Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.166
Cevap
45
Favori
62.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AirJET A kullanıcısına yanıt

    Bütçeye ve beklentiye göre tavsiyeler değişir elbet ama huawei ve redmi yerine ax1800 daha alınabilir bence.

    Şu aralar 50-55 dolara xiaomi ax1800 çok rahat alınıyor. 50 dolar şuanda yuvarlak hesap 400 tl desek çok ideal cihaz bence . Yakın bir zamanda openwrt de alacak gibi hem. root olarak ssh bağlantısı sağlandı yakında fw yayınlanır. Bu aralar çok popüler o yüzden de geliştiriciler bayağı ilgileniyor.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Güzel bir cihazmış listeye ekledim eğer yakın zamanda farklı bir alternatif bulamazsam bu cihazı alıcam bu arada sanırım cihazın usb girişi yok galiba anakarta kablo bağlayıp openwrt yüklemesini yapıcam daha önce bu şekilde yapmadım umarım başımı ağrıtmaz.

  • AirJET A kullanıcısına yanıt

    Evet usb portu yok artık bu cihazlarda. İşin ilginci üst model olan ax3600'de bile usb yok. Adamlar tüm xiaomi cihazlardan komple kaldırdılar usb'leri. Olsa güzel olurdu.


    Xiaomi cihazlarda openwrt kurulumu artık çok kolay. Cihazın içini açmak falan gerekmiyor. OpenWRTInvasion adlı bir program var tüm işlemler 5dk sürüyor sadece.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Bak o olay güzelmiş bende geçen gün router araştırması yaparken Breed diye bir program buldum bununla istediğin 3.parti yazılımını kurmanı sağlıyor ama chipset desteği çok kısıtlı.

  • arkadaşlar küçük bir problemim var,


    şimdi benim evimde 2 adet router çalışıyor, 1 tanesi ana router mi router 3g, diğeride 4a. 3g de openwrt kurulu ama 4a ya şuan snapshot olduğu için kurmadım openwrt.


    şimdi sorun şu, bendeki 3g interneti eve bağlayan router, ona android televizyonum vs de bağlı. bunun üzerinde buradaki adımları uygulayarak bir samba serveri kurmuştum ama bu serveri diğer routera bağlı cihazlarım görmüyor.


    ağ hiyerarşisi söyle:


    ISP gelen hat

    r3g

    powerline adaptör

    4a (wan portu ile bağlı)

    masaüstü bilgisayarım


    4a da dhcp açık


    ana routerdaki sambayı görmek benim için niye önemli, oradan torrent indirme, ve televizyon için alt yazı ekleme dosya paylaşım işlerimi görüyorum.


    bu sorunu nasıl çözerim?


    edit: 4a ve openwrt kullanan varsa snapshotlar ne alemde söyleyebilirse sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bullx -- 18 Kasım 2020; 19:31:21 >
  • bullx kullanıcısına yanıt

    İki cihaz farklı subnet'lerde IP dağıtıyorsa bu durumla karşılaşırsınız normal. Benim bildiğim 2 yol çözüm için.

    Birincisi; 4a'yı router modundan AP moduna alacaksınız.

    İkincisi; 4a'ya yeni bir interface ekleyip 3g'nin subnet'inden statik IP alacaksınız bir tane. Atıyorum 192.168.1.100 olsun. Bu interface üzerinden 4a'ya bağlı tüm cihazlar 3g üzerindeki ğa ve hizmetlere ulaşabilecek.


    4a üzerinde openwrt gayet güzel çalışıyor. 15+ gün uptime sorunsuz gördüm. Taş gibiXiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu 

    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    hocam 4a nın kendi yazılımda ap modu varmı ben göremedim, ve yine WAN portu kullanarak bu işlemleri yapabiliyor muyuz?



    edit: wired repeater olarak kurdum, galiba düzeldi bu halde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bullx -- 18 Kasım 2020; 21:58:28 >
  • bullx kullanıcısına yanıt

    Evet stok yazılımın wired repeater dediği şey zaten AP (access point) modu sanırım.

  • ysonmezer kullanıcısına yanıt

    Hocam zyxel nsa325 cihaz aldım içine openwrt kurup owncloud yükledim fakat performans rezildi silip samba kurdum, windowsta sıkıntı yok güzel çalışıyor smb1 protokolünde fakat android için easy smb uygulamasına bir türlü tanıtamadım cihazı. smb2 protokolünü kullandığım vakit windowsta hiç görünmüyor ağda, easy smb android uygulamasına bu protokolde de ekleyemiyorum fakat farklı smb uygulamasına eklenebiliyor.


    ek olarak yeni samba 4 openwrt kurulum aşamalarını anlatabilirmisiniz? konun ilk sayfasında anlattığınız sürüm samba 3 versiyonuna ait, samba 4 ile özellikle hızda iyileştirmeler yapıldığına dair yazılar okudum ama kullanamadım bir türlü düzgün kuramadığım için.

  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    Selam @altuntepe2. Cihazınız hayırlı olsun. Openwrt destekliyor olması da çok iyimiş. Easy SMB uygulamasını Play Store da bulamadım. Özellikle o programı kullanmak için bir nedeniniz olabilir, bunu bilmiyorum ama AndSMB uygulamasını deneyebilir misiniz.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=lysesoft.andsmb&hl=tr&gl=US


    Az önce telefona kurup denedim openwrt de kurulu olan samba36-server paketiyle sorunsuz çalışıyor.


    Bir süre önce router ımı değiştirdim. Zyxel NBG6617 kullanıyorum.

    Samba 4 ü denemeyi ve kullanmayı ben de istiyorum ama paketi ne zaman kurmaya çalışsam kurulum sırasında cihaz donuyor ve reboot ettiğimde rom alanı şişiyor. 19.07.4 üzerinde denemedim ancak her seferinde cihazın yazılımınız sıfırlamak zorunda kaldığım için tekrar denemeye korkuyorum.


    Bu arada window ile smb1 e erişebilmenize şaşırdım. çünkü windows 10 1703 güncellemesinden sonra güvenlik açığı nedeniyle smb1 desteğini default kurulumdan kaldırmıştı. Ancak sonradan kendiniz aktif hale getirebiliyordunuz. Şimdi ise son güncellemede tamamen kaldırdı ve ekleseniz bile çalışmıyor. Bir arkadaşa windows u formatlayıp yeniden smb1 client kurduk. Güncelleme yapınca smb servere bağlanamadık. Bunun üzerine java üzerinde çalışan bir client bulup kurduk. Servera ancak o yöntemle erişebiliyor.


    Kısacası Samba 4 ü kendim kurabilsem anlatımını yapacağım :)





  • ysonmezer kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim NSA325 eski bir cihaz bilerek aldım fiyatı uygun ikinci el ve openwrt desteği için. Kendi yazılımı en son 2017de güncellenmiş içindeki owncloud eklentisini deneyeyim dedim androiddeki uygulama en az 10. sürümü olmalı dedi direk bastım formatı openwrt kurdum :) aslında nas alma sebebim google fotografların 2021 itibarıyla paralı hale geliyor olması. nas içerisine fotografları atıp telefondan bakmak ve yedeklemek istiyorum ama hiç bir tane düzgün grafik arayüzü güzel samba istemcisi uygulama bulamadım. easy smb içlerinde en göze hoş görüneniydi ama onuda beğenmedim. bana google fotograflar gibi akıcı sadece fotografları gösterecek bir istemci uygulama lazım ama yok maalesef.


    ilk sayfada yazdığınız windows için smb1 etkinleştime kodunu girdim powershellden başka birşey yapmadım açıkcası win10 sürümüm 2004 sürümünde şu an. sıkıntısız samba ile bağlanıyorum. ama yeni samba versiyonlarını denemek istediğimde cihaza snapshot sürüm kurup samba4 kurdum ayarları aynısı yaptım ama yeni versiyonda ekstradan güvenlik zımbırtıları eklemişler ayarlarını bir türlü beceremedim sanırım ne windows nede androidden bağlanamadım geri eski sürüme döndüm kullanıyorum şimdilik.


    sizin cihazın donma sebebini anlamadım halbuki openwrt ile en sorunsuz cihazlardan bir tanesi diye biliyorum nbg6617 yi ben. umarım sorununuz openwrt 20 sürümü ile birlikte çözülür bizde sizden yeni samba sürümünün çalıştırılma talimatlarını okuyor oluruz :)





  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    NBG6617 den son derece memnunum aslında. Hiç sorunsuz ve stabil bir cihaz. Cihazda kullanılan çipler kaliteli, wifi performansı da gayet iyi. Nedense bu samba 4 paketinde saçmaladı. Dediğiniz gibi belki yeni versionda sorun çözülür inşallah.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AirJET

    Merhaba bende Xiaomi Router 3G cihazı vardı ve 2 ay önce kırıldı ancak normal modemin wifiyını kullanmaya devam ettim ve şuan çok yetersiz geldiğini fark ettim ve bu cihazı buldum sizce farklı bir cihazmı almalıyım yoksa bunumu attığım cihaza pek çok firmware yüklenebiliyor ve 2x2 mimo desteği mevcut ayrıca usb 3.0 ve gigabit lan portlarıda mevcut

    https://tr.aliexpress.com/item/32272246018.html?spm=a2g0o.cart.0.0.62a83c00A7avrr&mp=1

    Merhaba @AirJET . Cihaz kırıldı demişsiniz oraya takıldım. İçindeki kart da kırıldı mı?





  • ysonmezer kullanıcısına yanıt

    Evet cihaz tuzla buz oldu evdekiler cihazı düşürmüşler kart felan komple gitmişti bende çöpe attım eğer wifi anteni bozuk olsa accest point tarzı bir şey alıp takardım wifi için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 29 Kasım 2020; 14:51:36 >
  • Kötü olmuş :(

  • ysonmezer kullanıcısına yanıt

    Şuan gözüme 2 3 tane cihaz çarptı satın alabileceğim bunlar Xiaomi AX1800,Xiaomi AX6 ve Huawei AX3 Pro ama en çok ilgimi çeken cihaz AX3 Pro oldu çünkü Xiaomi AX3600'de bile mimo 2x2 iken bu cihazda 4x4 mimo mevcut ve 160 MHz olarak destekliyor ayrıca bu cihazın çin versiyonunda wifi amplifier varmış ama global olan sürümde yok diyorlar büyük ihtimalle bu cihazın siyah renkli olanını alıcam renk seçiminide cihazın beyaz versiyonunda zamanla sararma olduğu için yaptım.

  • Bu cihazların hepsini duydum ama yakından incelemedim. Karar vermeden önce openwrt desteğini ve kullanıcı yorumlarını iyice araştırın bence.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Merhaba @altuntepe2 android playstore da Fotoo ve Lan drive uygulamalarını denemenizi tavsiye ederim. İkisi de samba destekliyor. Özellikle Fotoo nun arayüzünü başarılı buldum.
    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt

    Merhaba, Lan drive uygulamasını denemiştim ama beğenemedim grafik olarak ve kullanış olarak çok yavan geldi. Fotoo uygulamasını yeni duydum hemen yükledim görsel olarak güzel fakat google fotograflar uygulaması gibi fotografları seçerek açma, eskiden yeniye doğru sıralama, büyütüp küçültme gibi özellikleri yok sadece çerçeve uygulaması sanırım. Merak ediyorum neden hiçbir geliştirici bu iş üzerine bir uygulama yazmamış hayret. Aynı şekilde müzik içinde ayrı bir uygulama olsa keşke, markette Soumi: Network Music Player uygulamasını buldum ama geliştirici 2016dan beri güncellemeyi bırakmış android 10 da düzgün çalışmıyor. Oysaki tam aranılan bir uygulama paralı olsa alırım yani...

  • OpenWrt v19.07.5 yayınlandı.

    https://downloads.openwrt.org/releases/19.07.5/targets/

    https://openwrt.org/releases/19.07/notes-19.07.5

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.