediğim için takıldım kaldım.

USB-C ve diğer USB-A sorunsuz çalışıyor, ama diğer USB-A tamamen kendini saldı. Şarj etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahege270 -- 19 Kasım 2021; 0:17:6 >

• Kontrol kartının çeşitli açılardan çekilmiş anlaşılır resimlerini eklerseniz yardım alma ihtimaliniz artar.

Arızalı portuda resim üzerinde belirtmeyi unutmayın.

Fotoğrafları şimdi üstteki mesajıma ekledim, umarım faydalı olur

Birincisi , kart ile pili ayırmak . Bu aslında çok yüzeysel bir resetleme yöntemi. Belki kart ile pil ayrılıp biraz bekleyip geri birleşirse düzelebilir.

İkincisi , devre spreyi alıp heryerini güzelce yıkamak. Maalesef kolonya 80 derece de olsa içinde su barındırır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Birinci yöntemi denemek istedim ama maalesef kontak yerleri puntolu, ve ben şu an yurtdışındayım, elimde lehim havya vs yok. Puntolu yerleri ayırırsam bir daha nasıl geri yapıştırabilirim sizce? Bu işi çözemedim ben.

Devre spreyi konusunu deneyebilirim, önce bi sprey alayım ve deneyeyim madem.

Bu arada sizce 1 USB'nin çalışıp diğerinin çalışmaması ne olabilir? Bu devrenin çalışma mantığını biliyor musunuz, yani iki USB-A da aynı yerden mi güç alıyordur yoksa farklı mı? Ona göre neresi arızalı olabilir diye bi çıkarım yapmaya çalışıyorum ama...

Bu ürün basit bir devre değil. Her USB çıkışı için farklı işlemci var , veya tek işlemci 3ünü ayrı ayrı kontrol edebiliyor. Yani sorun USB'de değil usb'yi kontrol eden devre elemanında. Aslında sorun değil , muhtemelen çipin altında nem kalmıştır diye tahmin ediyorum. O yüzden sprey önerdim. İşin içine birde quick charge işi girince malzeme sayısı artıyor kart üzerindeki. Bataryayı ayırmak kolay ama geri birleştirmek için ya punta yada lehim şart maalesef. Başka türlü olmaz. İsterseniz önce devre spreyi ile güzelce yıkayın. Durulamaya gerek yok kendi uçar zaten. Bakalım düzelecekmi. Tabiki kesin düzelir demek imkansız. Ben sadece öneri verebilirim. Ama sanmıyorum ki herhangi bir malzeme zarar görmüş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hmm şimdi daha iyi anladım. Ben en iyisi yarın bi devre temizleme spreyi alayım da her yerine sıkayım.

Özellikle sıkmam gereken yerler var mıdır, bahsettiğiniz işlemci nerede?

Bir de alacağım spreyde özellikle aramam gereken bir detay var mı, şu an Almanya'dayım ve envai çeşit malzeme var hepsinin de fiyatı farklı.

• nahege270 kullanıcısına yanıt
    İster dediklerimi uygulayın isterseniz biraz daha bekletip diğer üyelerin de fikrini alın. Kontak spreyi veya devre spreyi ikiside olur. ( Aslında ikisi aynı şey de işte :)

Önemli olan yağsız olacak olması. Yağsız sprey ...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tamamdır, ben yarın bi sprey arayayım bakalım. Umarım bulabilirim.

Ayrıca farklı fikirlere de elbet açığım, şu an cihazın kutusunu falan dağıttım zaten, o şekilde kenarda duruyor :)

usb portun karta lehimli olduğu kısımlarda lehim kırılması veya kopmada olmuş olabilir çıkar tak yaptıkca oralarda bu gibi durumlar olabiliyor

mesajı sonradan okudum sıvı teması olduğundan bahsetmişsin bu durumda oksitlenme olma ihtimalide mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 19 Kasım 2021; 1:2:24 >

Aslında bu ihtimal bana biraz düşük geliyor çünkü ben kolonya ve diş fırçası ile temizlemeden önce tüm USB portları normal çalışıyordu. Kolonya ile temizlikten sonra cihazın diğer problemi çözüldü ama bu sefer de bi tane USB-A portum gitti. O yüzden lehimde kopma veya bacaklarda kırık ihtimali bana düşük geldi. Kolonyadan sonra sanırım sıvı ile alakalı bir şey oldu ama ne oldu bilmiyorum.

EDIT: Oksitlenme durumunda eğer kart temizleyici sprey ile temizlik yaparsam, o oksitler çözülebilir mi? Spreyle birlikte diş fırçasıyla da biraz fırçalayabilirim, eğer bu doğru bir yöntem ise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahege270 -- 19 Kasım 2021; 1:3:43 >

evet işe yarar o spreylerin amacı oksit vb durumu çözmek ve temizliğini sağlamak , fırça ile yüzeysel temizlikte yapabilirsin

Tamamdır. Spreyi aldığımda deneyeyim bakalım. Umarım faydası olur, umutluyum.

Aslında gücü kesebilsem, yani bataryayı ayırabilsem, işim daha kolay olabilir. Ama maalesef o puntolar işi zorlaştırıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Maalesef bataryayi ayiramadim evet. Yukarida da bahsettigim gibi maalesef elimde ne lehim ne havya mevcut, yuzden batarya bagli iken temizledim. Yanlis oldugunu biliyorum tabii.

Simdi elime devre karti temizleyici geldi, kontakt spreyi. Acaba bunu batarya takili iken uygulayabilir miyim? Bataryayi sokersem bi daha yapistiramam.

• Herkese yeniden selamlar. Sonax marka devre ve kontakt temizleyici sprey almistim, bugun geldi. Az once kullandim, devrenin her yerine spreyi uyguladim, dis fircasi ile bile fircaladim ama nafile.

USB duzelmiyor, sanirim artik o USB cikisina bi elveda deme vakti geldi :(

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.