Şimdi Ara

XIAOMI MIJIA M365 PRO Elektrikli Scooter (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.264
Cevap
61
Favori
163.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • egehan531 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle program üzerinden Xiaomi'ye geri dönüş yapın. Benimde daha önceden böyle bir sorunum vardı çözümü scooterı sıfırlayarak çözdüm ama sıfırlarken bütün sorumluluk size ait oluyor. Sıfırladıktan sonra Mi home uygulamasını silip tekrardan yükledim ve scooterı görüp bağlandı.

    Sıfırlama işlemi için aşağıdaki görselden destek alabilirsiniz.

    XIAOMI MIJIA M365 PRO Elektrikli Scooter
  • falcon_X1 kullanıcısına yanıt

    Sorumluluk derken? Bir sıkıntı yaşar mıyım? Ayrıca sıfırlama sonrası scooter fabrika ayarlarına mı dönüyor? Şu an 250 km'de. Km'si de mi sıfırlanır? Bana saçma gelen m365 tools'a bağlanıp Mi Home'a bağlanmaması.

  • egehan531 kullanıcısına yanıt
    Yabancı forumlarda "cihaz kilitlenebilir kilitlenirse sorumluluk size aittir" demişler fabrika ayarlarına dönüyordur ama kilometre sıfırlanacağını zannetmiyorum. Kilometre sıfırlama işlemi ana kart üzerinden veya başka bir yöntemle yapılıyordur.

    Mi Home uyguluması biraz sıkıntılı uygulama tekrardan tasarlanıp kodlanması lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1s modeliyle aranızdayım, aldığımın 4.günü inşaat yanından geçerken lastiği patladı çok kararsız kaldım iade mi etsem diye ve batarya bisiklet yolunda ortalama 18-20 km hızla gidince 18 km civarında gidiyor ve şarj 0dan 100e tam 4 saatte doluyor normal midir? Lastiğe yama yapıp kullanma kararı aldım, ideal lastik psi değeri nedir sizce? Tüm sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim hiç iade etmek istemiyorum bir de unutmadan uzun zamanda pil puntaları havalı tekerde de düşer mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kraldergi K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Öncelikle hayırlı olsun ve geçmiş olsun. İade etmenize bir şey diyemem size kalmış bir olaydır.

    0'dan 100'e 4 saatte dolması normal.

    Şişme lastiklerin maalesef böyle patlama olayları mevcut ama patlama sorunu scooter kullananların lastik bakımını yapmaması kaynaklı.
    (Şuan scooterım 2500 Kilometre civarında hiç bir şekilde lastiği patlamadı veya değişmedi.) İdeal PSI değeri 50 dir. Bu değeri sürekli aynı tutun gerekirse haftada 1 kez kontrol edin.

    Son sorunuza gelecek olursam zamanla pil puntaları kopacağını zannetmiyorum. Böyle bir şey olursa pil değişimi gerçekleşir.

    Son oladak sadece haftada 1 kez genel bir bakımı yapın (Lastik değerlerini,frenleri ve katlama yerindeki vidaları kontrol edin) Metin biraz uzun oldu kusura bakmayın ama sürekli bunu yaptığınız zaman scooterınızı uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • falcon_X1 kullanıcısına yanıt

    Çok çok teşekkür ederim cevaplarımın hepsini aldığım için sizlere de kazasız kırımsız yolculuklar dilerim, selamlar 😊 iade etme niyetimden vazgeçtim ürün çok keyifli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraldergi -- 26 Nisan 2021; 0:1:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kraldergi K kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Sizlerede keyifli ve kazasız sürüşler dilerim. İade etmemenize sevindim keyifli bir alet ama düzgün kullanınca ve sürekli bakımını yapınca daha iyi oluyor. Bakım, yedek parça yada kullanım hakkında sorunuz olursa mesaj atabilirsiniz.

  • Teşekkürler, yedek parçaya değinmişsiniz, yeriniz var mı? Kayseri'de yaşıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada ürünün lastiğine yama yapılınca veya kendimiz değişince garanti devre dışı kalıyormuş, cihaz resmi mi Türkiye Garantili Güncel bilişim, iki kez arayıp teyit ettirdim, iade istememin başlıca sebebi buydu sonra ne gerek var diye düşündüm garantiye çünkü bu firma kutunun içindeki lastiği ürüne takmak için 150₺ istedi, kendileri takarsa 300₺ dediler, bugün bir lastikçide araba lastiği 25₺ ye değişiliyorken




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraldergi -- 26 Nisan 2021; 0:23:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kraldergi K kullanıcısına yanıt

    Ben bütün yedek parçalarımı Ali Express üzerinden söylüyorum. Her zaman sipariş verdiğim bir kaç tane satıcı var linkini buraya koyamam reklam gibi olur. Ama isterseniz özel mesajdan atabilirim.

  • Tamamdır ihtiyacım olduğunda sizinle mutlaka iletişime geçeceğim zamanında AliExpress ile çok haşır neşirdim güncel vergi durumları konusunda da konuşuruz, çok teşekkür ederim gece gece fazla rahatsız etmeyeyim sizi iyi geceler 😊


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kraldergi K kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah ne rahatsızlığı sorunlarınıza elimden geldikçe cevap veriyorum. Evet bende Ali Express ile çok haşır neşirim hatta Ali Express konusunda beni bulabilirsiniz kargo sürecinde ve vergilendirme konusunda iyi bilgim var. Sizede iyi geceler.

  • Hocam tekeri sökmek için alyan ile deneme yaptım çok sıkı sıkıldığından açamadım, alyan 4 mm sanırım ucu uyuyor fakat tornavidam kalitesiz olduğundan uç sabit kalıyor tornavida alyan ucun etrafında dönüyor, sorum şu;

    https://www.koctas.com.tr/rico-tek-allen-anahtar/p/1000060126 bu yeterli mi, çünkü çok sıkı yoksa bunu mu almalıyım;

    https://ensarshop.com/izeltas-4920220050-t-alyan-5-mm

    Lütfen yardım edin lastiğim patlak ve değişmek istiyorum. Yarın alacağım hırdavatçıdan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kraldergi K kullanıcısına yanıt

    Şu an emin değilim ama kutunun içinden çıkan alyanın tekeri açması lazım. Aynı numaraydı diye hatırlıyorum. Değilse de kalitelisini alın, böyle şeyler lazım oluyor koyun kenara iş görür. Arka reflektörlerin takılı olduğu parçayı çıkarmak için ben 2.5 mm alyan almıştım iş görüyor arada bir arka çamurluğun vidasını sıkıyorum.

  • kraldergi K kullanıcısına yanıt

    Size 2 tane öneride bulunacağım hocam.


    1.Bir çok kişi ön ve arka lastiği değiştirirken motora, arka janta ve anakarttan motora giden kabloyu zarar verenide gördüm. Bu değiştirme işlerini biliyorsanız elbette değiştirebilirsiniz elimden geldiği kadar yardım ederim. Ama alyan alacaksanız sadece bir tane önermem alyan ve torx seti almanızı tavsiye ederim. Torx ise scooterın bazı yerleri torx tornavida ile açılıyor.


    2.Scooterı aldığınız yer ile iletişime geçip lastik değişimi talep edebilirsiniz yada bazı bisikletçiler lastik değişimi yapabiliyor. (ama dikkat edin bazı bisikletçiler yaparım diyor daha beter hale getirebiliyor.)


    Edit: Eklemeyi unutmuşum. Şu site size yardım edebilir. (ingilizce ama google çeviri veya başka bir yerden çeviri yapabilirsiniz)


    https://www.scootersdirect.co.uk/blogs/news/xiaomi-m365-pro-scooter-teardown-inside




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falcon_X1 -- 28 Nisan 2021; 0:30:15 >




  • Bugün onlardan birine denk geldim, yaptırdım lastiğe yamayı tornavida ile oturttu yerine jant biraz çizildi ama şu an sorun yok gibi gözüküyor, lastiği kendim taktım koçtaşdan sabah gösterdiğim 4 mm alyanı aldım arka lastik mi 1s, pro 2 ve essentialda onunla sökülüyor, bilginiz olsun, kaliteli bir alyan direkt söktü, öte yandan lastiğe ne kadar 50 psi vursam kauçuk adaptörü çıkarırken biraz hava kaçırıyor bunu 50 psi yapmanın en ideal yolu nedir, sadece el çabukluğu ve şu yukarıdaki yorumdaki kauçuk kabloyu ortadan kırıp ucuna kapak takmak mı? Başka bir taktik var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kraldergi K kullanıcısına yanıt

    Tekrardan geçmiş olsun. Lastiklerinizi umarın uzun ömürlü kullanırsınız. Hava kaçırma olmayı berbat bir şey bazı kullanıcılar Xiaomi'nin pompasını kullanarak sorunu çözmüş. Ben çözümü şöyle buldum kutunun içinden çıkan hortumun ucunu (dönen kısmını) güzelce bantladım. Lastiğe takarken normalde ucundan çevirmek lazım çok küçük olduğu için zor dönüyor bantlayınca istediğim yerden çevirebiliyorum. Azıcık hava kaçırıyor onun çözümü ise 50 PSI yerine 55 PSI basarak çözdüm azıcık kayıpla 50'ye kadar iniyor.

  • Çok teşekkürler bende aynı yöntemi kullanacağım, iyi forumlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, cihazımla toplamda 1513 km keyifli bir yol yapmışım. Mi home uygulaması 1500 km'den sonra periyodik bakım yapmam gerektiğini, hatta servise götürmem gerektiği hakkında bir uyarı verdi lakin işim vardı çıktım uygulamadan. Tekrar girdiğimde bu uyarıyı ve detaylarına bakamadım.


    Konu hakkında bir bilgisi olan var mı?

  • Last Parody kullanıcısına yanıt

    Bende geçtim 1500 km yi verilen bakım önerisinde lastik basıncı fren ayarı ve katlama mekanizmasının (sabitleme mekanizması) ayarlanmasından bahşediyor. Bunlar için servise gitmeye gerek yok kendiniz de yapabilirsiniz. Zaten bu kadar km sorunsuz geldiyseniz kesin bunlara kendinizde dikkat etmişsinizdir. Benim 1000 km den sonra frenler baya zayıflamıştı düzeltmek gerekti cidden. Kendim yaptım tabiki :D

  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.